Gość: d81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:26 Dla mnie wspaniały człowiek, przegość,że tak powiem, a to co mówi "nasz" prezydent o nim to jest po prostu skandaliczne! Wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aisablri Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 20.02.07, 10:30 Osmiesza się. Prezydent. Ale nie mój. Tym swoim wczorajszym stwierdzeniem całkiem stracił w moich oczach. Obu takich jak prof Bartoszewski było więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:31 O Szczygle nie wspominam, co to się porobiło...Jedna z absolwentek pytana o raport WSI stwierdziła, nie obchodzi mnie to, skończyłam studia, wyjeżdzam za granicę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:34 to całkiem zgrabna odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:33 Bartoszewski, to człowiek z klasą i zapewne nieraz przyszło mu słyszeć o sobie coś podłego od tych maluczkich i zawistnych. Oczywiście nie sposób się z nim we wszystkim zgodzić, bo to głosiciel myśli wyzwolonych i żeby się z nim zgodzić trzeba by mu przynajmniej dorównywać intelektualnie. Dla mnie kultowa postać. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 20.02.07, 18:25 popieram Wojtka w 100%, nie boję się napisać, że to człowiek jakich mało na tym świecie. Człowiek który całym swoim życiem udowodnił i nadal udowadnia jak jest wielki. A tym krzyczącym pajacom żal że nie mogą się do Niego choć trochę zbilżyć - oni nigdy się do Niego nawet trochę nie zbliżą. 200 lat Panie Władysławie - Wszystkiego Naj...naj...Naj...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 20.02.07, 19:22 Można by powiedzieć-człowiek do naśladowania dla niektórych "panów na górze". Odpowiedz Link Zgłoś
lotus41 Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 21.02.07, 18:42 Bardzo przyzwoity człowiek, prawy polak, patriota, ale niestety z wiekiem tracący zdolność trzeźwego spojrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 21.02.07, 18:44 Po czym wnosisz, że traci takową zdolność? Odpowiedz Link Zgłoś
lotus41 Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 21.02.07, 19:47 Podpis pod listem dotyczącym niedoszłego spotkania szefów państw Trójkąta Weimarskiego żle świadczy o jego racjonalnym spojrzeniu.Ja uważam, ze pisanie petycji,podpisywanie listów protestacyjnych jest mało skuteczne, a w polityce wręcz śmieszne.Najdelikatniej mówiąc, incydent z tym podpisem uważam za wielce niefortunny. Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 21.02.07, 19:53 Zgadzam się ze wszystkimi poza lotusem. A gdybym był w wieku tej absolwentki to też bym wyjechał bo wstyd mi za prezydenta, nie mojego niestety /a Bartoszewski jest mój, przyznaję się tylko do takich ludzi/. Odpowiedz Link Zgłoś
kubajarek Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 21.02.07, 19:54 Co by nie mówić Wielki Człowiek - Polska ikona na zachodzie i wschodzie - autorytet. Drugim żyjącym dla mnie autorytetem jest prof. Regulski twórca reformy samorządowej, dzisiaj Prezes FRDL-u. Moim marzeniem jest zaproszenie obu do Ostrowca. Moge powiedzieć że prof. Regulski wyraził zgode pozostał jeszcze termin do ustalenia. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? IP: *.telkonet.pl 22.02.07, 17:53 A ja muszę zepsuć "tę atmosferkę", ponieważ mam zupełnie inne zdanie na temat reformy samorządowej i zasług prof.Regulskiego i p.Kuleszy. Uważam ,że powiaty są zupełnie zbędnymi "instytucjami", które generują tylko dodatkowe koszty, mnożą urzędników. Co do prof. Bartoszewskiego, to jestem pełna podziwu i prawdziwego "uwielbienia" dla tego wybitnego człowieka. To ikona polskości,mądrości, rozsądku, tolerancji i pojednania. Nasz miłościwie nam panujący prezydent ( podobno IV RP) powinien się wstydzić za słowa, które wypowiedział pod adresem prof. Bartoszewskiego.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Jarek Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:00 Obok prof. Regulskiego, prof. Kuleszy, należy wspomnieć jeszcze dwóch ważnych reformatorów a mianowicie Waleriana Pańko i prof. Stępnia. Sejm 8 marca 1990 r. przyjął ustawę o samorządzie terytorialnym. I tak w dniu 27 maja 1990 r. poszliśmy do urn, aby wybrać samorząd terytorialny w blisko 2500 miejscowościach. Referendum to oznaczało rozpoczęło w Polsce faktyczną realizację zasady pomocniczości, zapisanej potem w nowej Konstytucji. Osiem lat później w 1998 r. wprowadzono drugi etap reformy samorządowej i tak na poziomie lokalnym powstał samorządowy powiat, a na poziomie regionalnym samorządowe województwo. Co do reformy powiatowej to moje zdanie jest takie iż sama idea tworzenia powiatów jest zasadna choćby ze względu na możliwość tworzenia większych wspólnot co jest bardzo ważnym punktem przy aplikowaniu o środki unijne. Natomiast z pewnością za małe są kompetencje powiatów a co za tym idzie środki finansowe i odpowiedzialność. JK Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 22.02.07, 19:34 Pytasz Michale kogo jeszcze wymieniłem? Otóż Adama Michnika i Leszka Kołakowskiego. Za tego pierwszego oberwałem. Dla mnie to ikona walki o niepodległość, razem z śp. Jackiem Kuroniem. Ponadto odpowiada mi ich podejście do ludzi, tzn. pełna tolerancja na różne poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 22.02.07, 19:56 Oj to faktycznie byśmy podyskutowali, jeśli o Michnika idzie, a już o jego tolerancję to całkowicie! Może jeszcze się zdarzy taka dyskusja, nie będę tutaj zaczynał, panu Bartoszewskiemu wątku psuł. Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 21.02.07, 19:57 Zatem... ja myślę, że on podpisując się pod jakimkolwiek dokumentem poświadcza go swoim nazwiskiem, postacią i autorytetem. A to nadaje owemu dokumentowi mocy sprawczej. Takie jest moje zdanie- i jeśli taki człowiek wyraża w otwartej formie swój pogląd na jakąś sprawę, to znaczy, że sprawę tę warto rozważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 22.02.07, 16:19 Trzymam kciuki kubajarek za udane wizyty w Ostrowcu tych znamienitych postaci. No trzeba dorzucić do całości drugą osobę zasłużoną dla samorządu, tzn. prof. Michała Kuleszę. Dla mnie jest jeszcze kilku żyjących, znamienitych Polaków, ale zamilknę, bo już kiedyś za wymienienie jednej z nich oberwałem tu na forum. To nie znaczy, żebym się bał, ale po cholerę psuć taką fajną atmosferkę, heheeh. Odpowiedz Link Zgłoś
michal13w Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? 22.02.07, 18:07 chuchalscy napisał: Dla mnie jest jeszcze kilku żyjących, znamienitych Polaków, ale zamilknę, bo już kiedyś za wymienienie jednej z nich oberwałem tu na forum. Koniecznie napisz o o kogo chodzi, albo przegapiłem, albo to dawno było. Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Do Neti i Lotusa 22.02.07, 20:25 Ja tu już pisałem wiele o powiatach i będe je bronił do upadłego. Nie będę pisał kolejny raz tego samego. Trochę trzeba znać system administracyjny, żeby wiedzieć o co chodzi z powiatami. Jest i ch za duzo , ale nie o to w tym wszystkim chodzi. Nie bedę isał, bo widzę, że ktoś smiało podbiera moje niektóre tezy... mylisz się bardzo, polityka jest sferą w której jezyk symbli jest cały czas aktualny. Petycje, spotkania, konwencje, strajki (to extremalnie), happeningi, demonstracje, marsze itd. Ile osób z tych form ulicznych weszło do polityki? Mówić, zapewniać potrafi każdy... Polecam Jarkowi Kubie ksiażkę E.Milewicz,A.Wołek ,,Reformatorzy i politycy" przedstawiaiajaca kulisy tej najlepszej polskiej reformy jak dotąd. -------------- KSAP - rusza rekrutacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Jarek Re: Do Neti i Lotusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:08 Dzięki, skorzystam JK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Do Neti i Lotusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:24 dzis u Lisa o 22.30 z okazji setnego wydania programu gosciem ma byc wlasnie Bartoszewski Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Do Neti i Lotusa 22.02.07, 21:29 Takiej właśnie odpowiedzi się spodziewałem:) hehehheeheh -------------- KSAP - rusza rekrutacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
chuchalscy Michale 24.02.07, 10:17 Oj to widzę tutaj dużą tolerancję Michale, ojojoj. Szanowanie poglądów innych, tylko o to mi chodzi. Nie trzeba ze wszystkimi się zgadzać, to jest niemożliwe. Uczył Kuroń właśnie szanowania poglądów i swobody wypowiedzi, bez jadu !! Dla mnie , człowieka z tamtej epoki co by nie mówić, są ikony walki o niepodległość. Jedni są prawicowi, inni lewicowi. Są tam także ludzie pochodzenia żydowskiego, katolicy i niewierzący. Wszyscy są. Jest Michnik, jest Wałęsa, jest Kaczyński, jest Maciarewicz, jest Niesiołowski, jest Kułakowski, jest Bartoszewski, jest Kuroń, jest..... Chylę czoła, choć z wieloma dziś się nie zgadzam. Wszyscy, którzy nie pamiętają lat 60-tych i 70-tych XX wieku muszą podejść do sprawy z dużą powściągliwością. Tak od serca radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malywroc Re: Co sądzicie o Bartoszewskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:24 gość jakich mało - mistrzunio!!!! dla mnie wzór nie tylko Polaka, ale CZŁOWIEKA przez wielkie "C". Kaczadupa nie ma za grosz pokory. Odpowiedz Link Zgłoś