brazilion Re: nowy wątek.. 12.09.05, 17:04 Gdy ktos mnie zapyta o miejsce zamieszkania i powiem, ze Ostrowiec Swietokrzyski, czasem widze mniejszy lub wiekszy brak rozpoznania naszej miejscowosci wsrod tzw. szerokich mas. Wyjasniam wtedy, ze... No wlasnie, co wtedy najczesciej mowicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: nowy wątek.. 12.09.05, 18:35 ostatnio mówiłem..."na południe od Warszawy, jakieś 200 km" ..hehe Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: nowy wątek.. 12.09.05, 21:54 kiedy wyraźnie podkreślam Świętokrzyski, to nie mają problemów z identyfikacją czasem mówię, że jestem z gór... Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: nowy wątek.. 12.09.05, 22:37 Ja czasami nawet mowie, ze jestem goralem swietokrzyskim ! Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: tzw niskopiennym 13.09.05, 12:08 na początku mówilam nazwe i jeśli ktoś nie kojarzyl, to dopiero gdy dodalam- w pobliżu slynnych Starachowic- wszystko bylo jasne, ale zwykle jest tak, iż na nazwę miasta moi znajomi reagują rozpoznaniem KSZO Odpowiedz Link Zgłoś
fiszu Kładę nacisk na Góry Świętokrzyskie. 14.09.05, 11:26 To zazwyczaj rozwiązuje problem. Okazuje się, że wiele osób kojarzy rejon świętokrzyski. Niektórzy zwiedzali klasztor, Raj itp. Stan ogólny wiedzy o naszym regionie określiłbym jako znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś