darek_651 30.10.08, 18:31 www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081030/POWIAT0107/747876476 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dizzy81 Re: 1.XI 01.11.08, 13:33 Dziś, przy temperaturze 20C prawdziwy elegancki mężczyzna, powinien mieć na sobie trzyczęściowy garnitur i obowiązkowo gruby zimowy płaszcz! Jak widać wygoda daleko z tyłu... Wielu kierowcom ogromny problem sprawia skrzyżowanie Konopnickiej - Dąbrowskiej...nie wiem jak to skomentować Odpowiedz Link Zgłoś
darek_651 Re: 1.XI 01.11.08, 13:55 To skrzyżowanie jest faktycznie ciekawe,nawet jak jadę Konopnickiej to zwalniam przed nim . A w sprawie odzieży.... Widziałem dwie Panie w futerkach. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: 1.XI 01.11.08, 13:57 Ja też, widziałem kobitę w rzeczywiście pięknym i ogromnym futrze, gdzie? ZA KIEROWNICĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
darek_651 Re: 1.XI 01.11.08, 14:01 Ja dzisiaj na cmentarzu przy Długiej widziałem indywidułum w futrze,kozakach i miniówce(nawet mniej niż miniówce).Pani była ,tak na moje oko po 50-tce (oczywiście chodzi mi o wiek) Odpowiedz Link Zgłoś
se_nka0 Re: 1.XI 01.11.08, 15:23 W dzień zaduszny. nikt nie umiera tak na śmierć po każdym z nas coś pozostaje grono przyjaciół trochę zdjęć te kilka chwil spędzonych wzajem wiązanki kwiaty zniczy blask na twarzach grymas bólu to świadczy że żyjemy wciąż choć z innej strony muru zycze spokojnego dnia w zadumie. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Grabowiecka 01.11.08, 16:01 dawno nie widziałem tak zapitego młodego człowieka, za wszelką cenę próbował utrzymać równowagę... Odpowiedz Link Zgłoś
ni.ni Re: 1.XI 01.11.08, 16:35 Na cmentarnej jeszcze polanie stoi pomnik, różny od innych, wygląda tak, jakby nie był żywym potrzebny. Na cokole sztuczny kwiatek i stłuczony znicz, wyżej ukruszony rant i zacienienia. Ale w pierwszej chwili nie widać piętna czasu, wzrok zwabia piękny Anioł, który rodzi myśl, że w grobie spoczywa dziecko. Na pomniku są napisy, pierwszy o Kawalerze, który zmarł w 1903 roku, drugi o Pannie, z imienia Tekla, zabitej dwie zimy później, liczącej lat dziewiętnaście, i jeszcze trzeci, wspólny dla rodzeństwa: „Urodziliśmy się, bo chciałeś Umarliśmy, bo kazałeś. Zbaw nas, bo możesz”. Ostatni napis jest tuż nad cokołem, wygląda tak, jakby odnowiono go, bądź dopisano później – informuje, że pomnik został wzniesiony przez rodziców dzieci spoczywających w mogile. W drodze powrotnej myślałam o treści napisu, w której nie ma ani żalu do człowieka, ani pretensji do śmierci, jest bezgraniczne zaufanie i oddanie Bogu. Często spotykam ludzi, którzy mówiąc o Miłości, mówią o uczuciach, ale czy uczucia są tym samym, co Miłość? Odpowiedz Link Zgłoś