banan9991 24.05.06, 21:21 ile tam osob pracuje i jaka pensja i ciekawe ole kasy miasta w % idzie na wynagrodzenia w kleszczowie radni maja zafundowane od gminy garnitury Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brazylion3 Re: UM ostrowiec 24.05.06, 22:28 W urzędzie pracuja same wybitne osoby po WSBiP Ostrowiec i uczelniach radomsko - kieleckich. Na temat urzedasów to szkoda gadac bo to są tacy jak opisywał Antoni Słonimski , i Julian Tuwim w wierszu Mieszkańcy. Teraz dziwię się,że jest tak a nie inaczej prosta odpowiedż: kadry!kadry! Czy to bedzie Szostak, czy Wilczyński, czy jakiś tam Siporski to bez znaczenia.Swój swojego wcisnie!Tak jest wszędzie!Tak jest w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
michal02 Re: UM ostrowiec 25.05.06, 14:00 www.um.ostrowiec.pl/uchwaly/kiv/RM_XLVI_515_20051222.pdf tu można znaleźć wszystkie informacje na temat pieniędzy gminy. Co do reszty to jaki pan taki kram Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: UM ostrowiec 25.05.06, 14:36 w Ostrowcu podobno mają dawać radnym stringi, co prawda to nie garnitury, ale zawsze cóś Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: UM ostrowiec 25.05.06, 14:49 Ja kupiłbym im ksiązkę D. Osborne: Rządzić inaczej.Jak duch przedsiębiorczości przenika administracje! I zrobiłbym z tego egzamin dla urzędasów i radnych, kto nie będzie znał w 50% to wydupca z posady. Odpowiedz Link Zgłoś
michal02 Re: UM ostrowiec 25.05.06, 17:01 pod warunkiem, że egzamin zacząłby się od samej góry, bo widzę że na urzędzie ciągle obowiązuje stara zasada - nie matura lecz chęć szczera Odpowiedz Link Zgłoś
wes82 Re: UM ostrowiec 25.05.06, 17:26 Piszę z mojego kolejnego nicka:):), bo B3 nie wchodzi:) To nie tylko specyfika Ostrowca, zobacz co się dzieje na szczytach w ministerstwach, demoluje się służbę cywilna, no teraz to już jest prawdziwy zamach, tego się już nie naprawi!!!!A na poziomie lokalnym, to już katastrofa! W starostwie zostało ostatnio zatrudniona osoba po kieleckiej uczelni po filologii rosyjskiej!!!!!!!!!Jakie ona ma pojęcie!!!!!!Jak taka osoba może coś zmienić, jak ona nawet nie wie co to jest administracja, samorząd, spoleczeństwo obywatelskie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
banan888 Re: UM ostrowiec 25.05.06, 18:39 to ja banan999.> a ciekawe ilu gosci ma doktoraty z moskwy Odpowiedz Link Zgłoś