dizzy81 18.06.07, 09:08 www.ostrowiecka.pl/news.php?id=1840 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 18.06.07, 09:11 Widziałam :D po 2 minutach przełączyłam na TVN METO :D Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ostrowiec i TELE5 18.06.07, 09:15 A jest tam jakies baner że kolega z Ostrowca? Przemycaa jakies tresci regionalne? A wogole to TELE5 mam czarno białe, nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 20.06.07, 12:07 powtórka wczoraj była gdzieś koło 16.30 poryczałam się ze śmiechu :D Odpowiedz Link Zgłoś
ania7718 Re: Ostrowiec i TELE5 20.06.07, 15:36 Ale ma partnerkę, nie ma co. Większość ludzi ma ubaw z Fryci. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 12:55 Jesteś bardzo niemiła a twoje sądy są pochopne.Twoje uwagi sa niestosowne i obraźliwe wobec kobiet.A wogóle jak smiesz obrażać osobę,której wcale nie znasz! Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:02 Panie Doktorze ! może na kawę :) Ania ma swoje zdanie jak każdy z nas Pathosie ty też nie znasz Ani :) Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:10 Ewaś,nie uczył cię ktoś,że nie wsadza się palca miedzy drzwi? Ja po prostu lubie draznic trolle :-) mOże miałem przodków Wikingów :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:13 Kogo nazywasz trollem? Czy przyopadkiem nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:15 pathos_phobos napisał: > Ewaś,nie uczył cię ktoś,że nie wsadza się palca miedzy drzwi? > Ja po prostu lubie draznic trolle :-) mOże miałem przodków Wikingów :-D a no nie uczył :) bo uczył mnie czegoś innego :) A co to troll ? Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:16 Małe zielone złośliwe z wyłupiastymi oczkami i wielkimi spiczastymi uszami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila2604 Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.telkonet.pl 27.06.07, 23:17 Zobaczyłam dziś program o którym mowa. Ciężko to przyszło strawić. Chłopak (chyba bardzo w sobie zakochany),szukający przed kamerą potwierdzenia (dosłownie)walorów swej urody (narcyzm aż krzyczy) i panna Frykowska nie mająca nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
brazylion3 Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 00:00 heheheheh może nam rośnie gwiazda, kto wie:)? Ludzie łykają takie programy nawet doustnie:D -------------- ,,Dla wszystkich wolnych i mężatek (...) dobry kochanek z niego ponoć" Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 16:58 I tak sie u nas kreuje gwiazdy. Po co przygotowanie dziennikarskie, medialne wyczucie, jesli ktos uczestniczył w castingu do Telegotówki. Plis, dajcie mi pieluszki. Uwielbiam takich gości. Na codzień mam w sumie do czynienia z takimi gwiazdami. Frytę znam "na wylot" i powiem Wam, że faktycznie, jest to bardzo medialna osoba, ale czy inteligentna? Pewnie tak, ktos głupi jak but nie prowadzi własnych autorskich programów w TV. Pan Łukasz Post pokazuje na wizji, jaki z niego profesjonalista, nawet koles nie wie, która kamera akurat go kręci. Tylko,n że ludzi to kupią, bo jest kolorowo. Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 19:49 Sławek " na wylot" znasz Frytę ? czyli to jakis dziurawiec z niej :) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:53 Znam ją, ponieważ moja stara firma robiła reklame do BB. Porozmawialismy troszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 wrzucę patyk w mrowisko... Gejom się podoba... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:49 Już w ostrowcu środowiska gejowskie lubiły kolegę oglądać a co dopiero na forum ogólnokrajowym (a może i szerszym przez satelity)... [no to sobie nagrabiłem] Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 Re: wrzucę patyk w mrowisko... Gejom się podoba.. 29.06.07, 13:57 Wojtek :) Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: wrzucę patyk w mrowisko... Gejom się podoba.. 29.06.07, 15:50 Gość portalu: Wojtek_68 napisał(a): > Już w ostrowcu środowiska gejowskie lubiły kolegę oglądać a co dopiero na forum > ogólnokrajowym (a może i szerszym przez satelity)... > [no to sobie nagrabiłem] Hehehe-srodowiska gejowskie w Ostrowcu hehehe Oficjalnie zaprzeczam-ani ja ani aisabl ani tym bardziej lachien nie ogladaliśmy kolegi a na pewno nie z przyjemnością :-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: wrzucę patyk w mrowisko... Gejom się podoba.. 29.06.07, 15:53 W imieniu dizziego się nie wypowiadam :-DDD (no to teraz ja sobie nagrabiłem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila2604 Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.telkonet.pl 29.06.07, 16:18 Żeby się tylko za Łukasza nie wzięły bojówki giertychowsko-wierzejsko-bosakowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 16:21 Eee,no co ty?Przeciez w Polsce nie ma dyskryminacji homoseksualistów!Wiem,bo mi Jarek i Lechu powiedzieli! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.post Re: Ostrowiec i TELE5 23.07.07, 22:23 Hej! Miło słyszeć niektore opinie. A niektore całkiem nie miło:-) Ale co tam... Nikt nie jest prorokiem we własnym kraju:-) Staram się na antenie jak mogę. Jestem debiutantem na antenie ogólnopolskiej i czasami efekt jest różny. Rozumiem Wasze opinie i proszę o wyrozumiałość:-) Póki co traktuję "Lub czasopsima" jako telewizyjną szkołę. Intensywnie pracuję nad sobą i myślę, że niedługo uda mi się Was zaskoczyć czymś ciekawym ale na razie ciiii... Co do Agi to wiem, że budzi ona skrajne emocje i jest delikatnie mówiąc "specyficzna" ale nie ma co liczyć, że się zmieni. Czasami trzeba może przymknąć oczy na pewne jej zachowania;-) Tak naprawdę to bardzo miła dziewczyna, tylko chyba trochę niespełniona... Nie mnie jednak ją oceniać. Od tego są widzowie, czyli Wy. Ku uciesze tych, ktorzy nie lubią nas oglądać - dobra informacja: w sierpniu przerwa w nadawaniu "Lub Czasopisma"... Ale wracamy we wrześniu, chyba, że będę już w innej stacji ale ciiii.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 08:57 A ja jestem ciekaw co sie dzieje z innymi bohaterami biog brothera: Wojtkiem z BB Bitwa, ALicja, Gulczasem, Chemikiem, Hydraulikiem, Madziorem i innymi. Byl art w SE lub F ale nie czytalem Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 10:29 Piszesz, że traktujesz ten program jak "szkołę". Tylko to szkoła na bardzo niskim, wręcz żenującym poziomie i edukacja nie będzie najwyższych lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.post Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 13:18 Zastanawiam się co mogę Ci odpowiedzieć...? Jeśli orientujesz się o co chodzi w telewizji to zrozumiesz, że niełatwo jest stanąć przed kamerą, a konkretniej w moim przypadku przed 3 kamerami i zainteresować czymś widzów. Za kamerami stoi kilkanaście osób (wydawcy, operatzorzy itp.), które na Ciebie patrzą. Dodatkowo świadomość ok. 0,5 milionej widowni (bo taką oglądalność osiąga "Lub Czasopisma") wcale nie ułatwia zadania. Nie wspomnę już o współprowadzącej... Wiem, że siedząc w domu przed telewizorem łatwo jest krytykować, tylko czy ta krytyka rzeczywiście jest konstruktywna? Tele 5 jest kanałem niszowym i tam mogę do woli poeksperymentować bez żadnych konsekwencji. Jestem świadom pewnych oganiczeń jakie ma program. Słaba jakość nagrywania, słaba jakość emisji, opóźnienia dźwięku i wcale nie najnowszy sprzęt. Ale z drugiej strony gdzieś muszę zdobyć telewizyjne "szlify". I wcale tu nie chodzi o treść programu, lecz o sam fakt obycia z kamerą, z produkcją i z radzeniem sobie w różnych sytuacjach o jakich widzom się nie śni. Uczę się eliminować niepotrzebne gesty, jak siadać by dobrze wypaść, jakim tonem głosu mówić, co mówić itd. Wbrew pozorom nie jest to wcale takie łatwe jak Ci się wydaje. To jest ciężka praca nad sobą. Nie chodzę na żadne kursy trenerów medialnych itp. Do wszystkiego dochodzę sam. Wiem, że być może oczekiwalibyście czegoś lepszego, ale tak jak napisałem w poprzednim poście... ktoś już docenił moją pracę i myślę, że wtedy dopiero opadną szczęki wszystkim, którym tak łatwo przychodzi krytyka. Zresztą proponuję się zamienić rolami. Spróbować może każdy... Tylko co powie przed kamerą i jak się zachowa...bo w końcu to jest najprostsza rzecz pod słońcem... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 14:46 3mam kciuki.Ja jak siebie widzę w telewizji,to mam ochotę czyms rzucic w ekran. Buźka dla Frytki-zakręcona z niej laska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.telkonet.pl 24.07.07, 16:19 Nie sądzę,że trzeba się zamieniać miejscami, jak piszesz Łukaszu.Nikt tu nie pretenduje do "stołka" gwiazdki podrzędnego kanału telewizyjnego.Śmieszy mnie tylko WIELKIE HALO w GO, która promuje Ciebie jako kogoś, kto osiąga medialny sukces.Dla mnie to trochę śmieszne.Poza tym piszesz,że niełatwo jest "zająć" widza , zaciekawić go. W istocie, nie jest łatwo.Trzeba mieć do tego predyspozycje, inteligencję , a przede wszystkim wiedzę o świecie i "coś do powiedzenia". Wolałabym,żebyś szlifował swoje umiejętności prezenterskie gdzie indziej i w inny sposób.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.post Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 17:09 neti, myślę jednak, że niektórym przydałoby się wymienić wygodny domowy fotel na "stołek gwiazdki podrzędnego kanału telewizyjnego". Jeśli Cie śmieszy "WIELKIE HALO w GO" to miej pretensje do GO, która "promuje mnie jako kogoś, kto osiąga medialny sukces". Nie wydaje mi się, by w tym mieście był ktokolwiek z jakimikolwiek medialnymi sukcesami. Baka? Salita? Ok. I owszem neti piszę, że niełatwo jest zająć widza, zaciekawić go. W moim przypadku wcale nie pomaga ani siermiężna formuła programu ani współprowadząca. Nie mamy funduszy by wyjść i zrobić relację z ciekawej imprezy, nie możemy na antenie rozmawiać o "poważnych sprawach" tylko o tym "komu dała Kasia Cichopek" używając jak najmniej trudnych słów, tak by program mógł być zrozumiały dla czytelników "Rewii", "Życia na gorąco" itp. Pewnie za osobowość uważasz Szymona Majewskiego? Ok. Zgoda. Tylko racz się dowiedzieć, że wszystkie jego teksty pisze Ola Wolf. Poza tym fantastyczna formuła programu z budżetem ponad 100.000 zł na odcinek i sztabem ludzi odpowiedzialnych za wizerunek. Być może nieskromnie ale nadal uważam, że mam predyspozycje do tego by pracować w telewizji. Zresztą jak już wspominałem moje przypuszczenia potwierdziła jedna z ważniejszych producentek w tej branży... I to wcale nie z "podrzędnego kanału telewizyjnego". O efektach tych potwierdzeń dowiesz się zapewne z "GO" już niebawem:-) Nie ujmuję sobie również inteligencji. Jeśli tego nie wiesz to praca w TELE 5 to nie jedyne moje zajęcie. Z powodzeniem redaguję kolejne numery "BAŁTOWSKIEGO PRZEŁOMU", którego jestem redaktorem naczelnym, z powodzeniem organizuję w Bałtowie imprezy, na które przychodzą tysiące osób, udało mi się stworzyć portal turystyczny baltow.info a także mnóstwo innych rzeczy, do których TELE 5 ma się nijak. Niewątpliwie do powyższych odrobina inteligencji była potrzebna... Wiedzy o świecie również mi nie brakuje. Mimo 23 lat mam bogate doświadczenie zawodowe, o którym moi rówiesnicy mogą tylko pomarzyć. Od pracy jako stażysta w Urzędzie Gminy, przez GCI, redakcję Wiadomości Świętokrzyskich, prowadzenie niemal wszystkich programów TELKONETU i ponad 12 m-cy pracy w Bałtowie, gdzie aktywnie uczestniczę w życiu gminy, a nie skupiam się tylko na konsumowaniu pensji. Czy mam "coś do powiedzenia"? Owszem. Przede wszystkim to, że od mieszkańców swojego miasta chciałoby się oczekiwać wsparcia i większej wyrozumiałości. Ale trudno. Jeśli Cię boli, że "szlifuję swoje umiejętności" to przełącz się najlepiej na publiczną. Tam pełno jest "profesjonalistów"... Równiez pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:18 No muszę przyznać, że program mnie specjalnie nie urzeka. Ale trudno, żebym go oglądał z zapartym tchem, jeśli tematyka mnie nie wciąga. Trafiłem kiedyś przypadkowo, jest koleś z Ostrowca, reklamy specjalnej miastu nie robi, lipy większej też nie, niech tam sobie robi co chce:) Ale nawet odpowiedzi tutaj pokazują, że chyba masz bańkę na karku. Przypuszczam, że jak zejdziesz z wizji nie skaczesz z radości jaka to gwiazda nam wyrasta, więc tym bardziej powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.telkonet.pl 24.07.07, 17:42 Łukaszu, Nie wiem kogo masz na myśli,pisząc,że "niektórym przydałoby się wymienić wygodny domowy fotel na "stołek gwiazdki podrzędnego kanału telewizyjnego".Jeśli masz mnie na myśli, to powiem,ze stwierdzenie to było zupełnie niepotrzebne i nie na miejscu.Tak "ni przypiął ni przyłatał".Piszesz:"Nie wydaje mi się, by w tym mieście był ktokolwiek z jakimikolwiek medialnymi sukcesami".W Tele 5 Łukaszu i Ty (a może powinnam powiedzieć nawet Ty), niestety , nie jesteś w stanie tego sukcesu osiągnać.Poza tym martwi mnie Twoja obłuda.Utyskujesz na siermiężną formułę programu i współprowadzącą, ale "sprzedajesz się" tak tanio(żeby nie powiedzieć dosadniej).Dementuję Twoją insynuację jakoby moim idolem był Majewski.Wręcz przeciwnie.I nie chodzi o osobowość telewizyjną.Bardziej żałuję ,że uczysz się , jak napisała Kamila,w kiepskiej szkole. Nie ujmuję Ci broń Boże inteligencji,uważam,że masz jej wiele, o czym świadczą Twoje posty(nomen omen), choć wiedzy o świecie w tym wieku nie można mieć zbyt wiele, tym bardziej doświadczenia - a tego jesteś TAKI PEWIEN.Więcej pokory, Łukaszu. Moje "wsparcie" dla Ciebie polega na tym właśnie,że szkoda mi twojego talentu (jak oceniła to ważna producentka z branży) na takie żenujące programy. A moja krytyka nie jest krytyką tak dla "dołowania".Ma Ci coś uświadomić. Na zakończenie, pozwolisz z łaski swojej,że sama będę wybierała stacje telewizyjne, które mnie interesują.Nie musisz mi nic radzić.Jestem dorosłą i zapewniam - bardziej doświadczoną osobą.Na pewno nie będę słuchać , jak opowiadacie na antenie:"komu Kasia Cichopek dała". A i jeszcze jedno( tak dla Twojej dziennikarskiej wiedzy), wypowiedzenie typu: "racz się dowiedzieć.."które zawarłeś w swoim poście do mnie, jest w złym guście i jest niepoprawne stylistycznie. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.post Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 18:54 neti, dziekuje za wszystkie rady i uwagi. tlumaczenia nie maja najmniejszego sensu. swoja praca postaram sie udowodnic ze nie trafilem do tv z przypadku. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 do Łukasza.post 24.07.07, 22:55 Miły mój chłopcze - czytam Twe wypowiedzi i jestem wręcz znokautowana. Ile samouwielbienia w tak młodym człowieku. Jaka wysoka samoocena. Pogratulować tylko. Nie często zdarza się tyle fantazji słownych na swój temat wydeklamować. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: do Łukasza.post 25.07.07, 13:02 Ja tez jestem znokautowany, ale jeszcze nie wiem czym Odpowiedz Link Zgłoś
brazilion Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 19:50 Wiadomo,ze "nie jest latwo". Ale jest takie stare powiedzenie, ktore w mojej opinii sprawe rozwiazuje jednoznacznie: "Jak nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz". Zaznaczam, ze programu, o ktorym mowa w zyciu nie ogladalem, a moje zdanie jest wypowiadane w kontekscie bardzo ogolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Do Łukasza Posta 24.07.07, 21:47 Nie chcę być kontrowersyjny, ale gdzie jest ten dom studencki? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.post Re: Do Łukasza Posta 24.07.07, 23:43 ...na zamenhoffa!!! ;-DDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Do Łukasza Posta 25.07.07, 15:09 Hahahahahahahahahahahahahahahaha Rzadzisz stary,juz cię lubię!!! Odpowiedz Link Zgłoś