dizzy81 08.10.09, 12:21 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091008/POWIAT0107/442939858 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila2604 Re: Cyrk 08.10.09, 12:40 A ja może to nazwę groteską. I z "czego" tu wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Cyrk 08.10.09, 12:45 Wilczyński i Kopański jeszcze się w tym towarzystwie normalnie prezentują. Reszta to połączenie buraka i kryminalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Cyrk 08.10.09, 12:46 Grabowski wyszedł jak typowy rolnik z Waśniowa a Eligiusz Mich jakby walnął z 5 LSD. Jak można takie zdjęcia zamieszczać. Brak samokrytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Cyrk 08.10.09, 12:48 Nie no Pan Grabowski jednak wygrywa. Twarz roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek_68 ktoś chce ustawić wybory? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 12:54 Ograniczanie listy kandydatów do podanej w Echu byłoby dla naszego miasta porażką już na wstępie. Może Echo pokusi się o dorzucenie kilkunastu potencjalnych kandydatów z których partie sobie coś dla siebie wybiorą. Wszechświat dąży do maksymalnej entropii a ustawiacze wyborów wręcz przeciwnie usiłują ograniczyć liczbę kandydatów. Czemu nam chcą wmówić, że tylko tylu mamy potencjalnych reprezentantów społeczeństwa Ostrowca? Być może wówczas łatwiej lobbować i korumpować, gdy nie trzeba obstawiać zbyt wielu koni? Znając rodowody i biografie przedstawionych kandydatów można spokojnie dorzucić do puli ze dwadzieścia nowych twarzy. Do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: ktoś chce ustawić wybory? 08.10.09, 12:58 No ale widzisz - wielki krzyk ale jak przyjdzie do głosowania to pójdzie 10%. Więc po co się męczyć? Zero społeczeństwa obywatelskiego. Tłumnie to jeszcze na razie Polacy do kościoła chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: ktoś chce ustawić wybory? 08.10.09, 13:46 "Znając rodowody i biografie przedstawionych kandydatów" i zakładając że "przyjdzie do głosowania 10%", można spokojnie okreslić establiszment entropii betonowego układu ostrowieckiego na zero, czyli na poziomie czarnej dziury. Dizzy ma rację (cyrk) tudzież Kamila (groteska). Dodam od siebie -Szkoda, że nie wypaliła idea Naszego Forum Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Cyrk 08.10.09, 14:35 Ja osobiście nie mogę się doczekać programów wyborczych:) I zwracajcie uwagę na to jak będą mówić "Ja Jan kowalki jeżeli mnie wybierzecie to zrobię to, to i to", a potem będzie "Ja gram drużynowo i myśląc o mnie proszę myśleć jako o zawodniku". Obiecałem Panu Wilczyńskiemu, że przyłączę się do obozu kontrkandydata, że uniemożliwić mu reelekcję. Tak się zastanawiam...do kogo by się tutaj przyłączyć? Może jakieś sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Czarny koń 08.10.09, 14:36 A może ja, za radą pewnego znajomego zgłoszę swoją kandydaturę:P I będę czarnym koniem w tym wyścigu, przepraszam cyrku. Czy sfinansuje mi ktoś kampanie? Mam świetne pomysły... naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek_68 Re: Czarny koń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 14:52 ktoś, kto Ci sfinansuje kampanię nie potrzebuje nowych pomysłów. Sposoby zwrotu zainwestowanych pieniedzy są stare i niezawodne. Tego oczekują sponsorzy. Czysto ekonomiczny rachunek. Jak chcesz realizować swoje pomysły, to sam finansuj kampanię (czyli graj w lotto i może się uda z kumulacji zrobić kampanię, gdy trafisz 6) Ale istotą problemu nie jest wprowadzanie do gry nowych sił politycznych. Niech tylko te, które istnieją odświeżą garnitury twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czarny koń 08.10.09, 15:06 Tylko, że "stare" siły się nie sprawdzają i żyją zawieszone gdzieś pomiędzy rzeczywistością a obrzydliwym i dysfunkcyjnym marazmem. Stawiają oni tylko na promocję miasta, ale wpierw trzeba mieć co wypromować, a nie promować dla samej promocji. Tylko, że lud prosty i potrzebuje "igrzysk i chleba", które na chwile zamydlą im szarą rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czarny koń 08.10.09, 15:09 Mówisz Wojtku "o starych i sprawdzonych zasadach"...Ale światem rządzi ten kto nie boi się wychylić poza te zasady. Dlaczego nikt nie eksperymentuje, kreuje i ryzykuje? To, że coś jest to nie znaczy, że jest to dobre...trzeba się doskonalić a nie stać w miejscu, tudzież wykonywać małe kroczki do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Cyrk 08.10.09, 15:33 To rzeczywistość Dizzy :) Jak chcesz to wpadaj do mnie. Mam martini, możemy ubarwić rzeczywistość:P Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Cyrk 08.10.09, 15:39 Panowie, do boju! Trzeba urwać (ugrać?) cos dla siebie z tej smutnej rzeczywistości! Idea Forum nie była zła, co jest grane? -Skoro przeważają programy, których nikt nigdy jeszcze nie zrealizował, to możemy wyjść z programem "bez programu"... Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Cyrk 08.10.09, 15:59 Program: flaszka i zagrycha za darmo do 13. I wygrana w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Cyrk 08.10.09, 16:16 Wiem. Tzn pije raz w miesiącu jedną szklaneczkę martini w ilości 100ml. Myślałem, że uda mi się Ciebie skusić i upić... Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Cyrk 08.10.09, 16:25 Z wodą gazowaną, z dwiema kostkami lodu, z sokiem z cytryny oraz plasterkiem limonki...i lepiej, żeby mi nikt wtedy nie przeszkadzał:P Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Cyrk 08.10.09, 16:19 Ja liczyłem, że uraczymy się tymi zielonymi pigułkami, co je masz pod wersalką Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Cyrk 08.10.09, 16:28 Te zielone pigułki był kiedys..niebieskie:)Dizzy...ale przecież, Tobie nie potrzeba żadnych pigułek...:P Na specjalne okazje trzymam 1 kg cukru pudru, który daje złudzenie, że na tacy przed Tobą leży 1 kg amfetaminy (taki efekt placebo). Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Cyrk 08.10.09, 16:46 Panowie -Adrealiny i eksajtmentu dostarczy Wam w roku wyborczym praca dla Forum Ostrowiec -Przecież szkoda nie spróbować! Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Cyrk 08.10.09, 20:07 A czego Janka nie ma w stadzie dzwonie do Echa :P Jednak sentyment:P jak inni do Gierka mam he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temp.nick Re: Cyrk IP: 89.100.224.* 08.10.09, 20:23 Jestem za namieszaniem w tym cyrku W przeciwnym razie będziemy winni "grzechu zaniechania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Cyrk IP: 89.108.210.* 08.10.09, 20:33 Kałamaga-co z nim?..chyba ma czyste ręce...a wogóle to ciekaw jestem jaki stołek upatrzył sobie już Wilczyński...poczekam rok- zobaczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temp.nick Re: Cyrk IP: 89.100.224.* 08.10.09, 22:34 ONI już wszyscy byli, ONI już wszyscy rządzili. Z jakim skutkiem, wszyscy wiemy! -Każdy z nich miał szansę, której nie wykorzystał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: Cyrk IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.10.09, 22:53 a mnie się oni wszyscy podobają,ale gdyby można było ich zobaczyć na żywo,tylko gdzie? może Bałtów? jakaś zbiorówka i po ile bilety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Cyrk IP: *.fast-net.pl 09.10.09, 09:00 scena polityczna Ostrowca jest poukładana na długie lata. TOS wystawia J. Wilczyńskiego i najprawdopodobnie wybory zakończą się w pierwszej turze. To nie jest mój wymarzony scenariusz tylko realizm wykorzystujący specyfikę społeczności miasta. Wszyscy pozostali kandydaci choć sympatyczni i pewnie znacznie mądrzejsi będą tylko tłem wyborczym. Przykre ale prawdziwe , kasa i tylko kasa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Cyrk IP: *.fast-net.pl 09.10.09, 09:42 TOS to nie PO , tu nie każdy moze wstąpic, jest selekcja SZEFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek_68 Chwilo trwaj wiecznie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 13:53 Istotą trwałości układu politycznego jest kompromis zawarty na poziomie biznesowym. Jeśli bieżący układ polityczny pozwala funkcjonować bezstresowo zapleczu biznesowemu obecnego i poprzedniego (...), to trwanie jest pewne. W czasie kryzysu gospodarczego trudno się spodziewać nowych graczy na (jak wspomniał kolega w uprzednim poście) "poukładanym" rynku. Osobiście przyznaję, że takie konsyliacyjne trwanie ma bardzo wiele zalet zanim przerodzi się w coś gorszego. Jednak zawsze można liczyć na dobrą polityczną kosmetyczkę i mały face lifting. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Chwilo trwaj wiecznie ... 09.10.09, 17:56 Muszę przyznać, że styl władzy obecnego prezydenta odbiega na korzyść od tego do czego byliśmy przyzwyczajeni do tej pory. Niemniej jednak nie jest satysfakcjonujący. Gdyby JarWil funkcjonował w odpowiednim do naszego niemieckim miasteczku, gdzie, niczego oprócz tego co jest nie trzeba byłoby poprawiać, gdzie społeczeństwo zdyscyplinowane i niemalże obywatelskie, gdzie dobrobyt, porządek historycznie udokomentowany od 200-300 lat, to taki JarWil miałby niewiele do zrobienia i byłby idealnym prezydentem. Uśmiechałby się swoim hollywoodzkim uśmiechem do swojego elektoratu w miejscowej TV i wszyscy byliby zachwyceni. -W naszej pokręconej rzeczywistości, przedłużajacej się transformacji od poprzedniego systemu, mamy więcej problemów niż sukcesów. Pojawiło się (nie bez winy rządzących do tej pory ekip) strukturalne bezrobocie, które dotknęło miasto po upadku 90% zakładów które funkcjonowały w mieście 20 lat temu. To jest prawdziwa klęska. Żyjemy nadal w postPRLowskim, maksymalnie zbiurokratyzowanym systemie rozdawniczym w którym z pustego się nie naleje, jak się nie dostanie z centrali. Na przykład nie dokończymy obwodnicy, jak nie dostaniemy na to pieniędzy. Przejęcie części funkcji państwa przez samorząd też nie rozwiązuje sprawy. Vide kulejące szkolnictwo czy tragiczna służba zdrowia. Ratuje nas wstąpienie do EU, ale jak na razie, a szkoda, Unia nie ma wpływu na lokalny nepotyzm, korupcję, lokalny układ który powstaje w momencie koncesjonowania wszystkich gałęzi aktywności gospodarczej. Bez strukturalnych reform na górze, policja i prokuratorzy, sędziowie pozostaną uwikłani w lokalne sprawy i sprawki, biznesmeni pozostaną zależni od politycznych układów, a lokalny beton będzie zmieniał swoje oblicze (jak wiatr zawieje) w najrózniejszych wariantach koalicyjnych możliwych (nawet tych niemożliwych) aby tylko za wszelką cenę, utrzymać swoją władzę. Siebie i swoich wyżywią z tego co wyżebrzą z centrali czy województwa, część z podatków pójdzie na nic czyli rozdmuchaną biurokrację, wiele lokalnego majątku przechandryczą tak czy inaczej bez żadnego społecznego interesu. Nie oszukujmy się -Idzie o władzę i wielkie pieniądze! O ogromny prestiż i wpływy! A pensje i benefity są coraz wyższe i pewne pod koniec każdego miesiąca. Odpowiedzialność żadna! To jest wojna. Z jednej strony o pracę i przetrwanie od pierwszego do pierszego a z drugiej strony tych o władzę. Dopóki realnie ludzie na ulicy nie przejmą władzy w jakiś sposób, możemy sobie pomarzyć o zmianach a o pracy i ciekawym życiu pełnym przyjemności, podyskutować na odpowiednich forach gazety albo blogować do woli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlx Re: Cyrk IP: 195.116.34.* 09.10.09, 19:30 z tego grona głosował bym na J. Wilczyńskiego... bo [poprostu nie ma na kogo innego... A co z Ingą?? co z Jankiem?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Cyrk IP: 77.255.255.* 10.10.09, 19:26 Grupa bałtowska PO - kandydat Piotr L. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Cyrk 10.10.09, 19:41 Grabowski wykazał już się maksymalna niekompetencją na stanowisku dyrektora szpitala.Najbardziej mnie rozwalił,gdy przyszedłem z podaniem o miesięczny staż do specjalizacji,a on myślał,że proszę o pracę.Musiałem tłumaczyć system szkolenia lekarzy człowiekowi,który kilka dobrych lat pełnił funkcję dyrektora szpitala.To chyba wystarczy za komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Cyrk 10.10.09, 21:16 Fakt kolega tez tak miał o staz pytał w sumie tam robi obecie specjalizuje sie wiesz ze to dobre dla szpitala bo mu on nie płaci tylko kasa jest zewnetrzna a Grabosiowi co tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Cyrk IP: 188.33.37.* 10.10.09, 23:52 em,co masz do Piotra L.znam jego karierę i braci począwszy od blaszanej budki,i nie robił tego na plecach ostrowieckich pseudopolityków i lokalnych układów,teraz sami chcą wciągnąć jego do swoich sztabów-karcianych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Cyrk IP: 87.205.149.* 11.10.09, 09:02 Absolutnie nic nie mam do Pana Piotra, wręcz przeciwnie szanuję Go za to co zrobił i robi, ale dziwny jest dla mnie fakt że Echo umieszcza Jego osobę jako kandydata na Prezydenta Ostrowca nie przedstawiając z imienia i nazwiska, oraz nie zamieszczając zdjęcia. Tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jary Re: Cyrk - Graboś Brodawa IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.09, 10:44 Graboś rozlicz się z tych delegacji w szpitalu branych na swój samochód i prac salowych na plantacji leśnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfalt Re: Cyrk - Graboś Brodawa IP: 83.238.163.* 12.10.09, 13:01 Za jego czasów w szpitalu przynajmniej próbował wymusić na znachorach punktualne przychodzenie i wychodzenie z pracy i ukrucić im wolną amerykankę. Odpowiedz Link Zgłoś