Dodaj do ulubionych

Chylińska

05.10.09, 16:20
Jakże inna od "Drzwi", "Winna" i reszty. Nie wiem co o tym sądzić, z jednej
strony mi się podoba, ale gdzieś tam pozostaje tęsknota

www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570,7104115,Lubisz_byc_zaskakiwany__czy_wolisz_bezpieczna_powtarzalnosc_.html
Obserwuj wątek
    • unhollyseth Re: Chylińska 05.10.09, 16:23
      WTF? To ma być Chylińska z O.N.A.? Prawie jak Blog 27. Zaraz będzie, że" rozwija
      się w każdą stronę itp". Bullshit. Zeszmaciła się tym kawałkiem. Pozazdrościła
      Reni Jusis albo Gosi Andrzejewicz?
      • dizzy81 Re: Chylińska 05.10.09, 16:26
        Mnie się podoba, bo ogólnie lubię takie lekkie klimaty, ale i tak w mojej głowie
        zostanie zupełnie coś innego po Chylińskiej. I nie mów tak brzydko o niej:P
        • unhollyseth Re: Chylińska 05.10.09, 16:40
          Nie no ja poważnie mówię. Zobacz co się stało z Nightwishem. Taki fajny zespół
          był a teraz zajeżdża poprockiem, aż mi słabo.Wszystko przez ten pociąg do kasy i
          dostosowywanie się do trendów szarej masy.
          • lachien Re: Chylińska 06.10.09, 08:20
            Czego się nie robi dla kasy nie? Już nie wystarcza z programu Mam Talent. Żenuła.
    • dizzy81 Re: Chylińska 06.10.09, 08:37
      Ja ten kawałek zarzucam do samochodu:)
    • Gość: gloos Re: Chylińska IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 13:02
      Coś zupełnie odmiennego, ale jednak kupione !
    • Gość: tutejszy Re: Chylińska IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 22:45
      Moim zdaniem Chylińska "zeszmaciła" się tą płytą. Producenci ogłosili, że jest
      ona rewelacyjna, masa uwierzyła i mamy następną "platynę"
      • Gość: wicek Re: Chylińska IP: 80.48.35.* 05.01.10, 21:47
        póki co Unhollyseth szmaci to forum nieustającą brednią o spokojnej śmierci
        dziadka i wrzaskach pasażerów jego auta między Baćkowicami a Kostomłotami !
        • redgunner Re: Chylińska 06.01.10, 14:13
          Unholly dobrze pisze. To syndrom wielu twórców w historii muzyki - pójście w
          kierunku muzyki łatwiejszej w odbiorze. Nightwish trochę ciekawego nagrał w
          przeszłości, teraz już mnie nie interesują. Ale Chylińskiej szkoda. Jej debiut
          solowy był ciekawy i wchodziła w bliższe mi klimaty niż O.N.A.(też całkiem
          przyjemne granie - takie poprockowe, ale na poziomie). Ale nie rońmy łez. Tyle
          ciekawej muzyki jest obecnie, że tacy artyści mnie nie załamują - tą pustkę
          wypełnią inni.
          • lachien Re: Chylińska 06.01.10, 14:28
            Owszem - są inni. Tylko szkoda, że większość pochodzi z innych krajów. W Polsce
            artystów, którzy nie boją się sprzeciwić wytwórni i tym samym zarobić dla niej
            mniej pieniędzy (czytaj-nagrać muzykę trudniejszą w odbiorze niż poprockowa
            papka) jest bardzo mało i coraz mniej.
            • lachien Re: Chylińska 06.01.10, 14:42
              Nawet lepiej - artyści, którzy kiedyś tam nagrywali szczerą muzę teraz nagrywają
              totalny szajs nastawiony na granie w komercyjnych stacjach i co najfajniejsze -
              mówią otwarcie, że nagrali gów...no tylko dla kasy. Dla mnie to zwykłe
              sprzedanie się. Tak jak śpiewał ongiś Staszewski.
          • unhollyseth Historia tego jak komercja niszczy muzykę. 06.01.10, 15:26
            Powiem tak.
            Polski zespół Virgin. Rok 2002. Wychodzi debiutancki album o tytule Virgin. I
            dwa single promujące album
            www.youtube.com/watch?v=GQbQvHBYkHk&feature=related i
            www.youtube.com/watch?v=sKE7JwKWO_g&feature=related
            Rok 2004 album BIMBO....totalny pop i zupełnie co innego niż na pierwszej
            płycie. Resztę znacie sami. Zmiana brzmienia i od razu zespół jest rozchwytywany.
            Nie mówię, że Virgin z 2002 to coś niesamowitego, ale miał coś w sobie. Tym
            bardziej, że brakowało wówczas u nas zespołu z mocniejszym brzmieniem i do tego
            z wokalistką.
            Ja mam pierwszą płytę Virgin i lubię jej słuchać, bo to było coś.

Mnie osobiście brakuję czegoś takiego www.youtube.com/watch?v=KLib7tEkjaA
            na polskim rynku muzycznym.
            Mam nadzieję, że oni tylko nie postanowią być boysbandem
            www.youtube.com/watch?v=_uovvQGYwYg
            • lachien Re: Historia tego jak komercja niszczy muzykę. 06.01.10, 18:06
              Kobong, Collage....można tak pisać dość długo. Nawet Jopek powiedziała swego
              czasu, że aby nagrać płytę jazzową musi nagrać najpierw dwie popowe. Ale jest na
              to sposób - bojkot tej zacofanej sceny na rzecz sceny z innych krajów. Kto nas
              zmusza do patriotyzmu muzycznego? Nikt. Więc olać ciepłym moczem polskie
              popłuczyny w stylu Chylińskiej i słuchać Hedningarnę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka