Dodaj do ulubionych

10 razy Nawigacje na Wakacje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 12:58
ja korzystam z Larka z mapamap. Nie mogę narzekać, co prawda dostałem go za darmo, jak podpisywałem umowę na neostradę - ale przynajmniej mam go za darmo. Nawigacja jest naprawdę bardzo dobra i szybka. Polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaktus Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.icpnet.pl 04.08.09, 13:23
      Właśnie wróciłem ze Szwecji, gdzie używałem AutoMapy. przejechałem prawie 3 tys. km i GPS zgubił się raz - nie widział nowej autostrady. Zdarzyło się też kilka razy, że w mniejszych miastach nie mogłem znaleźć jakiejś uliczki w wyszukiwarce. Poza tym bez zarzutu. Wielkie ułatwienie w podróży, szczególnie w miastach.
    • Gość: marti Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.chello.pl 04.08.09, 14:02
      Szkoda, że autorzy poszli na łatfiznę i bardzo pobieżnie zajeli się tematem. Gpmapa jest w wersji 2009.1, Gpmapa i MapMapa mają tą samą mapę i są produkowane przez tę samą firmę tylko, że Gpmapa jest dla Garmina a mapmapa na inne użądzenia (nawet jest lepsza bo ma budynki 3D). Używaliście kiedyś zumi - to też Gpmapa i co najlepsze masz wszystkie firmy, resteauracjie, hotele i sklepy w Gpmapie. A bazę fotoradarów z AutoMapy też można do garmina wgrać. Każdemu kto chce kupić program nawigacyjny proponuje aby potestował Gpmapę i AutoMapę jakiś czas i wybrał co mu bardziej pasuję, ja wolę gpmapę a mój ojciec Automapę.
    • Gość: autor Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.os3.kn.pl 04.08.09, 18:00
      A co z Naviexpert i jego Community Traffic ? Ta nawigacja zbiera ostatnio najlepsze oceny w testach wytyczanych tras.
    • Gość: kj Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.gotadsl.co.uk 04.08.09, 18:20
      latfizne:) dobre....hehe
    • Gość: gość: wedrowiec Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:42
      mam automape i sporo uwag do niej, co gorsza swoje uwagi zgłaszałem na skrzynkę automapy, zawsze dostawałem podziekowania, ale nigdy nie aktualizowano mapy, a były czy są to poważne błedy. Brak ulicy, niewłaściwe oznaczenia np zasad ruchu (automapa kazała wjeżdzać pod prąd w jednokierunkową) itp. Mam też uwagi do tego jak kalkulowana jest trasa "optymalna" w krakowie niedawno sprawdzilem i polecała prawia 2 razy dłuższą drogę niż trasa "krótka", co gorsza "optymalna" była znacznie wolniejsza
    • Gość: tor Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:40
      ja mam już rok Mio moov 330 - Prosta w obsłudze, dosyć przemyślana ale za to słabe mapy - Nie widzi dróg które zostały wybudawo kilka lat temu, każe skakać z mostów, czasami nie widzi ulic a nawet niektórych wsi (co jest często dużym problemem), prowadzenie pod zakazy to norma, a najlepsze, że (szczególnie jeśli się przez wsie jedzie) dosyć często nie rozróżnia drogi lokalnej od wiejskiej a nawet polnej, więc prowadzi przez straszne zadupia, przez które ledwo da się przejechać. Oczywiście podprowadzić pod numer domu zdarza jej się raz za ruski rok.
      Ogólnie to nie polecam!
    • Gość: gość Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.08.09, 21:14
      AutoMapa jest rowniez instalowana na Sony Ericsson X1
    • Gość: Gość Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: 83.1.60.* 04.08.09, 22:35
      AutoMapa i NOKIA 500 - z zastrzeżeniami dot samej mapy. Dobre pokrycie dróg, przez trzy miesiące użytkowania raz usilnie twierdziła że na odcinku Łowicz - Łódź są dwie trasy równoległe i cały czas nakazywała skręt "lekko w lewo" gdy droga prosta jak drut i co ciekawe w sofcie jest faktycznie taka "druga" droga. <Może warto by było to poprawić ??? Przy ustawieniu opcji "optymalna" uparcie pomija obwodnice miast kierując nas "na skróty" przez centrum miasta . To jest dość poważna wada. Tracimy czas i pieniądze.
    • gietpe Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje 04.08.09, 23:05
      Cudze chwalicie Naviexperta nie znacie -rzetelnośc dziennikarska -objeżdziliście mapy a oprogramowanie to NaviExpert
    • Gość: zebur Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 16:55
      Automapa Europa na Samsung Omnia + zdrowy rozsądek -= super para, sprawdzone Szwecja, Finlandia, Austria,Niemcy,Włochy
    • Gość: borec Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 09:30
      Jak mozna polecac tomtoma ktory ma pokrycie tylko 400tys km drog??? Co z tego ze obsluga latwa jak program niewie poczym jezdzic?? Latwosc obslugi i dobra mape laczy w sobie iGO. Automapa dobra w polsce. Za granica lubi prowadzic na manowce - w Bratyslawie pokazywala skret w lewo w miejscu zakazu skretu w lewo :) Natomiast wspomniane iGO testowalem w polsce, austrii, czechac, slowacji, francji, wloszech, niemczech i holandii. Zawsze do celu prosto i latwo.
    • Gość: Yello Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.09, 10:10
      Bardzo pobierznie potraktowany temat. Piszecie, że Automapa zawiera Ukrainę. To poszukajcie sobie jakiegoś adresu we Lwowie. Tam są wedle Automapy dwie ulice na krzyż.
    • Gość: Marek Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.centertel.pl 06.08.09, 10:22
      Naviexpert (na HTC Touch HD) z internetem Orange'a zgubił mi A4 tuz przed Balicami (lotnisko Krakowskie). Dociągał mapy z internetu, a jakość internetu Orange'a nawet na obrzeżach wielkich aglomeracji jest beznadziejna. Na AutoMapie zero problemów. Po prostu Naviexpert (przynajmniej komórkowy) ciągnie dane z netu, totalny bezsens. Jak się na coś takiego godzimy, to lepiej użyć darmowego Nav4all.
    • Gość: psi Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: 193.173.50.* 06.08.09, 14:26
      Ja mam i bardzo sobie chwale Igo 8, ale mieszkam w Holandii. Tutaj dziala znakomicie.

Uzywam juz pewnego czasu i nawigacja zgubila sie tylko 2 razy:

- nowy oddcinek autostrady we Wloszech
      - trasa 'optymalna' w Polsce pokazala mi raz polna droge

Interface jest idealny - szybki i czytelny, mnostwo POI i jedyna wada jest standardowy alarm "przeciwradarowy" - najbardziej irytujacy dzwiek, jaki w zyciu slyszalem.
    • Gość: Gościu Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 16:32
      Korzystam z TomToma którego zainstalowałem sobie na pda/telefonie htc. Dzięki temu mam go zawsze przy sobie. Nigdy mnie nie zawiódł ani w UK, w Niemczech ani w Polsce. Nie wyobrażam sobie innej platformy - TT jest prosty szybki i czytelny
    • Gość: Kazzek Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 14:48
      Ja też jestem zadowolony z Larka. Teraz można jeszcze kupić taniej MapeMap TOP bo do 17 mają promocje tylko dla Larkowców
      www.lark.com.pl/promocja_mm.htm
      Za 49 zł
    • Gość: FatMan Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: 212.106.153.* 07.09.09, 15:15
      Garmin ma również mozliwość wgrania bezpłatnej, uaktualnianej praktycznie CODZIENNIE mapy UMP-pcPL: ump.waw.pl/ - wszystkie roboty drogowe, objazdy sa uaktualniane przez grono użytkowników Garminów - najaktualniejszy z systemów!!
    • Gość: Antek Re: 10 razy Nawigacje na Wakacje IP: 149.156.61.* 23.09.09, 09:39
      G... a nie opis map! Aututor artykułu wszedł na stronę danego producenta, zrobił CTRL+c (kopiuj) a następnie w swoim artykule CTRL+V( wklej). Zero oceny dokładności mapy. Ważne jest: jak często ukazują się aktualizacje, ile kosztują aktyualizacje, jaki jest % pokrycia kraju, jak dokładna jest mapa = czy ma dużo błędów. Np. MIO + EMAPA nie wiedzą, o drogach zamkniętych od 20lat czy przebudowanych 5 lat temu. Najszybszy czas reakcji MIO na zmiany to rok i proszę nie oczekiwać cudów. Mapa Polski 2009.03 roi się od błędów na głównych drogach. Jeszcze nie jechałem z MIO żeby nie pokazywała bzdur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka