Dodaj do ulubionych

Magiczny dotyk w MacDonald's

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:22
Zauważyłem, że w ostrowieckim MD pracownicy przygotowujący dania ręcznie (gołą dłonią) pakują gotowe wyroby do kartoników lub ochronnych ozdobnych papierków.
Nie przeszkadza mi to zbytnio ale jak się to ma do norm Sanepidu?
Czy nie powinno się pakować jedzenia przy pomocy szczypców, innych narzędzi czy choćby w rękawiczkach?
Nawet w kiepskich stołówkach odbywa się to raczej z pomocą jakichś narzędzi a w MD "magiczny dotyk" ? Bardzo intymnie i przyjacielsko ale jestem zaskoczony.

Obserwuj wątek
    • lachien Re: Magiczny dotyk w MacDonald's 15.12.10, 14:24
      W całej UE jest dozwolone (w odróżnieniu od US) dotykanie potraw gołymi rencyma.
      • kemotost Re: Magiczny dotyk w MacDonald's 15.12.10, 14:36
        Ważne, że osoby przygotowujące i pakujące potrawy, nie robią poza tym nic innego, i nie mają styczności z pieniędzmi i zabrudzeniami i mopami. W ten sposób dokładnie myjąc ręce przed podjęciem pracy spełniają normy sanitarne i nie muszą posiadać rękawiczek ochronnych.

W US widziałem przypadkiem, w MC na lotnisku jak są przygotowywane potrawy. Tam pracownicy przygotowujący na zapleczu jedzenie, mają peleryny, szczypce, rękawiczki oraz maseczki ochronne. Śmiesznie to wygląda ( jak na filmach ludzie pakujący narkotyki), ale ma się pewność co do czystości i jakości sanitarnej.

• dizzy81 Re: Magiczny dotyk w MacDonald's 15.12.10, 14:28
      W Groszku na Pułanakach krojenie wędlin w gołych rękach lub rękawiczkach, tak samo w carefour - ale tu częściej rękawiczki, nie znam się na tym
    • Gość: kasia Re: Magiczny dotyk w MacDonald's IP: 94.254.229.* 27.12.10, 02:01
      Przecież oni myja dłonie, w domu też przygotowujesz posiłek dłońmi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka