Dodaj do ulubionych

Pouczający tekst

10.12.08, 10:14
wyborcza.pl/1,75480,6039016,To_jest_jak_gwizdzacy_czajnik_we_mnie.html

Uderzająca jest bezradność i panika tych panów + ciężka obsesja na
punkcie porządku rozumianego jako kontrola.
Obserwuj wątek
    • polska_potega_swiatowa a mnie zastanawia dlaczego krytyka na FM mozna... 10.12.08, 10:31
      a mnie zastanawia dlaczego na Forum Mezcyzna kobiety moga dowoli
      krytykowac, wrecz robic nagonke na mezcyzn. Ale na Forum Kobieta to
      juz zlego slowa o kobiecie nie wolno napisac, bo od razu
      poleci...taki tekst?
      • minasz Re: a mnie zastanawia dlaczego krytyka na FM mozn 10.12.08, 13:29
        problem jest taki ze fora opanowały kury domowe ktore sie nawzajem popieraja i
        jak ktos robi cos niezgodnego z ich ogolnym interesem chca zadziobac - o
        argumenty w dyskusji wszak nie chodzi przekonałem sie wielokrotnie chociazby na
        tym forum
        • modrooka Re: a mnie zastanawia dlaczego krytyka na FM mozn 10.12.08, 14:21
          > problem jest taki ze fora opanowały kury domowe ktore sie nawzajem popieraja i
          > jak ktos robi cos niezgodnego z ich ogolnym interesem chca zadziobac - o
          > argumenty w dyskusji wszak nie chodzi przekonałem sie wielokrotnie chociazby na
          > tym forum

A teraz, proszę Ciebie, uargumentuj swój osąd. Wykaż mi proszę z 5 wątków w
          których choć raz użyłeś argumentów do poparcia swoich słów, swoich osądów. Masz
          teraz niesamowitą szansę pokazać, że jesteś jednym z inteligentniejszych osób na
          tym forum i potrafisz wziąć udział w pełnowartościowej dyskusji.
    • juriusz_huszkedres Re: Pouczający tekst 10.12.08, 11:18
      Tak, zgodzę się - ich bezradność to aż w oczy wali. No, ale jak nikt ich nie
      nauczył za młodu kanalizować swoich uczuć i jeszcze wpoił zasadę "mąż jest w
      domu panem życia i śmierci", to czemu tu się dziwić? Nie zamykać w więzieniach,
      nie posyłać na terapię, tylko humanitarnie uśpić, bo takich przekonań już się
      nie wyleczy...

Swoją drogą - czekam na podobny artykuł o kobietach-psychicznych wampirach,
      które z pasją i przyjemnością niszczą swoich partnerów psychicznie. Też byłby z
      tego bardzo ciekawy i pouczający artykuł, ale niestety w naszych poprawnych
      politycznie czasach raczej nie doczekam się jego publikacji.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Pouczający tekst 10.12.08, 11:28
        Niestety po ataku takiego psychicznego wampira na obdukcję nie pójdziesz, a i
        psychiatra raczej w sądzie nie zezna "ta kobita psychicznie zniszczyła swoją
        ofiarę".
        • menk.a Re: Pouczający tekst 10.12.08, 12:15
          g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Niestety po ataku takiego psychicznego wampira na obdukcję nie
          pójdziesz, a i
          > psychiatra raczej w sądzie nie zezna "ta kobita psychicznie
          zniszczyła swoją
          > ofiarę".

Owszem. Dręczenie psychiczne da się udowodnić.;)
          • juriusz_huszkedres Re: Pouczający tekst 10.12.08, 12:17
            O, ciekawe. Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?
            • menk.a Re: Pouczający tekst 10.12.08, 12:19
              Nie, nie mogę.;)
              • juriusz_huszkedres Re: Pouczający tekst 10.12.08, 12:35
                Ja poważnie pytam, bo zaciekawiło mnie, w jaki sposób można to udowodnić. Jak do
                tej pory, to wymyśliłem tylko nagrywanie wszystkiego na dyktafon.
                • menk.a Re: Pouczający tekst 10.12.08, 12:42
                  Też. Ponadto mogą być zeznania świadków bezpośrednich jak i np.
                  lekarzy przepisujących jakieś środki, udokumentowane ucieczki z domu
                  (jakieś wyprowadzki do rodziny czy domów pomocy ofiarom przemocy),
                  notatki z policyjnych interwencji (czasem trzeba dopilnować, by
                  takowe powstały). No i nie zapominajmy o badaniach psychiatrycznych
                  przeprowadzanych przez biegłych sądowych.
                  Czy cos wiecej? Zapewne tak, ale tego akurat musiałabym się
                  dowiedzieć.;)
                  • juriusz_huszkedres Re: Pouczający tekst 10.12.08, 13:10
                    Dzięki za odpowiedź. Czyli w razie czego trzeba polegać głównie na sobie i
                    własnej sile do zbierania wszelkiej maści dokumentów.

Pozdrawiam :)
                    • menk.a Re: Pouczający tekst 10.12.08, 13:13
                      Wiesz, nawet by mieć obdukcję trzeba wysiłku i odwagi, by pójść do
                      lekarza.
                      Tym bardziej przy przemocy psychicznej sprawa jest delikatniejsza i
                      trudniejsza jednocześnie. A czarodziejskiej kuli nikt nie ma. Trudno
                      od sędziego wymagać jasnowidzenia. ;))
                • katz3 Re: Pouczający tekst 10.12.08, 12:45
                  juriusz_huszkedres:
                  > O, ciekawe. Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?
                  menk.a
                  > Nie, nie mogę.;)

No i już cię zaczęła dręczyć. W celach dowodowych kopiuj ten wątek na swój HD. ;)
                  • menk.a Re: Pouczający tekst 10.12.08, 12:51
                    Te, adwokat :P
                    • juriusz_huszkedres Re: Pouczający tekst 10.12.08, 13:11
                      Zrzuciłem już na HD, pendrive'a i telefon przez bluetootha :D w razie czego mam
                      już gotowy porażający dowód :DDDDDD
                      • menk.a Re: Pouczający tekst 10.12.08, 13:15
                        Porażający dowód. :D do trumny mojej. :DDD
    • minasz Re: Pouczający tekst 10.12.08, 13:27
      kobiety tez sie znecaja nad facetami i psychicznie i fizycznie
      ile razy panie sie chwaliły ze walneły kogos z liscia bo je wkurzył a potem ten
      cipek sie popłakał
      zawsze mnie bawiło jak argumenty kobiet zmieniaja sie w zaleznosci od tego kto
      silniejszy - np starsze sisotry czesto tłuka młodszych braci - stan przez nie
      jest uznany za zły dopiero wtedy gdzu braciszek sie obroni i sam ja klepnie

Panowie nie łudzmy sie - jakby to kobiety były silniejsze nie raz bysmy dostali
      w ryj a ze to za mało kasy przyniosłes a ze nie posprzatałes etc

hehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka