Dodaj do ulubionych

czy to ma sens

07.03.09, 15:17
4 miesiące temu poznałam faceta. rozwiedziony zona odeszła od niego po pól roku małżeństwa. twierdził, ze szuka stabilizacji nie chce być sam. Zaiskrzyło zaczęliśmy się spotykać było fajnie, miło. Do czasu jak to zwykle bywa. Pewnego razu zapytał jak widzę dalsze losy naszego związku. powiedziałam ze chciałabym wyjść za maż, mieć dzieci, on stwierdził ze nie będzie się żenił po raz drugi i zastanawia się czy chce mieć dzieci. Już zaświeciła mi się lampka.Ale w swojej naiwności pomyślałam może potrzebuje czasu, może to za wcześnie, może zmieni zdanie., może.... Nie powiem , że nie było miło był wspólny sylwester, wspólny wyjazd, wszytko niby ok a jednak coś już nie grało. zaczął się mniej odzywać- mieszkamy kawałek od siebie ,o dzwonieniu nie ma mowy. kiedyś przyjazd nie był żadnym problemem, teraz nie widujemy się po 2 tyg bo zawsze jest coś.ja też przestałam się odzywać - zabiegać, bo tym tylko upokarzam siebie. Nie będę Go prosić żeby został - nie wiem czy jest tego wart Nie wiem co myśleć. Nie potrafię jeszcze podjąć męskiej decyzji o zerwaniu tej znajomości bo o związku chyba nie ma tu mowy i tak sobie tkwię. doradzcie co robić?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • miss_mass Re: czy to ma sens? - Nie 07.03.09, 16:03
      • silesiar79 Re: czy to ma sens? - Nie 07.03.09, 20:00
        To logiczne, że facet nie potrafi dojść do siebie po małżeństwie i rozwodzie.
        Skoro tak krótko trwało. Przecież rozwód to jednak jakaś tam porażka. Musisz dać
        mu czas na pozbieranie się, nie naciskać, jak to kobiety potraficie "subtelnie",
        spędzaj z nim czas, pomagaj mu, bądź blisko, a on na pewno się otworzy i uwierzy
        ponownie w małżeństwo. Nie bądź kobieto nachalna. Być może dacie radę. Nie wiem.
        Powodzenia.
    • cich-awoda Re: czy to ma sens 07.03.09, 21:57
      jeśli potrafisz nie zrywać tej znajomości, ale też nie traktować jej
      juz jak związek - to jest chyba najlepsze wyjście, żeby na spokojnie
      przyjrzec się panu, wszystko do początku przemysleć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka