Dodaj do ulubionych

Ostrowiec i TELE5

18.06.07, 09:08
www.ostrowiecka.pl/news.php?id=1840
Obserwuj wątek
    • ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 18.06.07, 09:11
      Widziałam :D po 2 minutach przełączyłam na TVN METO :D
      • dizzy81 Re: Ostrowiec i TELE5 18.06.07, 09:14
        A kiedy to leci? To też looknę!
        • dizzy81 Re: Ostrowiec i TELE5 18.06.07, 09:15
          A jest tam jakies baner że kolega z Ostrowca? Przemycaa jakies tresci regionalne? A wogole to TELE5 mam czarno białe, nie wiem czemu
          • ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 20.06.07, 12:07
            powtórka wczoraj była gdzieś koło 16.30 poryczałam się ze śmiechu :D
    • ania7718 Re: Ostrowiec i TELE5 20.06.07, 15:36
      Ale ma partnerkę, nie ma co. Większość ludzi ma ubaw z Fryci.
      • pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 12:55
        Jesteś bardzo niemiła a twoje sądy są pochopne.Twoje uwagi sa niestosowne i
        obraźliwe wobec kobiet.A wogóle jak smiesz obrażać osobę,której wcale nie znasz!
        • ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:02
          Panie Doktorze ! może na kawę :)
          Ania ma swoje zdanie jak każdy z nas
          Pathosie ty też nie znasz Ani :)
          • pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:10
            Ewaś,nie uczył cię ktoś,że nie wsadza się palca miedzy drzwi?
            Ja po prostu lubie draznic trolle :-) mOże miałem przodków Wikingów :-D
            • Gość: d81 Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:13
              Kogo nazywasz trollem? Czy przyopadkiem nie przesadzasz?
            • ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:15
              pathos_phobos napisał:

> Ewaś,nie uczył cię ktoś,że nie wsadza się palca miedzy drzwi?
              > Ja po prostu lubie draznic trolle :-) mOże miałem przodków Wikingów :-D

a no nie uczył :) bo uczył mnie czegoś innego :) A co to troll ?
              • pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:16
                Małe zielone złośliwe z wyłupiastymi oczkami i wielkimi spiczastymi uszami
    • Gość: Kamila2604 Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.telkonet.pl 27.06.07, 23:17
      Zobaczyłam dziś program o którym mowa. Ciężko to przyszło strawić. Chłopak (chyba bardzo w sobie zakochany),szukający przed kamerą potwierdzenia (dosłownie)walorów swej urody (narcyzm aż krzyczy) i panna Frykowska nie mająca nic do powiedzenia.
    • brazylion3 Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 00:00

heheheheh może nam rośnie gwiazda, kto wie:)? Ludzie łykają takie programy nawet doustnie:D
      --------------

,,Dla wszystkich wolnych i mężatek (...) dobry kochanek z niego ponoć"
      • ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 09:18
        Dwie gwiazdy :)
        • dizzy81 Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 09:20
          O której to godzinie jest?
          • ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 09:25
            22.05 i powtórki po 16 chyba
            • dizzy81 Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 09:26
              Aha, dzienks
              • lachien Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 16:58
                I tak sie u nas kreuje gwiazdy. Po co przygotowanie dziennikarskie, medialne
                wyczucie, jesli ktos uczestniczył w castingu do Telegotówki. Plis, dajcie mi
                pieluszki. Uwielbiam takich gości. Na codzień mam w sumie do czynienia z takimi
                gwiazdami. Frytę znam "na wylot" i powiem Wam, że faktycznie, jest to bardzo
                medialna osoba, ale czy inteligentna? Pewnie tak, ktos głupi jak but nie
                prowadzi własnych autorskich programów w TV. Pan Łukasz Post pokazuje na wizji,
                jaki z niego profesjonalista, nawet koles nie wie, która kamera akurat go kręci.
                Tylko,n że ludzi to kupią, bo jest kolorowo.
                • ewam_1977 Re: Ostrowiec i TELE5 28.06.07, 19:49
                  Sławek " na wylot" znasz Frytę ? czyli to jakis dziurawiec z niej :)
                  • lachien Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 13:53
                    Znam ją, ponieważ moja stara firma robiła reklame do BB. Porozmawialismy troszkę.
    • Gość: Wojtek_68 wrzucę patyk w mrowisko... Gejom się podoba... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:49
      Już w ostrowcu środowiska gejowskie lubiły kolegę oglądać a co dopiero na forum ogólnokrajowym (a może i szerszym przez satelity)...
      [no to sobie nagrabiłem]
      • ewam_1977 Re: wrzucę patyk w mrowisko... Gejom się podoba.. 29.06.07, 13:57
        Wojtek :)
      • pathos_phobos Re: wrzucę patyk w mrowisko... Gejom się podoba.. 29.06.07, 15:50
        Gość portalu: Wojtek_68 napisał(a):

> Już w ostrowcu środowiska gejowskie lubiły kolegę oglądać a co dopiero na
        forum
        > ogólnokrajowym (a może i szerszym przez satelity)...
        > [no to sobie nagrabiłem]

Hehehe-srodowiska gejowskie w Ostrowcu hehehe
        Oficjalnie zaprzeczam-ani ja ani aisabl ani tym bardziej lachien nie
        ogladaliśmy kolegi a na pewno nie z przyjemnością :-DDDD
        • pathos_phobos Re: wrzucę patyk w mrowisko... Gejom się podoba.. 29.06.07, 15:53
          W imieniu dizziego się nie wypowiadam :-DDD
          (no to teraz ja sobie nagrabiłem)
    • Gość: Kamila2604 Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.telkonet.pl 29.06.07, 16:18
      Żeby się tylko za Łukasza nie wzięły bojówki giertychowsko-wierzejsko-bosakowskie.
      • pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 29.06.07, 16:21
        Eee,no co ty?Przeciez w Polsce nie ma dyskryminacji homoseksualistów!Wiem,bo mi
        Jarek i Lechu powiedzieli! ;-)
        • lukasz.post Re: Ostrowiec i TELE5 23.07.07, 22:23
          Hej!

Miło słyszeć niektore opinie. A niektore całkiem nie miło:-) Ale co tam... Nikt
          nie jest prorokiem we własnym kraju:-)
          Staram się na antenie jak mogę. Jestem debiutantem na antenie ogólnopolskiej i
          czasami efekt jest różny. Rozumiem Wasze opinie i proszę o wyrozumiałość:-)
          Póki co traktuję "Lub czasopsima" jako telewizyjną szkołę. Intensywnie pracuję
          nad sobą i myślę, że niedługo uda mi się Was zaskoczyć czymś ciekawym ale na
          razie ciiii...
          Co do Agi to wiem, że budzi ona skrajne emocje i jest delikatnie
          mówiąc "specyficzna" ale nie ma co liczyć, że się zmieni. Czasami trzeba może
          przymknąć oczy na pewne jej zachowania;-) Tak naprawdę to bardzo miła
          dziewczyna, tylko chyba trochę niespełniona... Nie mnie jednak ją oceniać. Od
          tego są widzowie, czyli Wy.
          Ku uciesze tych, ktorzy nie lubią nas oglądać - dobra informacja: w sierpniu
          przerwa w nadawaniu "Lub Czasopisma"...
          Ale wracamy we wrześniu, chyba, że będę już w innej stacji ale ciiii.... :-)
          • dizzy81 Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 08:57
            A ja jestem ciekaw co sie dzieje z innymi bohaterami biog brothera:

Wojtkiem z BB Bitwa, ALicja, Gulczasem, Chemikiem, Hydraulikiem, Madziorem i
            innymi. Byl art w SE lub F ale nie czytalem
          • kamila2604 Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 10:29
            Piszesz, że traktujesz ten program jak "szkołę". Tylko to szkoła na bardzo
            niskim, wręcz żenującym poziomie i edukacja nie będzie najwyższych lotów.
            • lukasz.post Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 13:18
              Zastanawiam się co mogę Ci odpowiedzieć...? Jeśli orientujesz się o co chodzi w
              telewizji to zrozumiesz, że niełatwo jest stanąć przed kamerą, a konkretniej w
              moim przypadku przed 3 kamerami i zainteresować czymś widzów. Za kamerami stoi
              kilkanaście osób (wydawcy, operatzorzy itp.), które na Ciebie patrzą. Dodatkowo
              świadomość ok. 0,5 milionej widowni (bo taką oglądalność osiąga "Lub
              Czasopisma") wcale nie ułatwia zadania. Nie wspomnę już o współprowadzącej...
              Wiem, że siedząc w domu przed telewizorem łatwo jest krytykować, tylko czy ta
              krytyka rzeczywiście jest konstruktywna?
              Tele 5 jest kanałem niszowym i tam mogę do woli poeksperymentować bez żadnych
              konsekwencji.
              Jestem świadom pewnych oganiczeń jakie ma program. Słaba jakość nagrywania,
              słaba jakość emisji, opóźnienia dźwięku i wcale nie najnowszy sprzęt. Ale z
              drugiej strony gdzieś muszę zdobyć telewizyjne "szlify". I wcale tu nie chodzi
              o treść programu, lecz o sam fakt obycia z kamerą, z produkcją i z radzeniem
              sobie w różnych sytuacjach o jakich widzom się nie śni.
              Uczę się eliminować niepotrzebne gesty, jak siadać by dobrze wypaść, jakim
              tonem głosu mówić, co mówić itd. Wbrew pozorom nie jest to wcale takie łatwe
              jak Ci się wydaje. To jest ciężka praca nad sobą. Nie chodzę na żadne kursy
              trenerów medialnych itp. Do wszystkiego dochodzę sam. Wiem, że być może
              oczekiwalibyście czegoś lepszego, ale tak jak napisałem w poprzednim poście...
              ktoś już docenił moją pracę i myślę, że wtedy dopiero opadną szczęki wszystkim,
              którym tak łatwo przychodzi krytyka.
              Zresztą proponuję się zamienić rolami. Spróbować może każdy... Tylko co powie
              przed kamerą i jak się zachowa...bo w końcu to jest najprostsza rzecz pod
              słońcem...
              • pathos_phobos Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 14:46
                3mam kciuki.Ja jak siebie widzę w telewizji,to mam ochotę czyms rzucic w ekran.
                Buźka dla Frytki-zakręcona z niej laska
                • Gość: neti Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.telkonet.pl 24.07.07, 16:19
                  Nie sądzę,że trzeba się zamieniać miejscami, jak piszesz Łukaszu.Nikt tu nie
                  pretenduje do "stołka" gwiazdki podrzędnego kanału telewizyjnego.Śmieszy mnie
                  tylko WIELKIE HALO w GO, która promuje Ciebie jako kogoś, kto osiąga medialny
                  sukces.Dla mnie to trochę śmieszne.Poza tym piszesz,że niełatwo jest "zająć"
                  widza , zaciekawić go. W istocie, nie jest łatwo.Trzeba mieć do tego
                  predyspozycje, inteligencję , a przede wszystkim wiedzę o świecie i "coś do
                  powiedzenia". Wolałabym,żebyś szlifował swoje umiejętności prezenterskie gdzie
                  indziej i w inny sposób.Pozdrawiam.
                  • lukasz.post Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 17:09
                    neti,

myślę jednak, że niektórym przydałoby się wymienić wygodny domowy fotel
                    na "stołek gwiazdki podrzędnego kanału telewizyjnego". Jeśli Cie
                    śmieszy "WIELKIE HALO w GO" to miej pretensje do GO, która "promuje mnie jako
                    kogoś, kto osiąga medialny sukces". Nie wydaje mi się, by w tym mieście był
                    ktokolwiek z jakimikolwiek medialnymi sukcesami. Baka? Salita? Ok.
                    I owszem neti piszę, że niełatwo jest zająć widza, zaciekawić go. W moim
                    przypadku wcale nie pomaga ani siermiężna formuła programu ani współprowadząca.
                    Nie mamy funduszy by wyjść i zrobić relację z ciekawej imprezy, nie możemy na
                    antenie rozmawiać o "poważnych sprawach" tylko o tym "komu dała Kasia Cichopek"
                    używając jak najmniej trudnych słów, tak by program mógł być zrozumiały dla
                    czytelników "Rewii", "Życia na gorąco" itp.
                    Pewnie za osobowość uważasz Szymona Majewskiego? Ok. Zgoda. Tylko racz się
                    dowiedzieć, że wszystkie jego teksty pisze Ola Wolf. Poza tym fantastyczna
                    formuła programu z budżetem ponad 100.000 zł na odcinek i sztabem ludzi
                    odpowiedzialnych za wizerunek.
                    Być może nieskromnie ale nadal uważam, że mam predyspozycje do tego by pracować
                    w telewizji. Zresztą jak już wspominałem moje przypuszczenia potwierdziła jedna
                    z ważniejszych producentek w tej branży... I to wcale nie z "podrzędnego kanału
                    telewizyjnego". O efektach tych potwierdzeń dowiesz się zapewne z "GO" już
                    niebawem:-)
                    Nie ujmuję sobie również inteligencji. Jeśli tego nie wiesz to praca w TELE 5
                    to nie jedyne moje zajęcie. Z powodzeniem redaguję kolejne numery "BAŁTOWSKIEGO
                    PRZEŁOMU", którego jestem redaktorem naczelnym, z powodzeniem organizuję w
                    Bałtowie imprezy, na które przychodzą tysiące osób, udało mi się stworzyć
                    portal turystyczny baltow.info a także mnóstwo innych rzeczy, do których TELE 5
                    ma się nijak. Niewątpliwie do powyższych odrobina inteligencji była potrzebna...
                    Wiedzy o świecie również mi nie brakuje. Mimo 23 lat mam bogate doświadczenie
                    zawodowe, o którym moi rówiesnicy mogą tylko pomarzyć. Od pracy jako stażysta w
                    Urzędzie Gminy, przez GCI, redakcję Wiadomości Świętokrzyskich, prowadzenie
                    niemal wszystkich programów TELKONETU i ponad 12 m-cy pracy w Bałtowie, gdzie
                    aktywnie uczestniczę w życiu gminy, a nie skupiam się tylko na konsumowaniu
                    pensji.
                    Czy mam "coś do powiedzenia"? Owszem. Przede wszystkim to, że od mieszkańców
                    swojego miasta chciałoby się oczekiwać wsparcia i większej wyrozumiałości. Ale
                    trudno.
                    Jeśli Cię boli, że "szlifuję swoje umiejętności" to przełącz się najlepiej na
                    publiczną. Tam pełno jest "profesjonalistów"...

Równiez pozdrawiam...
                    • Gość: mich Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:18
                      No muszę przyznać, że program mnie specjalnie nie urzeka. Ale trudno, żebym go oglądał z zapartym tchem, jeśli tematyka mnie nie wciąga. Trafiłem kiedyś przypadkowo, jest koleś z Ostrowca, reklamy specjalnej miastu nie robi, lipy większej też nie, niech tam sobie robi co chce:)
                      Ale nawet odpowiedzi tutaj pokazują, że chyba masz bańkę na karku. Przypuszczam, że jak zejdziesz z wizji nie skaczesz z radości jaka to gwiazda nam wyrasta, więc tym bardziej powodzenia.
                    • Gość: neti Re: Ostrowiec i TELE5 IP: *.telkonet.pl 24.07.07, 17:42
                      Łukaszu,
                      Nie wiem kogo masz na myśli,pisząc,że "niektórym przydałoby się wymienić
                      wygodny domowy fotel na "stołek gwiazdki podrzędnego kanału
                      telewizyjnego".Jeśli masz mnie na myśli, to powiem,ze stwierdzenie to było
                      zupełnie niepotrzebne i nie na miejscu.Tak "ni przypiął ni
                      przyłatał".Piszesz:"Nie wydaje mi się, by w tym mieście był
                      ktokolwiek z jakimikolwiek medialnymi sukcesami".W Tele 5 Łukaszu i Ty (a może
                      powinnam powiedzieć nawet Ty), niestety , nie jesteś w stanie tego sukcesu
                      osiągnać.Poza tym martwi mnie Twoja obłuda.Utyskujesz na siermiężną formułę
                      programu i współprowadzącą, ale "sprzedajesz się" tak tanio(żeby nie powiedzieć
                      dosadniej).Dementuję Twoją insynuację jakoby moim idolem był Majewski.Wręcz
                      przeciwnie.I nie chodzi o osobowość telewizyjną.Bardziej żałuję ,że uczysz
                      się , jak napisała Kamila,w kiepskiej szkole.
                      Nie ujmuję Ci broń Boże inteligencji,uważam,że masz jej wiele, o czym świadczą
                      Twoje posty(nomen omen), choć wiedzy o świecie w tym wieku nie można mieć zbyt
                      wiele, tym bardziej doświadczenia - a tego jesteś TAKI PEWIEN.Więcej pokory,
                      Łukaszu.
                      Moje "wsparcie" dla Ciebie polega na tym właśnie,że szkoda mi twojego talentu
                      (jak oceniła to ważna producentka z branży) na takie żenujące programy. A moja
                      krytyka nie jest krytyką tak dla "dołowania".Ma Ci coś uświadomić.
                      Na zakończenie, pozwolisz z łaski swojej,że sama będę wybierała stacje
                      telewizyjne, które mnie interesują.Nie musisz mi nic radzić.Jestem dorosłą i
                      zapewniam - bardziej doświadczoną osobą.Na pewno nie będę słuchać , jak
                      opowiadacie na antenie:"komu Kasia Cichopek dała".
                      A i jeszcze jedno( tak dla Twojej dziennikarskiej wiedzy), wypowiedzenie
                      typu: "racz się dowiedzieć.."które zawarłeś w swoim poście do mnie, jest w złym
                      guście i jest niepoprawne stylistycznie.
                      Serdecznie pozdrawiam.
                      • lukasz.post Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 18:54
                        neti,

dziekuje za wszystkie rady i uwagi. tlumaczenia nie maja najmniejszego sensu.
                        swoja praca postaram sie udowodnic ze nie trafilem do tv z przypadku.

pozdrawiam!
                      • kamila2604 do Łukasza.post 24.07.07, 22:55
                        Miły mój chłopcze - czytam Twe wypowiedzi i jestem wręcz znokautowana. Ile
                        samouwielbienia w tak młodym człowieku. Jaka wysoka samoocena. Pogratulować
                        tylko. Nie często zdarza się tyle fantazji słownych na swój temat wydeklamować.
                        Gratulacje.
                        • dizzy81 Re: do Łukasza.post 25.07.07, 13:02
                          Ja tez jestem znokautowany, ale jeszcze nie wiem czym
              • brazilion Re: Ostrowiec i TELE5 24.07.07, 19:50
                Wiadomo,ze "nie jest latwo". Ale jest takie stare powiedzenie, ktore w mojej
                opinii sprawe rozwiazuje jednoznacznie: "Jak nie potrafisz, nie pchaj sie na
                afisz".

Zaznaczam, ze programu, o ktorym mowa w zyciu nie ogladalem, a moje zdanie jest
                wypowiadane w kontekscie bardzo ogolnym.
    • kszo.pany Do Łukasza Posta 24.07.07, 21:47
      Nie chcę być kontrowersyjny, ale gdzie jest ten dom studencki?
      • lukasz.post Re: Do Łukasza Posta 24.07.07, 23:43
        ...na zamenhoffa!!! ;-DDDDDDDDDDDDDDDD
        • pathos_phobos Re: Do Łukasza Posta 25.07.07, 15:09
          Hahahahahahahahahahahahahahahaha
          Rzadzisz stary,juz cię lubię!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka