Dodaj do ulubionych

wypowiedzi Pana Prezydenta

IP: *.telkonet.pl 16.05.07, 21:36
Jak Wam się podobała wczorajsza,wyemitowana w lokalnej telewizji Telkonet,
wypowiedź prezydenta Wilczyńskiego, odpowiadającego na zarzuty p.Szostaka?
Wydaje mi się, a raczej jestem przekonana,że "pierwszej osobie " w mieście
nie wypada używać tak kolowkwialnych słów, a nawet wulgaryzmów.Panie
Prezydencie, fatalnie zabrzmiały w Pana ustach, w oficjalnej wypowiedzi przed
kamerami, słowa : "obciach" i "pierdoły". Radzę trzymać nerwy na wodzy i
przygasić emocje , bo tego typu wypowiedzi nie przynoszą Panu
chwały.Opanowanie to cenna cecha każdego kulturalnego człowieka "na
stanowisku", nawet jeśli ktoś (tak jak pan Szostak) denerwuje ponad
miarę.Wizerunek to jednak wizerunek.Od Prezydenta powinno się tego wymagać.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.07, 21:48
      odsyłam do tematu "magia władzy" Czyżby koszmary z dzieciństwa Pana Prezydenta
      znalazły możliwośc na odreagowanie
    • brazylion3 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 16.05.07, 21:51

yyy ja stałem się ostatnio lightowy w wypowiedziach, zostałem odprowadzony od pionu:D za dużo luzu, to nieraz jest złe, bo człowiek może się przejechać, niekażdy lubi lightowy styl:)
      --------------

,,Dla wszystkich wolnych i mężatek (...) dobry kochanek z niego ponoć"
      • Gość: neti Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 16.05.07, 21:54
        Dokładnie tak, B3. Są pewne reguły.Lightowy styl nie każdemu "pasuje". Nie
        każdy może sie nim "posługiwać, szczególnie w oficjalnych wypowiedziach.
    • brazylion3 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 16.05.07, 21:55

Z drugiej strony ostatnio gadałem z kolesiem i on walił przez cały czas:
      ,,W nawiązaniu do implikacji, o których wspominałeś, fakt ten może mieć reperkusje dla całokształtu oddziaływania polityk publicznych na zakres socjalnej funkcji państwa. Abstraktem kategoryzacji politycznej jest nadmierna dyferencjacja społecznych mechanizmów kontroli.

Spoko koleś, zaczęliśmy mowić normalnie jak wypiliśmy wódkę razem:D:D:D
      --------------

• Gość: neti Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 16.05.07, 21:58
        Ale B3, zwróć proszę uwagę,że jest róznica między wypowiadaniem słów "których
        większosć normalnych ludzi nie rozumie" a używaniem kolokwializmów i
        wulgaryzmów. To mnie najbardziej oburzyło.
        • brazylion3 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 16.05.07, 22:01

:)
          --------------

• Gość: kubajarek Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 22:01
          Z przykrością muszę stwierdzic że prezydentowi nie wypada tak publicznie się
          wypowiadać. Mam nadzieje że to był ostatni wypadek tego typy przy pracy.
          JK
          • Gość: neti Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 16.05.07, 22:02
            Cieszę się,że właśnie Pan tak na to zareagował.
            • Gość: kubajarek Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 22:11
              Dziękuję. Każdy ma swój sposób spostrzegania świata. Mój w tej kwestii jest
              krytyczny, pomimo iż darzę Pana Prezydenta dużym szacunkiem.
              JK
              • Gość: neti Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 16.05.07, 22:28
                I tak właśnie powinno być. Dostrzegajmy i chwalmy to co dobre, krytykujmy to,
                co złe, prostackie i niestosowne.Pozdrawiam.
                • Gość: kubajarek Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 22:53
                  I ja ślę pozdrowienia również
                  JK
                  • brazylion3 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 16.05.07, 23:45

i ja też ślę pozdrowienia:D
                    --------------

• lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:09
                      Ja też śle pozdrowienia:) Ślę:)
                      • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:09
                        Znów ślę pozdrowienia:)
                        • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:10
                          I znów:)
                            Again:)
                              Pozdrawiam:)
                              • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:11
                                Pozdrowic chcę więc ślę.
                                  Ślę sobie pozdrowienia.
                                    Pozdrowienia ślę.
                                    • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:12
                                      Juz przestane za chwile ale slę jeszcze.
                                        Za moment przestanę.
                                          Tylko jeszcze raz, proszę mnie zrozumieć.
                                          • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:13
                                            Zasyłam pozdrowienia.
                                            • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:13
                                              To naprawdę będzie ostatni raz.
                                              • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:14
                                                Kłamałem. Ślę pozdrowienia.
                                                • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:14
                                                  Uspokój się.
                                                  • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 18.05.07, 18:15
                                                    NIE. Będę słał pozdrowienia - to takie miłe.
                                                    To prawda - ślijmy razem:)
                                                    POZDRAWIAMY!!!!!!!!!
                                                  • Gość: neti Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 21.05.07, 13:21
                                                    Bardzo Ci dziekuję za pozdrowienia.Nie było mnie w domu dwa dni, więc moja
                                                    odpowiedź jest tak późno.Pozdrawiam serdecznie.
          • skladak1968 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 17.05.07, 09:42
            Zgadzam się Jarku. Prawie jak zawsze ;)
    • ania7718 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 17.05.07, 01:13
      Spotkałam się z wieloma wypowiedziami na temat naszego Prezydenta i głowny
      zarzut jaki się powtarza to to, że nie potrafi się dobrze wypowiadać na forum
      publicznym i zdarza mu się często coś niestosownego chlapnąć.
    • Gość: Wojtek_68 byłemu Prezydentowi też nie wypada... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 07:17
      sądzę, że werbalnie "chłopaki" wyszli na remis.
      I niestety był to remis bezbramkowy.

Styl w tym wszystkim jest najmniej istotny. Skoro w grę wchodzą trzy źle przygotowane projekty i Pan Janek zostawił pana Jarka z ręką w nocniku, to niestety obciach jest - tylko ma on tragiczny wymiar dla miasta.

Mieli szczęście, że stracili władzę, bo nie muszą się z tego tłumaczyć przed mieszkańcami. A w swojej Trybunie i tak napiszą, że zostawili miasto cacy a nowy nieudacznik popsuł...

• ania7718 Re: byłemu Prezydentowi też nie wypada... 17.05.07, 10:47
        Owszem były prezydent zostawił miasto w złej kondycji oględnie mówiąc, ale to
        nie jest powód ani usprawiedliwienie dla obecnego prezydenta, żeby się w ten
        sposób wypowiadać publicznie. Jest wiele innych słów w naszym słowniku którymi
        można wyrazić swoje niezadowolenie.
    • Gość: d81 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 07:26
      Jestem tego samego zdania, trochę mnie to zraziło!
    • buksy Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 17.05.07, 08:52
      a propos wizerunku..."o pie..ch" prezydent mówił na tle ładnego baneru...b3 pamiętasz jak postulowałeś takie "tło" :)
      • Gość: d81 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 08:57
        Tak, bardzo ładny baner! Duży plus ode mnie! Jednak nie widziałem napisu Ostrowiec Swiętokrzyski
        • Gość: neti Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 17.05.07, 11:35
          Właśnie, właśnie.Zgadzam się z Wami.Tło bardzo stosowne i naprawdę
          ładne.Przydałby się jednak napis:Ostrowiec Świętokrzyski.Piotrze, dziękuję
          za "powiat ostrowiecki" z małych liter na stronie starostwa.Doczekałam się.
          Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
    • Gość: marysia996 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 17.05.07, 11:37
      Pan Prezydent musi jeszcze bardzo nad sobą pracować. Wypowiedzi, mimika i ogólne zachowanie pozostawiają wiele do życzenia. Nie wypada głowie miasta zachowywać się jak - za przeproszeniem - maglara. Dużo pracy przed Panem Prezydentem, żeby osiągnął odpowiedni poziom.
      • ewam_1977 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 17.05.07, 11:39
        w ramach dialogu, mógłby się właśnie w tej kwestii poradzić Pani Ingi
      • Gość: neti Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 17.05.07, 11:41
        Najgorsze, Marysiu jest to,że tego typu wypowiedzi osobiście traktuję jako
        brak szacunku dla widza lub słuchacza.Myślę jednak,że po takiej fali krytyki,
        Pan Prezydent wyciągnie odpowiednie wnioski i że będzie to "ostatni wypadek
        przy pracy".
        • Gość: marysia996 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 17.05.07, 11:56
          A tak na marginesie, czy nie uważasz neti, że odziennikarze lokalnej TV, którzy przprowadzają wywiady z p. Prezydentem i nie tylko z nim, też powinni zadbać o poziom, a nade wszystko poprawność swych wypowiedzi. Jak słyszę "włanczać" i tym podobne nieprawidłowości - to chętnie bym udusiła tę pseudodziennikarkę.
          • Gość: neti Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.telkonet.pl 17.05.07, 12:02
            Zgadzam się z Tobą w 100%,ale to już temat na inną dyskusję.Kiedyś nawet
            zapisywałam typy błędów ostrowieckich dziennikarzy telewizyjnych,ale zajmowało
            mi to za dużo czasu i zrezygnowałam.
            • Gość: Wojtek_68 telkonet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:50
              niestety szefowa Telkonetu prawie wogóle nie używa polskich liter w mowie. Zamiast -ą, ę itp mówi -om, -em.
              Czasem goście się "dostosowują" do jej stylu. Brzmi to fatalnie i nie wiem skąd taka maniera.
    • Gość: banan99991 Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.toya.net.pl 17.05.07, 13:35
      nerwowy prezydent
    • Gość: ciekawy Noce Pani Prezydentowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:54
      slyszal cos ktos o czyms takim?
      • Gość: ostrowiak Re: Noce Pani Prezydentowej IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 16:51
        To ja już wole żeby tak się wypowiadał ale robił coś dla miasta, niż ładnie
        mówił, a mało robił.
        Zobaczymy jak będzie, oby to drugie się nie sprawdziło.
        • lachien Re: Noce Pani Prezydentowej 18.05.07, 16:58
          Kiedyś był podobny wątek - warto go przypomnieć:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15066&w=51646552&a=51649776
    • Gość: Madzia Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 12:21
      Uwierzcie mi szanowni wypowiadający się na forum, że lepiej wypowiadać się w
      ten sposób niż nie wypowiadać się wcale-tak jak to robił poprzednik obecnego
      Prezydenta. Mam okazję bywać w Urzędzie Miasta i nie zauważyłam faktu by nie
      odbywały się wtorkowe spotkania z Prezydentem, co za poprzedniej kadencji było
      sytuacją nagminną-szczególnie w wydaniu pana Sz. Przychodziła czasem pani K.,
      ale przyjmowała tylko pięć osób, bo była strasznie zajęta kampanią
      przedwyborczą. Dość często mam przyjemność widzieć efekty pracy obecnej władzy i
      jestem zdecydowanie za obecnym Prezydentem. Dziękuję za już i proszę o jeszcze!
      • Gość: ktoś Re: wypowiedzi Pana Prezydenta IP: 195.116.34.* 20.05.07, 23:56
        przerażający typ, ten nowy prezydent, skąd go wzięliście w tym pięknym mieście?
      • lachien Re: wypowiedzi Pana Prezydenta 21.05.07, 17:16
        Madzia - polemizował by z Tobą, czy lepiej gadać głupoty niz nic nie mówić.
        Czasami, choć zwykle nie trawię przysłów, milczenie jest jednak złotem. Co do
        pana Wilczyńskiego - nie znam człowieka osobiście, nie widziałem ww. wywiadu
        więc nie będę sie wypowiadał.
    • Gość: d81 Neti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:19
      Jest napis Ostrowiec Świętokrzyski! Tylko TLT nie wszystko zbiera:) Wiadomość za: Rzecznik Prasowy UM
      • Gość: neti Re: Neti IP: *.telkonet.pl 21.05.07, 13:23
        Ok.Dzięki za info Dizzy
    • dizzy81 Ad Vocem przekazania kluczy studentom 23.05.07, 08:07
      Pan Prezydent kurczowo, dowma rękami tzrymał się mikrofonu! ak jakby czegoś się bał! Nawet mu się te ręce trochę trzęsły! Ja jestem przeciwniekim trzymania mikrofony, jęlsi jest on umocowany na statywie! Źle to wygląda! albo chwytanie do ręki mikrofonu, którey trzyma reporter! Panie Prezydencie, potzreba chyba więcej obycia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka