Dodaj do ulubionych

ale sie nudze

07.06.06, 21:04
fun.drno.de/pics/focus.the.cross....green-bubbles.gif
patrzcie na krzyzyk
Obserwuj wątek
    • michal13w Re: ale sie nudze 07.06.06, 21:13
      Jak to jest, że niektórzy bez ogromu pracy nie dają sobie ze sobą rady? ;)
      • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 21:20
        wlasnie ogrom pracy tak dziala... zaraz mi zacznie oko latac... znad samorzadu brrr
        swoja droga, moze ktos wie czy nadzór nalezy do organizacyjnych czy
        pozaorganizacyjnych więzi prawnych???
        • brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 21:29
          Ło to tak trochę cięzko powiedziec. Najlepszy w tym zagadnieniu jest prof. z Katowic Dolnicki, on też się zna na samorządzie RFN, Sławomir Czarnow, Stec.
          Samorząd terytorialny jest organizacją spolęczną, a przekładając to na język ustaw korporacją publiczno-prawną. Z tego wynika że nadzór należy do organizacyjnych więzi prawnych. Nie pamiętam takiej charakterystyki nadzoru:) ale wydaje mi się to organizacyjną relacją prawno-państwową.Bo jeśli chodzi o kontrolę to mogą być takie i takie
          • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 21:32
            dzieki, to moze teraz koordynacja, tu chyba nie ma mowy o organizacyjnym
            podporzadkowaniu? czy moze organizacyjna wiezią bedzie tu mozliwosc wpływania
            metodami niewładczymi na harmonizacje dzialania jednostek???
            help
            • brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:06
              No a np. jednostki organizacyjne w powiecie, czy województwie. Zarząd je koordynuje, ale nie ma wpływu jednostronnego, narzuconego, władczego, ale są podporzadkowane hierarchicznie i służbowo. Nie pamietam już tego , musze sobie prawo admoinistracyjne poczytać, albo co
              • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:07
                chyba sobie jakois slownik kupie hehe
                • brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:18
                  nadzór jest zawsze cięzki i budzi sporo wątpliwości, ja z nadzoru dostałęm 4,5 a teraz już trochę widzę z głowy uleciało
                  • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:23
                    ja teoretycznie mam znac podstaawowe pojecia, bo na prawie jestem, ale im dluzej
                    to czytam tym mam wiecej wątpliwości:(
                    • brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:33
                      W jaki to przedmiot u was wchodzi: konstytucyjne, administracyjne,
                      Jak podstawoe , to w porządku.Oni się czepiają zawsze rozróznic: nadzór od kontroli, co to jest koordynacja, zasada zespolenia, zaleznośc hierarchiczna i służbowa.
                      • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:36
                        administracyjne, ale to sie wszystko z konstytucyjnym miesza
                        • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:37
                          tzn duzo rzeczy jest tu i tu:)
                          • brazylion3 Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:41
                            Konstytucyjne to bardizej ustrój. Ułożenie organów państwa w jego aparacie państwowym. Wiem, wiem, różne definicje są konstytucyjnego. Z kim masz prawo administracyjne...moze z Kuleszą!!!!!!!!Miałaś coś z nim?
                            • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:55
                              nie, nie mialam z kulesza, chociaz gdzies tam sie pałęta po wydziale... nawet
                              nie pyta na egzamie
                              • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 22:56
                                cwiczenia z doktorkiem stankiewiczem (nasz czlowiek zreszta, z opatowa:)a na
                                wykładach mnie z 2 razy widzieli
    • aisablri Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:14
      o nieeeee.........
      ja tego nie jestem w stanie przeczytać- zdałam wczoraj historię ustroju Polski.
      Wystarczy mi.
      • w.kielanowska Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:22
        Straszny maraton macie...Ile tych egzaminów ....
        • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:24
          eee, ja 5, za to niezłe, tak 2 tygodnie pracy na 1. nie wiem jak Aisablri,
          pochwal sie:)
        • aisablri Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:24
          ja w tej sesji 5, ale dziś okazało się, że dostaniemy bonus- po zaliczeniu ćw z
          historii Polski 20- to lecia musimy napisać test zaliczeniowy (trzeba mieć
          zaliczenie by pisać), a dopiero po teście będzie właściwy egzamin.... czyli
          paranoja, czy ja jestem na historii????
          • w.kielanowska Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:25
            Upssss
            • aisablri Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:26
              aha i jeszcze wstępny 4 lipca...
              • w.kielanowska Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:26
                A zdradzisz na co?
                • aisablri Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:28
                  na filmoznawstwo i... spróbuję na psychologię, ale to się raczej nie uda
          • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:26
            aua
            ja zaczynam sie przyszloscia przejmowac, czyli sesja w toku, a za tydzien zapisy
            naa zajecia na astepny rok wrr
            • fake_plastic_goch Re: ale sie nudze 07.06.06, 23:29
              ach, i jeszcze rozmowa kwalifikacyjna na zajecia w klinice prawa, test na
              niemieckim i chyba wstepne(jak zapłace opłate)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka