Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzelskim

27.05.14, 14:36
Generał Jaruzelski był osobą odpowiedzialną za wojnę przeciwko własnemu narodowi(Stan Wojenny) Efekty tej wojny spacyfikowanie kopalni Wujek,internowania ,skrytobójczy zbrodnie księży działaczy opozycji,działaczy Solidarności.

Jeśli uważacie za zasługę twórzenie okrągłego stołu , to Wy macie problem z oceną tamtych czasów.

Komunizm bankrutował ,tak to jego zasługą jest ,że społeczeństwo rewolucyjne nie zmiażdżyło komunistów.

Dziś nie mielibyśmy problemu z rozkradzionym przez działaczy PZPR majątku państwowego,hegomonię sił post-komunistycznych w urzędach,instytucjach państwowych.

Komunizm skończyłby na śmietniku historii.a komuniści tak jak w Rumuni Ceausescu.

Nikt nie prosiłby dla mordercy własnego narodu "żałoby narodowej",bo czym on się różnił od ówczesnego sekretarza PZPR MILLERA a dzisiejszym MILLEREM-SLD.

Okrągły stół ich uratował,dziś społeczństwo ma prawo znać prawdę o Okrągłym Stole dziś domagajmy się przedstwienia nagrań z Magdalenki ,ustalen z niej. Mamy przecież przedstawicieli w parlamencie.Czy zbrodnią byłoby przedstawienie nagrań z historycznych ustaleń z Okrągłego Stołu,przecież obchodzimy w tym roku 25-lecie odzyskania Wolności. Cały Świat gratuluje nam rozbicia komunizmu,czy problemem byłoby dowiedzieć się jak to się stało. Domagajmy się tego od naszych przedstaw3icieli w parlamencie,co mają do ukrycia współtwórcy Okrągłego Stołu.

Być może Jaruzelski zasługiwałby na miano współtwórcy obalenia Komunizmu,a tak mamy prawo go uznawac za zdrajcę Polski,który uchronił towarzyszy z PZPR przed zemstą narodu.

Czy ten człowiek zasługuje na miano patrioty --NIE,każdy z nas miał prawo wyboru ,popierać zniewolenie narodu oferowane nam przez Jałtę lub nie. Wybrał drogę zniewolenia własnego narodu należność do rodu komunistycznego PZPR.

Za komunizmu nie było przymusu należności do PZPR.

Problem z tym człowiekim Jaruzelskim ,jest taki ,że świadomie popierał zniewolenie narodu w imię internacjonalizmu światowego,jest winny zdrady Polski . Powiniśmy dołozyć mu agresję wojsk Polskich na Czechosłowację ,spacyfikowanie strajków na Wybrzeżu. Historia nigdy nie uzna tego człowieka za patryiotę Polskiego -nigdy

Rosyjskiego TAK!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dubliner Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel IP: *.ntlworld.ie 27.05.14, 15:54
      Sprawa skomplikowana niezmiernie wykluczony. Żyjemy w Polsce (Ty jeszcze, ja już dzięki Bogu nie) a Polska jako taka dla mnie nie mieści się w żadnych znanych standardach! W Polsce 1+1 nie równa się dwa, a białe jest czarne i na odwrót, zło jest dobrem a dobro złem, mądrość głupotą i odwrotnie. Wszędzie na świecie jest odwrotnie niż w naszym cudnym kraju więc i Jaruzelskiego możemy nazwać bohaterem zwłaszcza, że Kuklińskiego okrzyczano mianem zdrajcy. Michnik nazwał go człowiekiem honoru, więc jaki problem. Jeżeli tak, to Adaś jest kanalią. Sprawa jak napisałem na początku jest tak samo skomplikowana jak życie w naszym kraju. Gdybyś mieszkał w Irlandii, zobaczyłbyś na własne oczy jakie to wszystko może być proste i nieskomplikowane (!) Ja bym powiedział, że nie był ani zdrajcą, ani bohaterem. Po prostu niczym. Ale załóżmy na chwilę, że był bohaterem. To kim był w takim razie słynny elektryk co ze płota krzyczał, że tamten jest zdrajcą? A dziś jeździ po świecie i za 50tys zielonych wykład wmawia wszystkim, że to on uratował ten kraj przed takimi jak Generał? Sam widzisz, jakie to wszystko zagmatwane
      • Gość: gość Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 28.05.14, 08:14
        www.youtube.com/watch?v=YZQpptwEceo
    • leon.komornicki Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel 29.05.14, 11:56
      Tu się nie ma co rozpisywać. Krótko. Sowiecki namiestnik, bydle, najzwyklejsza kanalia.
      • burak.z.onetu Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel 29.05.14, 16:10
        leon.komornicki napisał:

> Tu się nie ma co rozpisywać. Krótko. Sowiecki namiestnik

Tak, krótko, dla Ciebie i mnie. Ale widzisz co drugi Leonie człowiek na ulicy nie zna najnowszej historii swego kraju. Przez 25 lat dostawali taką sieczkę do swych (po 25 latach pustych już łbów) że nie kojarzą już nic, co dobre a co złe. Kaczora nazywają to faszystą, to Stalinem...Papka lewacka oraz antypolskie media zrobiły z tych tych ludzi śmiesznych pajaców, bo oto chodzi rządzącym tym krajem zdrajcom. Kolejna któraś już z rzędu reforma edukacji zlikwiduje historię w szkołach a bez codziennej dawki kłamstw z TVN żaden już ćwierć inteligent nie wyjdzie nawet z domu. Jeszcze Ty i ja pamiętamy, no trochę starszego o nas pokolenia. Reszta to jest zero...

!!!!Generał DZIAŁAŁ przez całe swoje życie z rozkazów państwa wrogiego dla Wolnej Polski, nie będąc wybranym na swoje państwowe stanowisko przez naród, ale przez WROGA!!!! Co tutaj jest trudnego do zrozumienia? Ale widocznie jest to zbyt TRUDNE mimo wszystko dla postępaków oraz podobnej do nich, swołoczy.

Naród Rumunii, nie miał podobnych wątpliwości co nasze elity, które przejęły w sposób kontrolowany władzę. Bez ceregieli zastrzelili swojego dyktatora jak psa!
        • Gość: Dubliner Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel IP: *.ntlworld.ie 29.05.14, 21:45
          Uroczysty pogrzeb gen. Jaruzelskiego odbędzie się zgodnie z ceremoniałem i honorami wojskowymi w piątek na Cmentarzu Wojskowym na warszawskich Powązkach. Uroczystości rozpoczną się mszą św. w Katedrze Polowej Wojska Polskiego. Swą obecność zapowiedział pogrążony w bulu i żałobie po byłym dyktatorze, obecny prezydent Bronisław Komorowski. Jak donosi agencja prasowa PAP, dodatkową asystę honorową z pocztem sztandarowym na uroczystości pogrzebowe, dla uczczenia pamięci zmarłego generała, zapewnią również górnicy z Kopalni Wujek
    • wyklu-czony Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel 01.06.14, 07:43
      Jaki sens ma dyskusja,kiedy zwolennikom mordowania,niszczenia Polski,obrońcą stanu wojennego nie wchodzi podstawowa wiadomość do głowy" KAŻDY Z NAS ODPOWIADA ZA SWOJE CZYNY"dotyczy to też generałów,przywódców narodu.Nie ważne jakie cele przyświecały Gen.Jaruzelskiemu,ale wynikły z tego fakty :zgineli ludzie(internowania,terror społeczeństwa)-to jest fakt i za to powinien być sądzony szanowny generał. Przyszłość pokaże,że następne pokolenia zaocznie ukarają twórcę stanu wojennego:odbierając mu stopień oficerski,odznaczenia honory. To jest nieuniknione!

Społeczeństwo Polskie nie chce takich towarzyszy na piedestale bohaterów narodowych,był i jest czas kiedy przywracono godność prawdziwym bohaterom:tysiące osób zrehabilitowano po 1989roku,jednocześnie w otchłań niebytu wrzucono towarzyszy bohaterów komunistów np Lenin,Hanka Sawicka, na terenie miasta Bronisław Spychaj-tak samo zostanie wrzucony w niebyt Gen Jaruzelski -dla mnie zdrajca narodu,bohater ZSRR nigdy Polski.

Dla niedowiarków,że historia wpisze Gen.Jaruzelskiego w poczet zdrajców porownanie do odpowiedzialności :niechcący zabijam włamywacza ,człowieka w obronie mojej posesji,miru domowego,mojej rodziny-efekt czy będe sądzony? Tak po takie jest prawo,inną sprawą może być uniewinnienie od kary zabójstwa,ale sprawa się odbędzie.

A TU W PRZYPADKU GENERAŁA jARUZELSKIEGO 25 LAT CZEKALIŚMY NA UKARANIE TWÓRCY STANU WOJENNEGO I DOCZEKALIBYŚMY SIĘ PRZEDAWNIENIA JAKBY ŻYŁ ZDRAJCA JARUZELSKI.!!!!!!!!!

co takiego było w Magdalence ,że 25lat Temida nie mogła ukarać zbrodniarza Jaruzelskiego,dlatego proponuje ruch w kierunku przedstawienia taśm z obrad "Okrągłego Stołu"-przecież obrady były nagrywane,przez wszystkie strony.

Domagajmy się od naszych przedstawicieli w parlamencie,jawności tych obrad.

Niech społeczeństwo dowie się co twórcy Okrągłego stołu" mają do ukrycia i ukróci krążącą w społeczeństwie plotkę" że Solidarność zdradziła naród"

Domagajmy się jawności Okrągłego stołu",bo jaki ma sens huczne obchodzenie 25lat wolności,kiedy jest tyle niedomówień,braku wiadomości z tak ważnej dla nas rocznicy odzyskania wolności.

Domagajmy się jawności z historii naszego narodu!!!!!!!!
      • wyklu-czony Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel 04.06.14, 11:55

Każdy człowiek odpowiada za swoje czyny: generał jeśli świadomie wysyła swoich żołnierzy na śmierć,też odpowiada. Być może nawet sądem wojennym.A teraz pretensje do Gen.Jaruzelskiego gdzie był jak komuniści mordowali patriotów w okresie powojennym -będąc oficerem LWP,kto utrwalał władzę ludową,kto się zgadzał ze zbrodniczym systemem komunistycznym.Musiał przecież dzięki czemuś awansowac na Generała ,później na ministra MON. Jak zachował w czasie czystek etnicznych w LWP po wojnie izraelsko-arabskiej. Odpowiedz sobie sam ile życiorysów zniszczył swojm brakiem odpowiedzialności,gdzie był jego honor w tamtych czasach.Już nie chcę wchodzić w jego odpowiedzialność za agresję do Czechosłowację,wydarzenia grudniowe 1970roku ktoś odpowiadał za stłumienie siłowe protestów robotniczych. Potem Stan Wojenny 1981 rok, gdzie w stanie wojennym skrytobójczo rozprawiano się z opozycją

Według mnie on ma tysiące osób na swoim sumieniu.

Żadne zasługi do Okrągłego Stołu nie zniewolują jego lekkomyślnóści,braku odpowiedzialności za swoje czyny.

Tak był mordercą własnego narodu i nigdy spoleczenśtwo jego postępowanie nie uzna za wzór do naśladownictwa.

Bohaterem był ale ZSRR.Już dziś zaczynają się procedury zdegradowania go i umieszczenia na liście zdrajców narodowych-bo takim był.

Nie pomogą żadne zasługi do Okrągłego Stołu,liczą się czyny a jego biografia zasługuje na potępienie.
        • pismen1 Zmien stacje 06.06.14, 14:32
          poczujesz sie lepiej, bo nastepnym razem lekarze moga nie zdazyc z pomoca
    • Gość: gość Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel IP: *.satfilm.net.pl 06.06.14, 23:47
      Był to wybitny mąż stanu,drugiego takiego do tej pory nie ma w Polsce.To co piszesz to bzdury,nie masz pojęcia o tamtych czasach,naczytałeś się tandetnej propagandy .(Zwyciężcy piszą jedynie słuszną swoją historię,opluwając przeciwników)
      • Gość: Dubliner Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel IP: *.ntlworld.ie 07.06.14, 10:34
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Był to wybitny mąż stanu... wojennego

• wyklu-czony Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel 07.06.14, 21:37
        Do gościa 06.06.14 godz 23:47.Prawda boli.Jesteś dobrym komunistą.Już Ci nic nie wejdzie do Twojej makówki,mózgu.Masz go spapranego przez ideologię komunistyczną." Rosjanie są naszymi przyjaciółmi. Ideologia Lenina Marksa i Engelsa wiecznie żywa-dołóż do tego jeszcze Stalina."
        • Gość: syndykat Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 13:56
          Jaruzel ani mi swat ani brat. Będą o nim dyskutować całe pokolenia. Za komuny wydawało mi się, że wszystko jest do kitu. Ale jak jest dziś ? Co co się dorobili, mieli trochę więcej sprytu a może i szczęścia chwalą demokrację. Tylko dlaczego wciąż mówimy o 16 górnikach z "Wujka", gdy co najmniej kilkadziesiąt osób miesięcznie popełnia dziś samobójstwo w wolnej, demokratycznej Polsce z biedy i rozpaczy ? Dlaczego ponad 2 mln młodych ludzi wyjechało "za chlebem", a następnych kilka milionów Polaków błąka się bezrobotnych ? Dlaczego jest tyle głodnych dzieci ? Dlaczego garstka ludzi (niekoniecznie byłych komuchów) ma fortuny, choć "mózgu we łbie za trzy grosze" (jakby powiedział A.Fredro) ? Dlaczego dwóch panów - Tusk i Kaczyński, nienawidząc siebie nawzajem, sprowadziło polską politykę na kompletne manowce, a ich poplecznicy biją tylko nieustannie pianę ? Po co AWS wprowadził bezsensowne "4 wielkie reformy", gdy nawet ślepy widzi,m że gimnazja i powiaty są bez sensu, a fundusze emerytalne okradły Polaków ?
        • pismen1 Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel 17.06.14, 19:44
          Nie wyzywaj innych od komunistow skoro to wlasnie Tobie do nich najblizej kolego
          • Gość: Wykluczony Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel IP: *.blokowe.pl 18.06.14, 14:35
            Pismen1: Dlaczego ne wchodzą do Twojej głowy proste fakty:
            1.Czy był przymus przynależności do PZPR-nie.
            2.Czy w sytuacji gdy w Jałcie-postanowiono Polskę umieścić w strefie wpływu ZSRR,elity rządzące musiały tak daleko się posunąć aby ujarzmić Polskość w Polsce-nie.
            3.Czy Ci co należeli do PZPR odpowiedzieli za przynależność do organizacji antypolskiej jaką była PZPR-nie
            4.Każdy człowiek odpowiada za swoje czyny,czy komuniści odpowiedzieli za swoje postępowanie,tu należy rozróżnić inteligencję ,która świadomie należała do PZPR.
            Masz przykłady w polskim ruchu niepodległościowym byłych działaczy PZPR,którzy rzucili legitymacje przykłady Kuroń,Moczulski,Nałecz i wielu innych. Problem odpowiedzialności nadal istnieje,byli komuniści nie rozliczyli się ze swoich życiorysów przykładem jest inteligent doktor Z.Kałamaga ,to komuniści i on nie wiedzieli że służą Moskwie,to jak nie znali słow internacjonalizm,centralizm demokratyczny,dyktatura proletariatu. Już nie mówię o zapisach w konstytucji,rotcie wojskowej.
            Postawienie byłych komunistów w szeregach ludzi Wolności jest kpieniem ze społeczeństwa.
            Zastanówcie się byli komuniści spadkobiercy komunistów tzw postkomuniści w jakim kierunku idziecie .Marzy Wam się niepamięć o represjach Stalinowskich,potem walka każdego Sekretarza z niezależną myślą,nie mówie tu już o żołnierzach wyklętych.
            Panowie postkomuniści świadomość społeczna jest coraz większa,procent społeczeństwa potępiający Was z roku na rok jest większy. Pomyślcie dlaczego postkomuniści z SLD,mają od 2003roku tak niskie wyniki-bo nie odcieli się od korzeni zdrady PZPR.
            • pismen1 Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel 18.06.14, 20:39
              Twoje pytania sa na poziomie 10 latka a nie czlowieka wiekowego. Tym samym nie ma o czym debatowac.
              Jak kazda przechrzta wyznajesz milosc do socjalizmu i nienawisc do tworcow tej idylli.
              • wyklu-czony Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel 19.06.14, 07:09
                Pismenie jednak jesteś na usługach organizacji,stowarzyszenia politycznego.
                Twoja odpowiedż polega na pomniejszeniu tekstu internaty,próbie ośmieszenia, braku odpowiedzi na zadane pytania.
                Wytłumacz mi co ma do tego wiara "przechrzta",przecież nigdy nie należałem do zbrodniczej organizacji PZPR. Nie musiałem zmieniać poglądow socjalistycznych. Rodzice mnie ochrzcili,byłem w dzieciństwie u komuni. Ojciec choć był zagorzałym PZPR-owcem nigdy nie wyrzekł się jednak swoich korzeni chrześcijańskich.Więc dla czego jestem "przechrztą"-nie pojmuje.Czy umiesz tylko obrażać ludzi,a nie dyskutować, Spróbuj choć raz od siebie coś napisać a nie obrażać?
                Nie badź marionetką prowadzoną na łańcuszku imperialnej polityki zła,karłem reakcji,zgnilizną obszarników,kapitalistą,burżujem...........!!!!!!
                Pismenie1 rozwiąż choć jeden problem a nie tylko"odlotowo - helowy" "specjalisto od spiskow i innych dyrdymalkow." "niewiniatek z państwa wolskiego" i.t.p.
                • pismen1 Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel 24.06.14, 17:05
                  Marionetka jestes Ty, wiec ani mysle robic ci konkurencje towarzyszu.
                  • Gość: gerwazeńko Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.14, 12:55
                    Porządne chłopisko było !
                    • Gość: gość Re: Co sądzicie o działaczu PZPR śp Gen W.Jaruzel IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.08.14, 08:36
                      czerwone bydle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka