Gość: Renio IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.10, 16:29 Co o tym myślicie, na prezydenta ... Ostrowca :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
temponick Re: Pan Sułek 25.03.10, 17:00 Czemu nie? Kandydatura dobra, w każdym razie nie gorsza niż każda inna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsa Re: Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.10, 18:23 chyba wam zaszkodziło wiosenne słońce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.10, 19:25 Panie Sławku lepszy od Micha, ma charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pan Sułek 25.03.10, 19:47 Nie widzę powodu, drogi Panie Sławomirze, żeby w interesie realnej demokracji jak również dywersyfikacji (nie mylić z dywersją!) kandydatów i likwidacji wieloletniej kliki sprawującej władzę w mieście, nie rozważyć poważnie kandydatury Pana Sułka na prezydenta miasta Ostrowca w nadchodzącej kadencji!?! Podejrzewam, że potrafiłby stworzyć ciekawy program naprawy wielu rzeczy w mieście i dostarczyłby nam wszystkim ciekawej, kolorowej i pełnej napięcia kampanii wyborczej. Nie obiecywałby gruszek na wierzbie, zapewne przewietrzyłby skład na górze w niejednej spółce gminnej i niejednego odspawał od koryta w niejednym urzędzie. Może zapoczątkowałby wreszcie prawdziwe konkursy na stanowiska kierownicze a także development of low cost housing w mieście i parę temu podobnych? Sprzedałby trochę działek potrzebującym i zainicjował boom na inwestycje w mieście? Kto wie? Na 100% dokończyłby wreszcie obwodnicę i oddał do użytku halę. Że nie wspomnę o McDonaldzie czy Browarze. A więc o co chodzi? -Nie rozumiem Pana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.10, 20:34 Oj, zrobiłby trochę porządku w tych zacietrzewionych układach-układzikach,już widzę panikę i lęk w niejednych oczach.Panie Sułku !do boju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsa Re: Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 09:30 no cóż-przykro, że ludzie jeszcze dziś nie wstydzą przyznawać się do tego że są lektoratem Samoobrony-choć z drugiej strony robią to przecież anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Pan Sułek 26.03.10, 12:59 Lektorat, Elektorat... Jedna literka, a JAKA roznica :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśko Re: Pan Sułek IP: *.fast-net.pl 26.03.10, 13:03 każdy ma charakter tylko nie zawsze pozytywny a prezydentura w Ostrowcu dla Jarka tylko nie W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfalt Re: Pan Sułek IP: 83.238.163.* 26.03.10, 13:28 jeden i drugi jarek nie nadaje się na prezia, najlepszym rozwiązaniem jest nowa osoba ale jaka?????? Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pan Sułek 26.03.10, 14:45 Chętnie bym podyskutował z Panem na te tematy, również o przyczynach niespotykanej popularności Samoobrony oraz jej równie spektakularnego upadku, ale sądząc po Pańskich 'równoważnikowych' wypowiedziach, jest Pan dość zajęty sprawami i dyskusja z Panem nie jest możliwa. Chcąc dyskutować o Sułku i formacji, którą reprezentował, wcale nie muszę być jej orędownikiem, zwolennikiem czy nawet sympatykiem. Zapytam krótko: -Co za różnica między PIS, SLD, PO czy PSL? Odpowiem krótko -Żadna! Co nam dały lata dominacji i władzy PIS, SLD, PO czy PSL? Odpowiedź jest równie krótka -NIC Wszystkie partie wszystkich kadencji parlamentu są skażone mentalnością realnego PRL, zaszłości okrągłostołowych, wszystkie mają na sobie "krew, pot i łzy" ordynarnych (ordinary ang. zwykłych) ludzi z ulicy, zdradzonych i oszukiwanych przez nikogo innego jak przez was, polityków, od ponad 20 lat. Dzięki waszej niespotykanej chciwości, zachłanności i zwykłej nieuczciwości całe społeczeństwo was po prostu nienawidzi... Chce Pan, żebym kontynuował dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Re: Pan Sułek IP: *.chello.pl 26.03.10, 17:11 W każdej partii są ludzie porządni i są zwykłe świnie.Są mądrzy i głupi. Ale tacy trafiają się w zasadzie wszędzie: w organizacjach społecznych, związkach zawodowych, wśród wędkarzy, działkowiczów i ... forumowiczów.Czytając niektóre wypowiedzi utwierdzam się w przekonaniu, że ani wysokie IQ, ani mgr, inż., lic. , Prez. czy Dyr. nie czyni człowieka mądrym. Dramat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsa Re: Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 18:36 w poniedziałek 29 marzec godz. 18.00 w siedzibie PO , mam dyżur-zapraszam Pana-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pan Sułek IP: *.fast-net.pl 26.03.10, 19:59 a sympatyk PiS może przyjść ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsa Re: Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 20:58 oczywiście, że tak-parafrazując:większa radość z nawrócenia z jednego grzesznika ...itd Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pan Sułek 26.03.10, 20:00 I o czym porozmawiamy Panie Sławomirze? O tym, że rząd PO jest moim/twoim/naszym największym wrogiem, że przez 20lat rozpierdolono setki, jeżeli nie tysiące miliardów majątku narodowego z prywatyzacji a nie rozwiązano problemu ZUS, opieki zdrowotnej, i innych prostych spraw, że kolejny z kolei premier jest pajacem i karierowiczem, że przedostatni prezydent miasta oszukał swoich wyborców 8lat temu, a obecny oszukał swoich wyborców 4lata temu, a może wymienimy poglądy o senatorze Skorupie, co dostawał 9 na miesiąc a teraz ma tylko 8 i pół tys i... "żyj se za to"? Chętnie pogadałbym na temat 'reaktywacji' wzmiankowanego Pana Sułka, i nie tylko, ale nie dam rady. Nie ma mnie po prostu w mieście, i ...nie wiem kiedy będę następnym razem Ale dziękuje za zaproszenie Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Pan Sułek 26.03.10, 20:02 Pan Sułek jak sam powiedział rozpoczął właśnie kampanię upominając się na sesji RM o wywiezienie szamba z Siennieńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POprzeciwnik Re: Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.10, 22:30 Ja na pewno będę głosował przeciw PO i to zarówno w wyborach samorządowych, prezydenckich jak i parlamentarnych. No to tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Pan Sułek 26.03.10, 22:55 Ostrowiec już miał "prezydentów". Ostrowiec potrzebuje teraz Imperatora! Zadnych Sułków, Rusieckich, Kamińskich, Górczyńskich, Wilczyńskich i innych cudaków. Potrzebny jest ktoś "nieskażony" wielką polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Pan Sułek IP: *.fast-net.pl 27.03.10, 06:54 panowie, trochę spokoju scena polityczna miasta Ostrowca jest zagospodarowana. TOS, PiS, SLD i PO to partie i ugrupowania, które rządzą teraz i będą rządzić dalej tylko może w innej konfiguracji. Tu nie wystarczą Twoje nerwy i nawet racja, tu żeby coś zmienić trzeba dużych pieniędzy i solidną grupę ludzi, stać Cię na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsa Re: Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 09:35 ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby przystąpić do partii do której jest Ci ideowo najbliżej i wystartować w wyborach-trzeba chcieć i sporo można, oczywiście jedna osoba to zbyt mało bo Cię zakrzyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Pan Sułek 27.03.10, 10:04 Tylko bądźmy szczerzy...co partie polityczne (współczesne) mają wspólnego z ideami? Partie polityczne to archaizm. Grupa wspólnych interesów brzmi lepiej. Poza tym czy to nie przypomina PRL? Kto należał do partii miał gratyfikacje. Ustrój nam się nie zmienił. Nazwa się tylko zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsa Re: Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 15:26 dość skrajna interpretacja rzeczywistość, choć pewnej części prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 27.03.10, 15:52 i gratuluję wystąpienia, forma w jakiej Pan to uczynił jest jedyną jaka dociera do "wierchuszki" i mam nadzieję, że swoją determinacją pokaże Pan innym jak trzeba rozmawiać z obecną władzą, jeszcze raz szczerze gratuluję, życzę wytrwałości i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Kocham Pana panie Sułku IP: 78.155.124.* 27.03.10, 15:58 taaaaaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Kocham Pana, Panie Sułku 27.03.10, 20:23 łaaaaaaa... Nic się Sułek, hehehe, nie zestarzał ani nie zmienił -A o co poszło tym razem, jakieś szczegóły? Bo przecież z GO nie dowiemy się nic Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Kocham Pana, Panie Sułku 27.03.10, 20:29 Pan Sułek przejeżdzał przypadkiem przez "slumsy" na Gutwinie i zauważył, że szambo dawno nie wywożone. Po czym wziął w obronę mieszkańców i razem z nimi przybył do UM, pytając się kiedy szambo wywiozą. Potem coś tam o warunkach mieszkaniowych, na co Wilku, że Ci którzy płacą regularnie będą mieli szanse na lepsze lokum. Po czym jedna z mieszkanek oznajmija, że nie płaci 10 lat i nie zamierza płacić! A Pan Sułek, z rozbrajajacą szczerością przyznał, że w ten sposób rozpoczyna kampanię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Panie Sułku i Panie prezydencie IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 20:45 Proszę brać pod uwagę, że tam mieszkają małe dzieci. Jak zostaną wychowane? Skoro okolica jest .... zasrana ... To jest WIELKI problem włodarzy miasta. A my się dziwimy, że młodzi atakują policję i mają brak szacunku do wszystkiego co nas otacza - bo często przykładamy do tego rękę. Brak świadomości i wizji co będzie w mieście za kilka lat powoduje, że część mieszkańców ucieka gdzie tylko może byle dalej od rodzinnych stron a to jest bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Panie Sułku i Panie prezydencie 27.03.10, 20:59 A radnych? Radnych problem nie dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Kocham Pana, Panie Sułku 27.03.10, 21:03 Dziwię się, że tam w ogóle mieszkają małe dzieci -Miasto ma niewątpliwie problem z tym miejscem -Według mnie powinno zostać zlikwidowane! Ciekaw jestem czy Sułek ma jakiś pomysł na przecięcie tego wrzoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Kocham Pana, Panie Sułku IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 21:06 Dotyczy i dlatego piszę. Jest władza wykonawcza - prezydent. Radny może głosować, oceniać i kontrolować ale wykonanie należy do prezydenta. Podobnie jak rząd, pojedynczy poseł, to może ..... wiemy co :) Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Kocham Pana, Panie Sułku 27.03.10, 21:31 Yeah, ma Pan rację -Jednak nam chodzi o praktyczne rozwiązanie... Skoro Sułek się nie odzywa (wątpie czy dorobił się komputera, nigdy nie był z technologią na bieżąco), jaki ma Pan 'pomysł' na ten zakątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Kocham Pana, Panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 27.03.10, 21:44 od pomysłów to my mamy władzę, która bierze za to ciężki szmal, a takie wypowiedzi jak np."że jak ktoś nie płaci to nie ma prawa wymagać" dyskredytują osoby które je wypowiadają nie można być tak cynicznym na takim stanowisku, a mówienie o kampanii wyborczej jest w tym przypadku nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Panowie do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 22:07 Pan prezydent i zastępca mają obowiązek działać. Poczekajmy aż to zrobią :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyradny Re: Panowie do pracy IP: 78.155.124.* 27.03.10, 22:11 a pan radny sobie będzie wygodnie siedział do listopada i brał kaskę...i podkładał nogi Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Ludzie kochani! 27.03.10, 22:54 Ale co mają wspólnego małe dzieci z tym wszystkim? Przypominam, że mamy kapitalizm i obrazki "głodujących dzieci" czy żyjących w odchodach nie za bardzo NAS ruszają. Tak szczerze to mnie nie obchodzi co się dzieje na Gutwinie, albo na Kochanowskiego. Ja mam swoje problemy i nie ruszają mnie problemy innych. Pan Sułek to zwykły populista. Hmmm co prawda większy niż inni kandydaci. Ja od kandydata na prezydenta nie oczekuje zapewnień co ON może zrobić dla NAS, tylko tego CZEGO NIE MOŻE ZROBIĆ. Każdy z kandydatów będzie nas karmił obietnicami. Każdy nam obieca darmowe pakiety erotyczne w tv cyfrowej. Każdy obieca super rozwój miasta i napływ inwestycji. Bullshit! Mnie wystarczy osoba, która powie szczerze "Nie umiem, nie mogę" lub "Nie ode mnie to zależy". I przede wszystkim mój wybór nie padnie, bo "ktoś krzyczy TEN i TEN na prezydenta". Ponieważ to zwykłe puste hasła. MacGyver na prezydenta Ostrowca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Ludzie kochani! IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 07:56 na szczęście takich osób jak Ty jest niewiele, a kapitalizmu to u nas jeszcze długo nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
tothmes Re: Pan Sułek 28.03.10, 08:47 Zgadzam się z Unholly. Nie mam ochoty by z moich podatków finansowano osoby, które nie chcą płacić za usługi komunalne. Wywóz nieczystości kosztuje, konserwacja nieruchomości również więc trzeba ponosić nakłady na tego rodzaju jeśli się chce mieszkać w przyzwoitych warunkach. Tym bardziej że przechodząc obok widzę iż na odnowionych budynkach już są ślady dewastacji. Przecież nie zrobili tego obcy, tylko mieszkańcy, którym „wszystko się należy”. Pan Sułek chyba nadal ma firmę budowlaną, dlaczego w ramach kampanii wyborczej lub promocji Swojej osoby nie odnowi tych budynków za friko? Z jakiej okazji znowu chce dysponować pieniędzmi gminnymi? Argument dotyczący dzieci ubawił mnie. Dzieci są cynicznie wykorzystywane jako tarcze i koronny argument dla tych którym „wszystko się należy”. Przecież to wiadome że gdzie są kobiety, mężczyźni i wódka tam i muszą pojawić się dzieci. Później wizyty w pomocy społecznej bo dzieci nie mają co jeść itp., co niczym nie skutkuje bo środki z pomocy społecznej przeznaczane są przez rodziców głównie na „przelew”, a dzieciaki chodzą głodne i nie ma kto nimi się zająć. Cieszy mnie że prezydent Wilczyński dał odpór temu demagogowi. Z p. Sułkiem trzeba krótko i bez znieczulenia. Widać że biznesy Mu nie idą wiec pcha się do wyborów, bo tam zawsze jakąś kasę dostanie. Przecież pieniądze samorządowe są pewne, zawsze pensyjka spływa na koniec miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 10:04 Dlaczego nie można pomóc osobom które nie są tak zaradne jak inni, skoro pieniądze z budżetu są wydawane na różne dziwne i mało potrzebne cele. Czemu nie pomóc ludziom biednym, aby żyli w warunkach nie urągających godności ludzkiej. Wywóz fekalii to koszt kilkuset złotych, a więc połowy diety jednego Radnego ale lepiej urządzić imprezę za kilka tysięcy złotych z okazji dnia pracownika socjalnego.Potrzeba nam więcej takich ludzi jak Pan Sułek, a z pewnością w Ostrowcu będzie czyściej i bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyradny Re: Kocham Pana panie Sułku IP: 78.155.124.* 28.03.10, 10:07 O tak, Sułek na prezydenta! Co za ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 10:27 Wiesz czemu nie powinno się interweniować zbytnio w takie sprawy? Bo daje się wędkę a nie kosz z rybami! Tothemes to wyjaśnił bardzo dobrze. Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 10:57 chyba się mylisz, bo gdybyśmy tak rozumowali to trzeba zlikwidować wszelką pomoc społeczną i socjalną,łącznie z zasiłkami dla bezrobotnych Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 11:30 I bardzo dobrze! Pomoc społeczna powinna być ograniczona do minimum i skierowana tylko dla ludzi w wyjątkowych sytuacjach - dla kobiety z dzieckiem, którą zostawił facet; dla osoby, która straciła pracę i jest powyżej wieku, który nie jest zbyt rozchwytywany na rynku pracy; osobom niepełnosprawnym. Ale świadczenia te powinny być wypłacane do 9 miesięcy. I tyle. Znam mnóstwo ludzi w ciężkiej sytuacji finansowej, które nawet nie szukają pracy. Jak bym Ci napisał powody dla których nie chcą szukać pracy to uśmiałabyś się. Pomoc społeczna jest obecnie źle interpretowana. Kraje zachodnie przekonały się co to znaczy być państwem socjalnym. I patrząc obiektywnie to za dobrze na tym nie wychodzą. Taki MOPS rozdaje pieniążki. A pieniędzy się nie rozdaje. Natomiast uczy się szacunku do nich, jak oszczędzać, jak szukać pracy itp. Jeszcze raz napiszę! Nie daje się kosza ryb tylko wędkę. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 11:33 A co do tych nieszczęsnych dzieci... Nie da się naprawić świata. Jak już tak chcesz, żeby ruszyło mnie sumienie to napiszę Ci tak. W Bangladeszu i w Indiach dzieci mieszkają na cmentarzach na wysypiskach itp. Im nie pomożemy? Pomoc społeczna (przesadna) rodzi patologię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 12:08 mam zbliżone poglądy ale jeżeli uważasz że wywiezienie fekali,to przesadna pomoc to nie mamy o czym rozmawiać, brak działań ze strony władzy w tej konkretnej sprawie obraża moje poczucie estetyki i psuje wizerunek naszemu miastu, a sugestie że podatnicy są temu przeciwni odbieram jako nieudolność władzy i brak pomysłu na naprawę tego i innych podobnych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 12:14 Co do fekali. Czy Ty płacisz ze wywóz nieczystości i kanalizację? Ja płacę w czynszu. I szczerze mówiąc to jeżeli ktoś ma mieć za friko taką przyjemność to ja również tak chciałbym. Czemu nie? Ktoś napisał, że jedna mieszkająca tam Pani powiedziała, że nie płaci za czynsz i płacić nie będzie nigdy. Więc dla czego to ma być mój, twój czy miasta problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 12:33 widziałeś jakie tam mają toalety, jeżeli byś chciał się załatwiać w takich warunkach to Cię podziwiam, tam nie jest "sranie w porcelanie", dla tych ludzi wystarczającym stresem jest to że miasto zapewniło im takie warunki mieszkaniowe, gdybym ja tam mieszkała też bym z pewnością nie płaciła zobacz na TV Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 13:12 Ale...to nie jest mój problem. Ja za czynsz płacę i nie tracę pieniędzy na alkohol. Przypominam Ci, że to są mieszkania socjalne...Dlaczego za darmoche mają dostawać to za co inni płacą i to kupę kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 13:21 Ja bym tam nie chciała mieszkać nawet gdyby mi dopłacali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.....k Re: Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 13:36 Jeżeli ktoś uważa,że płacąc czynsz pokrywa tylko swoje koszty to się grubo myli.Po drugie to właśnie obowiązkiem zarządzających gminą jest rozwiązywanie problemów w tym przede wszystkim problemów społecznych.Nawet takich śmierdzących jak fekalia.Co do pieniędzy to powinny być one kierowane do osób wymagających pomocy(na pewno nie do wszystkich mieszkańców).Do grup społecznych,które same nie mogą poradzić sobie w trudnej sytuacji.Pozostawianie problemów bez rozwiązań jest najgorszym rozwiązaniem.Ta sprawa nie dotyczy tylko jednej osoby,czy tylko jednej rodziny i nie może być obojętna dla samorządu.Jeżeli ktoś występuje w obronie tych ludzi,mniej ważne z jakich powodów,nie powinien być ganiony a wręcz odwrotnie wspomagany. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 13:55 Masz rację co do samorządu, problemu itd. Ale co do Sułka, to obudził się dopiero? Zbliża się kampania prezydencka i teraz wszyscy będą widzieć pewne problemy wyraźniej! Tu polega cały pic na wodę. Takich problemów nie widzi się "na codzień". Ale jak się kampania jakaś zbliża to wtedy sami cudotwórcy. Dlatego w to nie wierzę i popierać nie będę! Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pan Sułek 28.03.10, 12:27 > przechodząc obok widzę iż na odnowionych budynkach już są ślady dewastacji Problem ze slumsami na Rzeczkach jest taki, że nigdy w tym miejscu i w takiej formie nie powinny powstać. Na terenie (wtedy, w połowie '60) mocno podmokłym, bez żadnych udogodnień, wody gazu ścieków. Możecie sobie wyobrazić, że ruina zagrzybiona zrobiła się z tego zaraz w kilka lat po wybudowaniu -Utrzymanie tego i remonty (za niskie czynsze lub nawet za darmo), to było i jest utrzymywanie czegoś bez żadnej przesłanki ekonomicznej. Do dzisiaj miasto nie ma najdrobniejszego clue co z tym fantem zrobić, a należałoby to 'siedlisko' po prostu zrównać z ziemią a beneficjentów przesiedlić na inne kwatery > Pan Sułek to zwykły populista. Może i jest populistą ale zauważ unholly, że sytuacja w mieście stwarza koniunkturę na populizm. Równie dobrze, brak obwodnicy (przez 20 lat od rozpoczęcia budowy pierwszej fazy, czy permamentny brud w mieście) robią ze mnie populistę w tym temacie Z natury jestem dobrodusznym, zadeklarowanym racjonalistą, urodzonym optymistą i mam daleko do tego typu postawy czy myślenia. Ale po latach patrzenia na tę samą klikę, która w coraz to nowych odsłonach rządzi miastem, staję się radykałem i populistą. Proste, nie? Czy rewolucjoniści rodzili się, czy życie robiło z nich w 99% rewolucjonistów? Nie trzeba nim być (populistą), żeby się nim stać. Wystarczy w naszym mieście parę problemów wystrząznąć z rękawa i na zawołanie stajesz się... populistą Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Pan Sułek 28.03.10, 12:35 Nie ufam nikomu kto przed wyborami ma tysiące pomysłów na uzdrowienie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 12:50 właśnie! takie problemy powinni sygnalizować Radni i wymuszać na Prezydencie ich naprawę, ale oni wolą zasadę "cicho siedzisz dłużej siedzisz" u nas nawet opozycja jest żałosna. I w związku z tym należy pielęgnować takie działania jakie wykonuje Pan Sułek jak również nie dawać się manipulować stwierdzeniami "działania pod publikę lub kampania wyborcza" potrzeba nam więcej takich jak Pan Sułek, a może w końcu ktoś się obudzi Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 13:18 www.wiadomosci.o-c.pl/archiwum.php?pokaz=wiecej&kategoria=6&news=1265 Ten człowiek miałby być prezydentem? "- Był Pan inicjatorem wielu akcji, m.in. podłączania prądu zadłużonym w ZEORK, na co pieniądze przeznaczyły m.in. samorządy miasta i powiatu. Wiedział Pan o tym, że części z tych ludzi odcięto energię elektryczną, gdyż pobierali ją nielegalnie? - Tak, wiedziałem. Sam pertraktowałem z dyrektorem zakładu energetycznego w Skarżysku Kam., żeby te kary zmniejszyć. Wszyscy mieli zastosowaną taryfę ulgową. Zadłużenie zmniejszono o połowę, a drugą rozłożoną na korzystne raty po 100- 150 złotych. Uważałem, że trzeba dać szansę tym ludziom. Nie uważam że największym przestępstwem jest to, że ktoś bierze „na lewo” prąd. Weźmy pod uwagę, że były to rodziny z dziećmi. Zachowanie rodziców, którzy chcą obronić dzieci np. przed zimnem, jest naturalnym odruchem. Nie uważam ich za największych przestępców, chociaż jest to niewątpliwie działanie naganne i nie powinno do takich sytuacji dochodzić." Już widzę te długi miasta, bo Pan Sułek zechce obdarować "potrzebujących". I znów zasłanianie się dziećmi. To w imię dzieci można wszystko robić bezkarnie? Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 13:19 Jak chcesz, aby z Twoich pieniędzy finansowana była patologia to nie ma problemu, ale nie wszyscy chcą utrzymywać takie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.....k Re: Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 13:56 Jeżeli sądzisz,że problemy społeczne i trudna sytuacja materialna ludzi jest wynikiem patologii, to chyba nie bardzo wiesz o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 13:29 a co zmusiło tych ludzi do takiego postępowania, władza powinna zrobić wszystko aby ludzie nie musieli tak postępować,ale z taką polityką takich ludzi będzie przybywać i dobrze że jest taki ktoś kto im próbuje pomóc - Pan Sułek, obyśmy mieli chociaż kilku takich Sułków Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 13:51 Skończ już z tą agitacją. A co ma władza do tego jak się ludzie zachowują? Jak władza zakaże będzie źle, jak władza nie będzie się wtrącać też źle bo nic nie robi. Nikt nie dostrzega problemu tak gdzie trzeba. Tak władza ma istotny wpływ na to, że obywatele lubią libacje alkoholowe. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 13:20 Czy dokończenie obwodnicy, która było wiadomo, którędy pójdzie już 20 lat temu, to "przedwyborczy pomysł na uzdrowienie miasta"? Przynajmniej 3-4 kadencje wstecz rządząca klika powinna w planie zagospodarownia przestrzennego ująć plany zakończenia obwodnicy, ale na szkodę miasta i podatnika, prowadziła nieskuteczną politykę 'wykupywania' gruntów, w rezultacie czego, za (wtedy) nikomu niepotrzebne i w pewnym sensie bezwartościowe budynki (nie lepsze od pozostałych wyburzonych w mieście), zapłaci dzisiaj miliony. Żeby te miliony odzyskać, spekuluje po zawyżonych cenach działkami w mieście, odstręczając deweloperów od inwestowania. Nóż się w kieszeni otwiera i ręce opadają! Nawet opozycja siedzi cicho jak mysz pod miotłą, bo istnieje szansa, że sami przejmą władzę i będą się musieli do zaproponowanych rozwiązań kiedyś dostosować. A to jest nierealna sytuacja w przypadku lokalnej kliki. I dlatego pozostają populistyczne rozwiązania i programy typu Sułka, który według mnie ma już drugą turę wyborów zagwarantowaną! Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 13:21 A ja mogę się założyć, że nie dojdzie do drugiej tury! Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Kocham Pana panie Sułku 28.03.10, 13:51 Nie wiem czy Sułek rzeczywiście będzie kandydował, nie widziałem się z nim lata, nawet w słynnym referendum nie brałem udziału, bo byłem daleko poza granicami kraju. Powiem Ci tylko unholly tyle, że Sułek sam zrobił więcej dla upośledzonych w Ostrowcu niż cała władza, ze swoim aparatem nacisku i swoimi pieniędzmi przez kilka ostatnich kadencji. Poznałem Sułka, nie jest idealny i ma wiele wad (jak każdy z nas), ale jakbyś znał dokładnie tricki i mataczenie władzy z którą walczył Sułek, socjologiczne i pozostałe uwarunkowania w jakich się to odbywało, podejrzewam że stałbyś się, przynajmniej, cichym współpracownikiem, który stara się pomóc słusznej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyradny Re: Pan Sułek IP: 78.155.124.* 28.03.10, 13:54 Gdzie był pan Sułek przez ostatnie dwa lata? Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pan Sułek... na prezydenta 28.03.10, 14:17 A co to ma do rzeczy? Byli radni, była opozycja, każdy mógł zabrać głos -Złotousty wyśmiewał każdy argument, żadna interpelacja w UM/gminie nie zakończyła się nawet pozorną wygraną pytajacego, abstrahując nawet od zgodnych z prawda wyjaśnień -Według mnie doskonały moment, żeby wreszcie wypunktować cały ten nowy/stary układ, byle skutecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyradny Re: Pan Sułek... na prezydenta IP: 78.155.124.* 28.03.10, 14:29 interwencja.interia.pl/archiwum/news?inf=677272 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyradny Re: Pan Sułek... na prezydenta IP: 78.155.124.* 28.03.10, 14:30 interwencja.interia.pl/news?inf=711071 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Pan Sułek IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.10, 14:49 Nie bronię Pana Sułka a zwykłej europejskiej cywilizacji. Są zadania gminy, które należy realizować. A jeśli by w tym miejscu wystąpiła epidemia ....., kto za to zapłaci? My wszyscy, tak. Czystość, bezpieczeństwo itp., to zadania do wykonania za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pan Sułek... na prezydenta 28.03.10, 15:22 -Walczmy z Sułkiem o... normalność!!! Epidemia to byłaby nie raz i nie dwa, gdyby nie ogromne ilości chloru wysypywane do śmietników w mieście w okresie letnim -Kiedyś myślałem, że menele penetrujący te przybytki mają takie czerwone oczy od picia, a to się okazuje od środków dezynfekujących tam rozsypanych. Nie dość, że nie segreguję śmieci (tak jak to robię w Irlandii, Anglii czy Nowym Jorku, powiem więcej; popłukuję opakowania po jogurcie przed wyrzuceniem) ale zawiązane wszystko jak leci w plastikową torebkę przerzucam na chybił trafił do kubła przez mur, co by mi chlor rozsypany na klepisku oczu nie wyżarł do imentu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny Re: Pan Sułek... na prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.10, 20:25 No proszę, jaka podwójna moralność. W Nowym Jorku to nasz światowiec nawet płucze opakowania po jogurcie, a w Ostrowcu - juz może się nie wysilać, wyrzuca śmieci byle w obrębie śnmietnika. I jaki delikatny, kilka sekund i już mu chlor oczy wyżera ... Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pan Sułek... na prezydenta 28.03.10, 20:51 Żebyś lokalny wiedział, moja delikatna aparycja nie pozwala mi na dłuższy kontakt, z takim smrodem i odorem. A moralności to Ty mi w to nie mieszaj -Może chodziło Ci o hipokryzję? Anyway, tak czy siak trafiłeś jak kulą w płot, w każdym razie nie pod ten adres Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Pan Sułek 29.03.10, 13:11 Bronisz cywilizacji? Oddaj stolek pokemonie :) A jak nie zrobisz tego dobrowolnie koledzy przywioza spawarke i zrobim co trza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Kocham Pana panie Sułku IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.03.10, 14:46 przepraszam raz wycofano uchwałę dotyczącą regulaminu Targowiska Miejskiego po wystąpieniu jednego z handlowców Odpowiedz Link Zgłoś
tothmes Re: Pan Sułek 29.03.10, 21:05 Pan Sułek ma firmę budowlaną, dlaczego własnymi siłami ten filar ostrowieckiego biznesu nie ulży niedoli mieszkańców slumsów? Zamiast użalać się nad losem biednych ludzi mieszkających w slumsach dobrze byłoby zadać sobie pytanie co Oni zrobili dla siebie by wyrwać się z tej sytuacji? Przecież w mieście funkcjonuje multum różnych form wsparcia dla tego typu ludzi. Są programy unijne pozwalające zdobyć kwalifikacje zawodowe i to w zawodach dobrze płatnych /np. dla spawaczy czy kierowców/. Dlaczego Ci ludzie umieją tylko wołać „daj” i zasłaniać się gromadkami dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
pwl_oi Re: Pan Sułek 29.03.10, 21:50 ostrowiectv.pl/index.php?tv=video&id=598&kat_id=3 Ciekawy reportaż z całej "gównianej" sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pan Sułek na prezydenta 30.03.10, 10:38 Sprawa szamba na Rzeczkach (a nie na Gutwinie) to kolejny przykład niekompetencji i arogancji władzy. Służby miejskie nie funkcjonują jak powinny, nikt nie ma co do tego faktu, po obejrzeniu materiału filmowego z sesji RM, najmniejszej wątpliwości -Prezydent strzelił sobie kolejnego samobuja; ośmiesza się prowokując i oskarżając Sułka, że... rozpoczął kampanię wyborczą. Żenujące. Co robią vice-prezydenci? Kto kontroluje dyrektorów spółek miejskich? Kto jest odpowiedzialny za to całe szambo jakie mamy w mieście? Brud, smród i ubóstwo! Jakie by nie były motywy postępowania Sułka, widać jak na dłoni, jacy bezradni są faceci, którzy z kasy miasta biorą co miesiąc niemałe pieniądze, kiedy w sytuacji kryzysowej, wyrwani przypadkowo do tablicy, opowiadają naiwne historyjki i prowokują eskalację problemu, broniąc się śmiesznymi argumentami. To, że lokatorzy tego uroczego zakątka nie płacą za czynsze, nie ma nic do rzeczy i panowie prezydenci dobrze o tym wiedzą... Psim obowiązkiem służb miejskich jest regularne oczyszczanie wychodków pod tym adresem. I miasto z TBS jest za to odpowiedzialne, a nikt inny. I są konkretni urzędnicy imiennie za to odpowiedzialni. Czy prezydent ze swoimi szeryfami nie wpadł na prosty pomysł, żeby przeczołgać tych darmozjadów po czerwonym dywanie, zamiast ośmieszać się przed kamerami i obrażać ludzi -Pytam jeszcze raz, kto kontroluje cały ten bałagan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renio Re: Pan Smrodek IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 10:55 Prawdopodobnie to promocja miasta :) Ale radny, który zajmował głos na forum miał rację, bo wszystko się sprawdza w reportażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Pan Sułek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 11:36 Bohater tego postu jest zupełnie nie z mojej bajki ale skoro wzbudza takie zainteresowanie, że wygenerowano już ponad 70 odpowiedzi w tym poście, to niewątpliwie jest w stanie skupić wokół siebie jakieś grono ludzi nawet na bazie negatywnych emocji wobec pewnych środowisk. Gratuluję wyrazistości i w sumie popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pan Sułek na... prezydenta 30.03.10, 14:33 > > Gratuluję wyrazistości i w sumie popularności. > Ująłeś to bardzo trafnie Wojtku, ale przyznaj sam, ile z tej "wyrazistości i popularności" Sułka jest samoprzysługi obecnego (jak i poprzedniego) prezydenta. To niekompetentni i leniwi urzędnicy lansują gwiazdę Sułka. Lubię Sułka i dlatego nie będę podpowiadał prezydentowi co ma robić. W poprzednich kadencjach kością niezgody była garkuchnia -Wszyscy mieli pretensje o to, że po pół godzinie od rozpoczęcia wydawania, w Sułkowej jadłodajni nie było już co jeść, a do miejskiego przybytku prowadzonego przez MOPS (czy też jakiegoś znajomka albo kuzyna poprzedniego prezydenta?), trzeba było bezdomnych ciągnąć siłą Parę razy, jeszcze w starym lokalu, na Traugutta, zostałem zaproszony na taki obiadek i szczerze powiedziawszy, byłem zdziwiony obsługą i standardem samego jedzenia. Ale gminie zawsze pomoc Sułka dla biednych stała kością w oku. Zamiast stworzyć warunki dla tej działalności, uregulować to prawnie i sensownie kontrolować, stawiano temu człowiekowi kłody pod nogi. Nic więc dziwnego, że kontrowersja goniła konntrowersję, bo na koniec nikt już nie wiedział, gdzie jest prawda a gdzie jest przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś