banan9991 07.08.06, 17:13 zalatw sobie meldunek w ostrowcu bedziesz glosowal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kszo.pany Re: KSZO.PANY 07.08.06, 17:39 Mieszkając na stałe w Ostrowcu mógłbym być wykluczony ze świata mojej gminnej polityki, jako outsider. Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 07.08.06, 17:40 Ale i tak mam swojego faworyta na fotel Prezydenta Ostrowca. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 08.08.06, 21:07 czesc kszo.pany jak myslisz co odpowie jarwil o randze miasta ja tam jestem jako slowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 08.08.06, 21:12 Od razu Cię tam zdemaskowałem:) Jarwil działa w Krzemiennym Kręgu, więc współpracuje z okolicznymi gminami, a o randze miasta na pewno ma już konkretny plan, tak wynika z poprzednich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 08.08.06, 21:22 ciekawe czego nie odkrywa kart wszystko powiemy w kampani itp fajnie to okresliles zdemaskowany Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 08.08.06, 21:25 masz jakies pytania juz gotowe czy myslisz nad nimi Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 08.08.06, 21:31 Nie mam gotowców, każdorazowa lektura Forum TOS przynosi inne przemyślenia i powstają pytania. To bardzo fajna sprawa, że zadajesz pytanie - anonimowo - kandydatowi na Prezydenta miasta, a on odpowiada co prawda całemu Forum, ale szczególnie Tobie. Dobrze, że Jarwil wyszedł do ludzi, za to go cenię i popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 08.08.06, 21:51 ja zadaje pytania takich spraw co mnie mecza Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 08.08.06, 21:55 jeszcze wiele pytan zadam jest szybka odpowiedz mnie ta forma odpowiada bo na zywo chyba bym sie tremowal Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 10.08.06, 18:17 dalem nowe pytania o mprd i dochody miasta Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 10.08.06, 18:54 Widziałem, ja dałem o MPK. Trzeba przyznać, że Forum TOS jest bardzo grzeczne bez żadnych głupich tekstów. Inna sprawa, że piszą tam ludzie, którym bardzo zależy na tym mieście i którzy mają już swoje wizje, a chcą wiedzieć, czy ich pomysły są zbieżne z TOSem. To Forum daje im taką możliwość i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 10.08.06, 18:57 Nie jestem na bieżąco ze strukturą własnościową MPRD, czy ta spółka w 100% należy do Gminy? Mają sprzęt, można by ich trochę doposażyć, to ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 10.08.06, 19:09 Dochody miasta - to w większości wpływy z podatku od nieruchomości, ale tu nie jest łatwo - bo zobacz - większość nowych firm dostaję ulgę w tym podatku, lub jej promesę na kilka lat. To są działania proinwestorskie i dobrze, ale jest to pomoc publiczna, samorządowa, te pieniądze nie zasilają budżetu gminy, a powinny. Nieuczciwe firmy (głównie zachodnie sieci handlowe) po 5-letnim okresie, gdy kończy się zwolnienie z podatku, zmieniają nazwy i jako nowe spółki uzyskują ulgę na "nową" firmę. Wszystkie hipermarkety w Polsce wykazują straty, przez fikcyjne koszty - np. doradztwo handlowe, know-how itd. Wyprowadzają z polskiego budżetu i gminnego też masę kasy za nalezne, a niewpłacone podatki i przenoszą zyski do zachodnich= macierzystych spółek - córek, powoływanych tylko po to, by odzsyskiwać tę lewą kasę. Pojawia się pytanie, czy warto dać ulgę w pod. od nieruchomości dla Tesco Polska? Oni mieli stworzyć miejsca pracy, ale zrobili to przy pensjach 500 zł. Część usług jest wyprowadzona na zewnątrz - tzw. outplacement - ochrona, kasjerki (Work-service), sprzątanie. To jest bardzo śliski temat. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 10.08.06, 19:29 spokojnie jest i dobrze wlasnie mprd trzeba dofinansowac i ja nie mam nic przeciwko a co dochodow miasta to fakt co mowisz moze maja jakiej pomysly na ruch w firmach pan lichota cos mowil w echu ze trzeba stawiac na firmy produkcyjne ciekawe jak moze sie spotkam osobiscie z panem jarkiem w siedzibie tos to sie dowiem firmy produkcyjne daja udzial z podatkow i wspomaga to inne dziedziny gospodarki zobaczymy bo oni chyba malo mowia jeszcze aby ktos ich nie skopiowal Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 10.08.06, 20:38 moge zalatwic ci glos na serio bedziesz tos bo powinienes Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 10.08.06, 20:39 na razie jestes w top ale to przez ten podzial administracyjny Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 11.08.06, 16:30 ja jestem zadowolony z odpowiedzi a ty co chyba za malo Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 11.08.06, 16:47 Na pewno mnie zadowalają odpowiedzi, ale ciągle chciałbym więcej i więcej. Widziałeś na TOS Chuchalskich? Najważniejsze jest to, że mamy odpowiedź na KAŻDE pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 11.08.06, 17:04 widzialem ze sie zarejestrowal ostatni chuchalscy ja juz dalej o dochodach rozwijam temat zobaczymy bo ja mam swoja wizje oni pewnie swoja juz gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 11.08.06, 17:09 idziesz kiedys na spotkanie tos jak oglosza kiedy jest nastepne albo do pana wilczynskiego do siedziby tos Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy TOS 13.08.06, 21:23 Słuchaj kszo.pany,już się tam wpisałem na forum, narazie nie mam czasu ale niebawem zacznę pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: TOS 13.08.06, 21:32 wbij im w glowe ze potrzeba deweloperow w ostrowcu Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: TOS 13.08.06, 21:40 masz rację bananie, planuję akcję w zakresie "developer" Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: TOS 14.08.06, 16:17 ja mam pomysl w temacie partnerstwo publiczno prywatne Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: TOS 15.08.06, 11:53 Czy zatem "slowackiego" na forum TOS-u, to Ty bananie? Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: KSZO.PANY 15.08.06, 20:09 KSZO.pany jest na wycieczce Dinobusem, tyle ja, a resztę sam opowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 15.08.06, 20:39 jak sie zapoznam z kszo.pany to moze zaczniemy robic takie numery Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 16.08.06, 06:46 jak tam w dinobusie co sie dzialo sa jakies plotki Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 16.08.06, 20:50 Dinobus tym razem pojechał aż za Włodawę, w Lublinie, w Kozłówce na zamku wzbudzał olbrzymie zainteresowanie, ludzie robili sobie z nim zdjęcia, spisywali numery telefonów do Bałtowa, to świetna reklama. Co do plotek - to już pisałem o przejęciu PKS Kielce przez nasz PKS, to już w zasadzie fakt i o nowej linii PKS na Pomorze, ale to dopiero projekt. Inne plotki to tajemnica skarbowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: KSZO.PANY 16.08.06, 20:52 Co to ten DINOBUS? Jak linia na Pomorze? Odpowiedz Link Zgłoś
chlebny Re: KSZO.PANY 16.08.06, 21:17 Dinobus to Iveco Otoyol z PKS Ostrowiec, taki jak ten www.pksostrowiec.com.pl/auton/oto/oto.jpg ale pomalowany w reklamę Parku Jurajskiego w Bałtowie i Krzemiennego Kręgu, jest na nim pełno dinozaurów. Ten autobusik jeździ z Ostrowca przez całe miasto i Krzemionki do Bałtowa w weekendy. Mamy 6 takich autobusów Otoyol, są tureckie, podczas sprowadzania do Ostrowca 2 z nich spadły w przepaść, inaczej byłoby ich 8. Jeszcze nie mam zdjęć, bo nie były robione cyfrówką. Linia na Pomorze jest w trakcie ustalania z właścicielami dworców. Nie wiem dokąd, nie wiem skąd, bo obecnie wiele ostrowieckich linii nie zaczyna, ani nie kończy biegu w Ostrowcu. Wiem, tylko że będzie obsługiwana przez PKS Ostrowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 16.08.06, 21:24 dzieki chuchalscy za temat o developerach ciekawe co tam sie stanie licze na takie domy w ostrowcu moze ta rozmowa stanie sie impulsem do takich dzialan Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 16.08.06, 19:29 kszo.pany jak piszesz cos na forum tos jest chuchalscy moze cos sie jeszcze rozwinie to naprawde fajna okazja na rozmowe ps widziales jakie sa plany w baltowie co napisal pan kuba Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 16.08.06, 21:27 co kszo.pany piszesz cos na forum tos tam idzie fajny temat o deweloperach chuchalscy zapowiada ze bedzie sie spieral jak malo sie da w tym temacie zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 16.08.06, 21:30 Czytałem dziś wszystko na TOSIE, postaram się tam udać wirtualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 21.08.06, 19:58 kszo.pany o co chodzi tam w tym na okladce GO ze kampania ruszyla bo znowu jestem w delegacji i jest cos innego ciekawego dzieki jak odpowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 21.08.06, 19:59 pczywiscie widzialem okladke GO w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 22.08.06, 00:10 Jeszcze nie czytałem GO, jutro na pewno Ci odpiszę, chyba że ktoś mnie uprzedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 06:34 dzieki jak znajdziesz cos ciekawegoto opisz dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Gazeta Ostrowiecka 22.08.06, 16:13 Brudna kampania wyborcza W miniony piątek na konferencji prasowej członkowie TOS wyrazili swoje stanowisko wobec wypoiwedzi Ingi , które pojawiły się w Faktach Ostr. dotyczących osób zwiazanych z tym ugrupowaniem. Nie zgadzamy się z tym, że Lichota, Skalski i ja jesteśmu winni całemu złu, jak twieredzi Inga - poiwedział Wilczyński. Jest to moim zdaniem jeden z chwytów przedwyborczych kamińskiej. Dalej jest o Saskich, to co było na Forum TOS. Poza tym: - Akcja Kocham moje miasto to kampania wyborcza INgi, przekroczyła już 300.000 zł z funduszy miasta - Nowy komendant policji I nic takiego więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 17:53 dzieki bardzo ale kampania za pieniadze miasta to kicha ale lyknie to sporo ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 20:40 KSZO.PANY ja pisze na forum tos o terenach inwestycyjnych a chuchalscy o develpoerach nabralem przekonania ze tamto forum moze miec troche wplywu na los miasta moze cos zostanie z naszyw propozycji uwzglednine Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 22.08.06, 20:48 Śledzę Forum TOS na bieżąco, ale ma ostatnio trochę mniej czasu. Zaraz tam zagoszczę. Muszę się też bliżej przyjrzeć wyborom w mojej gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 20:58 o wlasnie a co u ciebie w gminie jak bedziesz mial troche czasu to napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 21:03 a wiesz co jechalem z opatowa i lapalem stopa dojechalem do sadowia potem do rzuchowa doszedlem i pani zawiozla mnie z rzuchowa na kopiec pogadalem o mpk ze tam nie ma jej dla mieszkanki to byl wielki problem Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 21:08 nie wysiadlem w sadowiu tylko w jacentowie pomylilem sie chce mi sie spac jestem bardzo zmeczony nawet usnolem po czwartej Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 21:04 pks sie nie zatrzymal miedzy przystankami bylem czego Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 22.08.06, 21:35 Chodzi mi po głowie też lokalizacja terenów pod budownictwo jednorodzinne, takie zorganizowane osiedla, ale to ładnie ułożę i zapytam jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 21:36 chuchalscy mi dowalil swoj mi dowali dobra chuchalscy dzieki za forum TOS Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 22.08.06, 21:36 Widzę, że Ty też nie dajesz Jarwilowi chwili wytchnienia, ale to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 21:48 no ktos ma frajde nic nie pisze a sobie poczyta a ty czego myslisz ze dobrze nie dawac wytchnienia Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: KSZO.PANY 22.08.06, 21:53 Banan nie unoś się, chuchalscy przecież nie poczynił tej uwagi złośliwie, żeby Ci dowalić. Poprostu faktycznie czasem ciężko od razu załapać Twoje dłuższe wypowiedzi, a że tematy na TOSie dość poważne to mógł się sfrustrować trochę. Na pewno nie chciał Ci dowalić, nie odbieraj tak tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 22.08.06, 21:58 Jarwil widząc z naszej strony duże zainteresowanie, sam ma więcej zajęć, ale to go motywuje do rozważania innych opcji bądź zagadnień, których jeszcze nie brał pod uwagę. To bardzo rozwija nas, jego i forum. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 22:02 jest troche nie mily a ja mu za nic zlego nie powiedzialem a zawsze mozna Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: KSZO.PANY 22.08.06, 22:08 Jak na forum wyborcze, to wszyscy tam jesteśmy grzeczni. Zauważ, że Jarwil nigdy nas nie olał i zawsze uzyskaliśmy odpowiedź na pytanie. Poza tym on wie o czym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: KSZO.PANY 22.08.06, 22:16 ze jest spokojnie i nie ma wyzwisk to dobrze bo wtedy to szkoda by bylo pisac Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy dowaliłem? 22.08.06, 22:25 Ja Ci nie dowaliłem, ale mnie powala Twoja stylistyka, wytłumacz błagam ten tekst poniższy:"W mniejszym osrodku w Starachowicach zainwestowal developer czas i jego zainteresowac to lokalny przedsieborca koreanczyk ktory mieszka w Kielcach" Przecież tego i jarwil nie skuma, a chyba o to Ci nie chodzi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś