hardenfelt Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 15:21 Nie chcę ładnej kobiety, bo wszyscy będą ją chcieć. Nie chcę inteligentnej, bo ona zauważy, jaki ja jestem głupi. Zdecydowanie wolę silną i pracowitą kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
1.xxx12345 Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 16:00 hardenfelt napisał: > Nie chcę ładnej kobiety, bo wszyscy będą ją chcieć. > Nie chcę inteligentnej, bo ona zauważy, jaki ja jestem głupi. > Zdecydowanie wolę silną i pracowitą kobietę. i pewnie jeszcze do tego cichą i posłuszną. hej kolego, to nie disneyland. Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 16:56 ladna i dopasowana cipka. z tego korzysta sie najczesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
h_anna Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 16:57 A Ty? Jaki jestes? Przystojny i głupi, czy brzydki i mądry? Bo czuje, ż ani jedno, ani drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
donwitold Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 17:42 Moja ukochana żonka jest przykładem na kobietę piękną, inteligentną i mądrą. Przy tym jest bardzo dobrym człowiekiem. Wybrałem ją z pośród milionów. Jesteśmy razem prawie 10 lat i na pewno nie będziemy się nudzić razem przez następne lata. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew95 Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 17:40 Wystarczy jak wybierzesz uczciwą. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-2xl Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 17:41 Piszesz o wyborze tak jak go widzą feministki. Chyba jesteś po lekturze jakiegoś artykułu z prasy kobiecej. Faceci sobie siedzą popijają wódeczkę i myślą głupią laseczkę czy inteligentną brzydulę. Może jest tak przy kolejnym związku, kolejnej próbie ułożenia sobie życia, może tak było kiedyś gdy ktoś musiał gotować i prać - dzisiaj do tego nie potrzeba kobiety. No ale jest prawdą, że taki John Lennon porzucił pierwszą żonę i wzioł sobie ekscentryczkę Joko Ono, według mnie to pomyłka. Ja bym chciał tak (to długa historia ma 9 odcinków) pl.youtube.com/watch?v=MIpzZO31m-E i scena która kończy film (odcinek 9) pl.youtube.com/watch?v=tOXYNkmr6WA ostatnie 4 minuty dla mnie to wzór szczęścia i tego co może być między kobietą i mężczyzną. No cóż ale to jest takie niespotykane. Odpowiedz Link Zgłoś
enka333 Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 18:19 Dlaczego uważasz związek Johna z Yoko za pomyłkę?Między nimi było właśnie TO COŚ i wtedy dyskusje-ładna czy inteligentna nie mają znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-2xl Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 21:27 enka333 napisała: > Dlaczego uważasz związek Johna z Yoko za pomyłkę?Między nimi było > właśnie TO COŚ i wtedy dyskusje-ładna czy inteligentna nie mają > znaczenia... Tak ,faktycznie napisałem to ze swojego punktu widzenia, nie rozumiem co w niej widział, tak już jest, ludzie dobierają się w jakiejś magii, zauroczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 18:04 Inteligentną zawsze można ładnie pomalować, a z głupią co zrobisz? Jeszcze sztucznej inteligencji nie wymyślono, a sztuczne rzęsy, sztuczne włosy, makijaż i sztuczne cycki są od dawna... Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 18:22 Ja tam o sztucznej małej dupie i sztucznym płaskim brzuchu nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 20:08 Hehe, dobre, bingo! :)))) -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 22:17 To ty faceta chyba szukasz? Zawsze się jakiś znajdzie, nie bój żaby. Nie ten, to inny. Odpowiedz Link Zgłoś
gregstein Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 19:01 Słyszałem, że nie ma brzydkich kobiet ... a wszystkie o sobie mówią że są mądre, ... czyli problemu chyba nie ma ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
po.niszczyciel wybierz Jarka Kaczyńskiego 24.09.08, 19:17 daj mu 300 zeta to się zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 19:57 Zdecydowanie ładna i głupia. Brzydka to nie dość, że brzydka i pokarm dla zmysłów słaby, to jeszcze inteligentna i nie da sobą manipulować. Może być bezczelna i nieobliczalna. ;)))) -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
basia6666 Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 20:10 Zdecydowanie inteligentna bo uroda przemija,i nigdy nie wiadomo ktora bedzie lepiej wygladac za 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 20:14 Nie zgodzę się, po 20 latach trzeba po prostu zrobić wymianę na nowszy model. Dla bardziej wybrednych co 10 ;P -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof011169 Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 21:19 Moja żona jest zarówno piękna jak i inteligentna... zresztą możecie ocenić sami: nasza-klasa.pl/profile/5792765/gallery monisiulka27.sympatia.onet.pl/ i nigdy w życiu nie przyjdzie mi do głowy wymienić jej na "nowszy model" Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 21:45 Spoko, pogadamy za 10 lat ;) Sądząc po fakcie, że jest na Sympatii to może ona chce Cię wymienić? -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof011169 Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 22:12 Nie chce. Ma w profilu napisane, że nie interesują ją mężczyźni a jedynie ciekawe znajomości i to głównie z kobitkami. Żona lubi sobie po prostu popisać. Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 22:45 Popisać czy się popisać? ;) bo zdjęcia na pewno sciągną nie tylko kobietki. -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof011169 Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 08:41 "popisać" czyli po-mailować Odpowiedz Link Zgłoś
lillalu Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 09:03 To prawda, jest piękna:)Ale na Twoim miejscu nie wklejałabym tutaj linka do jej profilu na n-k. To przyciąga zboczeńców. Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 22:05 kilka lat temu pewien znajomy powiedzial mi: "rzadko spotyka sie tak ladne i inteligentne kobiety w jednej osobie". A byl ode mnie mlodszy pare lat. zawsze wspominam to jego stwierdzenie, jak mam gorszy humor :-). Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 22:12 napisalam to dlatego, zeby pokazac, ze istnieja kobiety i ladne i inteligentne. no, ale sa one dosc wybredne, wiec druga strona musi soba tez cos reprezentowac, musisz byc na to przygotowany. jesli jednak sam jestes i przystojny i inteligentny, to masz wieksze szanse na rynku matrymonialnym niz madry brzydal lub niemadry przystojniaczek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 22:43 I Ty jesteś ładna, inteligentna i wybredna? -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
cartahena Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 22:57 na to wychodzi.. chodziaz bycie wybredna szczescia nie przynosi, zapewniam Cie. przynajmniej nie szybko :-). Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Uroda czy inteligencja? 24.09.08, 23:10 Wiem coś o tym z perspektywy drugiej płci :) -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 11:13 ...że bycie pięknym, inteligentnym i wybrednym szczęścia nie przynosi, przynajmniej nie szybko ;)) -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nie_depcz_mojego_cienia Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 00:17 Przez cztery lata byłem z bardzo inteligentną i ładną. Zostałem bez kasy i ze złamanym sercem. <Życzę wiatru w plecy Enoro.> Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 21:50 i warto było? -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jarek1947 Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 08:08 Jeżeli do wyboru przyszłej żony, partnerki na całe życie, podchodzisz jak do zakupu konia, to radzę Ci abyś dał sobie spokój i został starym kawalerem. Odpowiedz Link Zgłoś
czad_komando Życiowa, przede wszystkim życiowa powinna być 25.09.08, 11:09 Uroda jest ważna ale przemija a poza tym z reguły nudzi się zanim przeminie. Inteligencja jest fascynująca ale połączona z neurozą potrafi ostro dać w kość. Dlatego ostatnio mój ideał kobiety to dobry humor, brak migren, uregulowane kontakty z mamą tatą i rodzeństwem, spełnione ambicje zawodowe. Takie kobiety są najpiękniejsze i najinteligentniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
zorka888 Re: Życiowa, przede wszystkim życiowa powinna być 25.09.08, 12:34 to miło...moznaby powiedziec ze wiesz czego chcesz...no prawie wiesz..bo pozniej sie moze okazac ze jeszcze o czyms zapomniales...i jeszcze o czyms..trzeba otwartosci..a nie odgradzania sie ostrokolem Odpowiedz Link Zgłoś
donyaa Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 12:25 Zaszufladkowane pytanie z tym wybieraniem żony. Bo kobiet nie kupuje się na targu, nie wybiera się jak krowy która ma na karteczce wypisane ile daje mleka itp. Kobietę poznaje się przez dłuższy czas i to, czy się ją pokocha czy nie, zależy od wielu czynników, a nie jedynie urody i inteligencji. Jeżeli się ją kocha to jakie ma wtedy znaczenie czy jest piegowata, zbyt niska, za wysoka, za gruba... Gdy kocha się jakąś osobę szczerze, to za to co ma w sercu, a wtedy to jak wygląda, napewno nam odpowiada i nie chcemy tego zmieniać. To jest taka moja, może zbyt idealistyczna teoria, ale takie jest moje spojrzenie na świat... i jednak znam wielu mężczyzn, którzy tą teorie podzielają :) Odpowiedz Link Zgłoś
mop_girl Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 12:45 Grunt to harmonia pomiędzy pięknem wewnętrznym i zewnętrznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewazuza Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 17:14 Phi,moze byc i to i to.Nie mowimy oczywiscie o "urodzie" plastikowej seksbomby z rozkładówki,bo zwykle inteligencja jest u takich pań niewielka,no i nie mozna oczekiwac ze inteligentna kobieta bedzie wygladac jak lalka-oprocz dbania o siebie ma jeszcze inne zainteresowania Odpowiedz Link Zgłoś
fla Re: Uroda czy inteligencja? 25.09.08, 21:49 nie stawiałabym urody w opozycji do inteligencji, raczej uroda albo mile usposobienie - that dopiero byłoby the question Odpowiedz Link Zgłoś
k2i pewna myśl 25.09.08, 23:33 "Wszyscy kiedyś się starzejemy i stajemy sie brzydcy, więc na co komu osoba brzydka i głupia na starość" cytat z fotki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
grz.egorz Re: Uroda czy inteligencja? 26.09.08, 09:37 Hm, ja preferuję przede wszystkim kobiety urocze. Myślę, że ta ważna cecha została pominięta. Dużo gada, jest urocza - ok. Mało gada jest urocza - spoko. Niestety brzydkich nie lubię, natomiast jestem fanem średnio ładnych dziewczyn, a takie bywają niegłupie, bo własna uroda tak ich nie absorbuje, dlatego przez całe życie rozglądały się za innymi tematami i to fałdowało ich mózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: Uroda czy inteligencja? 26.09.08, 16:25 to zależy od faceta, przecież ludzie dobierają na zasadzie równowagi, czyli wiadomo, że głupi facet z inteligentną kobietą długo nie pobędzie, chyba, że chodziłoby tylko o seks, ale tu mówimy o stałym związku. Wariant brzydki facet i ładna dziewczyna może się powieść, ale w kwestii inteligencji musi być to mniej więcej na równomiernym poziomie, inaczej będzie dochodziło do konfliktów i zaniżania samooceny u tej "gorszej" strony. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupciak Re: Uroda czy inteligencja? 15.10.08, 11:56 mofodogg napisał: > Czy wg. Was takie polaczenie istniej? > Jaka byscie wybrali zone, ładna ale mało blyskotliwa, a moze brzydka ale > bardzo inteligentna? I piekna i inteligentna, trzeba jeno dbac, by sie przypadkowo nie spotkaly. Odpowiedz Link Zgłoś
rumnieburak Re: Uroda czy inteligencja? 16.10.08, 18:11 mofodogg napisał: > Czy wg. Was takie polaczenie istniej? to alternatywa a nie połączenie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
malenstwo123 Re: Uroda czy inteligencja? 18.10.08, 00:52 o nie...Ktoś napisał, że uroda nie idzie w parze z inteligencją.Nie zgadzam się. Widzieliście studentki stomatologii? Większość z nich jest bardzo ładnych a 70% wręcz ślicznych. Skoro studiują na Akademio Medycznej (teraz WUM ale to nikomu nic nie mówi) to są inteligentne i chyba nikt im nie zarzuci, że są głupie skoro studiują taki kierunek. A więc może być 2w1. P.S mój mąż odpowiedział, że inteligencja choć jest to trudniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
kacper777777 Re: Uroda czy inteligencja? 18.10.08, 06:39 A, sklerotyczke mozna nazwac inteligentna? Prawda jest,ze uroda przemija,ale zostaje w pamieci... Odpowiedz Link Zgłoś