Dodaj do ulubionych

Ostrowiecki tomograf

11.05.11, 14:09
...jest ponownie zepsuty. Na szczęście do Opatowa jest bliżej niż do Kielc, więc nawet w cięższych przypadkach ryzyko przewiezienia pacjenta jest mniejsze i opiekunowie wyrażaja zgodę na transport, bo co mają robić . Ponieważ nic nie wiem wiecej na temat tego stanu rzeczy wstrzymam się od dalszego komentarza :(
Obserwuj wątek
    • lachien Re: Ostrowiecki tomograf 11.05.11, 15:18
      To, że zepsuty to nic złego wszak to mechaniczna rzecz i ma prawo się popsuć. Pytanie, kiedy będzie naprawiony??
      • temponick Re: Ostrowiecki tomograf 11.05.11, 15:41
        Ostrowiecki tomograf psuje się regularnie. Temat to nie jest nowy, wystarczy przeszukać artykuły w lokalnej prasie. 120tys mieszkańców powiatu jest pozbawione podstawowego już w tej chwili urządzenia diagnostycznego kolejny raz. Na jak długo tym razem?
        • lachien Re: Ostrowiecki tomograf 11.05.11, 15:59
          A to co innego. Nie czytuję prasy lokalnej nie stać mnie.
        • pathos_phobos Re: Ostrowiecki tomograf 11.05.11, 16:15
          Zapewniam cię,że to nie tylko problem Ostrowca.Nie oglądałeś Armageddonu?Tam jest to pięknie wyłuszczone.Kupuje się w przetargach coś,dlatego,że jest tanie...To bardzo skomplikowane urządzenie,w którym regularnie zużywają się lampy i psuje elektronika.Nawet gdy pracowałem w mieście,gdzie było kilka tomografów,zawsze musiałem dzwonić,gdzie aktualnie jest czynny.
          • temponick Re: Ostrowiecki tomograf 11.05.11, 18:13
            Technologia tomograficzna wyszła już dawno ze stadium pampersów. Wydaje się jednak, że za każdym zakupem drogiego sprzętu kryje się niejedno drugie dno...Wiem, że zużywają się lampy, elektronika Siemensa powinna być jednak w miarę niezawodna a kontrakty podpisywane ze znajomością tematu. Nie jest to zabawka ani gadżet za parę tysięcy tylko kosztuje to to miliony, więc interes szpitala i pacjentów powinien być w jakiś sposób zabezpieczony w takiej transakcji...
            • Gość: lokalny Re: Ostrowiecki tomograf IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 20:50
              to jest efekt przetargów, gdzie jedynym kryterium jest cena.
              • temponick Re: Ostrowiecki tomograf 11.05.11, 22:12
                Przetarg przetargiem, ale wydaje mi się najgorsze zło to pośrednicy handlujący tym sprzętem i warunki na jakie godzą się szpitale. W końcu każdy Siemens SOMATOM to Siemens SOMATOM. To tak jakbyś kupował Ferrari u jednego agenta a inne 'takie samo', ale gorsze u innego, bo tańsze. Bzdura. Coś mi tu śmierdzi w tym biznesie...
                • pathos_phobos Re: Ostrowiecki tomograf 12.05.11, 19:55
                  A powiedz mi,po co kupuje się wyroby PESY,skoro tramwaje i szynobusy psują się na potęgę?
    • temponick Re: Ostrowiecki tomograf 18.07.11, 17:48
      ...gdybym był milionerem, to bym wspomógł pana starostę, bo cel jest szczytny!
      • Gość: operacja sie udala Re: Ostrowiecki tomograf IP: *.blokowe.pl 18.07.11, 17:54
        nie ma tomografu, jest za to muszla
        • Gość: oksza Re: Ostrowiecki tomograf IP: *.opera-mini.net 18.07.11, 21:34
          Muszla też okazała się niezbyt udanym przedsięwzięciem - przynajmniej pod względem komercyjnego wykorzystania.
          • temponick 30tys wsparcia ze strony prezydenta miasta 12.10.11, 11:50
            ...Żart roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka