Gość: dziewczyna87777555 IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 14:09 czy odrabial ktos staz w banku jako pracownik biurowy?? co moga wymagac ?? bo zastanwiam sie czy isc ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera_77 Re: staż w banku 02.04.08, 14:10 a masz inne propozycje???? jakąs alternatywe??? Gość portalu: dziewczyna87777555 napisał(a): > czy odrabial ktos staz w banku jako pracownik biurowy?? co moga wymagac ?? bo > zastanwiam sie czy isc > ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna8777755 Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 14:37 no a razie tylko ta bo ciezko ocokolwiek w ostrowcu z praca;/ wiec albo pojde albo bede siedziec i dalej nic... Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: staż w banku 02.04.08, 14:45 No więc chyba proste wyjście prawda? Mogę Ci powiedzieć co wymagali w banku na stażu ale to chyba z 10 lat temu więc raczej nie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: staż w banku 02.04.08, 14:46 Nawiązując nieco ironicznie do Twojej wypowiedzi można stwierdzić, że w Ostrowcu "z pracą ciężko" a bez pracy jeszcze ciężej ;) Kwestię stażu w banku możesz rozwiązać w ciągu jednego dnia. Przygotuj podania do ok 20 banków i zób sobie pieszą wycieczkę zaczynając od rynku mniej więcej trasą "46". Złożysz, dostaniesz odpowiedź i będziesz wiedziała o co chodzi. Proponuję też złożyć podania do Urzedów Gmin i Starostwa. Być może coś wypali. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna87777555 Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 14:57 no wiec to jest tak ze najfajniej to by mi bylo znalesc staz w urzedzie gminy(bo automatycznie bym miala odrobione praktyki na studia) no i nie wiem czy isc na ten staz do banku czy do jakiegos urzedu gminy i spytac sie czy by staz zorganizowali;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 15:00 ... co to za uczelnia kształci takie orły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna87663 Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 15:07 prywatna a co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 15:11 bo nico:) I takie teksty do interesantów gminie będziesz "puszczać"? - pogratulować interesantom takiego urzędnika, a alma mater takiej "uzdolnionej" studentki. Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: staż w banku 02.04.08, 16:06 ...że nie wspomnę o sposobie formułowania pytań, myśli...Ech...:( Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: staż w banku 02.04.08, 16:18 Ma Kobieta (dziewczyna) szanse na staż, bo wydaje mi się, ze już dostała propozycję.. ale moze mi się wydaje.. bo dość lakonicznie sie wypowiedziała... jesli nie ... to proponuje Urząd Pracy.. zdaje sobie sprawe, że nie każdy lubi tę instytucję... i nie wierzy w jej skuteczność ale ... są ludzie ktzórzy oferte stazu otrzymali właśnie stamtąd.. te oferty " zyją" krótko ... czasem godzina dwie i wszystkie miejsca są zajete.. dlatego bardzo ważne jest zeby tam bywac często i jak to mowi młodzież ( o ja staruszka :P) lansowac sie :):):) upadamy gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna87666 Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 16:35 no widze ze tutaj coś się spytać to zostałam pojechana ;/ , a chciałam tylko uzyskać odpowiedz na moje pytanie ... no cóż co do urzędu pracy ostatnio sporo sie zmieniło i może troche na lepsze ale ofert stażów nadal jest mało tzn kolo 12, i przeważnie jak sie tylko nowe pojawią to każdy sie na nie rzuca ... teraz bez znajomości nic się nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: staż w banku 02.04.08, 17:15 Nie zostałaś pojechana:) Po pierwsze nie traktuj stażu jako odrabiania, bo nic z tego nie wyjdzie! Staż ma Ci pokazać, jak wygląda praca w jednostce gminy tudzież banku i ma Cię nauczyć wielu rzeczy, których na studiach nie uczą(tak było u mnie) Po drugie zastanów się czy ma to być staż czy praktyka, bo różnica jest! Jeśli teraz podziesz na staż, to po studiach chyba już nie można, weź pod uwagę przy wyoborze staż czy praktyka, to na któym roku studiów jestes, dzienne czy zaoczne i itp, skalkuluj, co Ci się opłaca bardziej i czy ewentualnie po stażu możesz liczyć na coś więcej! I nie siedź w domu, to do niczego nie prowadzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: staż w banku 02.04.08, 17:26 jak bedziesz często w UP u Pani od stazu to będziesz znajomą:) - jak Cie polubi to da Ci staż - jak nie polubi tez da Ci staż, żebys przestała do niej przyłazić :))) Powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: staż w banku 02.04.08, 17:28 czy kiedys moja odpowiedź zapisze sie w drzewku jak nalezy???:):) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: staż w banku 02.04.08, 17:17 I proszę wszystkich o więcej wyrozumiałości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna8766 Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 17:36 acha chcialam dodac ze teraz jest możliwosc odrabiac staz nie tylko raz jesli sie nie odrabialo do 12 miesiecy tzn . np 5 miesiecy . ja sama juz raz odrabialam staz i osatnio powiedzieli mi w urzedzie ze moge jeszcze raz ,wiec nie pierwszyzna dla mnie.Wiem czym różni sie staż od praktyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: staż w banku 02.04.08, 17:38 To nie kombinuj tylko idź, jeśli masz taką możliwość, zawsze potem bogatsze CV, niż goły absolwent:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postażujuż Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 17:37 Staż za przeproszeniem rozwija najbardziej w parzeniu herbaty i kawy dla pań urzędniczek starszych. Nie mówiąc o śmiesznie małych pieniądzach. Dziewczyno ruszaj w świat szukać pracy bo od siedzenia w domu nabawisz się frustracji i odcisków na pewnej części ciała. I jak pytasz , pytaj z sensem. Pytania zadawane bez sensu nie mogą liczyć na sensowną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: staż w banku 02.04.08, 17:41 to czego sie stazysta nauczy zalezy od samego stazysty... trza wyciskac jak cytryne.. szukac przeglądac słuchac i patrzeć i czasem miewać dobre pomysły i jeszcze jedno: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna8777 Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 02.04.08, 17:44 :)dzieki za odp:) pozdrawiam:P Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: staż w banku 02.04.08, 18:12 Gościu PoStażuJuż chyba sądzisz po własnych doświadczeniach. Wg Ciebie wszystkie staże na świecie opierają się na robieniu herbaty i kawy? I tylko w urzędach są przeprowadzane? Śmieszny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 03.04.08, 13:24 Każdy stażysta ma opiekuna,który sprawuje nadzór nad odbywaniem stażu. Poza tym otrzymuje kartę stażu,gdzie zgodnie z poziomem wykształcenia zawarte są informacje o realizowanych zadaniach,kwalifikacjach i umiejętnościach pozyskanych w okresie stażu.W żadnej instytucji nikt nie wpisze innych czynności poza tymi,które są (niby)wymagane - choć nie zawsze jest to prawda.Ale "mądry" stażysta widząc uchybienia winien zgłosić problem do PUP (o ile jest przez nich skierowany)-a ambitny stażysta może przecież odmówić parzenia "zbiorowej herbaty).D Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: staż w banku 03.04.08, 15:00 taki "mądry" stażysta , który idzie do PUP naskarżyć i w drzwiach informuje, że on herbaty nikomu robic nie będzie ma naprawdę duuuuża szansę zatrudnienia.....)))))))) bardzo duuuuużą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowianka Re: staż w banku IP: *.telkonet.pl 03.04.08, 21:47 masz rację! taki "mądry" stażysta,który nabył umiejętności parzenia herbaty i mycia szklanek ma 100% pewności zatrudnienia w barze. Należałoby zrobić sprawdzian z odbytego stażu i wystawić odpowiednie referencje,stażyście lub jego opiekunowi.(D) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_68 Re: staż w banku 03.04.08, 22:05 co Wy z tą kawą i herbatą ??? Jakieś chamskie nawyki pojedynczych opiekunów nie mogą przesłaniać rzeczywistości. Chamstwo bywa wszędzie ale nie musi być zasadą. W naszym banku to pracownicy częstowali stażystów kawą czy herbatą, bo zanim oni się zaopatrzyli i dowiedzieli gdzie co można zrobić kultura nakazywała zaproponować coś na sniadanie itp. Faktem jest, że stażysta zapieprza jak motorek w najbardziej banalnych poracach ale po to jest staż by opanować jak najwięcej technik i działań specyficznych dla branży czy zakładu. Nie piszcie już o tych kawach bo mnie skręca... Pewnie Ci, którzy tak się zachowują nawet nie sprzątają po sobie bo od tego maja sprzątaczki? Składaj papiery do Banku Spółdzielczego - przyda się pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś