olinininka 30.01.14, 12:09 Nie wiem czy była jeśli tak to nie znalazłam Ostatnio przypomniałam sobie, że Agnieszka Chylińska nazwała swoje dzieci częściowo na litery z imienia swojego męża dla przypomnienia: MAREK - Marek, Agnieszka, Ryszard, Estera, Krystyna Może my pobawimy się w taką zabawę. Dla przypomnienia każdy musi nazwać swoje dzieci z liter imienia partnera lub swojego (obojętne jaka płeć mogą być wszystkie damskie lub męskie lub mieszane) nawet jeśli na daną literę żadne imię nie ,,wpadło Wam w oko". Życzę udanej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sangrita Re: Nowa zabawa 30.01.14, 12:33 mój partner ma bardzo oryginalne imię i nie chcę się ujawniać zatem z mojego: M - Maria, Mikołaj A - Aurelia, Antoni Ł - Łucja, Łukasz G - Gabriela, Gabriel O - Oktawia, Olaf R - Rozalia, Ryszard Z - Zofia, Zygmunt A -było T - Tatiana, Taduesz A - było Już wiem, że dzieci taką metodą nie będę nazywać Przy niektórych literach miałam poważne dylematy, co wybrać, w innych absolutnie nic mi się nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Nowa zabawa 30.01.14, 13:00 Zapomniałam dodać, że jeśli jakaś literka się powtórzy to trzeba znowu wybrać imię np jak 3 razy a to wybieramy np.Adama, Adelę, Amandę można imiona mieszać czyli męskie z żeńskimi Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: Nowa zabawa 30.01.14, 14:35 A- Antonia G- Grzegorz N- Natan I- Idalia E- Eliza S- Stanisław Z- Zofia K- Konstancja A- Anastazja S- Seweryn E- Euralia B- Bernadeta A- Adrianna S- Sylwester T- Tadeusz I- Inga A- Agłaja N- Nina Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Nowa zabawa 30.01.14, 16:02 U Chylinskiej pierwsze dwa to imiona jej męża i jej, więc pójdę tym tropem. M Maciej A Aleksandra C Cecylia lub Cyryl I Ismena lub Izydor E Eugenia lub Eliasz J Józefina lub Jeremiasz Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Nowa zabawa 30.01.14, 16:22 Męża nie mam,więc tylko z mojego imienia: A-Anatolia/Anatol N-Nawojka/Niemir N-Nikandra/Norman A-Adelajda/Aleksy Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Re: Nowa zabawa 30.01.14, 16:26 M - miron, matylda, A - antoni, adela G - grzegorz, D - dawid, diana A - aldona L - leon, lidia E - eryk, estera N - natan, noemi A - amelia Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Nowa zabawa 30.01.14, 18:15 Moje jest wystarczająco długie , więc: A Anastazja Amadeusz N Nadia Nataniel G Greta Gustaw E Eleonora Edwin L Leokadia Leonard I Idalia Ignacy N Nadzieja Nikodem A Apolonia Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Nowa zabawa 29.12.15, 20:25 Spróbuję też do imienia Marek: Marek Angelina Rozalia / Rufin Eleonora / Edwin Konstncja / Konstanty Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Nowa zabawa 30.01.14, 19:03 Fajna zabawa Męża nie mam ale może do imienia bardzo, bardzo, bardzo dobrego przyjaciele , K-Kornelia L-Liliana A-Aniela U-Urszula D-Dalia I-Inga U-Uma S-Stella Z-Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Nowa zabawa 30.01.14, 22:26 M - Maurycy A - Anastazja G - Gustaw D - Dionizy A - Aleksy L - Ludwika E - Eleonora N - Nawoja (w sumie z żeńskich tylko Nawoja mi się podoba, chociaż średnio pasuje do reszty) A - Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Nowa zabawa 09.12.15, 22:39 Trochę bym pozmieniała po tych 2 latach M - Marianna lub Maurycy A - Aurelia lub Aleksy G - Gaja lub Gustaw D - Daniela lub Dionizy A - Adelajda lub Anatol L - Ludwika lub Leopold E - Eleonora lub Edward N - Nawoja lub ... (męskie na "N" nie podoba mi się ani jedno) A - Anastazja (może przy 9 córce mąż by się zgodził ) lub .... (nie mam kolejnego męskiego na "a") Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Nowa zabawa 30.12.16, 17:33 Chyba niewiele bym zmieniła. Pierwsza córka na "a" byłaby raczej Adelajdą, a dopiero druga Aurelią (albo Anatolią tudzież Adaminą, miałabym kłopot). Nad Danielą mogłabym się też zawahać - może prędzej Dobrawa albo Delfina? Męskiego na "n" nadal nie znalazłam ale za to trzecie męskie na "a" to mógłby być Alojzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Nowa zabawa 31.01.14, 00:52 A - Antonia G - Gustaw N - Noelia I - Ida E - Eryk S - Sara Z - Zofia K - Klara A - Antoni i R - Rozalia A - Aleksander L - Livia P - Paulina H - Helena pozdrawiam Kwiecienka ze Spontaniczna Lista Imion --- Wszystko w końcu skończy się dobrze, więc jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Nowa zabawa 31.01.14, 01:13 Asiya - Sumaya, Ismael, Yasmina, Allaya Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Nowa zabawa 31.01.14, 09:50 A - Aleksander L - Leonia/Letycja E - Emma/Emanuela K - Kosma S - Salomea A - Aaron N - Narcyza D - Dagmara R - Rachela/Róża A - Anatolia J - Jeremiasz A - Ada K - Klemens/Ksawery U - Urszula B - Benjamin/Borys Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Nowa zabawa 31.01.14, 10:19 D - Druzjanna O - Orestes M - Maurycy I - Ignacja N - Nikandra I - Innocenty K - Klemens A - Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Nowa zabawa 12.06.17, 13:17 Na chwile obecna: Aleksander Laura/Ludwika/Lukrecja/Luiza/Leonia Emma/Edward Konstanty/Kosma Salomea Aniela Narcyza Debora/Deborah Róża/Rachela Apolonia Antonina Irena/Igor/ Delfina Emanuela/Eleanor/Eleonora Nadzieja/Noemi/Naomi Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Nowa zabawa 31.01.14, 13:53 Fajna zabawa Miranda Alicja Teresa Elżbieta Urszula Serafina Zefiryna Oktawian Leopold Gwidon Alfred Odpowiedz Link Zgłoś
m.rabow Re: Nowa zabawa 31.01.14, 14:28 U mnie ten sposób może jedynie przejść z mojego imienia M Matylda A Aurelia G Gabriel D Dionizy A Alicja L Leonia E Eleonora N Nikodem A Adela Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Nowa zabawa 13.06.18, 13:31 Po 4 latach patrzę na moje wybory i szczęka mi opada Alfred? Skąd mi się to wzięło? Zamiast Gwidona wolę obecnie Gustawa. Zamiast Zefiryny zwykłą Zytę. Zamiast Serafiny Stefanię. A ten Oktawian?! Naprawdę mi się kiedyś podobał? Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Nowa zabawa 31.01.14, 15:56 M Małgorzata, Maurycy A Agata, Aleksy R Rozalinda, Rudolf T Tryfena, Torgard Y Iryda, Ingolf N Nimfa, Nicefor A Astryda, Archibald Odpowiedz Link Zgłoś
katkra75 Re: Nowa zabawa 31.01.14, 17:47 F - Farah, Fatima A - Aida, Anisa/ Adel, Adam I - Iman/ Imran, Ilyas Z- Zara, Zahira, Zaida/ Zakariya F - Felicja, Fryderyka, Franciszka/Feliks, Franciszek A - Aurelia, Alicja, Adela/ Adam, Albert I - Idalia/ Ignacy Z - Zoja / Zachariasz Wybrałam z obu krajów Odpowiedz Link Zgłoś
mellona Re: Nowa zabawa 31.01.14, 20:45 Dalia Alma Ryta Ignacy Uniegost Samuel Zachary Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Nowa zabawa 31.01.14, 22:33 Kalina Alicja Tania Aurelia Raisa Zyta Y? Nela Alina Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Nowa zabawa 01.02.14, 13:27 Adela, Aleksy Gwinona, Gustaw Nikandra, Norbert Ida, Iwo Ewa, Ernest Stefania, Seweryn Zyta, Zygmunt Kryspin, Ksymena Adamina, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
ffanatyczka Re: Nowa zabawa 01.02.14, 16:54 R - Rozalia, Radosław A - Aniela, Adam F - Florentyna, Feliks A - Anna, Artur Ł - wrrrrr żadne mi się nie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Nowa zabawa 02.02.14, 01:30 Adrianna - Anastazja, Diana, Roch, Igor, Alicja, Nathaniel, Naomi, Arianna Adusia - Anastazja, Diana, Urszula, Stefania, Igor, Aleksander Ada - Anastazja, Diana, Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Nowa zabawa 29.12.15, 15:44 Abdullah - Aleksander, Barbara, Diana, Urszula, Lidia, Leon, Antoni, Hanna Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Nowa zabawa 09.06.17, 12:41 Marwan - Maximilian, Alexander, Reema, Wendy, Abigail, Nathaniel Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: Nowa zabawa 11.02.14, 01:53 E - Eliza, Eryk W - Wanda, Wilhelm A - Alicja. Abraham M - Mia, Mikołaj A - Anika, Antoni C - Cyntia, Cyryl I - Ida, Igor E - Estera, Emil J - Jana, Jordan Odpowiedz Link Zgłoś
poziomkazlasu Re: Nowa zabawa 11.02.14, 14:43 N - Nina A - Aniela T - Tymoteusz A - Aleksander L - Liliana I - Idalia A - Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Nowa zabawa 11.02.14, 23:15 moje K - Krzysztof A - Adam T - Tamara A - Anna R - Ryszard Z - Zofia Y - Yeti N - Nora A - Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Nowa zabawa 19.02.14, 22:09 M - Maksymilian, Melania A - Aleksander, Aurelia T - Teodor, Tatiana E - Edward, Elena U - Urban, Urszula S - Seweryn, Sara Z - Zachary, Zuzanna Fajna zabawa, ale w taki sposób bardzo ciężko byłoby mi wybrać imiona dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Nowa zabawa 20.02.14, 15:08 MAGDALENA - Marta, Aniela, Gaja, Danuta, Alina, Lucyna, Ewa, Noelia, Adam ROBERT - Rozalia, Olga, Barbara, Ewa, Roman, Tymoteusz Ciężko było Odpowiedz Link Zgłoś