Dodaj do ulubionych

Ktos składa CV

12.06.08, 12:39
www.um.ostrowiec.pl/01urzadmiasta/komunikaty/20080610geodezja.pdf
Obserwuj wątek
    • Gość: UnhollySeth Re: Ktos składa CV IP: *.msk.net.pl 13.06.08, 10:00
      Ja bym złożył bo spełniam wymagania, gdybym tylko wiedział na jakie to jest
      stanowisko. Czy to referent, specjalista, czy inspektor? Nie pisze jaki jest
      wymagany staż pracy. Moim zdaniem ta oferta jest pisana pod konkretna osobę, a
      ogłoszenie jest po to, że niby legalny konkurs itp.
      • dizzy81 Re: Ktos składa CV 13.06.08, 10:20
        Składaj i starrtuj a nie spekuluj, przekonasz się po konkursie
        • Gość: ktos Re: Ktos składa CV IP: *.telkonet.pl 13.06.08, 13:03
          jeżeli napiszesz test na najwyższą ilość punktów to i tak przegrasz
          w rozmowie kwalifikacyjnej bo nikomu nic nie udowodnisz.Nikt z obcych
          nie wygra! po co ci się ośmieszać???
          • dizzy81 Re: Ktos składa CV 13.06.08, 13:13
            Ja dupce, a może warto spróbować i zobaczyć jak to jest? Dlaczego z góry zakładacie taką wersję!???
            • banan9991 Re: Ktos składa CV 13.06.08, 17:08
              Dawaj moze bedzie dobrze i praca twoja
              jak sa kwalifikacje to trzeba składac dokumenty
            • Gość: UnhollySeth Re: Ktos składa CV IP: *.msk.net.pl 14.06.08, 09:45
              No nie mów, że wierzysz w ten konkurs? Ja już dawno przestałem wierzyć w takie
              konkursy. Takich konkursów zaliczyłem już ze 20 i co z tego, że mam kwalifikacje
              i wiedzę i zawsze udało mi się wywrzeć dobre wrażenie i zawsze słyszałem "Proszę
              Pana niewątpliwie przydałby nam sie ktoś taki jak Pan....zadzwonimy do Pana".
              Poza tym, jest to ogłoszenie z urzędu publicznego i niby pracują tam ludzie,
              którzy powinni się znać na tym co robią, a nawet ogłoszenia o pracę nie potrafią
              skonstruować! Uwierz mi, że jest konkurs pisany pod konkretną osobę. Będąc przez
              chwile w Kielcach i zajrzałem do ZUSu bo była super fajna oferta. Poszedłem
              złożyć dokumenty, a gość z kadr ( widocznie miał zły dzień, albo kończyła mu się
              umowa )powiedział mi wprost "Człowieku zapomnij o pracy tutaj, nawet jako
              sprzątacz. Tutaj już stanowiska są obsadzone dla wnuków obecnie pracujących"....
              Ps. U nas w Policji były dwa wolne miejsca pracy w referacie no i sama policja
              miała problem z obsadzeniem tych stanowisk, bo były tylko dwa miejsca, a synów
              panów policjantów 3. No i to był problem :P
              • banan9991 Re: Ktos składa CV 14.06.08, 18:33
                Wiem jak jest ale moze do skutku mamy juz troche inny czas i to stanowisko
                bedzie dla kogos dobrego nie swojego?
                Potem daj znac na forum ze swojej strony co sie stało
    • rzecznik_prasowy Re: Ktos składa CV 16.06.08, 11:21
      Szanowni Państwo,

w ogłoszeniu o pracę są podane wszelkie niezbędne informacje. Jeśli chodzi o
      stanowisko, to proponowałbym wcześniej zapoznać się ze strukturą pracy w
      urzędach - kiedy można zostać referentem, a kiedy inspektorem. Gwoli formalności
      - zależy to przede wszystkim od stażu pracy i posiadanego wykształcenia.

Jeżeli nie ma określonych wymagań co do stażu pracy to znaczy, że nie jest on
      obowiązkowy - natomiast jest "preferowany staż pracy w administracji".
      Preferowany, czyli niekonieczny.

Najbardziej istotne w każdym ogłoszeniu, jak również w wyżej wspomnianym, są
      wymagania niezbędne. Zdarza się niestety, że osoby startujące w konkursach
      bywają zaskoczone tym, że żąda się od nich określonej wiedzy lub chociażby
      umiejętności logicznego myślenia, a później słyszy się opinie, że "konkurs był
      ustawiony". Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że podczas jednego z ogłoszonych
      ostatnio naborów tylko jedna osoba spośród pięciu kandydatów zaliczyła test
      merytoryczny, a na inny, ogłoszony również w tym roku konkurs na stanowisko
      kierownicze przystąpiła aż jedna (!) osoba. Bywają również przypadki, że
      kandydat do pracy w Urzędzie Miasta nie zna struktury urzędu lub (co też miało
      miejsce) nie potrafi wymienić nazwiska prezydenta miasta.

Szkoda, że niektórzy z zasady chyba krytykują wszystko zanim jeszcze się
      rozpocznie i bez zaznajomienia się z tematem.

Pozdrawiam,
      Grzegorz Partyka
      • Gość: ako Re: Ktos składa CV IP: 213.17.232.* 16.06.08, 13:39
        Panie rzeczniku - jeśli zwycięzca konkursu na rzecznika konsumentów sam mówi że
        nie zna sie na tej pracy ,a mimo to wygrywa ,to czy to jest ustawiane czy nie.
        Podaj Pan choć jeden przykład uczciwego naboru, no może poza OTBS na zastepcę
      • unhollyseth Re: Ktos składa CV 16.06.08, 15:51
        Drogi Panie rzeczniku, jeżeli cały Urząd myśli jak Pan to nie dziwne, że nikt
        składa dokumentów na konkursy.Każde w miarę normalne ogłoszenie o prace posiada
        jako pierwsze..stanowisko pracy, a potem oczekiwania i wymagania co do
        oferowanej pracy. Proponuje Pan zapoznać się ze strukturą pracy w
        urzędach...chyba ze strukturą pracy w Urzędzie Miasta Ostrowca Św.? Oprócz tego,
        że ogłoszenie jest z błędem merytorycznym "(...)ogłasza nabór na stanowisko
        pracy na stanowisko pracy(...)" to nie przypominam sobie, żeby w jakimkolwiek
        urzędzie administracji publicznej było stanowisko "do spraw nabywania gruntów do
        zasobu gminnego i pod inwestycje", słyszałem natomiast o "stanowisku
        referenta/specjalisty/inspektora do spraw nabywania gruntów do zasobu gminnego i
        pod inwestycje". W większości urzędów publicznych jednak podaje się rangę
        stanowiska pracy ( nawet na stronach BIP bardzo małych gmin ).
        PS. Ja również znam kilka ciekawostek np. ciąża u wielorybów trwa 14 miesięcy....
      • Gość: misia Re: Ktos składa CV IP: *.msk.net.pl 16.06.08, 15:53
        A ciekawe czy Pan rzecznik posiada chociaż odpowiednie wykształcenie w stosunku
        do zajmowanego stanowiska i czy Pan rzecznik dostał pracę w ramach konkursu ??
        • dizzy81 Re: Ktos składa CV 16.06.08, 16:17
          Tak, był konkurs
      • Gość: andrzej Re: Ktos składa CV IP: *.msk.net.pl 16.06.08, 16:02
        Skończone prawo ni jak się ma do stanowiska rzecznika prasowego. Więc jak to
        było panie rzeczniku? Rozumiem dziennikarstwo, public relations, zarządzanie i
        marketing, politologia....ale prawo?
        • Gość: blokowy Re: Ktos składa CV IP: *.blokowe.pl 16.06.08, 16:09
          Nawet sobie sprawy nie zdajesz jakim ogromnym plusem jest skończone prawo w szeroko pojętej administracji...
          • Gość: 8 Re: Ktos składa CV IP: 194.181.129.* 16.06.08, 18:36
            człowieku prawnik to może być w wydziałach gdzie pracują konkretnie na decyzjach, prawie materialnym, rzecznik, absorberzy, muszą mieć wszechstronne wykształcenie, znajmość wielu zagadnienień, nie tylko administracji. A zresztą co ja będe mówił...
            • unhollyseth Re: Ktos składa CV 16.06.08, 21:12
              Prawda. Zgadzam się z tym!
              • evita.ie Re: Ktos składa CV 16.06.08, 22:06
                Generalnie wszystkie te ogłoszenia sa wg mnie tak napisane, żeby nie
                przyjąć nikogo spoza 'wybranego' grona osób. Zawsze są jezyki obce,
                tutaj nie ma. Widocznie 'kandydat' nie opanował języka w stopniu
                takim żeby to się nadawało do ogłoszenia. Więc nie ma! Kiedyś było
                zapotrzebowanie na język francuski(?) Dokładnie pod wybranego
                kandydata! Jeżeli to jest na senior position to co po testy? (o
                terminie przeprowadzenia testów) Przecież nie zgłosi się 20 osób na
                kierownicze stanowisko, albo specjalisty. Wystarczy przecież rozmowa
                kwalifikacyjna. Takie osoby nie muszą robić żadnych testów.
      • Gość: akro Re: Ktos składa CV IP: 213.17.232.* 17.06.08, 08:32
        Panie rzecznik! a konkurs na panią Giermasińską, a zwalnianie nauczycieli w
        szkole Nr 1 po to by dać etat protegowanej pana Malinowskiego to też sama
        uczciwość,nie mowiąc już o pana konkursie.
        • Gość: ktos Re: Ktos składa CV IP: *.telkonet.pl 18.06.08, 13:41
          niech pan rzecznik się dowie którymi drzwiami wyszła z konkursu pani
          Giermasińska,obecna wice w Mopsie,i czy na pewno w tym dniu była w
          pracy? a co na to prezydent Walesic bo to przecież jego działka?
    • Gość: ornot Re: Ktos składa CV IP: 89.127.175.* 18.06.08, 15:30
      Jeli to prawda co tutaj moge wyczytac, to znaczy, ze nowa wladza (juz nie taka
      nowa - bo wkrotce polmetek) robi to sama co poprzednia. Czyli nic nowego...
      Nawoluje jednak tez o nieco rozwag- - przeciez osoby bliskie, rodzina tych co
      zajmuja eksponowane stanowiska tez maja prawo do zycia, pracy... Jedno jest
      wazne - niech wszystko dzieje sie uczciwie i przy podniesionej kurtynie. Panu
      rzecznikowi zycze wiecej przebojowosci i odwagi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka