Dodaj do ulubionych

Mieszkanie

10.07.06, 19:42
Ludzie pomocy. Chcę kupić mieszkanie, ale jak dzwonie na ogłoszenia z anonsów
to już nieaktualne. I tak tam niewiele ciekawych pozycji? Gdzie oprócz gazety
można jeszcze znalezc ogłoszenia? Może ktoś ma do sprzedania mieszkanie w
bloku?
Obserwuj wątek
    • morfinka_12 Re: Mieszkanie 10.07.06, 22:45
      z uwagi na moją profesję zapytam tylko - dlaczego w bloku? czy to jest
      najważniejsze kryterium?
      • kinia69 Re: Mieszkanie 11.07.06, 15:07
        Ze względu na obecność żyjątek w wieżowcu (zsyp itp). Po drugie ceny domków są
        zabójcze dla młodych.
        • morfinka_12 Re: Mieszkanie 11.07.06, 17:40
          no to może inaczej - definicja słowa blok
          Ceny domków są takie jakie są - wiem że za 80 tyś można kupić dom do remontu w
          Ostrowcu w niezłym miejscu. Lub mieszkanie w stanie do remontu oba bedą miały
          podobna powierzchnię. Ale nie o tym chciałem. Wieżowiec to też blok tyle że z
          nazwy wyższy niż blok niski. Ale pozostaje jeszcze rozwiązanie typu kamienica.
          Moim zdaniem najlepsza z istniejacych możliwości - (najtańsze w utrzymaniu). Co
          do żyjątek w wiezowcach nie wiem skąd takie opinie/doświadczenia? Sam mieszkam
          w wiezowcu (bo w Krakowie to sa dopiero drogie mieszkania)i niczego takiego nie
          doświadczyłem. Nom i jeszcze (też bloki) bardzo dobre budynki wypudowane w
          latach powojennych ale przed 1970 rokiem.
          • kinia69 Re: Mieszkanie 11.07.06, 19:08
            Zdarzyło mi się mieszkać w kilku miejscach Krakowie (wieżowiec, blok) - tam to
            dopiero były zyjątka (ale i tak najwięcej w akademikach i nie myślę tu o
            studentach). Dlatego obawa przed nimi pozostała. Po drugie za minusem wieżowca
            przemawia duza obecnośćl ludzi, anonimowość, zero poszanowania wspólnej
            własności i nieutrzymywanie porzadku. Dla osoby która tyle lat mieszka w bloku
            to jest to aż nadto.
            Wolałabym mieszkać w bloku, tyle że w tych nowych. Nie bawi mnie dokładanie do
            pieca, ogrzewanie gazowe czy terma. Kupno domu do remontu to nie dla mnie -
            brak funduszy, a do mieszkania (po tylu róznych miejscach gdzie mieszkałam)
            można się wprowadzić i poczekać z remontem.
            Trafia mnie momentami jak się dowiaduję, że ludzie akurat przed momentem
            sprzedali 2pokojowe na Pułankach itp za tak śmieszne pieniądze. Dlatego byłabym
            wdzięczna za jakies namiary na coś fajnego i niedrogiego. Przecież ile można
            mieszkać z rodzicami?
            • morfinka_12 Re: Mieszkanie 13.07.06, 10:04
              a jeśli jest prawdą to co mówisz to znaczy że boom mieszkaniowy chyba dotarł do
              Ostrowca. Wynikiem tego powienien być wzrost cen. (mam nadzieję żę mniejszy niż
              w Krakowie (za ostatnie 3 lata w niektórych miejscach pokoło 200 %!!!!)
    • banan9991 Re: Mieszkanie 12.07.06, 06:40
      od urzedu miasta sa tanie dzialki moze postawisz sobie drewniany domek ceny nie
      sa wysokie sprawdz sobie
      • w.kielanowska Re: Mieszkanie 12.07.06, 10:32
        Łatwo powiedzieć budowa,ale.....
        Co do mieszkania to szukanie ogłoszeń w prasie,kablówce, w spółdzielniach
        mieszkaniowych na tablicy ogłoszeń,agencji nieruchomości( o ile taka istnieje w
        Ostrowcu) i oczywiście wywiad środowiskowy...To wcale nie jest łatwe,ale warto
        pochodzić i poszukać.....
        • banan9991 Re: Mieszkanie 13.07.06, 15:02
          firma ci wybuduje domek drewniany szybciej niz znajdziesz mieszkanie
    • zegar121 Re: Mieszkanie 13.07.06, 16:35
      Dobrze ze jest u nas tanio
      • w.kielanowska Re: Mieszkanie 13.07.06, 20:06
        Tak z ciekawości jak sie teraz kształtują ceny mieszkań w Ostrowcu....
    • banan9991 Re: Mieszkanie 13.07.06, 20:21
      1000 zl srednia
      • renka23 Re: Mieszkanie 15.07.06, 05:34
        no nie wiem czy taki 1000 za metr my jak szukaliśmy mieszkania to 1100-1200
        wołali za metr i to wcale nie rewelacja
    • banan9991 Re: Mieszkanie 13.07.06, 20:23
      kamienica wyceniona u mnie jest na 200000 tys a w realiach obecnych 100000 to
      max za uzyskanie
      • w.kielanowska Re: Mieszkanie 13.07.06, 20:24
        To chyba czas zacząć inwestować.Obstawiam max.2 lata a ceny wzrosną nawet do
        1800-2000 za metr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka