Dodaj do ulubionych

LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE?

09.02.06, 21:36
NIE KLAMIE, OTO LINK JAK MI NIE WIERZYCIE!!!!!!

www.um.ostrowiec.pl/index.php?zx=lotnisko09022006.txt&z=kronika&typ=tekst

Obserwuj wątek
    • kilo6 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 09.02.06, 21:42
      Pierw to drogi porządne zrobić a pózniej myśleć o lotnisku.Dopiero władze tych trzech miast mówiły o modernizacji drogi 42,teraz juz doszło lotnisko,ciekawe co będzie następne.
      • dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 09.02.06, 21:51
        Kosmodrom ;))))
    • buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 08:18
      Jak zbudują lotnisko :), to już wogóle nikt w Ostrowcu nie bedzie pracował tylko będzie latał rano do Londynu a wieczorem wracał do domu...
      • marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 09:35
        Jest jakiś problem z busami do Kielc, to może my zbudujemy lotnisko i wy
        zbudujecie lotnisko i problem się sam rozwiąże. A może specjalnie nie dano
        koncesji busom aby wpusić WizzAir na przykład :)
        Pozdrawiam
        • buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:04
          o i to mi się podoba..."JAGAAIR" - stałe kursy na lini Kielce-OStrowiec z międzylądowaniem w Nowej Słupi. Logo na dziubie to oczywiście Baba Jaga na miotle...
          • rudeboys Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:11
            "jagaair" nazwa przednia. radze opatentować by szostak nie podkupił pomysłu:)
            • dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:13
              Przelot już od 1 PLN*

*bez opłat lotniskowych
            • marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:14
              W Nowej Słupi mogłyby lądować koło Stacji Benzynowej.
              Natomiast jeżeli powstałyby te lotniska, to kto wie :)
              • aisablri Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:17
                litości, zaraz umrę ze śmiechu:))))) genialne!!!
                • chuchalscy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:22
                  "a ja jestem za a nawet przeciw"- L.W.
          • buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:22
            Jeżeli logo i cennik już jest to teraz hasła reklamowe proszę wymyślić :np

"Lataj z Jagusią" l
            • rudeboys Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:35
              często marzysz o madrycie-jaga ziści należycie
              w samolotach jagusia nie będziesz miał sraczki ani bólu brzusia
              • buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:49
                Pod Telegraf, na Sienkiewicza chcesz polecieć zgrabnie ?
                Zamiast na miotle, Jagą pofruniesz ładnie...
                • morfinka_12 do Tesco by przylatywali ludziska 10.02.06, 10:51
                  żeby turystykę zakupową uprawiać,
    • dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:48
      Żarty żartami, ale wypadałoby się zastanowić kto z mieszkańców Ostrowca korzystałby z lotniska a także kto z zewnątrz! Niewatpliwe prestiż miasta by wzrósł, może nastąpiłby dynamiczny rozwój.No ale do tego bardzo daleka droga!
      • buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:51
        ale szkoda się nad tym zastanawiać...przed wyborami nie takie numery będą rozważać :)
      • rudeboys Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:55

lotnisko wynajmiemy talibom, zamiast w klewkach czy szymanach niech lądują na pięknej świętokrzyskiej ziemi, powietrze równie czyste jak na mazurach a pod nosem przecież góry do partyzantki i tajnych baz znakomite
        • chuchalscy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 11:19
          w 2013 roku przypada 400 lat od uzyskania praw miejskich przez Ostrowiec, więc z
          tej okazji lotnisko właśnie, a co !!
    • jur4 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 11:30
      właśnie na drodze 42 ma być pas starowy , a na czas lądowań i startów ma być
      tylko wstrzymywany ruch złomów sprowadzanych z niemiec i holandii przez firmę
      Zakład Usług Miejskich
    • brazilion Nie wierze ! 10.02.06, 14:12
      Chociaz, do 1 kwietnia jeszcze kupa czasu...
      • sumbuddy w oparach absurdu 11.02.06, 23:29
        buuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha...OK, już się opanowałem.
        Gratuluję prezydentowi poczucia humoru. Jakie to rzeczy człowiek może z nudów
        wymyśleć.
      • halevi wyjasnienie jest proste jak drut 13.02.06, 12:42
        Po prostu zbliżają się wybory. Trzeba z czymś wyskoczyć, choćby jak Filip z
        konopii, a obietnice przecież nic nie kosztują. Ot co.
        • halevi Re: wyjasnienie jest proste jak drut 13.02.06, 12:43
          oczywiście wybory samorządowe
          • malywroc Re: wyjasnienie jest proste jak drut 16.02.06, 12:06
            Lotnisko to świetna decyzja - z przeprowadzonej ostatnio sondy ulicznej wynika,
            że 78 % mieszkańców Ostrowca bardzo tego potrezbuje. Szczególnie dużo osób
            potrzebuje latać w celach biznesowych do Europejskich stolic. 53 % osób
            odpowiedziało, że wolą latać samolotem na zimowe i letnie wakacje, a droga do
            Krakowa, lub Warszawy to dla nich utrapienie. Nie wyobrażają sobie dalej życia
            bez lotniska.
            • sumbuddy Re: wyjasnienie jest proste jak drut 16.02.06, 22:21
              no...podobno 38 % zapytanych wyraziło chęć zabukowania biletów w ciągu
              najbliższych 2 miesięcy. A na lotnisko Ostrowiec-Romanów im. Wesołych Włodarzy
              Trójmiasta ma prowadzić z Ćmielowa linia metra, która ma także przechodzić tuż
              pod stadionem KSZO (stacja KSZO), później pod basenem i TESCO
              (stacja "Rawszczyzna"). Dodatkowo, by ułatwić komunikację ze Skarżyskiem i
              Starachowicami, planuje się uruchomić próżniową, super szybką kolej w tunelu
              ukrytym 10 metrów pod ziemią. Włodarz...moje ulubione słowo ;)
              • bmwariat Re: wyjasnienie jest proste jak drut 17.02.06, 07:00
                A ja słyszałem o kolei naziemnej..magnetycznej:), mowa była też o porcie
                morskim, bo planują Gutwin połączyć z Bałtykiem( w końcu Ostrowiec rządał
                kiedyś dostępu do morza, no i zakup portu przez samą Celse), mowa też była o
                przenosinach stolicy z Warszawy do Ostrowca(obiecał to Kwaczyński naszemu
                Jankowi). 90% ludzi w Ostrowcu uważa, że przydałaby się wystawa EXPO 2007 i
                właśnie dzięki takiemu sondażowi Ostrowiec został zgłoszony do miast kandydatów.
                W zastępstwie busów do Kielc, ma być utworzona superszybka kolejka górska,
                biegnąca od stacji PKP w Ostrowcu, poprzez niezwykle malownicze Góry
                Świętokrzyskie do samych Kielc. Kolej ta będzie również biegła do Bałtowa, co
                niezwykle wzbogaci repertuar turystyczny naszego regionu..a walorów tu jest
                mnóstwo:))
                • malywroc Re: wyjasnienie jest proste jak drut 17.02.06, 09:05
                  a ja myślałem, że jestem jedynym posiadaczem tych wiadomości. Wszystkie badania
                  zostały przeprowadzone przez tajne grupy wojskowe z siedzibą w chajnówce
                  • monika.dk Re: wyjasnienie jest proste jak drut 17.02.06, 10:07
                    to nie jest już tajne, było w wiadomościach tv Trwam
        • brazilion A propos druta... 17.02.06, 14:40
          ...zglaszam "votum separatum", poniewaz wszystko zalezy od tego, o jakim drucie
          mowa. Ehem, no i od tego jeszcze, jak nalezy prawnie rozumiec definicje
          slowa "proste"...
          • ostrowiczanin Re: A propos druta... 24.02.06, 00:25
            niby wyksztalceni światli , a słoma z butów wyłazi.Takie lotnisko regionalne to
            kawał łaki do lądowania małych samolotów. Tu nie trzeba aż takiej forsy jak się
            niektórym wydaje i sam pomysł jest godny uwagi.
            • marcmal Re: A propos druta... 24.02.06, 21:25
              ostrowiczanin napisał:

> niby wyksztalceni światli , a słoma z butów wyłazi.Takie lotnisko regionalne
              to
              >
              > kawał łaki do lądowania małych samolotów. Tu nie trzeba aż takiej forsy jak
              się
              >
              > niektórym wydaje i sam pomysł jest godny uwagi.

Mówie teraz szczerze, jeżeli udałoby się skąś wydębić kasę to czemu, od
              przybytku głowa nie boli :)
              • michal13w Re: A propos druta... 24.02.06, 23:17
                ...czy tu naprawdę jest o czym dyskutować...??? nie wydaje mi się...
    • malywroc Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 24.02.06, 15:23
      niechcem, ale muszem zabrać w tej dyskusji głos - nabijałem się z tego lotniska
      i będę to nadal robił. Wszystkie te pierdoły o tym jak to rozwija rynek to
      prawda, ale:
      1. Czy da się rozwijać z lotniskiem, ale bez dróg?
      2. Czy da się rozwijać z takim węzłem kolejowym jaki jest, czy może wszystko
      przyleci samolotem
      3. Skąd weźmiemy pieniądze na to lotnisko?
      4. Gdzie mają latac samoloty z tego "lokalnego" lotniska?

Pytań jest mnóstwo, ale odpowiedzi trudno znaleźć...
      • ostrowiczanin Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 25.02.06, 01:09
        Ty jak zwykle mało na temat . Droga nr 42 jak wiesz jest drogą krajową i to nie
        od władz Ostrowca Starachowic czy Skarżyska zależy czy będzie realizowana.
        Węzeł kolejowy tym bardziej.
    • dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 26.02.06, 23:17
      Patrzcie co znalazłem:

www.lotnictwo.jpe.com.pl/lwo/pomniki/swietokrzyskie/ostrowiec_mig17pf.htm
      "Jedyny w Polsce 100% orginalny MiG-17PF na pomniku"
      • dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 26.02.06, 23:20
        A i prośba!

Czy ktoś ma fotki tego samolotu z Pułanek co go już nie ma? Chciałem sie pochwalić przed kumplami!Jak tak, to prosze o przesyłke na maila!
      • brazylion3 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 26.02.06, 23:47
        No!Dizzy ty to umiesz wyszukiwać! Swoją drogą, gość pisze,że to jedyny taki w Polsce, a ci barani nawet go nie potrafia podświetlić
        • dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 00:13
          Chyba sie pisze "te barany", no ale ja jestem techniczny. Tak, zagadza sie, podświetlić! Mamy się czym pochwalić:)
    • bmwariat Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:34
      Będzie lotnisko Kielce, Ostrowiec, SKarżysko..Radom..no cóż, jest takie
      powiedzenie.."Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść." Okaże się, że żaden z
      tych planów nie wypali:) A gdyby wszystkie wypaliły..to świętokrzyskie(bez
      Radomia) byłoby potęgą lotnictwa cywilnego:)
      • marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:36
        bmwariat napisał:

> Będzie lotnisko Kielce, Ostrowiec, SKarżysko..Radom..no cóż, jest takie
        > powiedzenie.."Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść." Okaże się, że żaden z
        > tych planów nie wypali:) A gdyby wszystkie wypaliły..to świętokrzyskie(bez
        > Radomia) byłoby potęgą lotnictwa cywilnego:)

Najgorsze, że busy padną :)
        • bmwariat Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:48
          A ja widziałem busa trasa Ostrowiec - Kielce. Miał rejestrację TK- bialy
          mercedes sprinter, nie znam niestety większych szczegółów tego połączenia. Nie
          jeźdze już do Kielc
          • marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:50
            bmwariat napisał:

> A ja widziałem busa trasa Ostrowiec - Kielce. Miał rejestrację TK- bialy
            > mercedes sprinter, nie znam niestety większych szczegółów tego połączenia.
            Nie
            > jeźdze już do Kielc

A czemu nie jeździsz już do Kielc, tak z ciekawości, bo zabrzmiało groźnie?
            • bmwariat Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:53
              bo już nie mam po co:) zresztą Kielce nie kojarzą mi się najlepiej. Przeważnie
              co złe to kojarzy mi się z Kielcami, nigdy nie przepadałem za tym miastem. Ale
              ludzie (znajomi) są w porządku:). Jednak samo miasto- niestety nie kojarzy mi
              sie najlepiej
              • marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 12:10
                Szkoda, a to właśnie ludzie tworzą miasto.
                Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka