09.02.06, 13:16
... wlaśnie- bilety kosztują: normalny 1,9zl, ulgowy 1,3zl, studencki 0,94 zl-
czy to trochę nie za drogo jak na jakość uslug? nie wiem jak jest w innych
miastach, ale dla porównania w Krakowie bilet ulgowy kosztuje 1,35zl, ale nie
ma możliwości-przynajmniej w śródmieściu, aby nie mieć się czym dostać do
celu przez najbliższą godzinę jeśli ktoś spóźni się na przystanek o kilka
sekund. Tochę mnie to dziwi... a może nie powinno...
Obserwuj wątek
    • bmwariat Re: MPK... 09.02.06, 13:22
      Warszawa - normalny 2,4 ulgowy 1,2 zł. Miesięczny normalny na wszystkie linie,
      metro, tramwaj a nawet Kolej(tylko nie wiem czy na mazowiecką czy na szybką) -
      24h/7 dni w tygodniu tylko po Warszawie kosztuje 66 zł, ulgowy 33.
      • bmwariat Re: MPK... 09.02.06, 13:23
        Bilet zwykły również na tramwaj, metro..ale nie na kolej już.
        • aisablri Re: MPK... 09.02.06, 13:25
          no wlaśnie, a jakość tego zapewne już mniej porównywalna
          • bmwariat Re: MPK... 09.02.06, 13:46
            Zdziwi Cie. Jak byłem w Ostrowcu w czasie tych mrozów, to jadąc w autobusie
            naszym ostrowieckim czulem że jest o wiele wiele cieplej jak w warszawskich.
            Tutaj to szyby pozamarzane, pootwierane też były czasami:)
    • dizzy81 Re: MPK... 09.02.06, 14:03
      Ostrowiec to nie Kraków ani Warszawa! Nikt nie da kursów na przykład 5 co 15 minut!Choć wydaje mi się, że rozkłady można by bardziej dopasować pod potzreby pasażerów, tak żeby na przystankach nie było 30 minutowej luki!To sie da zrobić. Ja pamiętam jak "4" kiedyś jeżdziła co 30 minut, teraz chyba ma odjzad co 2 godziny;/
      • aisablri Re: MPK... 09.02.06, 14:28
        widzisz i o to mi chodzi, kiedy chcę dostać się do domu to albo wszystkie linie
        są o jednej godzinie, albo nie oplaca mi się czekać bo szybciej będę na piechotę
        • bmwariat Re: MPK... 09.02.06, 14:48
          Pozostaje taksówka lub prywatni przewoźnicy..lub piechotka:)))Ostrowiec duży
          nie jest:D
          • dizzy81 Re: MPK... 09.02.06, 14:51
            Kiedyś perspektywa przejścia piechotką z Pułanek na Kszo albo THM mnie przerażała, a teraz to jest dla mnie relaksacyjny spacerek!
            • bmwariat Re: MPK... 09.02.06, 15:00
              hehe..dokładnie:))teraz sobie pykam z pks na pułanki i na odwrót w 20 -25
              minut:))
        • bmwariat Re: MPK... 09.02.06, 14:51
          Podawałem kiedyś stronke MPK. Na ich stronie jest rozkład jazdy:) aktualizowany
          jest codziennie
          • aisablri Re: MPK... 09.02.06, 17:44
            dobrze, może ja się czepiam:) ale nie wszędzie jest na tyle blisko co z Pułanek
    • dizzy81 Re: MPK... 09.02.06, 19:07
      Ściągnąłem ze strony MPK ten program do wyszukiwania połączeń, ale niestety działa jak chce - jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia
      • monika.dk Re: MPK... 10.02.06, 09:03
        też go sprawdziłam - nie znalazł połączenia, z jakiego korzystam codziennie
        • rudeboys Re: MPK... 10.02.06, 10:17
          ciekawe są też ceny. np. moja 80 letnia babcia jeśli chce się dostać z domu do kościoła w ćmielowie za przejechanie 2 przystanków musi zapłacić prawie 3 zł.
          • bmwariat Re: MPK... 13.02.06, 07:22
            Nie przeglądajcie wyszukiwań połączeń, tylko po nazwie przystanku! Cały rozkład
            Wam się pokaże z tego przystanku.
            • monika.dk cześć bmwariat 13.02.06, 07:33
              Ty już na stanowisku? ja też !
              poniedziałek ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka