Dodaj do ulubionych

Nie dla młodych

03.03.08, 12:30
ta wiadomość.Wiem.Oby nigdy to Was nie dotyczyło.Nie ma już na kim oszczędzać...
emerytury.wp.pl/POD,3,a,2,b,4,wid,9712246,wiadomosc.html?rfbawp=1204450078.853&ticaid=1576d
Obserwuj wątek
    • atede Re: Nie dla starych 03.03.08, 20:43
      Z artykułu wynika, że to emeryci znów wykiwani zostali...
      • se_nka0 Re: Nie dla starych 04.03.08, 06:43
        Dokładnie tak.Nie pierwszy raz .
        • atede Re: Nie dla starych 07.03.08, 17:04
          Nie dla młodych, nie dla starych -Dla idiotów?
          • se_nka0 Re: Nie dla starych 12.03.08, 09:22
            Dodatek czy obiecanki?Zobaczymy...
            emerytury.wp.pl/POD,1,a,2,b,0,wid,9746445,wiadomosc.html?rfbawp=1205247639.787&ticaid=15842
    • kamila2604 Re: Nie dla młodych 12.03.08, 09:49
      Cholera bierze jak co pewien czas jakiś polityk z bożej łaski za emerytami się opowiada. Dać im na wegetowanie 30 czy może 50 złotych, a może nie dawać wogóle? A pytam monopolisty ZUS-u i politykierów - gdzie moje składki (przecież nie małe) odprowadzane przez lat kilkadziesiąt po to by godnie żyć.
      Gdybym sama miała możliwość nimi dysponować przez te lata, nie czekałabym na jałmużnę.

--
      "gdy świnie przeklinają się nawzajem, mówią może: ty człowieku"
      • lachien Re: Nie dla młodych 12.03.08, 11:01
        Dokładnie. To jest tak samo jak z ubezpieczeniem zdrowotnym. Za te pieniądze w
        razie czego powinniśmy być w lektyce niesnieni do szpitala. A co tak naprawdę
        się dzieje. Kiedyś jakaś baba jechała w autobusie w godzinach szczytu na Grota z
        różą pnącą w doniczce. Pomijam fakt, że rozumu jej poskąpili w chwili narodzin,
        bo trzeba go nie mieć, aby takie rzeczy robić. Miałem nieszczęście stać za nią i
        babsztyl prąc ku drzwiom na przystanku chlastnął mnie po oczach tym krzachkiem.
        W jedno trafił, więc oczywiści zaraz przestałem odbierać bodźce wzrokowe i chcąc
        nie chcąc udałem sie na ostry dyżur do szpitala czerniakowskiego. A tam strajk.
        Nie przyjmą mnie. Nosz kuwa mówię płacę grube pieniądze co miesiąc za
        ubezpieczenie a tutaj co. Gó.. mnie obchodzi, że ludzie wybrali kolejny głupi
        rząd który ma gdzies wszystkich i nie ma kasy na podwyżki. Zasranym obowiązkiem
        jest opatrzenie mi oka i pomijając ludzkie uczucia sram na Wasz strajk. Wreszcie
        z wielką łachą mnie opatrzyli. Na co płacę ciężki pieniądze za wyprówanie sobie
        żył? Od tej pory mam opieke medyczną w prywatnej klinice i tam się szanuje
        pacjęta. Wiedzą za co sie im płaci.
        • kamila2604 Re: Nie dla młodych 12.03.08, 11:28
          Ty Lachien piszesz o strajkujących (dla mnie to skandal - strajk w szpitalach, przychodniach...)
          Ja opiszę pewną sytuację mnie tyczącą: mój NFZ to mazowiecki. Tak się złożyło, że w myśl pewnych durnych przepisów przez lat pięć muszę być zameldowana w W-wie. Mieszkam w Ostrowcu. Dopadnie mnie grypa - przyjmą jak z łaski - tylko najpierw przeprowadzą spowiedź powszechną - dlaczego, po co, czemu - tysiące durnych pytań przez rejestratorki zadane. Ale to tylko grypa. A jak przyjdzie udać się do specjalisty, bo zacznie się coś poważniejszego z człowiekiem dziać? To co - jeździć do W-wy bo tam mój fundusz? Chore przepisy, chory kraj i chorzy ludzie. I dlatego uważam, że nasze pieniądze ( a są to rocznie pokaźne kwoty) które idą do tzw. wspólnego kotła są wydawane zgodnie z życzeniami urzędników a nie pacjentów.
          --
          • lachien Re: Nie dla młodych 12.03.08, 11:37
            Z tego co wiem teraz juz nie ma rejonizacji. Chodzisz gdzie chcesz niezależnie
            od zameldowania. Tylko, że Panie w przychodniach nie chcą sobie sprawiać kłopotu
            informując Cię o tym.
            • lachien Re: Nie dla młodych 12.03.08, 11:39
              Tutaj najlepiej zorientowanym jest Pathos. Pathos powiedz jak to jest z ta
              rejonizacją.
            • kamila2604 Re: Nie dla młodych 12.03.08, 11:51
              O, dobrze wiedzieć - teraz będę bardziej bojowa:)
              --
    • Gość: aza Re: Nie dla młodych IP: 213.17.232.* 12.03.08, 11:08
      jak ktoś ma "dodatek" do czaszki zwany mózgiem to tylko tyle może
      wymyśleć
      Mózgi PIS włożone do skorupy orzecha świetnie się sprawdzają jako
      grzechotki.
      Debilki , nie lepiej to zmieśc podatki od emerytur,waloryzować
      podstawę wymiaru itp,niż wymyślać dodatki
      • lachien Re: Nie dla młodych 12.03.08, 11:20
        Kogo nazywasz debilkami?
        • temponick Re: Raczej dla idiotów 13.03.08, 17:04