myszowata.mysza 27.12.08, 22:03 Hej Panowie! Jak to jest z wasza niesmialoscia?!! Istnieje ona? Czy rzutuje ona na wasze relacje z kobietami? Jak bardzo? Czy rzeczywiscie jak wam sie ktoras podoba to zawsze macie odwage podejsc i zagadac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzehuu Re: Nieśmiałość facetów 27.12.08, 22:34 Pewnie że istnieje, są faceci bardziej i mniej śmiali :) Myślę że nieśmiałość głownie odbija się na kontaktach międzyludzkich - szczególnie jeśli chodzi o kobietę, osobiście chyba bym nie zagadał z obcą dziewczyną np. w autobusie, no chyba że były by jakieś warunki do tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Nieśmiałość facetów 27.12.08, 22:42 pewnie ze bywami niesmiali, baaaaaaa nawet bywa to blokada nie do przejscia. Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: Nieśmiałość facetów 28.12.08, 00:11 >>>Istnieje ona? Yep. >>>Czy rzutuje ona na wasze relacje z kobietami? Yep. >>>Czy rzeczywiscie jak wam sie> ktoras podoba to zawsze macie odwage podejsc i zagadac? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Nieśmiałość facetów 29.12.08, 09:09 > Yep. Co to za twór? Możesz pisać po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: Nieśmiałość facetów 29.12.08, 09:42 To jest po polsku :) Jest to wyraz wchodzący w skład mowy potocznej. No, ale jak Cię to tak razi, to proszę bardzo: "Tak". Odpowiedz Link Zgłoś
juriusz_huszkedres Re: Nieśmiałość facetów 28.12.08, 01:55 Noo, niestety istnieje, rzutuje i nie zawsze pozwala porozmawiać z dowolną kobietą, którą się interesujemy... Ale u Was chyba jest podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
grz.egorz Re: Nieśmiałość facetów 28.12.08, 02:25 Nieśmiałość? Proszę Cię, chorują na to nastoletnie kaszaloty. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Nieśmiałość facetów 01.01.09, 22:07 mylisz się, to nie ma nic wspólnego z wiekiem ani gatunkiem, do którego się należy Odpowiedz Link Zgłoś
skinflint Re: Nieśmiałość facetów 28.12.08, 12:00 > Czy rzeczywiscie jak wam sie ktoras podoba to zawsze macie odwage podejsc i zagadac? Wręcz odwrotnie. Jak mi się bardzo podoba, to dostaję paraliżu i nie zagadam. A z drugiej strony nie zagadam takiej, która mi się nie podoba. Tak więc w moim przypadku dziewczyna i tak się nie dowie dlaczego nie wykazuję nią zainteresowania (z jej punktu widzenia). Aczkolwiek jeśli jest w 100% w moim typie (nie mylić z laską, która się każdemu spodoba) to jakoś się przełamuję i zagaduję (mniejsze zło dostać kosza niż żałować, że się nic nie zrobiło), ale takich to jest jedna na 10.000 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: Nieśmiałość facetów 28.12.08, 13:37 Ja jestem niesmialy, ale w troche inny, niz potocznie sposob. :) Moge zagadnać praktycznie kazdą dziewczynę i świetnie się z nią dogadać :). Natomiast, kiedy znajomość osiągnie pewien poziom emocjonalności i wzajemnej serdeczności, to wtedy ogarnia mnie moja ulubiona :D niesmiałośc i zwykle tak wszystko organizuje mi sie samo, że znajomosc się...kończy :) Odpowiedz Link Zgłoś
greczynka_77 Re: Nieśmiałość facetów 29.12.08, 02:46 powiedz cos wiecej o tym, wiesz ze ja tez tak mam.. Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: Nieśmiałość facetów 01.01.09, 19:27 Chyba tak nie masz...:) Ja sprawiam ciekawe wrażenie, ale zwykle tracę przy bliższym poznaniu mnie. Stąd ta nieśmiałość, bo zwykle im blizej kogos znam, tym...krótsza znajomość z tego wynika :D Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocona5 Samokrytycyzm prowadzi czasem na manowce:) 01.01.09, 19:49 Jest pożądany w rozsądnych ilościach:) Ale czasami przeszkadza człowiekowi obiektywnie oceniać rzeczywistość i może prowadzić do nadinterpretacji wydarzeń:) Nie wiem, czy to dotyczy Ciebie, ale tak mi jakoś przyszło do głowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: Samokrytycyzm prowadzi czasem na manowce:) 01.01.09, 20:10 tak gladko to sformuowalas, ze moze dotyczyc kazdego, czyli nikogo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocona5 Re: Samokrytycyzm prowadzi czasem na manowce:) 01.01.09, 20:51 staryigruby napisał: > tak gladko to sformuowalas, ze moze dotyczyc kazdego, czyli nikogo ;-) Tak, może dotyczyc każdego. Ale dobrze, że Ty to przeczytałeś:) Bo to w Tobie chciałam zasiać wątpliwości odnośnie tego postu pod którym się dopisałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: Samokrytycyzm prowadzi czasem na manowce:) 02.01.09, 09:09 :) Może kiedyś będzie okazja o tym pogadać...:D Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocona5 Re: Samokrytycyzm prowadzi czasem na manowce:) 02.01.09, 12:58 :) Mam nadzieję, że nie jestes nadmiernie przywiązany do tych teorii na własny temat, bo a nuż przyjdzie Ci kiedys je porzucić? :D Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: Nieśmiałość facetów 29.12.08, 10:32 I jak sobie z tym poradziłęś ? Odpowiedz Link Zgłoś
grz.egorz Re: Nieśmiałość facetów 29.12.08, 10:35 Nie wiem, szczerze mówiąc chyba wyrosłem, przyszła większa pewność siebie, świadomość, że to tylko moje poczucie. Przykro mi, że nie mogę dać Ci gotowej recepty Odpowiedz Link Zgłoś
greczynka_77 Re: Nieśmiałość facetów 29.12.08, 11:55 ale jak to u Was wyglada (wygladalo) zamykacie sie w sobie? jestescie nagle mniej "inteligentni" :) Moj symptom jest taki, ze niestety zamykam sie troche, dodatkowo jakas nadwrazliwosc nagla, bezbronnosc jakas, no i wlasnie znajomosc sie konczy i nikt nic nie rozumie ... Odpowiedz Link Zgłoś
grz.egorz Re: Nieśmiałość facetów 29.12.08, 12:01 Daqsz radę, zawsze to facet jest winien, poważnie:-). Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: Nieśmiałość facetów 31.12.08, 18:01 moze w takim sensie, ze u nas kulturowo jest uwarukowana aktywnosc faceta, wiec swoje blokady mozesz tlumaczyc jego niezdarnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
showmessage Re: Nieśmiałość facetów 30.12.08, 15:27 A nie jest czasem tak, że im się bardziej angażujesz, bardziej Ci zależy i dlatego coraz bardziej się boisz zrobić jakiś krzywy krok? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
showmessage Re: Nieśmiałość facetów 29.12.08, 17:49 Taaaa!!!! Ja jestem strasznie nieśmiały. Zademonstrowałbym Ci moją nieśmiałość ale jestem obecnie zajęty więc nic z tego. :P Odpowiedz Link Zgłoś
myszowata.mysza ale skoro... 31.12.08, 16:23 Ale skoro jestescie niesmiali i nie pokazujecie swojego zainteresowania kobieta, to jak my mamy sie dowiedziec ze sie wam podobamy i wam pomoc w tym? Odpowiedz Link Zgłoś
patagonia76 Re: ale skoro... 31.12.08, 22:02 Dawać szanse, nawet drugą i trzecią. Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: ale skoro... 01.01.09, 15:34 Możecie same w pewien sposób okazać swoje zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalokagathia Re: ale skoro... 02.01.09, 12:39 Całkowita otwartość za bardzo odsłania i czyni człowieka bezbronnym. I ten lęk przed odrzuceniem! A subtelne sygnały trudniej dostrzec Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: ale skoro... 02.01.09, 13:02 Masz rację, tylko że ... to samo w takim samym wymiarze dotyczy mężczyzn. Nie chodziło mi jednakże o wyznawanie miłości :), tylko o propozycję np. wspólnego spędzenia czasu w jakikolwiek sposób (wyjście do kina/restauracji/pubu/na koncert/basen czy gdziekolwiek indziej). Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: 01.01.09, 21:41 kalokagathia napisała: > Ale to tak głupio jakoś... No widzisz, niektórym facetom też jest głupio, jak sami mają coś zainicjować... Odpowiedz Link Zgłoś
