Dodaj do ulubionych

www.mariusz-marciniak.eu

28.09.06, 17:48
Witam serdecznie,
Tytuł mojego postu to adres strony www, która niebawem ruszy a na której
znajdziecie Państwo kilka informacji o mnie i mój program wyborczy.
Zdecydowałem się kandydować do Rady Powiatu kieleckiego. Dlaczego kandyduję i
co mam do zaoferowania napiszę już w krótce. Czekam na wszelkie sugestie i
uwagi. Mój e-mail: poczta@mariusz-marciniak.eu

Z poważaniem
Mariusz Robert Marciniak
Obserwuj wątek
    • necik84 Re: www.mariusz-marciniak.eu 29.09.06, 16:13
      kiedy ruszy strona?? czy bedzie tam program wyborczy?? a dlaczego nie
      startujesz na radnego Naszej gminy?? sory za tyle pytan. prosze o odpowiedzi.
      pozdrawiam
      • mariuszmarciniak Re: www.mariusz-marciniak.eu 29.09.06, 18:24
        Strona ruszy za kilka dni. Pod koniec przyszłego tygodnia będzie gotowa i
        opublikowana. Znajdzie się tam jak najbardziej program wyborczy.
        A dlaczego nie kandyduję do rady gminy? Tam jest za duży tłok :) a tak serio,
        mam inne cele, które chcę realizować a niestety nie wszystko da się zrobić na
        poziomie gminy. Poza tym niepodoba mi się poziom uprawiania polityki w naszej
        gminie. Nie chcę być tam gdzie najważniejsze są partykularne interesy. To co
        chcę robić dla naszej gminy i tak zrobię bez względu na to czy będę radnym czy
        nie. Myślę tutaj o MIstrzostwach Chęcin w narciarstwie i snowboardzie, które
        zorganizowałem w lutym tego roku a które przyciągnęło sporo ludzi i byli
        zadowoleni. Dalej to Klub Narciarski, który zorganizował Obóz Narciarski w
        Bukowinie Tatrzańskiej. Dwie rzeczy, które jednocześnie bawią i promują gminę.
        A jeśli chodzi o Radę Powiatu to szczegółowo opiszę na mojej stronie
        internetowej.
        Jeśli masz jeszcze jakies pytania do mnie lub ktokolwiek inny, z przyjemnością
        na nie odpowiem.

Pozdrawiam
        Mariusz Marciniak
        • mariuszmarciniak Re: www.mariusz-marciniak.eu 29.09.06, 19:17
          republika.pl/mariuszmarciniak/index.html?id=1159549860
          • necik84 Re: www.mariusz-marciniak.eu 30.09.06, 13:46
            dzieki za odpowiedz. co do "tłoku" to masz całkowita racje. mnie az to odpycha
            od tej całej rady. jakies głupie uklady zamiast dzialac razem. a na zawodach
            narciarskich bylem:) mam nadzieje ze w tym roku tez beda. pozdrawiam i zycze
            powodzenia
            • mistrzbur Re: www.mariusz-marciniak.eu 03.10.06, 23:09
              No prosze niech sie pan marciniak wytlumaczy z niemczoofki, a kandyduje do
              kielcoofa bo ojcu konkurencji nie bedzie robil w Chęcinach!!! pogratulowac<lol>
              • mariuszmarciniak Re: www.mariusz-marciniak.eu 04.10.06, 16:59
                Dla informacji. Ojcu nie robię konkurencji ponieważ nie będzie startował na
                radnego.
                • mistrzbur Re: www.mariusz-marciniak.eu 04.10.06, 20:34
                  mariuszmarciniak napisał:

> Dla informacji. Ojcu nie robię konkurencji ponieważ nie będzie startował na
                  > radnego.
                  No i własnie to napisałem ze nie bedziesz robil mu konkurencji i startujesz do
                  kielcooofa.
          • ilux Re: www.mariusz-marciniak.eu 03.10.06, 22:05
            Hola panie Marciniak,
            Czy to nie Pan na spółkę z Jaworskim wzięliście się za Niemczówkę?
            Coś mi się wydaje że wasze piekne obietnice leżą w pyle i gruzie
            i to bardzo dosłownie. Nie wygląda że kiedykolwiek wstaną
            Tak z ciekawości zapytam: kar umowa z gminą to nie przewiduje żadnych za
            dokumentne rozpieprzenie bezcennego dla Chęcin zabytku?!
            Bo moim skromnym zdaniem to winieneś ze wspólnikiem za to zdrowo beknąć.
            Co ty tam wypisujesz? >>O pracy społecznej piszę nie dlatego żeby się
            chwalić ale dlatego że ja to poprostu lubię
            robić i chcę zarazić tym innych<< Dzięki serdeczne ale nie reflektuje. Jak mnie
            tym co robisz zarazisz, to grozi mi seria bolesnych zastrzyków co najmniej. Twój
            plan pójcia do powiatu popieram - przynajmniej uwolnisz od siebie Chęciny
            dobrodzieju
            • mariuszmarciniak Re: www.mariusz-marciniak.eu 04.10.06, 16:58
              Jakbyś jeden z drugim cokolwiek wiedział co zostało zrobione w Niemczówce to
              mógłbyś zabierać głos. Kolejny co uwierzył być może w skarb znaleziony przez
              Marciniaka w Niemczówce. HEHe. Weź z gminy dokumenty mówiące co zrobiłem zanim
              się wycofałem z inwestycji. Jaki był stan przed remontem, co prawda
              niedokończonym ale jednak.
              Po drugie, gdybyś mnie znał osobiście, to wiedział byś co robię i w co się
              angażuję. A ty? Usłyszysz o skarbie, że dolę dostał Jaworski i pewnie dlatego
              odszedł z urzędu, że Niemczówka zniszczona itd I NA SIŁĘ CHCESZ ZAINTERESOWAĆ
              TYM INNYCH.
              Ilux - ja mogę uwolnić Chęciny od siebie, a skoro ty masz być tym lekarstwem to
              pochwal się jakimkolwiek przedsięwzięciem dla tejże gminy
              • mieszkaniec34 Re: www.mariusz-marciniak.eu 04.10.06, 17:44
                Popieram ripostę Marciniaka.
                Ktoś coś usłyszy, przekręci i puści w obieg nie mając o tym pojęcia.
                Najłatwiej jest krytykować kogoś, kto coś robi, niż zrobić coś samemu.
                • mariuszmarciniak Re: www.mariusz-marciniak.eu 04.10.06, 20:53
                  Chciałbym w tym miejscu wyjaśnić wszystkim zainteresowanym jak wyglądała
                  sytuacja z Niemczówką, której byłem dzierżawcą a którą chciałem zagospodarować
                  na restaurację, pub w piwnicach i ogródek piwny w podwórzu.
                  W sali głównej miała być urządzona restauracja do tego celu musiał być obniżony
                  poziom podłogi. Została zerwana stara, przegniła drewniana podłoga. Poziom
                  został obniżony. Sień przejazdowa została otynkowana, uzupełnione ubytki.
                  Ściany zostały odizolowane żeby wilgoć się nie dostawała do środka. Zostały
                  przeprowadzone badania mykologiczne ponieważ strop był zagrzybiony. Został on
                  zabezpieczony środkiem grzybobójczym. Dach nad salą główną został naprawiony,
                  ponieważ w czasie deszczu woda płynęła po ścianach. Piwnice zostały częściowo
                  oczyszczone i przeprowadzono tam badania archeologiczne. Sprawdzono gdzie
                  kończą się fundamenty po to by można tam urządzić pub. Założona została rynna,
                  której nigdy wcześniej nie było. Sporządzone są pomiary architektoniczne,
                  geodezyjne. Opracowany został wstępny projekt urządzenia lokalu.
                  Dlaczego się wycofałem? Problemy wyniknęły nastepujące: mieszkańcy Niemczówki
                  mieli dostać nowe lokale mieszkaniowe żeby nie było problemów chociażby z
                  hałasem - nie dostali, nie ma własnego przyłącza kanalizacyjnego, Niemczówka
                  podłaczona jest do kanalizacji klasztoru a przepustowość rur jest za mała żeby
                  przyjąć odpady z restauracji. Koszt wybudowania własnego przyłącza czynił
                  inwestycję całkowicie nieopłacalną.
                  Nie ma uregulowanej sytuacji własnościowej obiektu. W związku z tym nie nawet
                  cienia szansy na dotacje inwestycyjne z UE.
                  Niemczówka na pierwszy rzut oka może wydawać sie zdewastowana ale po dokładnym
                  przyjrzeniu się widać pracę jaka została tam wykonana. Wiem że mieszkańcy
                  Niemczówki narzekają na okrytą studnie. Jest ona odkryta ale na wysokości ok
                  1.5 metra więc dzieci nie maja szans wpaść do niej. Ponadto podwórze nie należy
                  do mieszkańców więc gwoli ścisłości nie powinni wogóle tam wchodzić, a już nie
                  mówiąc o zabawie dzieci. Był to plac budowy i został zamknięty. Sciany na
                  podwórzy są odrapane ponieważ sprawdzane było przez archtekta gdzie znajdowały
                  się wcześniej otwory drzwiowe i okienne.
                  Cała dokumentacja znajduje się w uzrędzie i jest do wglądu. Jeśli ktoś chciałby
                  zainwestować w ten obiekt udostępnię swoją dokumentację, plany i projektu.
                  Zaoszczędzi się w ten sposób czas i pieniądze na opracowanie nowej.
                  Uff, to chyba tyle.

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do oddania na mnie głosu w wyborach.
                  Mariusz Marciniak
                  • azazel.linux Re: www.mariusz-marciniak.eu 04.10.06, 21:40
                    mariusz nie tlumacz sie bo i tak ci ktorzy chca cos wymyslac to i tak wymysla,
                    co do twojej kandydatury to zycze ci jak najlepiej a z pracami spolecznymi to
                    "respect", bo sam pracuje "spolecznie"(wolontariusz) i tez mi sie to bardzo
                    podoba i jest to wbrew pozorom bardzo wciagajace i inneosoby chetnie w takie
                    rzeczy sie angazuja
                    • ola1506 Re: www.mariusz-marciniak.eu 18.10.06, 21:05
                      Panie Marciniak - tak sie nie robi!!

Najpierw popiera Pna pania Maciejczyk potem Pana matka rozwiesza plakaty
                      Jaworskiego, a potem Pan przez caly dzien debatuje z burmistrzem za zamkinietym
                      drzwiami - chyba tu troche cos nie halo!!
                      • radnykk Re: www.mariusz-marciniak.eu 18.10.06, 22:02
                        ola1506 czy masz już gotowy angaż na wypadek .....
                      • mariuszmarciniak Re: www.mariusz-marciniak.eu 19.10.06, 11:16
                        Moja matka może rozwieszać plakaty kogo tylko zechce. Nie jest
                        ubezwłasnowolniona. Nie jest też żadna tajemnicą, że mój ojciec miał startować z
                        listy p. Jaworskiego na radnego. Poza tym sa to plakaty informujące o
                        spotkaniach z kandydatami a nie plakaty wyborcze.
                        Natomiast żadnych debat za zamkniętymo drzwiami z panem burmistrzem nie
                        prowadziłem i prowadzić nie będę, już nie mówiąc że poświęciłem na to cały
                        dzień. Kobieto, cały dzien to ja mogę spędzić na rybach albo na nartach a nie z
                        burmistrzem! Chyba miałaś ciężką noc, albo wogóle od dłuższego czasu nie
                        sypiasz, bo cię omamy dopadły.

pozdrawiam
                        • juju222 Re: www.mariusz-marciniak.eu 19.10.06, 23:07
                          a ryby biorą
                  • brudnybolek Re: www.mariusz-marciniak.eu 24.10.06, 00:35
                    Drogi Panie!!!
                    Nasuwa mi się jedno pytanie czy to znaczy, że porwał się pan z motyką na
                    słońce??? Przecież koszty remontu zabytkowego budynku zawsze są duże i wcale
                    nie trzeba być wielkim mózgiem by na to wpaść. Więc proszę nie mówić, że chciał
                    pan dobrze.
                    Jak wytłumaczyć fakt, że po rozpoczęciu roboty zabiera się zabawki i idzie się
                    do innej piaskownicy, bo tu mi się nie podoba (bo koszty wysokie a jaką pan
                    cene wystawił za dzierżawę). Wydaje mi się, że nie tędy droga. A co będzie
                    kiedy wyborcy obdarzą pana zaufaniem i trafi pan do powiatu a tam opór materi
                    wielki i co znowu pan zwinie interes.
                    Coś mi się tu nie podoba, ale mogę się mylić pozdry!!
                    • mariuszmarciniak Re: www.mariusz-marciniak.eu 24.10.06, 10:20
                      Niemczówka to był czysty biznes. Jeśli przestaje być opłacalny lub zachodzą
                      okoliczności, których nie można było przewidzieć wcześniej to trzeba przemyśleć
                      czy nie lepiej się wycofać by nie stracić jeszcze więcej. Kwestia kosztów
                      dzierżawy miała być negocjowana.
                      Uważam ponadto, że nie można wiązać interesów z działalnością społeczną czy
                      polityczną. Ja nikomu do portfela nie zaglądam, nawet jeśli jest to kandydat na
                      burmistrza czy radnego. Nie interesuje mnie jakie i z kim robi interesy, jeśli
                      są legalne i jak mu idzie, czy w pracy zawodowej sobie radzi czy też nie bardzo.

Pozdrawiam
                      • brudnybolek Re: www.mariusz-marciniak.eu 25.10.06, 19:46
                        Witam!!
                        Nie chodziło mi o to czy pan stracił czy zarobił, lecz chodziło mi o
                        konsekwencję postępowania. Proszę się zapytać mieszkańców co sądzą o wykonanych
                        tam pracach, a napewno zrozumie pan o co mi chodzi. Wielu uważa, że Niemczówka
                        została wręcz zdewastowana, bo jej stan przed Pana wejściem tam jest gorszy niż
                        po pozostawieniu jej przez pana. Rozumiem, że nie wszyscy muszą się na
                        wszystkim znać lecz tak chyba nie powinno być. Tym bardziej, że chodzi o obiekt
                        zabytkowy. Zresztą ciągle tam pojawiają się turyści i to nie najlepiej świadczy
                        oczywiście o Gminie (poczęści to zasługa pana), bo pozwoliła na doprowadzenie
                        do takiego stanu obiekt. Więc to im proszę wyjaśnić, że to co tak wygląda to w
                        rzeczywistości nie jest tak....
                        Jestem osobiście zniesmaczony i nie jestem odosobnionym przypadkiem. Wniosek
                        jest tylko jeden, że przeliczyłeś się pan, kosztem gminy.
                        Pisze pan, że:
                        Niemczówka to był czysty biznes. Jeśli przestaje być opłacalny lub zachodzą
                        > okoliczności, których nie można było przewidzieć wcześniej to trzeba
                        przemyśleć
                        Myśleć to trzeba było przed wejściem do obiektu, a nie podbić cenę przy
                        dzierżawie, a potem zwiać.
                        Radnego chyba też powinna cechować konsekwencja w działaniu, niestety u pana
                        bywa z tym różnie.
                        Pozdrawiam
                        • juju222 Re: www.mariusz-marciniak.eu 26.10.06, 10:45
                          brudny bolrk w zupełności popieram twoją opinię na temat niemczówki pan mariusz
                          marcziniak poprostu zdewastował niemczówkę to jest karygodne jeżeli się to nie
                          opłaca to proszę pozostawić w takim stanie jakim pan przejął. jest pan panie
                          marciniak nieodpowiedzialny a nie tłumaczyć się nieuregulowaniem prawnym
                          niemczówki Jak dla mnie jest pan wandalem i powinien się pan wstydzić tego co
                          pan zrobił i przeprosić wszystkich mieszkańców za to co pan zrobił
                          • michal10016 Re: www.mariusz-marciniak.eu 26.10.06, 15:27
                            Co to jest ta niemczówka?
                            • maklo12 Re: www.mariusz-marciniak.eu 26.10.06, 22:54
                              Kiedys "Niemczowka" byla jedna z wizytowek Checin. Byla tam kawiarnia, ktora
                              byla miejscem calkiem uroczym. Miala lepsze i gorsze momenty, jednak to co pan
                              marciniak tam zrobil wola o pomste do nieba. Jego tlumaczenia trącą po prostu
                              gówniarstwem. Popieram przedmówców: wstyd panie Marciniak, zachowal sie pan jak
                              znudzone dziecko, ktore nie ma dalej ochoty sie juz bawic. kto ma ten obiekt
                              przywrocic do uzytku? gmina za nasze pieniadze?
    • mariuszmarciniak Re: www.mariusz-marciniak.eu 09.11.06, 13:28
      Zapraszam na stronę www.mariusz-marciniak.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka