Dodaj do ulubionych

Neurologiczne

26.12.24, 21:15
Od 15.07 tego roku zacząłem odczuwać drętwienie twarzy i stałe mroczki przed oczami.
Na ten moment 26.12 drętwienie stało sie bardziej uogólnione, straciłem część siły po prawej stronie a mięśnie sie pomniejszyły (Mimo ćwiczeń, sprawdzane przez lekarza), pojawiły się także znaczne bóle wokół karku i głowy jak i piszczenie w uszach a ilość mroczków wzrosła, pojawiło się, także drżenie mięśni i ich sztywność (Dłonie i stopy).
Podczas wizyty u neurologa powiększony odruch w obu nogach i w lewej ręce, problemy z balansem i próba palec nos (chociaż ostatecznie trafiam). Z badań krwi nic nie wychodzi a badanie Tomografem Komputerowym nie wykazało zmian zwyrodnieniowych wokół kregosłupa (Bez kontrastu). Jedyne co usłyszałem od neurologa, że dobrze to nie wygląda teraz będę wybierał się z wynikiem CT zobaczyć co powie.
Mam pytanie czy ktoś może miał podobną sytuację i ma pomysł co mogłoby mi dolegać?
Za odpowiedzi dziękuje.
Obserwuj wątek
    • morethanlife Re: Neurologiczne 26.12.24, 22:08
      Trzeba w trybie pilnym zrobić rezonans głowy z kontrastem
      • sp9tcu Re: Neurologiczne 27.12.24, 01:23
        W takim przypadku koniecznie dziwię się że nie wiem to cię do szpitala na neurologię to jest nieciekawe
    • koziorozka Re: Neurologiczne 27.12.24, 09:26
      igorj1507 napisał:
      > badanie Tomografem Komputerowym nie wykazało zmian zwyrodnien
      > iowych wokół kregosłupa (Bez kontrastu)
      -------------------
      Koniecznie i szybko rezonans, żeby wykluczyć SM (stwardnienie rozsiane)

• morethanlife Re: Neurologiczne 27.12.24, 20:08
        Dokładnie
    • zygzaczeq Re: Neurologiczne 19.01.25, 13:28
      Trzeba w trybie pilnym zrobić rezonans magnetyczny albo stawić się na oddział neurologii w Twoim mieście. Przede wszystkim.
      • chocolate_dog123 Re: Neurologiczne 19.01.25, 14:01
        A stopa cukrzycowa twojego taty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka