zurnalista 09.02.06, 21:36 NIE KLAMIE, OTO LINK JAK MI NIE WIERZYCIE!!!!!! www.um.ostrowiec.pl/index.php?zx=lotnisko09022006.txt&z=kronika&typ=tekst Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kilo6 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 09.02.06, 21:42 Pierw to drogi porządne zrobić a pózniej myśleć o lotnisku.Dopiero władze tych trzech miast mówiły o modernizacji drogi 42,teraz juz doszło lotnisko,ciekawe co będzie następne. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 09.02.06, 21:51 Kosmodrom ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 08:18 Jak zbudują lotnisko :), to już wogóle nikt w Ostrowcu nie bedzie pracował tylko będzie latał rano do Londynu a wieczorem wracał do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 09:35 Jest jakiś problem z busami do Kielc, to może my zbudujemy lotnisko i wy zbudujecie lotnisko i problem się sam rozwiąże. A może specjalnie nie dano koncesji busom aby wpusić WizzAir na przykład :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:04 o i to mi się podoba..."JAGAAIR" - stałe kursy na lini Kielce-OStrowiec z międzylądowaniem w Nowej Słupi. Logo na dziubie to oczywiście Baba Jaga na miotle... Odpowiedz Link Zgłoś
rudeboys Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:11 "jagaair" nazwa przednia. radze opatentować by szostak nie podkupił pomysłu:) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:13 Przelot już od 1 PLN* *bez opłat lotniskowych Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:14 W Nowej Słupi mogłyby lądować koło Stacji Benzynowej. Natomiast jeżeli powstałyby te lotniska, to kto wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:17 litości, zaraz umrę ze śmiechu:))))) genialne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:22 "a ja jestem za a nawet przeciw"- L.W. Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:22 Jeżeli logo i cennik już jest to teraz hasła reklamowe proszę wymyślić :np "Lataj z Jagusią" l Odpowiedz Link Zgłoś
rudeboys Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:35 często marzysz o madrycie-jaga ziści należycie w samolotach jagusia nie będziesz miał sraczki ani bólu brzusia Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:49 Pod Telegraf, na Sienkiewicza chcesz polecieć zgrabnie ? Zamiast na miotle, Jagą pofruniesz ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_12 do Tesco by przylatywali ludziska 10.02.06, 10:51 żeby turystykę zakupową uprawiać, Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:48 Żarty żartami, ale wypadałoby się zastanowić kto z mieszkańców Ostrowca korzystałby z lotniska a także kto z zewnątrz! Niewatpliwe prestiż miasta by wzrósł, może nastąpiłby dynamiczny rozwój.No ale do tego bardzo daleka droga! Odpowiedz Link Zgłoś
buksy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:51 ale szkoda się nad tym zastanawiać...przed wyborami nie takie numery będą rozważać :) Odpowiedz Link Zgłoś
rudeboys Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 10:55 lotnisko wynajmiemy talibom, zamiast w klewkach czy szymanach niech lądują na pięknej świętokrzyskiej ziemi, powietrze równie czyste jak na mazurach a pod nosem przecież góry do partyzantki i tajnych baz znakomite Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 11:19 w 2013 roku przypada 400 lat od uzyskania praw miejskich przez Ostrowiec, więc z tej okazji lotnisko właśnie, a co !! Odpowiedz Link Zgłoś
jur4 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 10.02.06, 11:30 właśnie na drodze 42 ma być pas starowy , a na czas lądowań i startów ma być tylko wstrzymywany ruch złomów sprowadzanych z niemiec i holandii przez firmę Zakład Usług Miejskich Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Nie wierze ! 10.02.06, 14:12 Chociaz, do 1 kwietnia jeszcze kupa czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
sumbuddy w oparach absurdu 11.02.06, 23:29 buuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha...OK, już się opanowałem. Gratuluję prezydentowi poczucia humoru. Jakie to rzeczy człowiek może z nudów wymyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
halevi wyjasnienie jest proste jak drut 13.02.06, 12:42 Po prostu zbliżają się wybory. Trzeba z czymś wyskoczyć, choćby jak Filip z konopii, a obietnice przecież nic nie kosztują. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: wyjasnienie jest proste jak drut 13.02.06, 12:43 oczywiście wybory samorządowe Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: wyjasnienie jest proste jak drut 16.02.06, 12:06 Lotnisko to świetna decyzja - z przeprowadzonej ostatnio sondy ulicznej wynika, że 78 % mieszkańców Ostrowca bardzo tego potrezbuje. Szczególnie dużo osób potrzebuje latać w celach biznesowych do Europejskich stolic. 53 % osób odpowiedziało, że wolą latać samolotem na zimowe i letnie wakacje, a droga do Krakowa, lub Warszawy to dla nich utrapienie. Nie wyobrażają sobie dalej życia bez lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
sumbuddy Re: wyjasnienie jest proste jak drut 16.02.06, 22:21 no...podobno 38 % zapytanych wyraziło chęć zabukowania biletów w ciągu najbliższych 2 miesięcy. A na lotnisko Ostrowiec-Romanów im. Wesołych Włodarzy Trójmiasta ma prowadzić z Ćmielowa linia metra, która ma także przechodzić tuż pod stadionem KSZO (stacja KSZO), później pod basenem i TESCO (stacja "Rawszczyzna"). Dodatkowo, by ułatwić komunikację ze Skarżyskiem i Starachowicami, planuje się uruchomić próżniową, super szybką kolej w tunelu ukrytym 10 metrów pod ziemią. Włodarz...moje ulubione słowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: wyjasnienie jest proste jak drut 17.02.06, 07:00 A ja słyszałem o kolei naziemnej..magnetycznej:), mowa była też o porcie morskim, bo planują Gutwin połączyć z Bałtykiem( w końcu Ostrowiec rządał kiedyś dostępu do morza, no i zakup portu przez samą Celse), mowa też była o przenosinach stolicy z Warszawy do Ostrowca(obiecał to Kwaczyński naszemu Jankowi). 90% ludzi w Ostrowcu uważa, że przydałaby się wystawa EXPO 2007 i właśnie dzięki takiemu sondażowi Ostrowiec został zgłoszony do miast kandydatów. W zastępstwie busów do Kielc, ma być utworzona superszybka kolejka górska, biegnąca od stacji PKP w Ostrowcu, poprzez niezwykle malownicze Góry Świętokrzyskie do samych Kielc. Kolej ta będzie również biegła do Bałtowa, co niezwykle wzbogaci repertuar turystyczny naszego regionu..a walorów tu jest mnóstwo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: wyjasnienie jest proste jak drut 17.02.06, 09:05 a ja myślałem, że jestem jedynym posiadaczem tych wiadomości. Wszystkie badania zostały przeprowadzone przez tajne grupy wojskowe z siedzibą w chajnówce Odpowiedz Link Zgłoś
monika.dk Re: wyjasnienie jest proste jak drut 17.02.06, 10:07 to nie jest już tajne, było w wiadomościach tv Trwam Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion A propos druta... 17.02.06, 14:40 ...zglaszam "votum separatum", poniewaz wszystko zalezy od tego, o jakim drucie mowa. Ehem, no i od tego jeszcze, jak nalezy prawnie rozumiec definicje slowa "proste"... Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiczanin Re: A propos druta... 24.02.06, 00:25 niby wyksztalceni światli , a słoma z butów wyłazi.Takie lotnisko regionalne to kawał łaki do lądowania małych samolotów. Tu nie trzeba aż takiej forsy jak się niektórym wydaje i sam pomysł jest godny uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: A propos druta... 24.02.06, 21:25 ostrowiczanin napisał: > niby wyksztalceni światli , a słoma z butów wyłazi.Takie lotnisko regionalne to > > kawał łaki do lądowania małych samolotów. Tu nie trzeba aż takiej forsy jak się > > niektórym wydaje i sam pomysł jest godny uwagi. Mówie teraz szczerze, jeżeli udałoby się skąś wydębić kasę to czemu, od przybytku głowa nie boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: A propos druta... 24.02.06, 23:17 ...czy tu naprawdę jest o czym dyskutować...??? nie wydaje mi się... Odpowiedz Link Zgłoś
malywroc Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 24.02.06, 15:23 niechcem, ale muszem zabrać w tej dyskusji głos - nabijałem się z tego lotniska i będę to nadal robił. Wszystkie te pierdoły o tym jak to rozwija rynek to prawda, ale: 1. Czy da się rozwijać z lotniskiem, ale bez dróg? 2. Czy da się rozwijać z takim węzłem kolejowym jaki jest, czy może wszystko przyleci samolotem 3. Skąd weźmiemy pieniądze na to lotnisko? 4. Gdzie mają latac samoloty z tego "lokalnego" lotniska? Pytań jest mnóstwo, ale odpowiedzi trudno znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowiczanin Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 25.02.06, 01:09 Ty jak zwykle mało na temat . Droga nr 42 jak wiesz jest drogą krajową i to nie od władz Ostrowca Starachowic czy Skarżyska zależy czy będzie realizowana. Węzeł kolejowy tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 26.02.06, 23:17 Patrzcie co znalazłem: www.lotnictwo.jpe.com.pl/lwo/pomniki/swietokrzyskie/ostrowiec_mig17pf.htm "Jedyny w Polsce 100% orginalny MiG-17PF na pomniku" Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 26.02.06, 23:20 A i prośba! Czy ktoś ma fotki tego samolotu z Pułanek co go już nie ma? Chciałem sie pochwalić przed kumplami!Jak tak, to prosze o przesyłke na maila! Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 26.02.06, 23:47 No!Dizzy ty to umiesz wyszukiwać! Swoją drogą, gość pisze,że to jedyny taki w Polsce, a ci barani nawet go nie potrafia podświetlić Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 00:13 Chyba sie pisze "te barany", no ale ja jestem techniczny. Tak, zagadza sie, podświetlić! Mamy się czym pochwalić:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:34 Będzie lotnisko Kielce, Ostrowiec, SKarżysko..Radom..no cóż, jest takie powiedzenie.."Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść." Okaże się, że żaden z tych planów nie wypali:) A gdyby wszystkie wypaliły..to świętokrzyskie(bez Radomia) byłoby potęgą lotnictwa cywilnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:36 bmwariat napisał: > Będzie lotnisko Kielce, Ostrowiec, SKarżysko..Radom..no cóż, jest takie > powiedzenie.."Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść." Okaże się, że żaden z > tych planów nie wypali:) A gdyby wszystkie wypaliły..to świętokrzyskie(bez > Radomia) byłoby potęgą lotnictwa cywilnego:) Najgorsze, że busy padną :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:48 A ja widziałem busa trasa Ostrowiec - Kielce. Miał rejestrację TK- bialy mercedes sprinter, nie znam niestety większych szczegółów tego połączenia. Nie jeźdze już do Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:50 bmwariat napisał: > A ja widziałem busa trasa Ostrowiec - Kielce. Miał rejestrację TK- bialy > mercedes sprinter, nie znam niestety większych szczegółów tego połączenia. Nie > jeźdze już do Kielc A czemu nie jeździsz już do Kielc, tak z ciekawości, bo zabrzmiało groźnie? Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 11:53 bo już nie mam po co:) zresztą Kielce nie kojarzą mi się najlepiej. Przeważnie co złe to kojarzy mi się z Kielcami, nigdy nie przepadałem za tym miastem. Ale ludzie (znajomi) są w porządku:). Jednak samo miasto- niestety nie kojarzy mi sie najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: LOTNISKO POD OSTROWCEM??? CZEMU NIE? 27.02.06, 12:10 Szkoda, a to właśnie ludzie tworzą miasto. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś