Dodaj do ulubionych

Chemtrails nad Ostrowcem?

IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 19.09.09, 15:55
Zauwazyliście dzis na niebie latajace non stop samoloty "w te i we wte"
zostawiające za soba długo utrzymujące sie slady. Chemitrails (smugi
chemiczne) tworza niekiedy szerokie podłuzne twory chmuropodobne. Rozumiem, że
samoloty czasem lataja ale dzis nad Ostrowce lata ich cała masa juz od kilku
godzin a spaliny po zwykłych samolotach znikaja po kilku minutach. Podobne
akcje są organizowane w calej Polsce jak i na świecie. Tak to mniejwięcej
wygląda:
images.google.pl/images?hl=pl&source=hp&q=chemtrails&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2&aq=f&oq=
Obserwuj wątek
    • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 19.09.09, 16:00
      Ja widzę jeden wyraźny,reszta to cirrusy
    • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 19.09.09, 16:03
      pl.wikipedia.org/wiki/Chemtrails
      No cóż-mnie to przekonuje.Skoro powstają cirrusy,a są one z kryształków lodu,to
      czemu to samo nie ma się dziać z wodą powstała na skutek spalania węglowodorów.
      • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 21.09.09, 15:58
        odnosnie chemtrails na wikipedii: "... Wyziewy silnikowe tamże zamieniają się w
        kryształki lodu, które w dalszej kolejności podlegają sublimacji" - jak wiadomo
        z lekcji fizyki ze szkoły podstawowej sublimacja to przejście ze stanu stałego w
        stan gazowy (parowanie lodu). Zwyczajne smugi kondensacyjne powinny szybko
        zniknąć a nie utrzymywac się przez wiele godzin na niebie (kryształki lodu
        powinny odparować).
        www.youtube.com/watch?v=7o65AYfB4d4&feature=PlayList&p=F0EF273FE5D625C8&index=0&playnext=1
    • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 19.09.09, 16:04
      pl.wikipedia.org/wiki/Smuga_kondensacyjna
      • Gość: Zbyn Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.09, 16:29
        Lataja nad lasami i rzucają jakies "prochy" dla lisów przeciw wsciekliznie
        • Gość: teletubis Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 19.09.09, 16:36
          No ale dlaczego tyle ich lata dzis nad ostrowcem? Tych samolotów może byc
          zaledwie kilka ale latają w tą i spowrotem.
          • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 19.09.09, 16:39
            Właśnie jeden przelatuje.Na tej wysokości to on leci gdzieś na południe od Gór
            Świętokrzyskich.
        • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 19.09.09, 16:36
          Z 2000 metrów??????Chyba napalm.
    • Gość: kierowca Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.blokowe.pl 19.09.09, 16:46
      właśnie mnie ostrzelali !!! Szok!
      • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 19.09.09, 17:23
        jak to Cie ostrzelali? :]

Ja w tej chwili widze widze co najmniej 7 takich smug. Zalezy gdzie sie mieszka
        bo bloki zasłaniaja itp. Byłem dzis tez na rynku i widac było ze 4 takie smugi.
        Niektóre dość szerokie. Co jakis czas patrze w okno i jeden lub dwa samoloty
        widze jak lecą. Nie widziałem nigdy czegos takiego.
        www.youtube.com/watch?v=xCpEcHya7Jk
        www.youtube.com/watch?v=9NfdJbigZbI
        W czasie jak szukałem tych linków pojawiły się dwa nowe i pryskaja czyms. Moze
        pandemie grypy wywołuja:)
        • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 19.09.09, 17:28
          > W czasie jak szukałem tych linków pojawiły się dwa nowe i pryskaja czyms. Moze
          > pandemie grypy wywołuja:)
          A może powinieneś odwiedzić Poradnię Zdrowia Psychicznego na Sienkiewicza?
          • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 19.09.09, 17:39
            A ty może powinienes udac się do okulisty skoro nic nie widzisz albo wyjśc z
            domu i popatrzec w niebo skoro tam gdzie mieszkasz masz ograniczona widoczność.
            • Gość: teletubis Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 19.09.09, 17:43
              tu macie film na Discovery o tym www.youtube.com/watch?v=lVFuOZu7Xhg
            • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 20.09.09, 19:30
              Widziałem smugi kondensacyjne,ale nie biorę je za próbę potraktowania Ostrowca
              bronią biologiczną/chemiczną/konwencjonalną
              • Gość: tutejszy Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: 77.255.250.* 20.09.09, 21:45
                Ja widzę tylko chemtrails w nocy nad "Marcelim" w delikatnej poświacie.
                • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 20.09.09, 23:14
                  Ja ostatnio interesuje się różnymi takimi rzeczami nazywanymi przez innych
                  teoriami spiskowymi:) Poprostu rzuciło mi sie to w oczy, jak zobaczylem tyle
                  tych przelatujacych samolotów nad naszym miastem. Dziś też, duża częśc nieba nad
                  naszym miastem była pokryta takimi smugami. Gdyby nie te samoloty to mielibysmy
                  niemalże bezchmurne niebo. Chemitrail czy zwykłe smugi kondensacyjne ... ale czy
                  zawsze tyle tych samolotów lata nad naszym miastem? I czemu akurat teraz tworza
                  sie te smugi a wczesniej sie nie tworzyly i niebylo ich tak duzo? Moze czlowiek
                  nie zauwazał czegos... ale cos w tym jest chyba podejrzanego...
                  • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 21.09.09, 10:00
                    Zadzwoń do sztabu i zapytaj się,czy nie mają jakiś manewrów. Zapewniam cię,że
                    wczoraj nad Kraśnikiem było równie dużo samolotów.Przykro mi,ale Ostrowiec nie
                    jest szczególnie wybrany.
                    • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 21.09.09, 11:20
                      No ja pisałem w pierwszym poście, że to się dzieje na całej planecie a nie tylko
                      w Ostrowcu. Dziś jakos spokojnie, co prawda widziałem jeden samolot ale ślad po
                      nim szybko zniknoł. A pytac się to nie wiem czy jest sens. Jakby cos takiego
                      robili to przecież oficjalnie by się nieprzyznali:)
                      • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 21.09.09, 11:28
                        Tak jak zrobili przekręt ze zburzeniem World Trade Center a oficjalnie podano do
                        wiadomości że to terroryści ukrywajacy sie w jasiniach w Afganistanie czy gdzies
                        tam. Zawalił sie nawet jakis tam budynek, w który nie uderzył samolot. A Polska
                        wysyła swoich zołnierzy by gineli w imie jakis fałszywych ideii.
                        • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 21.09.09, 11:43
                          Pamiętam jak pokazywali w telewizji twarze tych wszystkich terrorystów. Troche
                          to dziwne dla mnie było że ich tak wyłapali - czyżby sami zgłaszali się na
                          policje czy tam do innych słuzb, które się zajmują takimi sprawami? Jeszcze na
                          długo przed zamachem ktoś tam miał powiedzieć, że beda szukac po jaskiniach bin
                          ladena i nie beda mogli go znaleźć:) TVN wyemitowal taki film pt. Tajemnicze
                          loty
                          www.youtube.com/watch?v=KkyIGGkb64g&feature=PlayList&p=E0C07488E97F5CC1&index=0&playnext=1
                          Może odbiegłem od głównego tematu ale na tym przykładzie widać co sie dzieje na
                          świecie... :]
                          • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 21.09.09, 11:50
                            Jak szukasz we wszystkim spisku to twoja sprawa,ja cię przekonywać nie będę.Ja
                            tam wierzę w prawa fizyki i wiem,co to woda w stanie przechłodzonym.Nie
                            twierdzę,że nie istnieją tajemnice i opinia publiczna o wszystkim wie,ale wolę
                            stosować "brzytwę Ockhama".
                            • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 21.09.09, 19:11
                              Wszystko jest udowodnione w taki czy inny sposób. Wystarczy duzo cierpliwości by
                              poszukac dowodów...
                              • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 22.09.09, 18:16
                                To pokaż mi dowód,że liczba pi jest wymierna,skoro jesteś taki cwaniak
                                • rotarepo Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 22.09.09, 22:10
                                  człowiek sobie siedzi w domu......a tu na niebie takie cuda się dzieją :) <
                                  uśmiałam się > :)
                                • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 22.09.09, 22:31
                                  Nie jestem cwaniakiem. Tyle, że to ty sttierdziłeś, że pi jest wymierne więc
                                  udowadniaj:) Pozatym nie szukajcie panowie spisku w liczbie pi :]
                                  Nie widziałem nigdy żeby niebo nad moim miastem było takie (brzydko się wyrażę)
                                  zasrane. A jesli zawsze takie było to spoko, może niezauwazyłem....
                                  • pathos_phobos Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 23.09.09, 08:14
                                    Nie ja to powiedziałem,tylko pokolenia matematyków,już od Sumerów, się nad tym
                                    głowią.Jeszcze dużo musisz się nauczyć o świecie...
                                    • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 23.09.09, 15:57
                                      Dziś znowu troche tego bylo na niebie. A w rejonie jak Gutwin na niebie była
                                      lekko różowa smuga.
                                    • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.09.09, 01:46
                                      Liczba Pi jest z tego co wyczytałem liczba niewymierną a udowodniono to poprzez
                                      zaprzeczenie jej wymierności pl.wikipedia.org/wiki/Pi
                                      Miejmy nadzieje, że niepopełniono gdzieś błedu w tym dowodzie:)
    • unhollyseth Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 22.09.09, 12:22
      Strach się bać. To pewnie NWO!
    • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 23.09.09, 17:07
      Polecam film pt. "Nie rozmawiaj o pogodzie" na temat smug chemicznych:
      www.youtube.com/view_play_list?p=077613D13C4C6A3A&playnext=1&playnext_from=PL
      Warto przeczytać cały komentarz do filmu i dokument rzadowy brytyjskiego
      ministerstwa obrony opisujący testy przeprowadzone na społeczeństwie angielskim
      w latach 1953 1964. Gdzie rozpylono niemalże 5 ton silnie kancerogennego ZnCdS w
      różnych lokalizacjach (patrz tabele) na Wyspach Brytyjskich
      www.mod.uk/NR/rdonlyres/70A71F1A-831B-4618-918E-D263384DA684/0/ZincCadmiumSulphideDispersionTrials.pdf
      • Gość: temp.nick Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 24.09.09, 02:23
        Dziś znowu troche tego bylo na niebie. Jeżeli temat nie daje Ci spać i staje się powoli obsesją, zarejestruj się na stronce radar.piopawlu.net/ poszperaj w sieci na temat korytarzy lotniczych, kup sobie też lornetkę 50x

Z laptopem w jednej ręce będziesz mógł obserwować pozycję na ekranie a z lornetką w drugiej będziesz oglądał (jeżeli pogoda pozwoli) przeloty rejsowych samolotów nad swoim domem. Jak będziesz miał trochę szczęścia to może zobaczysz Airbusa A380 -Ten to dopiero robi smugi...
        • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.09.09, 11:36
          Spać to ja mogę ile wlezie, raczej miewam problemy z dobudzeniem się:)
          Oczywiscie, że mozna wszystkiemu zaprzeczac i udawać że nic się niedzieje. To
          naturalny mechanizm obronny:]
          • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.09.09, 11:40
            www.youtube.com/watch?v=LndfyAxZMto dasz sobie chip'a wszczepić?
            • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.09.09, 12:04
              www.youtube.com/watch?v=v1kkthOd8OY zabawnie się tego słucha:) tylko nie
              wiadomo czy się smiac czy płakać:]
          • namacany Teletubiś, 24.09.09, 12:53
            przykro mi to stwierdzić, ale jesteś alkoholikiem.
            • Gość: teletubiś Re: Teletubiś, IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.09.09, 14:56
              Tylko dlatego, że nie podoba Ci się rzeczywistość w jakiej zyjesz lub nie
              dopuszczasz jej do swojej wiadomości nazywasz mnie alkoholikiem?
              www.youtube.com/watch?v=S3vLCwXnroQ&feature=PlayList&p=507955670ED56E57&index=0&playnext=1
              • namacany Re: Teletubiś, 24.09.09, 17:11
                Przepraszam. Nie chciałem nazwać Cię alkoholikiem, lecz tylko odnoszę wrażenie,
                że nim jesteś.

Czyż nie mam racji?
                • Gość: teletubiś Re: Teletubiś, IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.09.09, 19:08
                  No cóż, jak to się nieraz mówi, każdy sądzi według siebie;-)
                  • namacany Re: Teletubiś, 24.09.09, 20:29
                    Ech, nie dałeś się sprowokować.

Mam znajomego. Fajny gość, lecz zdecydowanie nazbyt zaangażowany w spiskowe
                    teorie dziejów (wszelakich); stara się na bieżąco karmić mnie nowinkami
                    potwierdzającymi teorie, w które wierzy (film z lądowania UFO pod Siennem,
                    tajemnicze wiadomości ukryte wewnątrz piorunów kulistych, międzygalaktyczny
                    spisek bohaterów komiksów z dzieciństwa, itp.). Chyba muszę mu nieco dobitniej
                    przedstawić swój, jak to się nieraz mówi, mugolski punkt widzenia, bo zaczyna
                    mnie to nieco męczyć.
                    • Gość: teletubiś Re: Teletubiś, IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.09.09, 21:35
                      A wierzysz w to że Chrystus istniał na prawdę, że zamienił wodę w wino oraz
                      wskrzesił ze zmarłych Łazarza a po ukrzyżowaniu na krzyż u zmartwych wstał?:)
                      • Gość: temp.nick Re: Teletubiś, IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 24.09.09, 21:49
                        Szaleni orędownicy spiskowej teorii dziejów (wszelakich) przypominają nierzadko, mimo swego wykształcenia, żyjących w głębokim średniowieczu -Znałem takiego jednego. Niezwykły talent umysłowy ale tak rozmóżdżony przez ówczesny system, że po ucieczce z Polski w '74, nigdzie nie mógł zagrzać miejsca, bo każdego nowego szefa doprowadzał swoimi poglądami do białej gorączki
                        • namacany Re: Teletubiś, 24.09.09, 22:32
                          Teletubiś, odpowiem tak: nie mam dowodów, że tak nie było. ;-)

temp.nick - dokładnie o tym mówię. Chłop niegłupi, fakultety i tytu... ee...
                          stopnie ma takie dziwne różne, a tutaj - kurczę - UFO pod Drygulcem lub
                          antymateria w rybnym. Zgroza.

Swoją drogą - zaskoczyła mnie mnogość łańcuszkowiczów śledzikowych rekrutujących
                          się spośród moich naszoklasowych znajomych... To najpewniej jakiś ogólny trend.
                          • Gość: teletubiś Re: Teletubiś, IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.09.09, 23:54
                            No a z Chińczykiem jak sie nie zna chińskiego nie dogadamy się. Ale jak sie
                            nauczymy tego języka to spokojnie możemy z nim pogadać i wszystko jest
                            zrozumiałe choc nie wiadomo kiedy i czy wogóle poznamy wszystkie chińskie słowa,
                            zresztą nawet chinczyk moze ich wszystkich nieznac (nawet w jezyku polskim
                            nierozumiemy nieraz niektórych słów czy określeń). Nawet kiedys mówili że duzo
                            ludzi nierozumie dziennika czy wiadomości w telewizji. Ale i ktoś rzeczywiście
                            moze bełkotac cos bez sensu nie uzywając żadnego języka i wtedy nie ma w tym
                            żadnej logiki. Albo weźcie wytłumaczcie starszej babci która ledwo nauczyła sie
                            obsługi pilota telewizyjnego jak obsługiwac komputer albo pisac programy
                            komputerowe i co to sa dziury w windowsie i jak hakerzy je wykorzystują albo
                            nauczmy ją żeby sie na tym znała:D I tak jak było w matrixie: że jest róznica
                            między znaniem drogi a pożądaniem jej. Jest duzo dziedzin w których jestesmy
                            laikami. Chyba że zechcemy sie czegos nauczyc lub dowiedziec albo przyjąc do
                            wiadomości. A co do Ufo na drygulcu to że tak powiem, prawda nie prawda ale co z
                            tego?:) Ale jak chodzi o mordowanie, trucie, szerzenie dezinformacji,
                            spiskowanie, wyzyskiwaniu innych itp to jest to innej rangi sprawa. Niektórzy
                            chca coś robić konstruktywnego, może nieraz zabłądza ale... Innych zupełnie nie
                            interesuje nic poza czubkiem własnego nosa i kontem w banku i wypasioną furą.
                            Cóz moge więcej powiedzieć.
                            • Gość: teletubiś Re: Teletubiś, IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 25.09.09, 00:01
                              A tu filmik o zbrodniach popełnianych przez monarchów
                              www.youtube.com/watch?v=3EmSUyq0BSU
                            • namacany Teletubiś + pierwsze symptomy nadchodzącego NWO. 25.09.09, 07:46
                              No, Teletubiś - dzięki swej żarliwej postawie oraz poczciwości, jaka od Ciebie
                              emanuje (niech zgadnę - podszytej młodością?), dorobiłeś się u mnie taryfy
                              ulgowej. Gratki. :-)

-

O tym całym New World Medal było głośno już dawno temu. Jeszcze za harcerskich
                              czasów, chwacko-gracko powłóczywszy nogę za nogą przez pasmo Masłowskie
                              śpiewaliśmy jak jeden mąż:

"Olaboga, co się dzieje?!" woła Maciejowa
                              Kury jaja pogubiły, mleko traci krowa
                              Koty gdzieś się pochowały i szczekają psy
                              Chyba słońca zaćmienie będzie w naszej wsi

A swoją drogą: gdy wieczorem spaceruję ulicami i nagle gaśnie przede mną
                              latarnia - czy oznacza to, że mieszają coś w Matriksie?
                              • Gość: teletubiś Protokoły Mędrców Syonu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 27.09.09, 01:31
                                Pewnie żarówka się przepaliła:) A wczesniej chodziło mi o podążanie drogą której
                                sie nieznana (a nie pożądaniem). Fragment tego filmu
                                posłuzył za wstep do tego
                                www.youtube.com/watch?v=KfwM4W96Ay0&feature=PlayList&p=2D8D8662A4BA2F36&index=0&playnext=1&hd=1
                                Ja wiem że wrzucanie wszystkiego co popadnie do jednego worka pod hasłem NWO czy
                                doszukiwaniu się spisku we wszystkim może wyglądac jakby ktos był niespełna
                                rozumu:) Ale jak się wszystko pozbiera do kupy to wyłania się pewien obraz mniej
                                lub bardziej zrozumiały:)

Obecnie czytam Protokoły mędrców Syonu, jakby kogos interesowało to
                                www.megaupload.com/?d=S31HQAO8 Coś w rodzaju podręcznika dla spiskujących
                                przeciw światu celem ustanowienia jednego swiatowego rządu. Rok wydania 1936.
                                Jest to scan ksiązki w postaci pliku pdf. ale jeszcze nie przejrzałem. Ciekawe
                                co by na to Maciejowa powiedziała:) Dawno temu wykorzystywano zaćmienie słońca
                                bodajrze do straszenia "motłochu" by nie fikał i się podporządkowywał władzy,
                                gdyz tłum był utrzymywany w ciemnocie i kazano mu wierzyć w płaska ziemie -
                                przynajmniej tak mi sie wydaję z tego co słyszalem.

ps. Jak kogos męczy ten tamat to sorry. Ale wszedzie tego jest pełno i
                                ostrowieckie forum na gazeta.pl nie może byc wyjątkiem:] Ja tego sam nie
                                wymyslam. Mam nadzieje że ogladacie te wszystkie linki itd. bo bez tego ani rusz:)
                                • pathos_phobos Re: Protokoły Mędrców Syonu 28.09.09, 13:54
                                  Z protokołami to już mnie rozwaliłeś.W św Mikołaja i yeti też wierzysz?
                                  • Gość: aisablri Re: Protokoły Mędrców Syonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 23:05
                                    uhuhu:) Protokoły- rok wydania nieprzypadkowy, polecam zapoznać się co
                                    nieco z historią i przemyśleć:)
                                  • Gość: teletubiś Re: Protokoły Mędrców Syonu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 06.12.09, 10:07
                                    A czy ja napisałem, że wierzę? Napisałem, że czytałem, hehehe:]
    • pathos_phobos Proste wytłumaczenie 28.09.09, 18:19
      dla wzmożonej liczby samolotów nad Polską
      wyborcza.pl/1,75477,7056092,Moskwa_cwiczy_z_Minskiem_wojne_z_NATO.html
      Zapewne polska odpowiedź na manewry.Nie trzeba węszyć spisku.
      • Gość: teletubiś Re: Proste wytłumaczenie IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 30.09.09, 05:41
        wiadomosci.onet.pl/1949628,16,item.html
        • Gość: teletubiś Re: Proste wytłumaczenie IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 30.09.09, 06:19
          www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=ErWvxyCk9bw Wielu prawdziwych
          naukowców powie wam to samo oraz, że decydujący wpływ ma tu oddziaływanie słońca
          jesli chodzi o globalne ocieplenie. A gdy Alex Jones zapytał Davida Rotchschilda
          dlaczego także Mars i Jowisz się ocieplaja to ten stwierdził że dlatego bo Mars
          jest bliżej Słońca i dlatego trzeba opodatkować emisje dwutlenku węgla ... który
          potrzebny jest rosliną do ich procesów życiowych (dzieci w szkole podstawowej
          ucza się o tym na biologii a także na geografi ze mars czy saturn sa dalej od
          słonca niż Ziemia). David Rothschild to syn tych światowych elit które kradły,
          mordowały, i oszukiwały ludzkośc dla własnego bogactwa i władzy
          outside.away.com/outside/features/200606/david-de-rothschild.html
          www.globalnaswiadomosc.com/burmistrzchemtrails.htm Może nasz prezydent
          pójdzie tą sama drogą? Zamiast budować nam MacDonaldsy?
          • Gość: teletubiś Re: Proste wytłumaczenie IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.10.09, 00:56
            www.rp.pl/artykul/291253_Polski_wywiad_w_sluzbie_CIA.html
            A 24 wrzesnia 2007 rozbił się na półwyspie Jukatan samolot CIA Gulfstreem II z
            4-ema tonami kokainy na pokładzie (
            www.sec.gov/comments/s7-19-07/s71907-337.htm ).... Ciekawe czy do Polski
            też przemycali kokaine przy okazji...
    • unhollyseth Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 10.11.09, 08:36
      www.gfspl.rootnode.net/BLOG/?p=130 ech te wasze teorie spiskowe.
    • namacany Ostrowiec, we've got problem! 11.11.09, 09:58
      Tszszt, tszzzzt. Uwaga! Uwaga, bravo alpha romeo alpha november kilo india!
      Ostrowiec, we've got problem!

Zauważyłem coś dziwnego!

Rządy i mroczne loże rozmaite ukonstytuowane w różnych równie mrocznych
      instytucjach trują nas... jedynie w dzień!

Otóż... nie wiem czy zauważyliście (tszszt, tszzzzt!), ale smugi
      kondensacyjne... NIE TWORZĄ się w nocy!

Powtarzam: w nocy NIE MA smug kondensacyjnych!

Dokładnie 80 godzin temu szedłem ulicą; nagle na firmamencie dostrzegłem
      migające światła przelatującego samolotu, lecz za nim... NIE BYŁO chemtraila!

Załączam dowód:

pokazywarka.pl/2vrwz6/
      Jakość zdjęcia nie jest może najlepsza, lecz jako młody poszukiwacz wrażeń
      paranormalnych większość zdobytych od babci pieniędzy wydaję na książki, udział
      w konferencjach naukowych z moimi guru (they see dead people!) oraz vipy z
      Biedronki, przez co nie stać mnie na wypasiony telefon. Ale gdy już sfotografuję
      pierwszego ufoka, kupię sobie Sony Ericssona Satio! Nu, pagadi!

P.S. Kolejny dowód na istnienie cywilizacji pozaziemskiej:

www.przekroj.pl/work/privateimages/formats/D/1338.jpg
      • Gość: teletubiś Re: Ostrowiec, we've got problem! IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 16.11.09, 18:48
        Nie sądzę aby każdy samolot rozpylał to samo i żeby to było bardzo trujące -
        wszyscy wszak żyjemy na tej samej planecie więc jeśli ktoś by to robił to sam by
        był na to narażony. Natomiast mogą miejscowo modyfikować pogodę, np. rozganiać
        chmury deszczowe czy powodować opady typu deszcz czy śnieg jak w chinach
        www.tvn24.pl/12691,1626916,0,1,naukowcy-wywolali-pierwszy-snieg-w-chinach,wiadomosc.html
        Może latają na innym paliwie niż kiedyś teraz lub chociaż niektóre samoloty na
        nim latają, ale widziałem filmiki gdzie leciały 3 samoloty obok siebie i temu w
        środku nagle smuga się urwała podczas gdy ci po bokach nadal zostawiali za sobą
        smugi, moze temu w środku skończyło się paliwo, może zmienił wysokośc lotu,
        któż to wie. Może przeprowadzają czasem utylizację odpadów, cięzko coś
        konkretnego jest mi powiedzieć:)
        • Gość: kglibow Re: Ostrowiec, we've got problem! IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 18:56
          Dziękuje za podjęcie tematu teletubiś!

Być może więcej ludzi zwróci uwagę na ten temat i zechce myśleć przemyśleć go
          samodzielnie.
          Jednak sądząc po ilości prześmiewców, pomysł, że tuż nad naszymi głowami
          rozpylane są powolnie działające trucizny jest zbyt straszny aby go
          zaakceptować. Jak dzieci naciągamy kołderkę na oczy, byle nie widzieć i nie
          słyszeć.

@namacany
          smugi tworzą się w nocy, widziałem je niejednokrotnie.
          • namacany Re: Ostrowiec, we've got problem! 02.12.09, 10:31
            > @namacany
            > smugi tworzą się w nocy, widziałem je niejednokrotnie.

W to nie wątpię, a dodam jedynie, że znajoma mej cioci w nocy słyszy rechot
            żab... I to nawet w połowie lutego! ;-)
            • lachien Re: Ostrowiec, we've got problem! 02.12.09, 10:43
              Namacany - po 2 vipach z Biedronki to sam tworzysz smugi.
              • Gość: teletubiś nie pijcie już tyle VIP'ów IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.12.09, 16:02
                www.youtube.com/watch?v=vy--B9LqtoM U nas jak zakładałem ten temat nie
                było tych smug aż tak dużo jak na tym filmiku ale też nieźle to wyglądało
                • lachien Re: nie pijcie już tyle VIP'ów 04.12.09, 16:14
                  Tak po obejrzeniu tego filmiku przyznaję teletubisiowi rację: TRUJĄ NAS. Jutro
                  zaczynam działać.
                  • Gość: teletubiś Re: nie pijcie już tyle VIP'ów IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.12.09, 18:23
                    Ja nie mówię że trują ale ze rozpylają coś a niechcą powiedzieć co i udają że to
                    normalne spaliny po samolotach.
                    • lachien Re: nie pijcie już tyle VIP'ów 04.12.09, 19:05
                      To nie są normalne spaliny - to jad. Zarazki AH1N1.
                      • Gość: teletubiś Re: nie pijcie już tyle VIP'ów IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.12.09, 19:46
                        a maryja była dziewicą
                        • lachien Re: nie pijcie już tyle VIP'ów 04.12.09, 19:53
                          Nie znałem nie wiem.
    • dizzy81 Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 04.12.09, 19:49
      nie macie większych problemów?
      • lachien Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 04.12.09, 19:53
        Dizzy Ty zaprzeczasz bo jesteś w zmowie z NIMI. Sam latasz i trujesz. Morderca!!!!
        • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.12.09, 11:19
          W sumie to nic takiego nie znalazłem co by mi dało pewność że coś masowo
          rozpylają i jest to jakaś zorganizowana w całym świecie akcja. Takie tylko,
          pogłoski, domysły, niewiarygodne opowieści, które opowiadają że dysze montowane
          są w skrzydłach. Filmik samolotu w zbliżeniu który niby włącza oprysk a
          tymczasem był to samolot do gaszenia pożarów. Domysły że w ogonie pewnego
          samolotu miała być dysza do oprysków a tymczasem jest to wydech spalin od
          dodatkowego agregatu prądotwórczego czy czegoś takiego. Jedyne co robi
          wrażenie to smuga na niebie, która dla jednych jest czymś co celowo rozpylono a
          dla innych chemtrailem.
          • lachien Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 11:25
            Nigdy nie zastanawiałem się nad smugami na niebie. Bardziej rusza mnie
            bezrobocie, pedofilia, słabo rozwijające się moje rodzinne miasto, sraczka
            mojego psa niż jakieś spaliny na niebie. Wiem - powiesz - ignorancja, nie wiesz
            co Ci na głowę spada razem z deszczem. Ale ja odpowiem - jakbym miał się takimi
            pierdołami przejmować, to pewnie nic bym nie jadł i nie pił - bo wszak zwykła
            szynka to cała tablica Mendelejewa.
            • namacany Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 12:01
              Zasadniczo się zgadzam, aczkolwiek w szynce próżno jest się doszukać kobaltu.
              • lachien Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 12:06
                Zasadniczo racja ale skąd wiesz co jesz? Rtęci też nie ma w szynie, ale jak
                ostatnio zjadłem z nią kanapkę to bezbłędnie odczytywałem temperaturę nie widząc
                termometru. Cud?
                • namacany Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 12:12
                  Nie. NWO!
                  • lachien Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 12:15
                    Czyli twierdzisz, że producenci Habaniny też mają swój wkład w Porządek Nowego
                    Świata?
                    • namacany Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 12:30
                      Widzisz, człowieku małej wiary! Użyłeś słowa-klucza: pro-du-cen-ci! Może jeszcze
                      będą z Ciebie ludzie...

Z moich obserwacji oraz dogłębnych przemyśleń tematu wynika jasno i niezbicie,
                      iż istotę zagadnienia stanowią... peklosole.

Dzięki nim szyneczka zachowuje świeżość i - powiedzmy - organoleptyczną
                      powabność. Konsumpcja jej natomiast umożliwia, jak mniemam, wprowadzenie do
                      organizmu spożywającego freonu (trywialna analogia - w lodówce można ją
                      przechowywać miesiąc, poza lodówką w warunkach cieplarnianych - 30 dni).

Według H. J. Martensa, aby uniknąć zgubnych skutków spożycia nadmiernej ilości
                      habaniny, należy zakończyć konsumpcję kilkoma listkami młodej sałaty, a całość
                      popić szklanką destylowanej wody.
                      • lachien Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 18:05
                        Dlatego wolę zwierzęta w stanie surowym.
              • good_man Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 18:13
                akurat kobalt występuje w mięsie (w szynce też) :) tak jak i w cebuli, smalcu i kapuście :)
                • namacany Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 18:46
                  W kapuście też się znajduje? Dzieci chyba! ;-)
                  • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.12.09, 19:54
                    A mnie zastanawia dlaczego dodają środków konserwujących do niektórych produktów
                    marynowanych w occie (np. ogórki, koreczki śledziowe z biedronki)? Czyżby sam
                    ocet nie wystarczył? Może poto by mogły z 5 lat przeleżeć w magazynie:]
                    • namacany Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 20:37
                      A w mojej piwnicy jeszcze można chyba znaleźć przetwory sprzed Czarnobyla! :-)

Mógłbym w sumie opchnąć za ciężkie pieniądze (z tego co pamiętam unholly kiedyś
                      chciał kupić oryginalną Kaskadę, więc pomidorki z 1984 powinny robić furorę).
                      • lachien Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 08.12.09, 21:58
                        Moja mama ma w piwnicy soki malinowe, które warzyła jeszcze babunia. Data na
                        butelce 1980. Ale z soków to się ciało stałe zrobiła. I są bez konserwantów?
                        Ktoś chce kupić kamień o smaku malinowym?
                        • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 10.12.09, 17:32
                          No może to i jakaś odpowiedź na rosyjskie manewry hmm...
                          19.09.2009 nad Krakowem też latali www.youtube.com/watch?v=fo9FBK6u_HY ,
                          nad Warszawą tego samego dnia www.youtube.com/watch?v=SzcucnN2Cfk ,
                          www.youtube.com/watch?v=0no2cwW8qkk,
                          www.youtube.com/watch?v=0esHDoM4xT0 ,

a w Niemczech 18.09.2009 www.youtube.com/watch?v=Ef9Fin-hFOE ...

A w Japonii kiedyś tam indziej takie cuda ktoś sfilmował
                          www.youtube.com/watch?v=4x8-2TAHXfU ?

ps. Nie znam niemieckiego a jestem ciekaw co mówią te filmiki na youtube z
                          niemieckich telewizji. Czy potwierdzają ten proceder czy tylko wspominają że coś
                          takiego istnieje np. jako nieprawdziwa teoria spiskowa:)
                          • Gość: teletubiś Zabobon i ciemnota :-) IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 06.06.10, 12:18
                            www.tvn24.pl/-1,1659412,0,1,zakonnik-pyta-czy-samoloty-wywolaly-ulewy,wiadomosc.html
                            www.jasnagora.com/wydarzenie.php?ID=5660
                            Podgląd online (w czasie rzeczywistym) ruchu lotniczego nad Europą:
                            www.flightradar24.com/?lat=50d96&lng=21d91&zoom=8
                            • Gość: obesrołek Re: Zabobon i ciemnota :-) IP: 78.155.124.* 06.06.10, 12:25
                              dziś koło 10 w okolicy Pułanek coś latało i rozpylało, dostałem od tego sraczki,
                              to wina platformy
                              • Gość: teletubiś Re: Zabobon i ciemnota :-) IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 06.06.10, 12:58
                                To obserwuj tą mapkę i jak będzie coś lecieć miej w pogotowiu papierek toaletowy:)
                                • Gość: teletubiś Re: Zabobon i ciemnota :-) IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 06.06.10, 14:15
                                  Chciałbym zauważyć, że widoczne są tylko te samolociki, które wyposażone są w
                                  system
                                  ADS-B
                                  , więc nie wszystkie będą widoczne ->
                                  www.flightradar24.com/about.php
                                  • Gość: teletubiś No i co? Łuso Wam? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 01.01.15, 23:43
                                    Geoinżynieria. Cicha wojna: www.youtube.com/watch?v=E_BcIf855FE
                          • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 16.01.15, 03:52
                            Nie są to spaliny. Dla niedowiarków wideo, które pokazuje że są to celowo załączane opryski www.youtube.com/watch?v=JnL7XKfwI8E Jeśli po obejrzeniu tego filmu ktoś nadal będzie zaprzeczał to znaczy że jest ignorantem!
                            • Gość: teletubiś Re: Chemtrails nad Ostrowcem? IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.03.17, 02:16
                              LEXXTEX 321 CHEMTRAILS SECRET PLAN UNCOVERED TO CAUSE GOBAL DROUGHT www.dailymotion.com/video/xyc1wh_lexxtex-321-chemtrails-secret-plan-uncovered-to-cause-gobal-drought_school
    • xanonymous Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 11.02.23, 18:31
      Fajnie, że ludzie czasem robią kopie różnych stron. Możne te strony poczytać po latach, mimo że zostały dawno usunięte albo zmieniono ich adresy www.

08.04.2009 breitbart.com, Pog/08.04.2009 18:51; [fot. AFP] Obama chce użyć radykalnej technologii do schłodzenia Ziemi | Nowy doradca naukowy prezydenta Baracka Obamy oświadczył, że globalne ocieplenie jest tak daleko posunięte, że administracja Obamy rozważa użycie radykalnych technologii do schłodzenia powietrza na Ziemi.
      John Holdren, doradca prezydenta, powiedział agencji AP, że w ekipie Obamy jest omawiana idea użycia geoinżynierii w walce z ociepleniem klimatu. Jedno z ekstremalnych rozwiązań zakłada wystrzelenie skażonych cząstek do wyższych obszarów atmosfery, tak aby odbić promienie słoneczne. Holdren zaznacza, że takie radykalne wyjście to ostateczność. (...)

web.archive.org/web/20090411125715/wiadomosci.onet.pl/1949628,16,item.html

wiadomosci.onet.pl/nauka/obama-chce-uzyc-radykalnej-technologii-do-schlodzenia-ziemi/7jk3208

inzynieria.com/geoinzynieria/wiadomosci/12052,usa-za-radykalna-technologia-schlodzenia-ziemi

www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/etyka-w-praktyce/obama-rozwaza-uzycie-nowej-technologii-do-schlodzenia-ziemi,858480/

forum.waisznawa.pl/viewforum.php?f=44
      forum.waisznawa.pl/viewtopic.php?f=44&t=1323&sid=64593c702f779064a804d18f3663d802
      • xanonymous Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 11.02.23, 19:18
        Moskwa ćwiczy z Mińskiem wojnę z NATO
        [Andrzej Poczobut, Grodno 19-09-2009, ostatnia aktualizacja 18-09-2009 17:45]

W ćwiczeniach na poligonie Obóź-Leśniewskim w zachodniej części kraju Białorusi biorą też udział 63 samoloty, 40 helikopterów, 228 czołgów, 470 pojazdów opancerzonych oraz artyleria. Oficjalny cel to przygotowanie i wykorzystywanie wojsk dla zagwarantowania bezpieczeństwa Związku Białorusi i Rosji.

- Nie ma co kryć, ćwiczona jest obrona ZBiR-u w wypadku konfliktu z NATO. Przecież na Białorusi nie ma sensu ćwiczyć obrony antyterrorystycznej z użyciem artylerii i lotnictwa - mówi nam Alaksandar Alesin, niezależny ekspert wojskowy.

Manewry potrwają do 29 września, w ostatnim ich etapie wojska odwiedzą prezydenci Dmitrij Miedwiediew i Aleksander Łukaszenka.

Wspólne manewry odbywają się co jakiś czas, ale po raz pierwszy na Białorusi wprowadzono tak dużo rosyjskich żołnierzy. Białoruska opozycja jest tym zaniepokojona i oburzona.

- Niepokoi nas nagłe zjawienie się dużej ilości liczby żołnierzy oraz zacieśnienie współpracy wojskowej z Rosją. To jest szkodliwe dla Białorusi - powiedział "Gazecie" Igar Lalkou, wiceszef opozycyjnego Białoruskiego Frontu Narodowego.

Alaksander Alesin uważa, że decydując się podczas kryzysu na tak wielkie manewry, Rosja pokazuje światu, że ma potężną armię, a Białoruś pokazuje Rosji, że mimo pewnych prozachodnich zmian w swej polityce zagranicznej nadal jest jej wiernym sojusznikiem.

W ostatnich latach stosunki Rosji z Białorusią wyraźnie się oziębiły, ponieważ Kreml nie chce stosować wobec Mińska ulgowych cen surowców energetycznych. Chyba że Łukaszenka zgodzi się, aby rosyjski biznes brał udział w prywatyzacji białoruskiego przemysłu. Ale białoruski dyktator nie chce się na to zgodzić, bo wie, że wtedy utraciłby decydujący wpływ na gospodarkę. Ale na razie napięcia polityczne w żaden sposób nie odbiły się na współpracy wojskowej.

- Jesteśmy wiernym sojusznikiem Rosji - powtarza przy każdej okazji białoruski prezydent.

Źródło: Gazeta Wyborcza

web.archive.org/web/20090922194156/wyborcza.pl/1,75477,7056092,Moskwa_cwiczy_z_Minskiem_wojne_z_NATO.html================================================================================

Outside Magazine, Czerwiec 2006 Na szczycie świata. David de Rothschild planuje wykorzystać swoje ...
        web.archive.org/web/20060614065828/outside.away.com/outside/features/200606/david-de-rothschild.html

04-09-2009 Burmistrz z Belgii organizuje obywateli przeciwko Chemtrails !
        web.archive.org/web/20090909210619/www.globalnaswiadomosc.com/burmistrzchemtrails.htm

• xanonymous Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 15.02.23, 02:22
        29.08.2022 Prawdziwy rozkaz nie zawierał żadnych informacji o chemtrails.

--------------------
        * Na stronie newsnadzis.pl pojawił się tekst, w którym opisano, jak to – rzekomo – Hiszpania ujawniła zezwolenie na rozprowadzanie chemtrails przez wojskowe samoloty. Następnie artykuł został udostępniony na Facebooku (1,2,3).
        * W opisanym rozkazie ani razu nie pojawiło się stwierdzenie, że wojsko może wykorzystać samoloty do rozpylenia chemtrails. Zamiast tego opisano dezynfekcję drogą powietrzną, rozumianą jako rozpylanie środków odkażających w pomieszczeniach.
        --------------------

Opowieści o chemtrails to popularna teoria spiskowa, która mówi o tym, że białe smugi na niebie to chemikalia rozpylane przez rządy (albo inne organizacje). Według różnych wersji mają za zadanie truć nas czy sterować pogodą w celu złagodzenia efektu cieplarnianego. (...)

Czytaj więcej na: demagog.org.pl/fake_news/hiszpanie-ujawnili-zrzut-chemtrails-z-samolotow-fake-news/

PS. Ten demagog to świetna kopalnia fejk njusów ;-)

===========================================
        Data publikacji: 15.12.2017

Czy smugi zostawiane na niebie przez samoloty (opisywane jako chemtrails) wpływają na nasz świat? Owszem, choć nie ma to żadnego związku z teoriami spiskowymi, a bardziej z emisją CO2.

Od kilku lat Komisja Ochrony Środowiska Parlamentu Europejskiego przygląda się sprawie, a to dlatego, że około 1,3 % światowych emisji CO2 pochodzi właśnie z lotnictwa. W związku z prognozowanym wzrostem natężenia ruchu lotniczego w ciągu kolejnych trzech dziesięcioleci, do roku 2050 poziom światowych emisji może dodatkowo zwiększyć się o 300–700 %.

Już od jakiegoś czasu Organizacja Międzynarodowego Lotnictwa Cywilnego (ICAO) opracowuje globalne rozwiązania by przeciwdziałać wzrostowi emisji CO2. Problem jest poważny, bo przecież transport lotniczy dynamicznie się rozwija, linie chcą zarabiać, a nakładanie na nie opłat za emisję CO2 może być odczytywane jako hamowanie ich rozwoju.

Unia Europejska (UE) od dawna dostrzega wpływ emisji lotniczych na zmianę klimatu. Aby zmotywować przewoźników lotniczych do wydajniejszej eksploatacji floty, w 2008 r. UE przyjęła przepisy dotyczące rozszerzenia unijnego systemu handlu emisjami (EU ETS), tak by objęte nim zostały również emisje pochodzące właśnie z transportu lotniczego.

Nacisk ICAO i Parlamentu Europejskiego był na tyle duży, że floty lotnicze na całym świecie zaczęły poszukiwać nowoczesnych, bardziej paliwooszczędnych i tym samym powodujących mniej emisji CO2 silników. Problem nie jest łatwy, bo w przeliczeniu na pasażera i kilometr, emisje CO2 w lotnictwie są zdecydowanie wyższe niż w innych sektorach transportu. W związku z tym opracowano przepisy dotyczące stopniowego ograniczenia emisji CO2 również w transporcie lotniczym. Te regulacje, na razie nie dotyczą niekomercyjnych operatorów statków powietrznych, których łączne roczne emisje wynoszą mniej niż 1000 ton CO2, ale tylko do roku 2030 r. Dziś General Aviation może spać spokojnie. Ale w dłuższej perspektywie te regulacje mogą się przełożyć na ceny komercyjnego lotnictwa, czyli ceny biletów lotniczych dla konsumentów.

Problem jest bardzo złożony, dlatego gigantyczne kwoty wydawane są dziś na systemy nawigacyjne aby latanie komercyjne było jak najbardziej wydajne. Dziś wykorzystanie systemu nawigacji satelitarnej Galileo (GNSS (3) i Copernicus) przyczyniło się do ograniczenia emisji, podobnie jak wspólna inicjatywa technologiczna „Czyste niebo I" (budżet 1,6 mld EUR) oraz „Czyste niebo II" (budżet powyżej 4 mld EUR). Wspomniane projekty badawczo-rozwojowe mające na celu opracowywanie nowej generacji samolotów i silników odniosły taki sukces, że dyskusje w sprawie projektu „Czyste niebo III" są już na zaawansowanym etapie.

Należy również zaznaczyć, że państwa członkowskie, linie lotnicze, a także przemysł lotniczy i kosmiczny zainwestowały miliardy w zrównoważone alternatywne paliwa i są zdecydowane kontynuować inwestycje w przyszłości. ICAO podaje, że wynikiem netto tych działań jest prawie w 80 % wyższa wydajność współczesnych samolotów na pasażera, na kilometr, w stosunku do lat 60-tych. Mimo tych działań „problem chemtrails" nie jest wydumaną spiskową teorią, a poważnym zagrożeniem CO2 dla globalnego środowiska.

Marcin Pampuch - autor jest pilotem samolotowym i szybowcowym w Aeroklubie Ziemi Piotrkowskiej. Organizator Międzynarodowej Wystawy Lotniczej FLY FEST w Piotrkowie Trybunalskim. W grudniowej sesji plenarnej Parlamentu Europejskiego w Strasbourgu, gdzie omawiane były regulacje w transporcie lotniczym, wziął udział jako wysłannik portalu dlapilota.pl

dlapilota.pl/wiadomosci/marcin-pampuch/chemtrails-czy-mamy-sie-czego-obawiac
      • xanonymous Re: Chemtrails nad Ostrowcem? 15.02.23, 02:41
        [img]https://www.skeptic.com/junior_skeptic/images/JrS63-cover245.jpg[/img]

Hello!

We’ve all heard the story of Chicken Little—a fanciful tale about panic and jumping to conclusions (“The sky is falling!”). But how would it feel to truly believe that the sky is out to get you? For believers in one strange conspiracy theory, it’s scary to see a blue sky crossed by wispy white contrail lines from passing jet planes. They claim some of those contrails are not clouds or exhaust from jet engines as they appear, but sinister “chemtrails.” Supposedly, an evil government conspiracy uses jet planes to secretly spread poison across skies worldwide. Is there any possibility this paranoid claim could be true? Let’s find out!

Chemtrails

- What are contrails?
        - Why some contrails persist while others fade quickly
        - The invention of “chemtrails”
        - Why were people convinced?
        - Chemtrail symptoms?
        - What purpose do “chemtails” serve, according to believers?
        - Further reading

www.skeptic.com/junior_skeptic/issue63/=======================================================

Atmospheric science experts agree ‘chemtrails' is a fantasy
        12 Aug 2016 ByJessica Boddy

[img]https://www.science.org/do/10.5555/article.2375495/full/sf-chemtrails.jpg[/img]

Believers of one conspiracy theory claim that the persistent condensation trails left behind aircraft in the sky—so-called "chemtrails"—are evidence of a covert large-scale spraying operation with sinister intent. A new study aims to debunk that idea by surveying atmospheric chemists who specialize in condensation trails and geochemists working on atmospheric deposition of dust and pollution. Nearly all of them—76 out of 77—said they had not encountered any evidence of secret atmospheric spraying, reports Phys.org. The researchers, who published their findings in Environmental Research Letters, admit they may never convince the most steadfast chemtrail believers, but they wish to build a foundation of objective science to inform the general population so they won't believe such a "paranoid fantasy."

www.science.org/do/10.5555/article.2375495/full/sf-chemtrails.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka