Gość: basia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:18 Byłam parę dni temu na Pilicy! Cudownie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j3zus Re: Wakacje z prądem rzeki 05.08.09, 16:36 polecam Wel; fajna rzeczka ze wszystkimi atrakcjami kajak.org.pl/szlaki/polska/wel/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubatek Re: Wakacje z prądem rzeki IP: 151.193.220.* 05.08.09, 16:46 Widać, że autor kompletnie nie ma pojęcia o pływaniu i geografii Polski. Sulejowo... phi, też mi poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
atram123 Re: Wakacje z prądem rzeki 05.08.09, 19:09 Ja byłam na tygodniowym spływie Krutynią . Start w Sorkwitach koniec w Rucianym... Trasa traci ze względu na duż liczbę jezior w początkowym etapie i ....... ze względu na Ludzi a dokładniej mieszkańców. Z taką ilością negatywnych zachowań nieuprzjmości i hamstwa to w żadnym regionie Polski się nie spotkałam......... Jeżeli ktoś ciekawy mogę w szczególach przytoczyćkilkanaście naprawdę niesymaptycznych sytuacji Gdyby nie chłopcy sprzedający ROGALIKI Z JAGODAMI swojej mamy ( przepyszne) zwątpiłabym w mieszkańców tamtych okolic!!!!!!!!!! Dziwi mnie takie zachowanie w końcu sezon trwa ledwo 3 miesiące i to własnie właścicielom sklepików czy pól biwakowych powinno zależećbyśmy tam wrócili i polecili to miejsce- niestety JA oraz 22 moich przyjaciół nie POLECAMY, Co ciekawe kiedy opowiadałam o naszych negatywnych przygodach mieszkańce Krytynie Ta wcale sięnei ździwiła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 19:56 Czarną Hańczę przepłynąłm na trasie St. folwark - Augustów w 5 dni a nie jak podaje gazeta w 9-10 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2tea2room2 Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.karolin.pl 05.08.09, 21:02 Ja też płynęłam Czarną Hańczą na tej tej trasie 5 dni. Może autor miał na myśli płynięcie z maluchami lub staruszkami? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sawa_a Re: Wakacje z prądem rzeki 05.08.09, 22:06 nie zaden futeral na komorke tylko zwykla prezerwatywa nie ma lebszej formy zabezpieczenia telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Wakacje z prądem rzeki IP: 82.210.179.* 05.08.09, 22:31 www.kajakowo.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.chello.pl 05.08.09, 22:37 Pilica od 55 sekundy - kwintesencja kajakarstwa. już pakujemy się z żoną i dzieciakami Odpowiedz Link Zgłoś
humbug.pl Re: Wakacje z prądem rzeki 05.08.09, 23:37 Czarna Hańcza super bez 2 zdań. a jeszcze fajnie jest utrafić w banie po drodze, idealna sprawa. www.humbug.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.man.poznan.pl 06.08.09, 01:36 Zachecam wszystkich do uprawiania tego typu turystyki - wspaniała przygoda, wspaniałe hobby, zawsze blisko natury i jak fantastycznie poprawia kondycje. Polecam zwłaszcza dla lubiących aktywnie wypoczywać - każdy znajdzie coś dla siebie - kajakarstwo rekreacyjne na obiektach zamkniętych, turystyczne - rzeki, morskie, górskie. W internecie można znaleźć mnóstwo stron i informacji o klubach kajakowych oraz organizowanych spływach. Co do artykułu niby ok, ale autor artykułu nie ma bladego pojęcia o kajakarstwie - a używana przez niego terminologia: siodełko, podnóżek, drobiazgi grrr... to nie motoryzacja ani jazda konna, tu wszystko ma swoje nazewnictwo, wypadałoby sie zapoznać przed napisaniem ogólnopolskiego artykułu !! A niepodpisany rysunek w akapicie Dobór kajaka przedstawia łodź wioślarską a nie kajak - podejrzewam iż autor myślał że to kajak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghj Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 07:49 kto spływał pilica-sulejów? raczej mało wymagajaca trasa czy sa tam jakies emocje czy tylko podziwianie krajobrazów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fluk Re: Wakacje z prądem rzeki IP: 212.244.73.* 06.08.09, 08:54 kocham Pilicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 09:30 A ja w przyszłą środę ruszam na szlak krutyni :) Już nie mogę wysiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajakarz Re: Wakacje z prądem rzeki IP: 217.98.12.* 06.08.09, 09:32 A Wisła? Popłynęlibyście? Marek Kamiński podobno płynie... www.ekspedycjawisla.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theboski Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 10:19 Również polecam Wel jest świetny :) Brda dla mieszkańców okolic Bydgoszczy ma swój fajny klimat, a dla bardziej żądnych przygody kajakarzy polecam rzeczkę Gardęga, choć powinna nazywać się mordęga:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edit Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.platige.com 06.08.09, 10:36 zdecydowanie polceam spływa Czarną Hańczą! pływanie kajakiem to swietna sprawa! rzeka jest spokojna, miejscami szoruje się kajakiem o dno. Czasami zdarza sie na drodze jakies powalone drzewa czy konary, ale nie ma problemu z wyminieciem ich. I te swieze jagodzianki u mioejscowych! cud miod :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEA Re: Wakacje z prądem rzeki IP: 217.153.201.* 06.08.09, 11:04 A Wartą tez fajnie. Spokojna trasa, piękne widoki. Wyprawa tak na jeden dzień. a kajaki można wynająć tu: www.marinalad.pl/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedziowy Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.09, 11:16 Jeden taki z Wrocławia tak się w to wkręcił ,że teraz pływa obwodnicą północną miasta Lubin-tuż obok stadionu piłkarskiego Dialog-Arena,a często też śmiga kajakiem 80 km drogą Lubin-Wrocław...Szalony blondyn ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ravau Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.gizycko.mm.pl 06.08.09, 12:26 A o Sapinie nikt już nie pamięta?? Odpowiedz Link Zgłoś
keyto29 Re: Wakacje z prądem rzeki 06.08.09, 13:17 Tak się bawi tak się bawi - Szczecin Młodzież Wszechpolska - 20-23.08 widzimy się na Drawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.ae.krakow.pl 06.08.09, 14:20 >> to nie motoryzacja ani jazda konna, tu wszystko ma swoje nazewnictwo, wypadałoby sie zapoznać przed napisaniem ogólnopolskiego artykułu !! << "wypadałoby" to wiedzieć, o czym się pisze, zamiast się błaźnić zupełnie nietrafionym porównaniem. na motoryzacji się nie znam, więc nie zabieram głosu, ale w jeździectwie jest spokojnie ze sto razy więcej elementów nazewnictwa niż w kajakarstwie. zarówno w samej jeździe konnej jak w elementach uprzęży. żenada ten twój komentarz. a co do kajaków - w 2004 w trzy tygodnie przepłynęłam trasę brodnica-berlin (kolejno drwęca, wisła, kawałek wdą pod prąd, kanał bydgoski, noteć, warta, odra, kanały w niemczech i sprewą w samo centrum berlina). a dwa lata później już bardziej lajtowo dwa tygodnie po bugu (z dorohuska do niemirowa). za każdym razem niezapomniane wrażenia... kajaki to świetna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Gosc Re: Wakacje z prądem rzeki IP: *.socal.res.rr.com 06.08.09, 14:32 Chciales zablysnac ale sie nie udalo. Nie krytykuj innych jak zam malo wiesz. Niepodpisany rysynek - TAK przedstawia kajak a nie lodz wioslowa. Taki troszku nowoczesniejszy a nie tradycyjnego szklaka. Odpowiedz Link Zgłoś