patagonia76 Re: Nieśmiałość facetów 31.12.08, 22:00 Oczywiście, że istnieje. U mnie problem ten jest wyjątkowo przykry, bo w 99% relacji z ludźmi sprawiam wrażenie pewnego siebie, śmiałego, inicjującego kontakt. Sytuacja zmienia się, gdy jestem z kobietą, na której mi zależy. Zaczynam być chorobliwie nieśmiały, blokuję się, nie potrafię wyrazić emocji, chowam je w sobie, przestaję być naturalny. Jeśli kobieta znała mnie wcześniej i widziała mnie w towarzystwie, gdy jestem wygadany i dominujący, to przez głowę jej nie przyjdzie, że w sytuacji sam na sam mogę być zupełnie inny. I może myśleć, że po moje zachowanie po prostu oznacza, że przebywanie z nią nie sprawia przyjemności. Tymczasem jest odwrotnie. Chciałbym umieć być bezczelnie śmiały wobec kobiety, która mi się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Nieśmiałość facetów 31.12.08, 22:12 Pytanie: to w którym momencie jesteś sobą? Poza tym czasem okazuje się że zmiana w tę stronę jest zaskakująco miła :) Odpowiedz Link Zgłoś
patagonia76 Re: Nieśmiałość facetów 31.12.08, 22:28 Myślę, że w obu wypadkach tak naprawdę jestem sobą. Tyle, że są to różne odsłony mnie. Mało kto miał okazję poznać tę nieśmiałą stronę, stąd może być zdziwiony (zdziwiona). Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Nieśmiałość facetów 31.12.08, 23:05 Wydaje mi się, że to milej gdy cwaniak okazuje się nieśmiałym mężczyzną(choć tak jak pisałam może to rodzić pytanie jaki jesteś naprawdę) ja mam do czynienia z odwrotną sytuacją i jakoś nie wiem jeszcze czy mi się to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
pollyannadorosla Re: Nieśmiałość facetów 02.01.09, 22:26 ja bym to też porównała do warstw (jak w geologii), na płytszej bywamy śmielsi Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Nieśmiałość facetów 01.01.09, 21:38 Spotkalam kiedys bardzo niesmialego faceta, sama do niego zagadalam, tak jakos wyszlo, po blizszym poznaniu byl i na pewno dalej jest wspanialym czlowiekiem, super czlowiekiem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Nieśmiałość facetów 02.01.09, 14:21 Bardzo mi się podobają nieśmiali faceci (nie mylić z pierdołowatymi). Zbytnia pewność siebie w kontaktach z kobietami nie wzbudza mojego zaufania. Może jestem dziwna, ale wolę jak facet jest lekko zmieszany i troszkę zarumieniony. Uważam, że to jest bardzo seksi :) Jedyny problem jest w tym, że przeważnie właśnie trzeba zachęcić takiego faceta do kontaktów, a ja też jestem bardzo nieśmiała i jeszcze mamusia wpoiła mi, że to facet powinien robić pierwszy krok. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Nieśmiałość facetów 02.01.09, 15:39 teraz juz nie sluchaj sie mamusi, rob swoje:)))) tez bardzo lubie niesmialych, oczywiscie bez przesady, ponoc z takim mozna wszystko zrobic:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Nieśmiałość facetów 04.01.09, 18:54 > teraz juz nie sluchaj sie mamusi, rob swoje:)))) Tu już nie chodzi o mamusię tylko o wpojone wzorce zachowań, które i tak przełamuję jak się da :) Odpowiedz Link Zgłoś
grz.egorz Re: Nieśmiałość facetów 07.01.09, 02:56 Oj modrooka, to chyba nie miałbym u Ciebie szans;-). Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Nieśmiałość facetów 04.01.09, 19:01 tygrysio_misio napisała: > pomidor A Ty co? Zbierasz na sos? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Nieśmiałość facetów 04.01.09, 19:02 pomidor <nie moge sie odezwac bo gram w pomidora> Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: Nieśmiałość facetów 04.01.09, 19:03 > pomidor > > <nie moge sie odezwac bo gram w pomidora> Świr :) Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Nieśmiałość facetów 06.01.09, 23:00 co wam z tym pomodorem????:)))) mlode latka sie przypomnialy co????:)) Odpowiedz Link Zgłoś
grz.egorz Re: Nieśmiałość facetów 07.01.09, 02:52 Faceci są nieśmiali, gdy są niepewni swego. Odpowiedz Link Zgłoś