Dodaj do ulubionych

Renament vel Remanent

03.01.08, 10:20
Czy ktoś mi może wyjaśnić do czego to kuomu i dlaczego jest robione po Nowym Roku? Bo z tego co słyszałem to jeśli się robi coś takiego, to raczej przed końcem roku, prosze fachowców o wyjaśnienie:) Kiedyś w KR w warzywniamu moje zdziwienie wywołał fakt, kiedy to pani ważyła ziemniaki, które jej zostały...
Obserwuj wątek
    • Gość: pit Re: Renament vel Remanent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 10:36
      jest to wymagane min ustawa o rachunkowosci (tzw inwentaryzacja) i
      przeprowadzane jest na ostatni dzien roku obrotowego czyli 31.12.
    • rotarepo Re: Renament vel Remanent 03.01.08, 11:27
      Warzywniamu to jakaś nowy sklep ? Z konsumpcją warzyw na miejscu >
      • dizzy81 Re: Renament vel Remanent 03.01.08, 11:36
        czepiaslki:D
        • rotarepo Re: Renament vel Remanent 03.01.08, 11:37
          Tylko nie po nazwisku . Brudzia tośmy razem nie pili
          • se_nka0 Re: Renament vel Remanent 03.01.08, 11:40
            Wigor wraca na forum:))
            • rotarepo Re: Renament vel Remanent 03.01.08, 11:42
              Dobrze ,że nie wiagra ;)
              • bmwariat Re: Renament vel Remanent 03.01.08, 17:03
                kupiony - sprzedany = to co zostalo.Remanent robi sie jeszcze w lipcu.Musisz liczyc wszystko.Z kasy fiskalnej wyciagasz raport a pozniej wszystko liczysz czy zgodne jest ze stanem,sporzadzasz dokumentacje.Wiem bo robilem w malym spozywczo-monopolowo-warzywnym:)
                "Tylko życie poświęcone innym jest warte przeżycia.." A. Einstein

"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi"
                • dizzy81 Re: Renament vel Remanent 03.01.08, 17:34
                  Czy na zachodzie też sklepy są pozamykane 2-3 stycznia? (W Casto tam normalnie otwarte)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka