1.wasik 12.06.08, 12:39 www.um.ostrowiec.pl/01urzadmiasta/komunikaty/20080610geodezja.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: UnhollySeth Re: Ktos składa CV IP: *.msk.net.pl 13.06.08, 10:00 Ja bym złożył bo spełniam wymagania, gdybym tylko wiedział na jakie to jest stanowisko. Czy to referent, specjalista, czy inspektor? Nie pisze jaki jest wymagany staż pracy. Moim zdaniem ta oferta jest pisana pod konkretna osobę, a ogłoszenie jest po to, że niby legalny konkurs itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ktos składa CV 13.06.08, 10:20 Składaj i starrtuj a nie spekuluj, przekonasz się po konkursie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Ktos składa CV IP: *.telkonet.pl 13.06.08, 13:03 jeżeli napiszesz test na najwyższą ilość punktów to i tak przegrasz w rozmowie kwalifikacyjnej bo nikomu nic nie udowodnisz.Nikt z obcych nie wygra! po co ci się ośmieszać??? Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ktos składa CV 13.06.08, 13:13 Ja dupce, a może warto spróbować i zobaczyć jak to jest? Dlaczego z góry zakładacie taką wersję!??? Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Ktos składa CV 13.06.08, 17:08 Dawaj moze bedzie dobrze i praca twoja jak sa kwalifikacje to trzeba składac dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UnhollySeth Re: Ktos składa CV IP: *.msk.net.pl 14.06.08, 09:45 No nie mów, że wierzysz w ten konkurs? Ja już dawno przestałem wierzyć w takie konkursy. Takich konkursów zaliczyłem już ze 20 i co z tego, że mam kwalifikacje i wiedzę i zawsze udało mi się wywrzeć dobre wrażenie i zawsze słyszałem "Proszę Pana niewątpliwie przydałby nam sie ktoś taki jak Pan....zadzwonimy do Pana". Poza tym, jest to ogłoszenie z urzędu publicznego i niby pracują tam ludzie, którzy powinni się znać na tym co robią, a nawet ogłoszenia o pracę nie potrafią skonstruować! Uwierz mi, że jest konkurs pisany pod konkretną osobę. Będąc przez chwile w Kielcach i zajrzałem do ZUSu bo była super fajna oferta. Poszedłem złożyć dokumenty, a gość z kadr ( widocznie miał zły dzień, albo kończyła mu się umowa )powiedział mi wprost "Człowieku zapomnij o pracy tutaj, nawet jako sprzątacz. Tutaj już stanowiska są obsadzone dla wnuków obecnie pracujących".... Ps. U nas w Policji były dwa wolne miejsca pracy w referacie no i sama policja miała problem z obsadzeniem tych stanowisk, bo były tylko dwa miejsca, a synów panów policjantów 3. No i to był problem :P Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Ktos składa CV 14.06.08, 18:33 Wiem jak jest ale moze do skutku mamy juz troche inny czas i to stanowisko bedzie dla kogos dobrego nie swojego? Potem daj znac na forum ze swojej strony co sie stało Odpowiedz Link Zgłoś
rzecznik_prasowy Re: Ktos składa CV 16.06.08, 11:21 Szanowni Państwo, w ogłoszeniu o pracę są podane wszelkie niezbędne informacje. Jeśli chodzi o stanowisko, to proponowałbym wcześniej zapoznać się ze strukturą pracy w urzędach - kiedy można zostać referentem, a kiedy inspektorem. Gwoli formalności - zależy to przede wszystkim od stażu pracy i posiadanego wykształcenia. Jeżeli nie ma określonych wymagań co do stażu pracy to znaczy, że nie jest on obowiązkowy - natomiast jest "preferowany staż pracy w administracji". Preferowany, czyli niekonieczny. Najbardziej istotne w każdym ogłoszeniu, jak również w wyżej wspomnianym, są wymagania niezbędne. Zdarza się niestety, że osoby startujące w konkursach bywają zaskoczone tym, że żąda się od nich określonej wiedzy lub chociażby umiejętności logicznego myślenia, a później słyszy się opinie, że "konkurs był ustawiony". Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że podczas jednego z ogłoszonych ostatnio naborów tylko jedna osoba spośród pięciu kandydatów zaliczyła test merytoryczny, a na inny, ogłoszony również w tym roku konkurs na stanowisko kierownicze przystąpiła aż jedna (!) osoba. Bywają również przypadki, że kandydat do pracy w Urzędzie Miasta nie zna struktury urzędu lub (co też miało miejsce) nie potrafi wymienić nazwiska prezydenta miasta. Szkoda, że niektórzy z zasady chyba krytykują wszystko zanim jeszcze się rozpocznie i bez zaznajomienia się z tematem. Pozdrawiam, Grzegorz Partyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ako Re: Ktos składa CV IP: 213.17.232.* 16.06.08, 13:39 Panie rzeczniku - jeśli zwycięzca konkursu na rzecznika konsumentów sam mówi że nie zna sie na tej pracy ,a mimo to wygrywa ,to czy to jest ustawiane czy nie. Podaj Pan choć jeden przykład uczciwego naboru, no może poza OTBS na zastepcę Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Ktos składa CV 16.06.08, 15:51 Drogi Panie rzeczniku, jeżeli cały Urząd myśli jak Pan to nie dziwne, że nikt składa dokumentów na konkursy.Każde w miarę normalne ogłoszenie o prace posiada jako pierwsze..stanowisko pracy, a potem oczekiwania i wymagania co do oferowanej pracy. Proponuje Pan zapoznać się ze strukturą pracy w urzędach...chyba ze strukturą pracy w Urzędzie Miasta Ostrowca Św.? Oprócz tego, że ogłoszenie jest z błędem merytorycznym "(...)ogłasza nabór na stanowisko pracy na stanowisko pracy(...)" to nie przypominam sobie, żeby w jakimkolwiek urzędzie administracji publicznej było stanowisko "do spraw nabywania gruntów do zasobu gminnego i pod inwestycje", słyszałem natomiast o "stanowisku referenta/specjalisty/inspektora do spraw nabywania gruntów do zasobu gminnego i pod inwestycje". W większości urzędów publicznych jednak podaje się rangę stanowiska pracy ( nawet na stronach BIP bardzo małych gmin ). PS. Ja również znam kilka ciekawostek np. ciąża u wielorybów trwa 14 miesięcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Ktos składa CV IP: *.msk.net.pl 16.06.08, 15:53 A ciekawe czy Pan rzecznik posiada chociaż odpowiednie wykształcenie w stosunku do zajmowanego stanowiska i czy Pan rzecznik dostał pracę w ramach konkursu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ktos składa CV IP: *.msk.net.pl 16.06.08, 16:02 Skończone prawo ni jak się ma do stanowiska rzecznika prasowego. Więc jak to było panie rzeczniku? Rozumiem dziennikarstwo, public relations, zarządzanie i marketing, politologia....ale prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokowy Re: Ktos składa CV IP: *.blokowe.pl 16.06.08, 16:09 Nawet sobie sprawy nie zdajesz jakim ogromnym plusem jest skończone prawo w szeroko pojętej administracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8 Re: Ktos składa CV IP: 194.181.129.* 16.06.08, 18:36 człowieku prawnik to może być w wydziałach gdzie pracują konkretnie na decyzjach, prawie materialnym, rzecznik, absorberzy, muszą mieć wszechstronne wykształcenie, znajmość wielu zagadnienień, nie tylko administracji. A zresztą co ja będe mówił... Odpowiedz Link Zgłoś
evita.ie Re: Ktos składa CV 16.06.08, 22:06 Generalnie wszystkie te ogłoszenia sa wg mnie tak napisane, żeby nie przyjąć nikogo spoza 'wybranego' grona osób. Zawsze są jezyki obce, tutaj nie ma. Widocznie 'kandydat' nie opanował języka w stopniu takim żeby to się nadawało do ogłoszenia. Więc nie ma! Kiedyś było zapotrzebowanie na język francuski(?) Dokładnie pod wybranego kandydata! Jeżeli to jest na senior position to co po testy? (o terminie przeprowadzenia testów) Przecież nie zgłosi się 20 osób na kierownicze stanowisko, albo specjalisty. Wystarczy przecież rozmowa kwalifikacyjna. Takie osoby nie muszą robić żadnych testów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akro Re: Ktos składa CV IP: 213.17.232.* 17.06.08, 08:32 Panie rzecznik! a konkurs na panią Giermasińską, a zwalnianie nauczycieli w szkole Nr 1 po to by dać etat protegowanej pana Malinowskiego to też sama uczciwość,nie mowiąc już o pana konkursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Ktos składa CV IP: *.telkonet.pl 18.06.08, 13:41 niech pan rzecznik się dowie którymi drzwiami wyszła z konkursu pani Giermasińska,obecna wice w Mopsie,i czy na pewno w tym dniu była w pracy? a co na to prezydent Walesic bo to przecież jego działka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornot Re: Ktos składa CV IP: 89.127.175.* 18.06.08, 15:30 Jeli to prawda co tutaj moge wyczytac, to znaczy, ze nowa wladza (juz nie taka nowa - bo wkrotce polmetek) robi to sama co poprzednia. Czyli nic nowego... Nawoluje jednak tez o nieco rozwag- - przeciez osoby bliskie, rodzina tych co zajmuja eksponowane stanowiska tez maja prawo do zycia, pracy... Jedno jest wazne - niech wszystko dzieje sie uczciwie i przy podniesionej kurtynie. Panu rzecznikowi zycze wiecej przebojowosci i odwagi Odpowiedz Link Zgłoś