Dodaj do ulubionych

Kulinarna mapa Ostrowca

04.05.11, 18:17
Bałtów tak blisko, że w sezonie sporo ludzi przejeżdża przez nasze miasto. Jadą do JuraParku, na Krzemionki, do Solca, czy po prostu w pizdu przez Ostrowiec. Ziemia kielecka obfituje - jak każda inna - w specjały regionalne. Może rodzimi "restauratorzy", miasto czy jakiś pasjonat stworzy coś na kształt folderu, który powiedzie przybysza poprzez nasze lokale ku światłu, jednocześnie tworząc jakąś tam "promocję" regionu? Przecież mamy tyle lokali w mieście, wybitnych restauracji, zajazdów i penis wie czego jeszcze.
Pierwsza pozycja - chinol, kebab i mielonka na pizzy
Obserwuj wątek
    • lachien Re: Kulinarna mapa Ostrowca 04.05.11, 18:23
      A może się mylę? Może jest coś godnego uwagi w samym City Ostrowiec lub najbliższej okolicy? COKOLWIEK, gdzie w karcie widnieje coś innego niż kebabik z kurczaczka lub pizza? Gdzie da się to zjeść bez odruchu wymiotnego spowodowanego smakiem "sosu pieczeniowego" z Winiar. Gdzie kuźwa ktoś jeszcze pamięta, że istnieją inne odmiany sałaty niż lodowa a ryby żyją też w rzekach a nie tylko w hipermarkecie Tesco pod nazwą Panga??
      Dajcie, drodzy forumowicze ukojenie memu zmęczonemu jestestwu i podajcie adres
      • temponick Re: Kulinarna mapa Ostrowca 04.05.11, 21:37
        Ponoć jeszcze tam, gdzie się posiłkuje Jego Emienencja Prezes (ostrowiecki) Celsy można coś zjeść...
        • Gość: przy Re: Kulinarna mapa Ostrowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 21:46
          takiej nędzy miejscowej ludności każda restauracja padnie nawet ta z najlepszym jadłem.
          • temponick Re: Kulinarna mapa Ostrowca 04.05.11, 23:12
            Nic dodać nic ująć do tego komentarza

-Nawet w środku komuny trudno było znależć wolne miejsce w Kryształowej -Że nie wspomnę o Ostrowiance czy Tęczowej -A konsupcja? Jak ktoś miał szczęście (albo znał dobrze szefową) zawsze zjadł dobrego i swieżego tatara i popił, hehehe, Radebergerem
            • lachien Re: Kulinarna mapa Ostrowca 05.05.11, 08:20
              Każda padnie? Za mocno powiedziane. Są przecież takie, które od lat gnieżdżą się w Ostrowcu i paść nijak nie chcą. Rozumiem też, że w Ostrowcu 100% populacji to nędzarze tak? Jakoś mi się wierzyć w to nie chce.
              • lachien Re: Kulinarna mapa Ostrowca 05.05.11, 09:47
                Poza tym jadło regionalne nie równa się jadłu drogiemu. W większości wprost przeciwnie.
                • temponick Re: Kulinarna mapa Ostrowca 05.05.11, 11:17
                  Dobrze wiesz, chociażby z warszawskiego podwórka, że restauratorem być to nie wystarczy chcieć. Ważnych jest kilka komponentów Chociażby dobra lub zła lokalizacja...która może decydować o sukcesie lub porażce lokalu. Nie wyobrażam sobie, żeby jakakolwiek knajpa funkcjonowała bez tłumów ja odwiedzających. Tradycyjne miejscówki jak Kryształowa czy Tęczowa, czy nawet Staromiejska w Rynku, są stracone dla tego biznesu. Nowych, lepszych nie widać. Zresztą w słynnym wątku Re: lokal idealny dla 20-40latków...pamiętamy 'drogę przez mękę' jaka towarzyszyła otwarciu stylowego bistro ArtDeco...
                  • Gość: Jan Re: Kulinarna mapa Ostrowca IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.11, 16:30
                    A gdzie jest ArtDeco ?
                    • dizzy81 Re: Kulinarna mapa Ostrowca 05.05.11, 16:50
                      Koło Zielonej Irlandii
                      • lachien Re: Kulinarna mapa Ostrowca 05.05.11, 17:19
                        Powtarzam o co pytałem: czy jest gdzieś knajpka, gdzie można zjeść coś poza sztampę:pizza, kebab. Nie wnikam w sens zakładania restauracji.
                        • temponick Re: Kulinarna mapa Ostrowca 05.05.11, 17:55
                          Spróbuj róg Armii Krajowej i Siennieńskiej, w przerobionym domku jednorodzinnym, może Cię coś z menu à la carte zainteresuje?
                          • lachien Re: Kulinarna mapa Ostrowca 05.05.11, 21:33
                            To jest Nic Nowego? Mają niezłe krewetki - polecam.
                            • temponick Re: Kulinarna mapa Ostrowca 05.05.11, 22:02
                              Tak teraz mi przypomniałeś -Nic Nowego -Trzeba dzwonić i rezerwować wcześniej bo mała sala...Przyjaciel się zajada tam pizzą, ale fajne przystawki i główne dania też są...
                              • Gość: ja Re: Kulinarna mapa Ostrowca IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 22:21
                                i pyszne grzanki z łososiem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka