Dodaj do ulubionych

Historyczny debiut

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:25
Historyczny mecz, historyczny remis

Iście emocjonujące spotkanie zafundowali swoim kibicom drużyny Drukarzy i Forumowiczów, którzy w piątkowy wieczór zadebiutowali na sztucznej nawierzchni boiska przy ulicy Kolejowej. Na swój debiut musieli jednak poczekać, gdyż mimo umówionej godziny na płycie boiska trenowali piłkarze trzecioligowego KSZO.
Oba zespoły zagrały w osłabionych składach. W drużynie forumowiczów nie pojawił się awizowany wcześniej zawodnik z Lublina, brakło również etatowego bramkarza, jednak jego zmiennik zaprezentował się wyśmienicie i należy sądzić że wywalczył sobie miejsce w bramce na dłużej. Do składu po kontuzji wrócił misiek i trzeba przyznać, że radził sobie znakomicie. W drużynie Drukarzy po tygodniowej przerwie pojawił się Buksy, który zagrał w pełnym wymiarze czasu.
Początek spotkania to badanie się obu zespołów zapoznanie z nową nawierzchnią, na której przyszło im grać po raz pierwszy. Obiektywnie trzeba stwierdzić, że sztuczna trawa nie przypadła wszystkim do gustu, szczególnie krytyczny w ocenach był dizzy, który po pierwszym wślizgu postanowił ograniczyć kontakt gołych nóg z gumową wyściółką.
Pierwsze minuty meczu tradycyjnie należały do Drukarzy, których ataki sunęły głównie prawą stroną boiska, gdzie dobrze początkowo radził sobie dizzy, skutecznie uprzykrzając życie graczom Drukarzy. Jednak szczęście nie trwało zbyt długo, po zderzeniu z rywalem, musiał pozbyć się okularów, co ograniczyło jego widoczność do 20 metrów – stąd często spóźnione reakcje.
Dość długo utrzymywał się wynik bezbramkowy, jednak pod koniec pierwszej połowy Drukarzom udało się strzelić dwie dość przypadkowe bramki, wykorzystując tutaj braki szybkościowe miśka. Drużyna forumowiczów grała długimi przerzutami na wysuniętych Mikołaja i Brazyliona, i trzeba przyznać, że gdyby zagrania były bardziej celne, wynik do przerwy mógłby wyglądać inaczej. Trzeba jednak oddać drużynie Drukarzy, że też mieli wiele sytuacji, których nie mogli wykorzystać, na ich drodze stawał dobrze dysponowany Korba.
Po przerwie obraz meczu nie uległ zmianie, grę prowadzili Drukarze, a Forumowicze groźnie kontratakowali. Dwie szybkie kontry w wykonaniu formowego temu przyniosły im dwie bramki, a tablica świetlna pokazała wynik 2:2, który był zaskoczeniem dla licznie zgromadzonej publiczności. Na listę strzelców wpisali się kolejno Mikołaj i Brazylion, ten ostatni jednak miał kilka innych stuprocentowych sytuacji, jednak jego strzały były kierowane wprost w bramkarza. Ciekawostką jest fakt, że w drugiej części gry, na tej pozycji zagrał przez chwilę Busky, który ponosi odpowiedzialność za utratę jednej z bramek, szybko został zmieniony przez zażenowanych sytuacją Drukarzy. Zupełnie niewidoczny w tej części gry i całym meczu był Prezes, który był cieniem piłkarza z poprzednich spotkań. Być może to zmęczenie organizmu, lub jego anioł stróż w tym meczu – misiek.
Od stanu 2:2 Drukarze odskakiwali na jedną bramkę, jednak Forumowicze szybko odrabiali straty. Mecz zakończył się ostatecznie wynikiem 4:4, który jest historycznym remisem w konfrontacji obu zespołów.

Wypowiedzi pomeczowe:

B3: Panie redaktorze, myślałem, że nie wytrzymam, słabo, słabo z kondycją! Mogłem strzelić więcej, ale nie wchodziło, za bardzo technicznie, trza było walić na siłę

Buksy: Ale mi się dostało, opieprzyli mnie zza połowy za tą bramkę. W sumie dobry szybki mecz, wynik nas nie satysfakcjonuje, jednak Forumowicze zrobili kolosalne postępy i nie jest już tak łatwo
Obserwuj wątek
    • evka16 Re: Historyczny debiut 21.07.07, 19:28
      No chłopaki tak trzymać:D
      • w.kielanowska Re: Historyczny debiut 21.07.07, 20:02
        A kiedy teraz gracie,bo pewien pan mógłby Was za tydzień wspomóc..
        • Gość: d81 Re: Historyczny debiut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 20:07
          Za tydzien w piątek chyba:)

----

lecimy kochani nie stoimy!!!
    • Gość: d81 Re: Historyczny debiut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 20:13
      Przepraszam za moją grę, zwłaszcza Michała, który był wyrażnie wsciekły na mnie:)
      • w.kielanowska Re: Historyczny debiut 21.07.07, 20:39
        Celiusz może stanąć na bramce i pyta czy ma brać buty czy nie...:)))
        • brazylion3 Re: Historyczny debiut 21.07.07, 20:45
          dawaj go Wiola:):):) tylko p meczy pożytku z niego nie będzie...wypompuje się:D:D:D:D Przynajmniej ja tak mam:(:(:(:(:(
          Wstepnie piątek 19.00 Kolejowa

forum Team stoi otworem:)
          --------------

,,Dla wszystkich wolnych i mężatek (...) dobry kochanek z niego ponoć"
          • michal13w Re: Historyczny debiut 21.07.07, 21:35
            Pewnie! Zapraszamy do drużyny:)

Dizzy przestań imputować! Nie byłem na Ciebie nawet zły chłopie! Na siebie
            jestem zły za każdym razem jak se nie radzę!
            • dizzy81 Radzisz se fantastycznie 22.07.07, 04:58
              Chciałbym grac tak jak ty!
              • brazylion3 Re: Radzisz se fantastycznie 22.07.07, 13:18

Ja nie mogę z Wami:D przegoście. Ja tylko pamiętam jak Michał w jednym z meczyków d81 mobiliowa do walki:D Michałto wojownik. Dodatkowo robi szybko postepy. Mario też. W ostatnim meczu piłki szły przez jego stronę:D
                --------------

,,Dla wszystkich wolnych i mężatek (...) dobry kochanek z niego ponoć"
                • monika.dk Re: Radzisz se fantastycznie 23.07.07, 08:25
                  co za relacja! zupełnie jakbym tam była :)
                  gratuluję wyniku !
                • dizzy81 Re: Radzisz se fantastycznie 24.07.07, 09:35
                  Nie przesadzaj, ja nie potrafie przyjac pilki zagranej z powietrza, wiec jedyne
                  co moge pociagnac do przodu to na dobieg lub z klepki po ziemi
    • skladak1968 Re: Historyczny debiut 23.07.07, 08:28
      Byłem. Widziałem. Straszne zadziory piłkarskie :) Zazdroszczę kondycji :)
      • michal13w Re: Historyczny debiut 23.07.07, 09:57
        Jak się nie ma umiejętności to pozostaje tylko być wojownikiem:D
        • Gość: d81 Re: Historyczny debiut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 11:33
          Michał to taki BraveHeart ostrowieckich boisk :D
          • michal13w Re: Historyczny debiut 23.07.07, 11:35
            no...a Ty jesteś marka, tak? mhm
            • dizzy81 Re: Historyczny debiut 23.07.07, 11:35
              Dużo myslalem, i doszedłem do wniosku że jestem nikim
              • skladak1968 Re: Historyczny debiut 23.07.07, 11:44
                Nie przesadzajcie Panie Kolego!
              • Gość: d81 Re: Historyczny debiut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 12:02
                Ale jeszcze ja Wam pokaże!:)
                • skladak1968 Re: Historyczny debiut 23.07.07, 12:03
                  I taki jesteś fajniejszy ;) :D
                  • dizzy81 Re: Historyczny debiut 23.07.07, 12:06
                    To jak to jest z tym sekwencyjnym gazem? ile za taka porzyjemnosc?
                    • skladak1968 Re: Historyczny debiut 23.07.07, 12:07
                      Nie miałem kiedy się zorientować niestety
                      • misiek7307 Re: Historyczny debiut 23.07.07, 12:33
                        Sekwencja taka jak potrzeba to 2,2 do 2,4:) ja sie dowiedzialem!:)
                        • dizzy81 Re: Historyczny debiut 23.07.07, 12:36
                          rozumiem że te 2,2 lub 2,4 trzeba wymnozyc przez stały wspolczynnik rzedu 1000
                        • michal13w Re: Historyczny debiut 23.07.07, 12:37
                          A wracając do tematu, to naprawdę do dupy ta sztuczna trawa jak na mój gust.
                          Przejście z naturalnej było bolesne. No i w sumie proponowałbym rozważyć powrót
                          na różaną, bo jak dalej będzie taka frekwencja to trochę lipa, po 8-9 osób na
                          całe boisko? Na różanej chociaż mogliśmy mniejsze bramki i boisko ustawić.
                      • Gość: bmw pytanko IP: *.opera-mini.net 23.07.07, 12:37
                        Wy naprawde gracie na Kolejowej?.Tylko powazne odpowiedzi:)robicie mi smaka, oj robicie:).Z 5 lat temu kopalem ostatni raz moze:)kondycyja juz nie ta mocium panie i panowie.Ale ten piatek!nie ma szans na dotarcie.Ostatnio bylem o 21 w Ostrowcu w piatek:(
                        • dizzy81 Re: pytanko 23.07.07, 12:53
                          Tak gramy na Kolejowej! Zgadzam się z Michałem, ta trawa jest do dupy! Po kilku meczach jej już nie będzie! Ja po wykonanym wślizgu mam 10 szram na lewej nodze i zdarty fragment pośladka!
                          • Gość: misiek7307 Re: pytanko IP: 212.2.99.* 23.07.07, 13:06
                            mnie ta trawa nie przeszkadzała,ale nie zaliczyłem z nią bliskiego spotkania 3-go stopnia jak dizzy więc mogę być nieobiektywny?!A Różana i Świętokrzyska są podobno poddawane renowacji.
                            • dizzy81 Re: pytanko 23.07.07, 13:08
                              Ja mogę grać, ale jak zaryjesz o zwirek to jest problem:) BMW, nie ma problemu, mozemy nawet o 22 zagrac pod warunkiem ze zaplacisz za sztuczne swiatlo :D
                            • tommur1 Re: pytanko 23.07.07, 23:29
                              Zgadza się. Przejeżdżałem wczoraj Różaną i mimo, że to była niedziela na murawie trwały intensywne prace.
                              • monika.dk tommur1 - witamy nowego usera 24.07.07, 08:01

• Gość: d81 Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 08:03
                                czy kolega gra z nami w pilke? bo wczoraj taka gafe mialem ze szkoda gadac;/
                                • Gość: misiek7307 Re: pytanko IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.07.07, 08:32
                                  Bingo dizzy!:) wszak tommur1 gra w pomocy lub czasami w obronie naszej forumowej ekipy:)
                                  • dizzy81 Re: pytanko 24.07.07, 08:43
                                    Yyy, rocznik 73 czy 78? wtedy bede wiedzial, pamietam napis na koszulce, jak
                                    dobrze kojarze to pan pilkarz ma astrę
                                    • tommur1 Re: pytanko 24.07.07, 09:54
                                      73 jak już odpisał misiek.
                                      Astra też się zgadza
                                      • michal13w Re: pytanko 24.07.07, 10:44
                                        piszą o tych pracach w ostrowieckiej, to przy kolejowej, to w tej chwili jedyne
                                        takie czynne boisko, nie mamy innej opcji.
                                        • dizzy81 Re: pytanko 24.07.07, 10:51
                                          No wlasnie, napisali ze graly rezerwy i trenowalo KSZO a ze my grali i byl
                                          remis to juz nie !
                                  • dizzy81 Re: pytanko 24.07.07, 08:43
                                    Aj misiu,monitoring, monitoring...
                                    • Gość: misiek7307 Re: pytanko IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.07.07, 08:49
                                      73 oczywiście-podobnie jak misiek i bobo-wszak to klika z jednej klasy III LO :)
                                      • dizzy81 Re: pytanko 24.07.07, 08:50
                                        Looo, to pewnie niezle lody krecicie
                                        • ewam_1977 Re: pytanko 24.07.07, 12:47
                                          no to mnie takie wydarzenie o minęło :( Chłopcy jestem z Was dumna :)

Jeszcze tylko o takie same się postarajcie , bo Drukarze w tych swych strojach
                                          są na pierwszym planie !
                                          • michal13w Re: pytanko 24.07.07, 13:05
                                            Dizzy Ty coś mówiłeś o forumowych strojach, zadziałaliby my co w temacie:D
                                            • Gość: d81 Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:06
                                              Mogliby my zadzialac, ale misiek jest lepszy spec!Ja troche sie splukalem
                                              ostatnio, ale cos sie wymysli
                                              • ewam_1977 Re: pytanko 24.07.07, 13:08
                                                trza kupić spodenki i podkoszulki w jakimś tam wybranym przez Was kolorze
                                                I zrobić nadruk w sitodruku .Nie wiem czy u nas w Ostrowcu jest coś takiego
                                                • Gość: d81 Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:09
                                                  eeeee, jak ma byc profesional to trzeba nike
                                                  • michal13w Re: pytanko 24.07.07, 13:11
                                                    Misiu jak to widzisz?
                                                  • dizzy81 Re: pytanko 24.07.07, 13:13
                                                    Misiek ma znizki, zlote karty i wogole, ja w to wchodze, pewnie neonek tez!Jak
                                                    sie bawic to teraz bo potem nie bedzie czasu:D
                                                  • ewam_1977 Re: pytanko 24.07.07, 13:13
                                                    "łyżwe" wam mogę wyhaftować ręcznie
                                                  • misiek7307 sama koszulka w dobrej cenie 24.07.07, 20:46
                                                    www.allegro.pl/item215648942_koszulki_reprezentacji_brazylii_ztwoim_nazwiskiem.html

może na canarinhios bo mamy b3 i braziliona:)
                                                  • misiek7307 sama koszulka w dobrej cenie 24.07.07, 20:52
                                                    albo patriotyczna
                                                    www.allegro.pl/item215650068_koszulki_reprezentacji_polski_z_twoim_nazwiskiem.html

Generalnie jakbysmy się zdecydowali na komplety piłkarskie to czas oczekiwania
                                                    wynosi ok. 2-3 tygodni:(

Ja myslę że warto skorzystać z firmy którą zaproponował tommur1, bo to jest
                                                    cały komplet w dobrej jakości.

A Drukarze grają w takich:

www.mihoo.net/stroje/galeria/etc1.jpg
                                                    a kupili je tu: www.stroje.info/
                                                  • dizzy81 Re: pytanko 24.07.07, 13:23
                                                    www.allegro.pl/item215043124_komplety_pilkarskie_stroje_nadruk_gratis_umbria.html
                                                  • dizzy81 Re: pytanko 24.07.07, 13:25
                                                    www.regio.pl/kreator.htm
                                                  • skladak1968 Re: pytanko 24.07.07, 13:25
                                                    Te photos01.allegro.pl/photos/oryginal/215/04/31/215043124_4 fajne ;)
                                                  • dizzy81 Re: pytanko 24.07.07, 13:27
                                                    Pani jest gratois podobno
                                                  • ewam_1977 Re: pytanko 24.07.07, 13:29
                                                    pomyślcie o tych strojach to może jeszcze gratis jakieś panie z pomponami
                                                    dostaniecie w pakiecie :D
                                                  • tommur1 Re: pytanko 24.07.07, 13:39
                                                    Zamawiałem w
                                                    www.r-gol.com/index1.html
                                                    razem z nadrukami 98PLN za komplet
                                                    Strój do zobaczenia w piątek na meczu
                                                  • dizzy81 Re: pytanko 24.07.07, 13:42
                                                    Minimalna zamowienie to 5 komlpetow, nie wiem czy uzbieramy tyle chetnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka