zoo24 08.05.07, 19:55 bo pisowska ustawa lustracyjna narusza wszelkie możliwe standardy państwa prawnego to zaczęli szukać haków na sędziów. W GP artykuł na temat sędziego TK. Żygać się chce. Zbliżamy się do Białorusi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziwny_gosc Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 19:59 A jakie to standardy państwa prawnego narusza? Tylko proszę nie pisać o domniemaniu niewinności, bo współpraca nie jest winą. Tak ze dwa chociaż proszę podać Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 20:05 dziwny_gosc napisał: > A jakie to standardy państwa prawnego narusza? Tylko proszę nie pisać o > domniemaniu niewinności, bo współpraca nie jest winą. > Tak ze dwa chociaż proszę podać TO nie z win trzeba się tłumaczyć? to może tłumaczy z języka rosyjskiego też pytać a jak się nie przyznają to zakazać na 10 lat tłumaczeń. Jeśli współpraca nie jest winą to na c,.... komu ta wiadomośc? a jeśli kogoś to interesuje to niech sobie w ipeenie sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zoo24 Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 20:13 przeczytaj sobie na stronie RPO i SLD. Chociażby nieadekwatna kara do przewinienia. Za niezłożenie oświadczenia( nawet jak się je już złożyło wcześniej i wiadomo co w nim jest) grozi kara 10 lat zakazu pełnienia funkcji publicznych i wykonywania zawodu a więc jak za zbrodnię. Chociażby to, że IPN może w nieskończoność wyciągać teczki ludzi którzy są dla władzy niewygodni i decydować czy skłamali czy nie. Nie widzisz pola do nadużyć? . Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 20:42 Nie w tym rzecz, jak twierdzisz, że ustawa narusza wszelkie możliwe standardy państwa prawnego, to wymień choćby ze dwa te standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 20:48 dziwny_gosc napisał: > Nie w tym rzecz, jak twierdzisz, że ustawa narusza wszelkie możliwe standardy > państwa prawnego, to wymień choćby ze dwa te standardy. 1, domniemanie niewinności 2,możliwość odmowy zeznań 3, wątpliwości działają na korzyść "oskarżonego" itd,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 20:51 Nie czytasz uważnie, pisałem już, że domniemanie niewinności nie ma tu nic do rzeczy. Oświadczenie lustracyjne, to nie zeznanie a lustrowany, to nie oskarżony. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 20:53 dziwny_gosc napisał: > Nie czytasz uważnie, pisałem już, że domniemanie niewinności nie ma tu nic do > rzeczy. Oświadczenie lustracyjne, to nie zeznanie a lustrowany, to nie oskarżon > y. To po c...to zeznanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 20:57 oświadczenie. Kilka powodów by się znalazło, ale może nie odchodźmy od tematu wątku Odpowiedz Link Zgłoś
zoo24 Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 20:56 dziwny_gosc napisał: > Nie czytasz uważnie, pisałem już, że domniemanie niewinności nie ma tu nic do > rzeczy. Oświadczenie lustracyjne, to nie zeznanie a lustrowany, to nie oskarżon > y. No właśnie o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 21:03 o co niby chodzi? masa ludzi musi wypleniać formularze z pytaniami zahaczającymi o sferę prywatną, to jest Twoim zdaniem naruszenie zasad państwa prawnego? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: ciekawa konstukcja prawna 08.05.07, 21:03 Ktos mnie pyta, j nie odpowiadam ,bo mi sie nie chce. i ten ktoś mówi,10 lat nie możesz wykonywać zawodu. potraktuje mnie gorzej niż morderce . Bo: _ pozbawia mnie środków do życia -pozbawia mnie uprawnień do leczenia ( a to nawet skazani na dożywocie maą zapewniane na koszt podatnika) Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: ciekawa konstukcja prawna 08.05.07, 21:14 Pisałem już wyżej, wiele osób w różnych zawodach musi wypełniać różne oświadczenia. Jak im się nie chce, to po prostu nie mogą wykonywać zawodu. Nadal nie mogę się doczekać na odpowiedź, jakie to standardy państwa prawnego lamie ta ustawa? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: ciekawa konstukcja prawna 08.05.07, 21:21 dziwny_gosc napisał: > Pisałem już wyżej, wiele osób w różnych zawodach musi wypełniać różne > oświadczenia. Jak im się nie chce, to po prostu nie mogą wykonywać zawodu. > Nadal nie mogę się doczekać na odpowiedź, jakie to standardy państwa prawnego > lamie ta ustawa? A możesz wskazać ustawę ktora, zabrania wykonywania zawodu jeśli ktoś nie wypełni "rożnych oświadczeń" Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: ciekawa konstukcja prawna 08.05.07, 21:25 Jasne, np. ustawa o ochronie informacji niejawnych Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: ciekawa konstukcja prawna 08.05.07, 21:28 No to mnie zażyłeś Fakt ona pozbawia całą grupę np.dziennikarzy prawa do wykonywania zawodu. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: ciekawa konstukcja prawna 08.05.07, 21:34 A czy ja gdzieś pisałem, że ta ustawa dotyczy dziennikarz? Argumentów widzę nie masz, to kończę rozmowę, pa Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: ciekawa konstukcja prawna 08.05.07, 21:37 dziwny_gosc napisał: > A czy ja gdzieś pisałem, że ta ustawa dotyczy dziennikarz? Argumentów widzę nie > masz, to kończę rozmowę, pa Pa. dzięki za porażające argumenty :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Re: nie ma argumentów merytorycznych 08.05.07, 20:17 Np. prawdopodobnie jest niezgodna z konstytucją. To jest naruszenie standardu. Czemu nie dali 3 miesięcy vacatio legis, żeby można było na spokojnie zweryfikować ustawę przed TK? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Nie obrażaj Białorusi, tam autorytarny system 08.05.07, 20:45 ma jakiś sens bo zarazem chroni Białorusinów przed złodziejstwem peryferyjnego kapitalizmu. Kaczyzm w Polsce totalitarny system wprodza by siłą zaprowadzić kato-narodową ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Mozliwy brak bezstronnosci to hak - to ciekawe. By 08.05.07, 20:52 sie wylaczyl i byloby po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: SLD znalazł 42 powody 08.05.07, 21:18 ...a PiS-owski rzecznik praw obywatleskich (sam namietny lustrator) zgodził się, że ustawa narusza wolność słowa i swobode badań naukowych. W stosunku do sedziów jest bezwzględnie oznaczona sankcja usunięcia ze służby (ten punkt na pewno odpadnie). PiS-owski IPN będzie ujawniał akta według potrzeb partii rządzącej - pewne kwity moga wyciagnąć rownież 10 lat po wyroku stwierdzającym prawdziwość oświadczenia lustracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: SLD znalazł 42 powody 08.05.07, 21:23 Z czego 41 to plamy na sloncu przez lustracje ;) A na powaznie to przeciez nawet jesli wyrok TK bedzie nie po mysli PiS to daje im to argument do reki na rzecz walenia w TK i ten wyrok. Amen. piotr7777 napisał: > ...a PiS-owski rzecznik praw obywatleskich (sam namietny lustrator) zgodził > się, że ustawa narusza wolność słowa i swobode badań naukowych. > W stosunku do sedziów jest bezwzględnie oznaczona sankcja usunięcia ze służby > (ten punkt na pewno odpadnie). > PiS-owski IPN będzie ujawniał akta według potrzeb partii rządzącej - pewne > kwity moga wyciagnąć rownież 10 lat po wyroku stwierdzającym prawdziwość > oświadczenia lustracyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: SLD znalazł 42 powody 08.05.07, 21:26 > Z czego 41 to plamy na sloncu przez lustracje ;) A na powaznie to przeciez > nawet jesli wyrok TK bedzie nie po mysli PiS to daje im to argument do reki na > rzecz walenia w TK i ten wyrok. Co tylko potwierdzi, że partia mająca prawo w nazwie może się poszczycić znikoma kulturą prawną. PiSuary notorycznie łamia ustawę zasadniczą i nie przyjmują tego faktu do wiadomości. A ich pomstowanie na TK wystawia im a nie TK fatalne świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: SLD znalazł 42 powody 08.05.07, 21:28 To tez pokazuje, ze sedziowie TK to nie bogowie i odbicie palmy oraz zaburzenia widzenia rzeczywistosci tez ich dotycza. Facet by sie wymiksowal z orzekania w tej sprawie i byloby po krzyku i czysto. piotr7777 napisał: > > Z czego 41 to plamy na sloncu przez lustracje ;) A na powaznie to przecie > z > > nawet jesli wyrok TK bedzie nie po mysli PiS to daje im to argument do re > ki > na > > rzecz walenia w TK i ten wyrok. > Co tylko potwierdzi, że partia mająca prawo w nazwie może się poszczycić > znikoma kulturą prawną. > PiSuary notorycznie łamia ustawę zasadniczą i nie przyjmują tego faktu do > wiadomości. A ich pomstowanie na TK wystawia im a nie TK fatalne świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
andrze.n wstydza sie mycia, bo czeste...skraca zycie 08.05.07, 21:25 dziecinada pluszowych krzyzowcow nadymana przez opozycje... Odpowiedz Link Zgłoś
wirwieder Re: wstydza sie mycia, bo czeste...skraca zycie 08.05.07, 21:57 Kaczyszenko... Odpowiedz Link Zgłoś