Dodaj do ulubionych

Słynni Ostrowiacy

09.07.04, 08:55
Ja Wam się wydaje, czy nasze miasto wydało na świat dużo słynnych ludzi. Mi
przychodzi do głowy tylko kilka nazwisk, ale może Wy macie więcej. Wpisujcie
ludzi, dzięki którym świat wie o istnieniu Ostrowca.
Obserwuj wątek
    • rafost1 Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 10:30
      Pacelt, Baka, Kobylański, Kapsa, Zamilski i podobno jakaś piosenkarka z lat 80
      tych, ale nazwisko wylecialo mi z głowy:)
      • morfinka_12 Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 10:49
        przepraszam kto zna kapsę i kobylańskiego, poza fanami sportu, chyba oni sławy
        nie przynieśli, podobnie jak Kamil kosowski gra(ł) ładnie ale czy on rozsławił
        nasze miasto. Dla mnie na zdecydowanego lidera w przynoszeniu chluby miastu
        wyrósł w ostatnim roku nasz ukochany Prezydent Jan S. niech żyje nam.
        • rafost1 Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 11:49
          :)
        • bmwariat Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 12:17
          Czy ta piosenkarka to Urszula Sipińska?
          • malywroc Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 12:45
            Moje kandydatury to:
            Mirosław Baka
            Barbara Piwowarska - sędzia sądu okręgowego w Warszawie, która sadziła w
            sprawie gangu pruszkowskiego
            Faszyści, o których był dokument na 2
            Chłopcy którzy zabili swojego kolege na gutwinie, było o nich głośno w mediach
            • morfinka_12 Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 13:09
              Ja konsekwentnie obstawiam na Jana S. tylko dzięki niemu wiedzą gdzie sie robi

Z tych którzy na 100 % aspirują do tego by być sławnym jak on albo bardziej są:
              - Monika Salita !!!!!!!!!
              - Zbigniew Kośla
              - Andrzej Gołota
              A jeszcze troszkę a moim zdaniem pojawi się ktoś kto zawładanie ludem na dłużej
              Jan Pawlik - dziś niewiele to pewnie mówi ale uważam że jego działania i zasady
              pozwolą na zdobycie popularności
              • malywroc Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 14:19
                Andrzej Gołota ?????? - to chyba nie ostrowiec
    • psobierayski Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 23:58
      Byl taki zespol "Brekaut" z wokalista Tadeuszem Nalepa,super kapela powstala w
      latach szescdzisiatych grali blusa z domieszka rocka.Nalepy zona ktora zeszta
      kapitalnie spiewala pare kawalkow nazywala sie Mira Kubasinska,jej matka dawno
      temu sprzedawala doniczki na targu w Ostrowcu.Nawet byla przerobka ich utwory
      niepamietam tytulu ale my spiewalismy tak "gdy Nalepa konia trzepal hej,wtedy
      powstal zespol Brekaut hej,Kubasinska mu trzymala hej".... itd
    • edico Re: Słynni Ostrowiacy 17.07.04, 20:47
      Wystarczy troche poszukać i wcale nie koniecznie opierać się na dzisiejszych
      swiecznikach. Ślady po nich znajdują sie także na obrzeżach Ostrowca. Czasami
      wystarczy zejść z utartych codziennych scieżek, czasami nieco zboczyć, czasami
      poddać się zadumie a przede wszystkim sięgnąć do przeszlości. Postawiłem już
      kiedyś pytanie pozostające bez odpowiedzi. Co się stało z Muzeum Powstańców
      Styczniowych Z Nowej Słupi???

Były tam także nazwiska dzisiejszych Ostrowiaków. Może tak troche śmielej w
      annały historii, których w tym regionie jest przecież nie mało???

Pozdrawiam
    • pictor Re: Słynni Ostrowiacy 08.08.04, 18:35
      Czyżbyście nie wiedzieli,że z Ostrowca Św. pochodzi młoda, zdolna i
      elektyzująca Agnieszka Warchulska - jedna z najpiękniejszych polskich aktorek?
      Grała m.in. w "Cwale" Zanussiego i w "Długu" Krauzego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka