Dodaj do ulubionych

Cyrk słońca

22.08.08, 18:59
Najlepszy ich show jaki oglądałem to "O" pokazywany wyłącznie w Las Vegas. Coś niesamowitego. To prawda że nie oglądałem wielu nowszych, ale z tych co oglądałem "O" jest absulutne nie do opisania.
Obserwuj wątek
    • Gość: pingu Cyrk słońca IP: 199.243.65.* 22.08.08, 19:05
      "Cirque raczej nie odwiedzi Polski. Choćby z tego powodu, że nie ma u nas odpowiedniej sali"

ciekaw jestem co to oznacza? ze w calej polsce nie ma takiej sali a w takiej kanadzie jest w kazdym duzym miescie? nie robcie sobie jaj.
      wydaje mi sie ze po prostu bilety sa zbyt drogie

a swoja droga to tak powinno wygladac przedstawienie cyrkowe. polecam obejrzenie na video chociaz
    • Gość: sergio Re: Cyrk słońca IP: *.chello.pl 22.08.08, 19:15
      Byliśmy z synem na Varakai w Londynie. Coś niesamowitego. W styczniu wracamy do Royal Albert Hall na Quidam.
    • Gość: sliwka1977 Re: Cyrk słońca IP: *.Kuso.osi.pl 22.08.08, 19:21
      No, i to jest to, co warto zobaczyć, a nie biedne zwierzęta pozbawione własnej godności.
    • sad.a.5 Re: Cyrk słońca 22.08.08, 19:28
      Ogladalam z corkami przedstawienie pt. Varekai w tym roku w Amsterdamie, o czym wspominam w moim blogu:
      artpoezjaproza.blox.pl/2008/05/Dzien-Matki-niedziela-11-maja.html#ListaKomentarzy
      Tez lubimy spektakle tego zespolu,
      pozdrawiam,
      Agnieszka Sadlakowska
    • Gość: Kinomed Re: Cyrk słońca IP: *.gsfc.nasa.gov 22.08.08, 20:28
      Hej bylem na dwuch ich przedstawieniach w USA i wybieram sie teraz jesienia na trzecie.
      Ich przedstawienia sa warte kazdych pieniedzy.
      Co do sal to chyba wielka bzdura bo oba przedstawienia na ktorych bylem odbywaly sie pod namiotami, ktore sami przywoza wiec potrzebana jest poprostu spora laka lub park a tych u nas nie brakuje. (dodam ze namity sa klimatyzowane !!!)
    • Gość: Mumin Re: Cyrk słońca IP: *.lanet.net.pl 22.08.08, 20:52
      W 1995 obejrzałem w Toronto Alegrię (dwukrotnie) i od tej pory nie byłem w "tradycyjnym" cyrku. Te przedstawienia są nieziemskie.
      W Polsce istnieje podobna grupa artystyczno-akrobatyczna o nazwie Ocelot. Jej założyciel, Bogdan Zając, występował swego czasu w Cirque du Soleil.
    • blq Re: Cyrk słońca 22.08.08, 21:06
      no i na taki Cyrk to bym sobie poszedł z chęcią. To, czego w tradycyjnych cyrkach nie lubię, to właśnie klauni i zwierzęta - działa na nerwy sam ich widok (w przypadku zwierząt - ich zaniedbania).

a tu, no nie powiem, prawdziwa sztuka i całkiem inny świat. fajne.
    • Gość: mgm Re: Cyrk słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 21:46
      Co prawda mogę wypowiadać się tylko po obejrzeniu zamieszczonych tutaj trzech kawałków ale nie mam wrażenia, aby (przynajmniej) muzycznie było to lepsze od wzgardzonego u nas (również i przeze mnie) Piotra Rubika czy jakiś kabaretów. Ta sama estetyka, ta sama ckliwa poetyka. Może nastolatki to bierze ale zdaje się, że jest to kicz. Szkoda wychowywać dzieci i młodzież (o ile to do nich jest adresowane) na takich wzorcach. Chciałoby się czegoś bardziej ambitnego.
    • Gość: kasia Re: Cyrk słońca IP: *.hsd1.tx.comcast.net 22.08.08, 22:19
      Ogladalam ich dwa przedstawienia. Pierwsze w namiocie, a drugie w sali widowiskowej. Gdy przyjada do mojego miasta w przyszlym roku, to sie znowu wybiore. Przepiekna kombinacja kolorow, ruchu i swiatla. Goraco polecam.
    • Gość: kanadol Re: Cyrk słońca IP: *.134.29-202.clta.globetrotter.net 22.08.08, 22:22
      Malutkie sprostowanie odnosnie rocznicy miasta Québec - zostalo zalozone w 1608 roku czyli aktualnie obchodzimy 400-lecie -dzisiaj tzn 22 sierpnia jest koncert Celine Dion,wielkie wydarzenie w miescie a poza tym Celine miala swoj show w Las Vegas razem z Cirque du Soleil przez kilka lat.Aktualnie ,wlasciciel cyrku Guy Laliberté sprzedal ok.20% akcji spolce z Arabii Saudyjskiej .ktora bedzie organizowala przedstawienia cyrku na calym swiecie.Do tego celu beda budowane przez spolke arabska stale budynki ,specjalnie sluzace do potrzeb Cyrku.Przecietna cena biletu na spektakl wynosi ok.150 dolarow,czyli dosc drogo,jak na polska kieszen.Moze dlatego cyrk do Polski nie przyjedzie?
    • Gość: Tato Re: Cyrk słońca IP: *.wroclaw.mm.pl 22.08.08, 22:27
      Witam, dodam ciekawostkę do komentarza napisanego przez "Światło" iż w show o nazwie "O" (hotel "Bellagio" w Las Vegas) przez około lat 5 do 2007 roku występowała nasza córka Asia (Ashia) - wiolonczelistka (przepiękne solo w programie)... widziałem ten show kilka razy i jest to po prostu majstersztyk! - Asia już tam nie gra, więc jest to opinia obiektywna... w październiku będzie koncertować w Polsce (śpiewająca solo wiolonczelistka - można ją posłuchać na www.myspace.com-ashiavc - zapraszam...
    • Gość: wratislavianka Re: Cyrk słońca IP: *.wroclaw.mm.pl 22.08.08, 22:58
      Małe sprostowanie - Asię można posłuchać na:
      www.myspace.com/ashiavc
      warto, polecam
    • Gość: gosc zyczliwy Re: Cyrk słońca IP: *.socal.res.rr.com 23.08.08, 00:37
      szanowny Tato, gratuluje takiej Corki,musi pan byc z niej bardzo dumny, czesto mamy siwetnych muzykow z Polski tuaj w Los Angeles,studiuja rowniez na USC, co do Cirque de Soleil to rowniez pierwszy 'Alegria: ogladalem w cyrkowym namiocie w Santa Monica okolo 15 lat temu.Nie bylem na O ale nie wiem czy jescze mozna zobaczyc ten pokaz w Las Vegas
    • Gość: golass Re: Cyrk słońca IP: *.fastres.net 23.08.08, 01:05
      widzialem w rzymie, w ogole mi sie te wygibasy nie podobaly. muza w stylu celine dion. jednym slowem: do moskwy!
    • Gość: magda Re: Cyrk słońca IP: *.tpgi.com.au 23.08.08, 01:47
      mialam okazj widziec ich wystep 2 lata temu. rewelacja! polecam wszystkim
    • Gość: gosc Re: Cyrk słońca IP: *.nwrknj.east.verizon.net 23.08.08, 03:07
      bylismy z malzonka na czterech show cyrku w las vegas. orlando, baltimor i ny niewatpiwie O jest czyms bardzo fantastycznym i mozna go zobaczy tylko w Bellagio. chetnie wybralibysmy sie jeszce raz. Nie mozna porownywac Rubika do tych show.
    • Gość: o-gg Re: Cyrk słońca IP: *.autocom.pl 23.08.08, 03:55
      Do tej pory żałuję, że będąc w Las Vegas nie wybrałam się na "O". Lecz show Davida Copperfielda, który wówczas widziałam, też był fantastyczny :)
    • Gość: gość Re: Cyrk słońca IP: *.chello.pl 23.08.08, 09:15
      Byłem na Ka w LV. Robi wrażenie!
    • Gość: moon Re: Cyrk słońca IP: *.jaw.vectranet.pl 23.08.08, 13:21
      W Polsce także możemy sie pochwailć podobną grupą artystyczną, kiedyś był to OCELOT, a dziś FLYCUBE z Wrocławia. Ich założyciele pracowali w du Soleil lub też współpracowali z nimi. Zapierające dech w piersiach akrobacje, niesamowita muzyka i synestezja światła z ludzkim ciałem sprawiają, że nie można oderwać oczu od spektaklu!! Polecam, bo naprawdę warto!!!
    • Gość: alexaonly Re: Cyrk słońca IP: *.nowytarg.pl 23.08.08, 15:28
      taki powinien byc cyrk-nie mozna dręczyć zwierząt dla rozrywki gawiedzi!!!!
    • Gość: janko muzykant Re: Cyrk słońca IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 23.08.08, 17:13
      Akurat klownow to nie brakuje w Cirque du Soleil. Pierwszy raz widzialem Cirque w Chicago w 1990 roku. Od tego czasu widzialem ich bez przesady pewnie 8-10 razy i za kazdym razem "clowns" maja dosc spore role w przedstawieniu. Caly show jest genialny.
    • Gość: alex Re: Cyrk słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 18:52
      Dla wszystkich, ktorzy sie wybieraja do Vegas: obejrzyjcie koniecznie "Love" i "O", ten ostatni uwazam za zdecydowanie najlepszy ich spektakl, a widzialam jeszcze "Mystere" i "Zumanity", wszystko w Vegas. Wrazenia artystyczne warte sa duzych pieniedzy!!
      Muzyke z niemal wszystkich spektakli Cirque znam od lat, ale dopiero 3 lata temu moglam ich obejrzec na zywo. Marzenia sie spelniaja!! :)
    • Gość: dorots Re: Cyrk słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 18:55
      O ile mi wiadomo to miasto Quebec obchodzi w tym roku 400- lecie, a nie jak napisane jest w artykule, że w 1984 roku miało ono 450lat. pozdr.
    • Gość: ren Re: Cyrk słońca IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.08, 19:06
      hej, widzialam przedstawienie DRALION - GENIALNE!!!!!!
      Polecam, polecam, polecam! Niech was nie przeraza cena (ok. 50 euro za bilet), bo to jest warte kazdych pieniedzy swiata!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka