Dodaj do ulubionych

Radio FAMA w Ostrowcu

12.05.10, 21:41
2010 - 05 - 12
Kolejna FaMa: Ostrowiec Świętokrzyski

"Radio FaMa - zawsze gramy dla Ciebie" - to hasło już niedługo usłyszą także
mieszkańcy Ostrowca Świętokrzyskiego. Zdecydowała o tym wczoraj Krajowa Rada
Radiofonii i Telewizji, rozstrzygając konkurs na częstotliwość 100,9 MHz. O
możliwość nadawania w Ostrowcu ubiegali się także: radio Złote Przeboje, Eska
i Planeta FM. Radio FaMa jesienią planuje rozpocząć nadawanie lokalnego
programu w Wołominie na 94,7 MHz. Stacja ubiega się także o koncesje w
Częstochowie i Słupsku.
mediacentrumfm.pl/
Obserwuj wątek
    • mk-ostr Re: Radio FAMA w Ostrowcu 13.05.10, 20:13

"Radio FaMa w Ostrowcu Świętokrzyskim na 100,9 fm

Radio FaMa powiększa swój zasięg. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji podjęła
      uchwałę koncesyjną dla radia FaMa w Ostrowcu Świętokrzyskim. Będzie to już druga
      nasza rozgłośnia w województwie świętokrzyskim, a czwarta w Polsce. Wniosek o
      nadawanie złożyliśmy w październiku ubiegłego roku. Znając biurokratyczne
      procedury i ustalenia z Urzędem Kontroli Elektronicznej, radio FaMa w Ostrowcu
      na 100,9 fm będzie można usłyszeć pod koniec lata. Na pewno nie zabraknie dobrej
      muzyki, ciekawych audycji i najnowszych wiadomości regionalnych."

To cytat ze strony internetowej radia.Tylko teraz:czy to będzie radio nadające z
      Ostrowca,czy to po prostu reemisja Radia Fama z Kielc,gdzie raz na ruski rok
      pojawi się jakiś nius z Ostrowca?
      • Gość: Radiowicz Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 21:36
        Gdzie przeczytałeś że pod koniec lata? Jak ja czytałem teraz to pisze że
        niebawem a nie że pod koniec lata, to trochę różnica. Pewnie odpalą na początku
        lata. Pewnie masz rację że będzie reemisja z Kielc, będzie kilka ludzi w
        Ostrowcu i będzie ich informowało i będą nadawać Kielc, chodziarz lepiej bym
        wolał alby nadawali z Ostrowca, na pewno lepiej by było. Chodź pioseneczki fajne
        lecą na FaMa Kielce ;). Czekamy na więcej informacji odnośnie radia.
        www.radiofama.com
        • Gość: _gość Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 13.05.10, 22:35
          Oj odzywa się Wasza ostrowiecka skłonność do narzekania i szukania dziury w całym ;) Lepiej zapoznajcie się z tym jak działa oddział radia Fama w Tomaszowie Mazowieckim. To nie jest zwykła sieciówka, jest bardzo dużo pasm lokalnych, jedynie wieczorami są programy wspólne z kieleckim oddziałem. Co do terminu początku lata - nie byłbym taki pewny... Pozdrawiam
        • mk-ostr Re: Radio FAMA w Ostrowcu 13.05.10, 23:00
          Gość portalu: Radiowicz napisał(a):

> Gdzie przeczytałeś że pod koniec lata? Jak ja czytałem teraz to pisze że
          > niebawem a nie że pod koniec lata, to trochę różnica. Pewnie odpalą na początku
          Czytaj ze zrozumieniem,napisałem wyraźnie że to dosłowny cytat z ich strony www.

• Gość: Radiowicz Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 08:13
            A no tutaj masz rację... bo ja to czytałem jak się wchodzi na ich stronę to tam
            jest Kielce i Tomaszów to ja z Kielc czytałem ale z Tomaszowa nie, i teraz
            zajrzałem i rzeczywiście jest, masz rację.
    • Gość: marlo Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 14:09
      czy wiemy - kto jest właścicielem tej stacji?
      • unhollyseth Re: Radio FAMA w Ostrowcu 14.05.10, 14:22
        Pewnie żydo-masono-nazisto-komucho-karierowicz i do tego...czarny;)
      • bmwariat Re: Radio FAMA w Ostrowcu 14.05.10, 14:38
        www.radiofama.com.pl/?id=onas
    • kapiszon1929 Re: Radio FAMA w Ostrowcu 15.07.10, 15:31
      to radio nadaje juz czy nadal ze tak powiem ,,cisza w eterze'' :)
      • Gość: gość Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 13:46
        Czy ktoś ma jakieś info, kiedy można spodziewać się rozpoczęcia nadawania radia.Już minęło sporo czasu od przetargu i nic się nie dzieje.
        • bmwariat Re: Radio FAMA w Ostrowcu 26.08.10, 15:43
          o tym samym dziś myślałem:)
          • czubekostrowiec Re: Radio FAMA w Ostrowcu 31.08.10, 18:09
            Wczoraj wieczorem sygnaly testowe ponoc byly, dzis wlaczam szum...
            • czubekostrowiec Re: Radio FAMA w Ostrowcu 31.08.10, 18:27
              teraz wlasnie cos robia.
              • Gość: xxxFaMa Radio FAMA w Ostrowcu IP: 109.243.159.* 05.09.10, 17:42
                Fama wystatruje wtedy,kiedy KRRIT wypisze druki potwierdzające przyzanie koncesjii,co trwa juz od 12 maja do dziś.Widocznie wypisanie papierów dla nich to minimum rok,niema się co dziwić że w Polsce niema dróg ,autostrad jak na glupią koncesje trzeba czekać tyle czasu,gratulacje !.Wiem na kogo płacę podatki!i za co!.Niema sie co dziwić ze Polska jest 100lat za murzynami,skoro mamy takie przyjazde urzędy.DVB-t nieda się wprowadzić,bo każdy zastanawia się jak na tym zarobić i ile wydrzeć od ludzi.Pozdrawiam.
                • Gość: xxxFaMa Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: 109.243.159.* 05.09.10, 17:55
                  A jeżeli chodzi o koncesję,to przyznano ją 12 maja 2010roku.Do dziś niema potwierdzenia>według prawa radio może wejść w eter w ciagu 3 msc od otrzymania koncesji z potwierdzeniem!!.A jeżeli niema potwierdzenia to czas od 12 maja do 5 wrzesnia jest okresem martwym.Licząc ze potwierdzenie wplynie we wrzesniu,to dopiero od tego momentu liczymy te 3 miesiace ;).Czyli Fama ostrowiec wystartuje w listopadzie lub grudniu,zakładając ze potwierdzenie będzie we wrześniu ;).Oto polskie prawo....:)))) czyli nie 3 msc tylko 6- 7!lub więcej.

• Gość: czubek Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 22:50
                    to super... szkoda słów
                    • Gość: Fan Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 31.05.13, 17:26
                      Nareszcie wolne media w O-c hhhehehehehehehehehehehehhheh
                      • Gość: gość Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 01.06.13, 11:13
                        na jakiej częstotliwości można słuchać tego radia?
                        • Gość: Michał Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.opera-mini.net 09.06.13, 21:36
                          100,9 mhz
                  • Gość: pik Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 23:14
                    no i lipa?!(-
                    • Gość: michal Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 10:39
                      W Wołominie wystartuje nowe radio - Wiadomości w Onet.pl
                      wiadomosci.onet.pl
                      Pod koniec marca Radio Fama (Radio Top) rozpocznie emisję próbną w Wołominie. Z pełnym programem ma wystartować na początku maja.A Ostrowiec?zapomnieli o nim?

• Gość: Jan Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 14:44
                        A na ciul tu radio.
                        Jak chcę posłuchać muzyki to słucham, a wiadomości lokalne są w radiu Kielce.
                        No chyba, że potrzebna dodatkowa tuba jak tu jest fajnie.
                        A jak tu fajnie to dowiem się czytając GO, oczywiście nie kupując jej, tylko użyczając od debila który to zrobił.
                        • Gość: A Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 16:40
                          Co do radia Kielce to słucha chyba ten z twojego "drugiego"stwierdzenia-z którym sam się zgadzam i tak poczynam
                        • Gość: michal Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.13, 20:06
                          Fama rozpoczeła emisję z komina MEC 30 maja 2013r o godz 15 55 o mocy o,1 kw, anteny nadawcze ustawione na miasto w polaryzacji poziomej.Prosze o zamkniecie tematu.
                          • lachien Re: Radio FAMA w Ostrowcu 31.05.13, 07:40
                            3 lata ale dobre i to:)
                            • Gość: michal Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.opera-mini.net 09.06.13, 21:39
                              hehe no właśnie 3 lata i gdyby nie wymóg to było by dłużej.
    • Gość: czytelnik Re: Radio FAMA w Ostrowcu IP: *.free.aero2.net.pl 05.09.17, 14:51
      Na radiu tej firmie WRESZCIE poznała się KRRiT i nie przyznała koncesji na Ostrowiec Świętokrzyski 95,2 FM Tak radio oceniła KRRiT cyt.: „KRRiT miała także na uwadze w przedmiotowym postępowaniu wyniki przeprowadzonej kontroli programów nadawanych przez spółkę Radio „TOP” Sp. z o.o. pod kątem realizacji zapisów wykonywanych już koncesji. KRRiT stwierdziła, że Wnioskodawca ten nie realizował wymagań koncesji w zakresie programów. Jak wykazała kontrola programu spółki Radio „TOP” Sp. z o.o. – „Radio FAMA Tomaszów” (monitoring tygodniowej próby programu w dniach 24-30 czerwca 2015 r., koncesja Nr 341/2006-R) tematyka lokalna w tygodniowym czasie nadawania programu w godz. 6.00-23.00 była realizowana w wymiarze 5,17 % (wobec minimum 10 % określonego w koncesji). Udział własnych lokalnych serwisów informacyjnych (dzienników) i publicystyki na tematy lokalne zajął 4,02 % czasu jw. (wobec minimum 5 % określonego w koncesji). Przeprowadzone w dniach 13-19 kwietnia 2015 r. monitoringi programów spółki Radio „TOP” Sp. z o.o. – „Radio FAMA Słupsk” (koncesja Nr 464/2011-R) i „Radio FAMA Wołomin” (koncesja Nr 450/2010-R) oraz w dniach 20-26 kwietnia 2015 r. monitoring programu „Radio FAMA 104,1 FM” (koncesja Nr 558/2014-R) wykazały, że tematyka lokalna w tygodniowym czasie nadawania programów w godz. 6.00-23.00 miała wynosić, zgodnie z ww. koncesjami, nie mniej niż 24 %, natomiast była realizowana odpowiednio w wymiarze 4 %, 4,66 % i 3,67 %. Udział własnych lokalnych serwisów informacyjnych (dzienników) i publicystyki na tematy lokalne zajął odpowiednio 3,2 %, 4,66 % i 3,61 % czasu jw., wobec minimalnego udziału określonego na poziomie 16 % (koncesje Nr 464/2011-R oraz 450/2010-R) i 10 % (koncesja Nr 558/2014-R). W świetle tych faktów tj. naruszenia warunków wykonywania ww. koncesji przez spółkę Radio „TOP” Sp. z o.o., w wyniku dokonanej oceny przesłanki z art. 36 ust. 1 pkt 5 ustawy, zgodnie z którym w postępowaniu o udzielenie koncesji ocenia się w szczególności dotychczasowe przestrzeganie przepisów dotyczących radiokomunikacji i środków masowego przekazu, KRRiT uznała, że nie należy udzielić koncesji podmiotowi niewykonującemu obowiązków programowych wynikających z już udzielonych koncesji, co jest podstawową powinnością każdego koncesjonariusza;” - koniec cytatu strona 42 decyzji z dnia 28 lipca 2016 w sprawie o wydanie koncesję nr 652/2016-R

Dlaczego nie odebrano im pozostałych koncesji i nie przekazano zajmowanego przez nich eteru innym podmiotom, które wykonają to do czego się zobowiążą?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka