Dodaj do ulubionych

helicobacter

IP: *.9.175.46.ng.pl 07.05.13, 12:39
Witam. Ostatnio na gastroskopii wyszedł mi bardzo duży poziom helicobacter w żołądku i zarzucanie żółtą treścią. Jednak lekarz nie przepisał mi żadnych leków, spytał tylko, czy najbliższa rodzina nie chorowała na raka żołądka. Cały czas mam nawracające okresy biegunek, skurczów brzucha, mam też wtedy taki dziwny smak w ustach i bóle brzucha. Czy naprawdę helico nie leczy się lekami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: helicobacter IP: *.9.175.46.ng.pl 07.05.13, 13:03
      Bardzo dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Zapiszę się do innego lekarza i popytam o kurację antybiotykową, bo ponoć są dwie szkoły: jedni są za antybiotykami, inni nie. Mam nadzieję, że wytępią ze mnie to cholerstwo. Pozdrawiam serdecznie
    • kinia1546 Re: helicobacter 07.05.13, 13:21
      ja brałam helicid i dieta oczywiście
      • Gość: Monia Re: helicobacter IP: *.9.175.46.ng.pl 07.05.13, 13:36
        A możesz napisać jaka dieta? bo udało mi się zarejestrować do lekarza dopiero pod koniec maja, a żołądek niźle mi daje popalić... A ten lek pomógł? były jakieś skutki uboczne? z góry dziękuję za odpowiedź
    • Gość: Kinga Re: helicobacter IP: *.rypin.vectranet.pl 27.05.13, 12:32
      dziwne, ja miałam robioną gastro w wieku juz 18 lat, bo strasznie bolał mnie żołądek podczas i po posiłkach,ból był nie do zniesienia, towarzyszył mi także dziwny smak w ustach , stwierdzono u mnie zarażenie bakterią helicobacter, krwionośne zapalenie błony sluzowej żołądka oraz refluks. Rozpoznanie miałam w grudniu ubiegłego roku, od tamtej pory jestem na lekach + codziennie rano piję siemię lniane. Od samego początku gdy tylko było wiadomo że to helicobacter przepisano mi leki.
    • Gość: katarzyna Re: helicobacter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 14:09
      Ja byłam leczona fromiolidem a potem ortanolem
      • Gość: Monia Re: helicobacter IP: *.9.175.46.ng.pl 28.05.13, 14:35
        A ja byłam już u drugiego lekarza, który też nie wypisał mi żadnych leków. Powiedział "zostawmy to tak jak jest". Nie wiem o co chodzi i dlaczego tak się upierają, żeby nie dać mi leków. Przedstawiłam mu wyniki na piśmie, gdzie było wyraźnie napisane, że mam dużo helicobactera...
        • devilyn Re: helicobacter 28.05.13, 18:15
          Ja mając hp dostałam od lekarza poz leki bez problemu.
    • Gość: LuriTuri Re: helicobacter IP: *.uph.edu.pl 28.05.13, 19:58
      Około 80% populacji ma Hp, ale tylko niewielka część choruje na żołądek. Wiadomo, że Hp ma związek z regulację wydzielania greliny i leptyny. Likwidacja Hp może spowodować zaburzenia łaknienia (konkretnie - wzrost apetytu i tycie). A co wykazała gastroskopia? Jak wygląda błona śluzowa żołądka?
      • Gość: fu Re: helicobacter IP: 83.71.190.* 09.10.13, 16:08
        idz do dobrego lekarza jesli to jest helico i masz zapalenie to antybiotyki sie daje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka