malywroc 09.07.04, 08:55 Ja Wam się wydaje, czy nasze miasto wydało na świat dużo słynnych ludzi. Mi przychodzi do głowy tylko kilka nazwisk, ale może Wy macie więcej. Wpisujcie ludzi, dzięki którym świat wie o istnieniu Ostrowca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafost1 Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 10:30 Pacelt, Baka, Kobylański, Kapsa, Zamilski i podobno jakaś piosenkarka z lat 80 tych, ale nazwisko wylecialo mi z głowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 10:49 przepraszam kto zna kapsę i kobylańskiego, poza fanami sportu, chyba oni sławy nie przynieśli, podobnie jak Kamil kosowski gra(ł) ładnie ale czy on rozsławił nasze miasto. Dla mnie na zdecydowanego lidera w przynoszeniu chluby miastu wyrósł w ostatnim roku nasz ukochany Prezydent Jan S. niech żyje nam. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 12:17 Czy ta piosenkarka to Urszula Sipińska? Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 12:45 Moje kandydatury to: Mirosław Baka Barbara Piwowarska - sędzia sądu okręgowego w Warszawie, która sadziła w sprawie gangu pruszkowskiego Faszyści, o których był dokument na 2 Chłopcy którzy zabili swojego kolege na gutwinie, było o nich głośno w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 13:09 Ja konsekwentnie obstawiam na Jana S. tylko dzięki niemu wiedzą gdzie sie robi Z tych którzy na 100 % aspirują do tego by być sławnym jak on albo bardziej są: - Monika Salita !!!!!!!!! - Zbigniew Kośla - Andrzej Gołota A jeszcze troszkę a moim zdaniem pojawi się ktoś kto zawładanie ludem na dłużej Jan Pawlik - dziś niewiele to pewnie mówi ale uważam że jego działania i zasady pozwolą na zdobycie popularności Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 14:19 Andrzej Gołota ?????? - to chyba nie ostrowiec Odpowiedz Link Zgłoś
psobierayski Re: Słynni Ostrowiacy 09.07.04, 23:58 Byl taki zespol "Brekaut" z wokalista Tadeuszem Nalepa,super kapela powstala w latach szescdzisiatych grali blusa z domieszka rocka.Nalepy zona ktora zeszta kapitalnie spiewala pare kawalkow nazywala sie Mira Kubasinska,jej matka dawno temu sprzedawala doniczki na targu w Ostrowcu.Nawet byla przerobka ich utwory niepamietam tytulu ale my spiewalismy tak "gdy Nalepa konia trzepal hej,wtedy powstal zespol Brekaut hej,Kubasinska mu trzymala hej".... itd Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Słynni Ostrowiacy 17.07.04, 20:47 Wystarczy troche poszukać i wcale nie koniecznie opierać się na dzisiejszych swiecznikach. Ślady po nich znajdują sie także na obrzeżach Ostrowca. Czasami wystarczy zejść z utartych codziennych scieżek, czasami nieco zboczyć, czasami poddać się zadumie a przede wszystkim sięgnąć do przeszlości. Postawiłem już kiedyś pytanie pozostające bez odpowiedzi. Co się stało z Muzeum Powstańców Styczniowych Z Nowej Słupi??? Były tam także nazwiska dzisiejszych Ostrowiaków. Może tak troche śmielej w annały historii, których w tym regionie jest przecież nie mało??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pictor Re: Słynni Ostrowiacy 08.08.04, 18:35 Czyżbyście nie wiedzieli,że z Ostrowca Św. pochodzi młoda, zdolna i elektyzująca Agnieszka Warchulska - jedna z najpiękniejszych polskich aktorek? Grała m.in. w "Cwale" Zanussiego i w "Długu" Krauzego. Odpowiedz Link Zgłoś