Dodaj do ulubionych

Forum Ostrowiec

IP: 89.127.179.* 03.07.09, 14:06
Mysle, ze czas rozpoczac ten wlasciwy watek w zwiazku z nasza akcja
obywatelska. Czekam na Wasze opinie, propozycje i chetnych do dzialania w tej
materii. Mysle, ze warto sprobowac i dac z siebie to cos, by potem znowu nie
narzekac i nie psioczyc, ze radni to, prezydent tamto, a to a owo...
Obserwuj wątek
    • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 14:49
      Jeśli mogę jakoś pomóc to chętnie.
      • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 03.07.09, 14:53
        Wielkie dzieki Lachien. Kazdy sie przyda, bo nic tak nie smakuje jak idea, ktora
        zespala ludzi chcacych cos zrobic pozytecznego.
        Mam nadzieje, ze mozemy tez liczyc na Wojtka. Powiem szczerze - rzucilem kiedys
        to haslo na forum. I powtorze je znow - jest wspanialym kandydatem...
        • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 14:59
          No niestety ja głosować nie mogę, ale popieram - Wojtka chętnie bym widział jako
          kogoś decyzyjnego w Ostrowcu. I ponawiam pytanie - jak mogę pomóc?
          • dizzy81 Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 15:00
            może zrób jakiś baner wyborczy czy cuś
            • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 15:03
              Mogę zrobić ale ostatnio nie bawię się w drobnicę. Nawet hobbystycznie.
              • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 03.07.09, 15:09
                Mamy forum jako baze, ale... Trzeba sie spotkac i zebrac grupe inicjatywna. Same
                papierkowe sprawy i ustalanie szczegolow zajmnie troche czasu. Punkt numer 2 to
                portla z prawdziwego zdarzenia, z podpieciem linka na nasze Forum, na ktorym
                teraz jestesmy. Docelowo od grudnia wydawania miesiecznika (kolorowego -
                bezplatnego) 32 strony na temat miasta i regionu, z precyzyjnym naswietleniem o
                co Forum Ostrowiec zabiega. A zabiegamy o to by jak najwiecej Ostrowiakow i
                Ostrowczan poszlo do wyborow w roku przyszlym i aby wybrac takich ludzi na
                ktorych bedzie mozna polegac i ktorzy zagwarantuja rozwoj, poprawe i "lepszosc"
                zycia a nie po raz kolejny inna "naszosc"
                • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 17:10
                  Jak już mówiłem - podpinam się pod inicjatywę. Jeśli będę mógł jakoś pomóc, a
                  mogę:) to proszę o szczegółowe instrukcje.
                  • Gość: speed Re: Forum Ostrowiec IP: 194.181.129.* 03.07.09, 18:15
                    człowieku, ale ty jestes oderwany od rzeczywistości, masakra. To jest, jakby porównywać Berlin z Ostrowcem.
                    • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 18:18
                      O już się zaczyna:)
                      • Gość: F.O. 2010 Re: Forum Ostrowiec IP: *.blokowe.pl 03.07.09, 18:21
                        niech admin go usunie, nie chcemy psuj
                        • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 18:24
                          Może i nie chcemy, ale to forum publiczne, każdy ma prawo nawet najgłupsze
                          przemyślenia zamieszczać. Niestety.
                          • pepla_z_czata Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 19:45
                            pepla zgłasza także chęć akcesu. myślę, że tak: trzeba spotkać się na żywca i
                            podyskutować. mam parę pomysłów i dużo doświadczenia. proponuję wyłonić grupę
                            inicjatywną, później meeting i do dzieła. musimy mieć trochę konkretów i
                            wiedzieć ilu z nas jest tak na prawdę gotowych do działania.
                            Dopisywać się do listy, bitte!!
                            1. pepla_z_czata
                            2.
                            • Gość: out of there Re: Forum Ostrowiec IP: 194.181.129.* 03.07.09, 20:03
                              Wy naprawde nie zdajeci sobie sprawy z realcji w tym wojewodztwie i miescie. Przykre, najlepie nauczyc siena włąsnej skorze. Mimo wszystko bede kibicował i wierze w hasło a mury runa runa kiedys...
                              • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 20:30
                                Piłeś? Nie pisz:P W sumie czemu nie spróbować prawda? Ja doskonale wiem, że w
                                Ostrowcu cokolwiek zrobić to jakby sikać pod tornado, ale.....czemu nie. Jeśli
                                nic nigdy nikt nie spróbuje to zawsze będzie forum z tekstami: ale grajdół, nic
                                się nie dzieje, kto nami rządzi, kolesiostwo, bla bla bla. Myślisz, że nie warto
                                próbować? Walczyć kuźwa o cokolwiek? Nawet polec w tej walce?
                                • dizzy81 Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 20:31
                                  Kolejny destruktor
                                • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 20:31
                                  A tak na marginesie - właśnie doskonale zdajemy sobie z tego sprawę:) Z tych
                                  relacji. I dlatego czas na inicjatywę.
                                  • banan9991 Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 20:55
                                    Prosze dopisac w programie tereny inwestycyjne
                                    • temponick Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 21:30
                                      I tanie działki dla młodych małżenstw gdzieś pod Ostrowcem w ładnej
                                      scenerii i lokalizacji -Max 35tys za 1000m2
                                      • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 21:58
                                        Spoko masz to jak w banku.
                                        • Gość: tarra Re: Forum Ostrowiec IP: *.fast-net.pl 03.07.09, 22:13
                                          wprawdzie scena polityczna Ostrowca jest zagospodarowana ale zawsze jest miejsce
                                          na nowe dla tych głosujących i zawiedzionych jak również dla dotychczas nie
                                          głosujacych.
                                          Ale nie należy zapominać, że wybory kosztują.
                                          Wygrane wybory J. Wilczyńskiego kosztowały grubo ponad 100 tys. zł.
                                          • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 22:14
                                            Spokojnie można taniej wszystko zorganizować.
                • temponick Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 22:05
                  Mamy forum jako baze, ale...

Wydaje mi się że najważniejszym celem powinna być szeroko pojęta aktywizacja młodych, którzy pociagną za sobą resztę społeczeństwa. Ogólna dyskusja w mieście na temat bolączek oraz perspektyw miasta nie na parę tygodni przed wyborami ale już teraz. Niech się zdolni i ambitni młodzi pokażą, wypowiedzą hehehe gramatycznie i po polsku, podyskutują kulturalnie i pospierają publicznie -Im więcej dyskusji oraz merytorycznych konfrontacji, happeningów przedwyborczych, krytyki oraz całego tego zamieszania z powiewaniem chorągiewkami a także kłótniami tym lepsze i ...ciekawsze bedą te przyszłe wybory dla Forum Ostrowianum...
                  • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 22:09
                    Taki Ci się temat wydaje śmieszny?
                    • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 22:10
                      A tak na marginesie happening to po polsku? Wymagasz poprawnej polszczyzny
                      stosuj ją sam. Inaczej to wiesz co możesz sobie i gdzie:)
                      • temponick Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 22:20
                        pl.wikipedia.org/wiki/Happening
                      • temponick Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 22:25
                        www.google.pl/search?hl=pl&q=happening&lr=&aq=0&oq=happening
                        Wyniki 1 - 10 spośród około 83,500,000 dla zapytania happening.
                        • lachien Re: Forum Ostrowiec 03.07.09, 22:29
                          Łoł no nie wiedziałem, że to się TŁUMACZY jako SPOTKANIE. No proszę, mogłem
                          wpisał w tłumacza z angielskiego. Jestem taki passe lub co teraz modniejsze -
                          anty jazzy.
                          • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 04.07.09, 09:25
                            Ciesze sie, ze coraz wiecej osob jest "za". Oczywiscie trzeba sie spotkac i
                            zabrac do pracy ;) Ot, co. Z mojej strony gwarantuje, ze portal bedzie odpalony
                            najpozniej w polowie pazdziernika. Trzeba tez wspomoc mnie tekstami i fotkami.
                            Ale znajac forumowiczow - nie bedzie z tym problemu ;)
                            Stylistyke i oprawe, tudziez pare tekstow biore na sie...
                            Mysle, ze jakies grosze (na poczatku) portal na Nasze dzialania zarobi... Reszte
                            sprawi miesiecznik... A potem, daj Boze, radio...
                            Ciesze sie, ze duch w Forumowym Naszym Narodzie nie gasnie ;)
                            • ostrowiak_1982 Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 09:37
                              Nie wiem w czym mogę pomóc :? ale popieram inicjatywę.
                              Jeśli już ruszy cała akcja to myślę że powinniśmy wychodzić do ludzi, mówić ich
                              językiem być sobą, a nie sztywnymi "politykami". Jak sami wiecie z tego forum
                              zwykli ludzie mają często zaskakujące pomysły :)
                              • pepla_z_czata Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 09:41
                                Mr ornot!! pepla dysponuje fajnom domenom do portala. Jak coś to mogę podpiąć ;)
                                • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 04.07.09, 09:57
                                  Pomysl rewelacyjny! Teraz graficy pracuja nad wystrojem, menu, zakladkami i tak
                                  dalej. Pomysl do "kajetu" i trzeba go omowic przy spotkaniu.
                                  Co do politykierstwa, powiem jak Pat Cox, znany irlandzki polityk:
                                  - Od polityki jest prezydent i minister spraw zagranicznych, reszta na czele z
                                  parlamentarzystami jest do pracy i dla... ludzi...
                                  • pepla_z_czata Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 10:09
                                    To umawiajmy mityng i goł ehed. Byle nie w czwartek bo idę do śpitalu.
                              • temponick Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 13:18
                                Nie wiem w czym mogę pomóc?

Każda forma aktywności w społeczeństwie obywatelskim do którego nam niestety tak daleko się liczy

-Nasze sprawy w nasze ręce!

Nie tylko pomysły, ale działanie. Szczególnie spotkania, dyskusje, różnego rodzaju happeningi i imprezy popularyzujące idee oraz rzeczowa krytyka -Każdy głos się liczy!
    • dizzy81 Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 11:14
      Forum Ostrowiec

Skruszymy każdy beton
      • temponick Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 12:51
        Świetny banner dizzy, jak przystało na rzecznika Forum. Hasło
        ciut destrukcyjne w swojej treści, ale wszyscy dobrze kojarzą o co
        chodzi...
        • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 04.07.09, 16:07
          Mnie sie podoba! Zapada w pamiec i nie jest ugladzony jak wiekszosc "programikow
          dla miesa glosujacego".
          Konkret.
          • lachien Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 17:38
            Mięso głosujące:P Niezły start:P
            • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 04.07.09, 17:50
              Lachienie. Tak niestety zdecydowana wiekszosc naszych politycznych moznowladcow
              samorzadowych traktuje obywateli miasta i regionu. Ot taka zasada - "poglaskac
              miesiac, dwa przed wyborami, powiedziec pare gladkich slowek a potem - back to
              reality -.
              Poza tym to sformulowanie nie jest moje, tylko pewnego wysoko postawionego przed
              laty urzednika panstwowego z Ostrowca.
              Forum ma zrobic wszystko by obywatele uwierzyli i w siebie i w ludzi ktorych
              obdarza mandatem zaufania. To wazne, zwlaszcza ze od 1989 roku wszystkie partie
              i ugrupowania graja wyborcom na nosie. Walka z wiatrakami" Jesli nie sprobowac
              teraz i nie zmierzyc sie z problemem, to kiedy?
              Pamietajmy o tym, ze wybory samorzadowe moga byc ogloszone na wiosne 2010.
              • lachien Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 17:52
                Wiem - uśmiech był na prawdę z sympatią:)
    • Gość: b Re: Forum Ostrowiec IP: *.toya.net.pl 04.07.09, 16:33
      recykling-zamosc.pl/wp-content/uploads/2008/06/werbkowice-wizytowka.jpg
      • temponick Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 17:03
        A tak a propos zdjęcia powyżej

-Czy ktoś wie co się dzieje z pokaźną, jakby nie było, ilością gruzu
        po zburzonym budynku KSZO oraz pływalni?
        • buksy Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 17:10
          jest zwożona na plac cukrowni i prawdopodobnie będzie rozdrobniona na "materiał budowlany" za pomocą składanej rozdrabniarki.
          • temponick Re: Forum Ostrowiec 04.07.09, 20:33
            Recykling i kruszenie gruzu na terenie niezbyt odległej cukrowni to
            brzmi logicznie. Ktoś na tym zarobi, bo ta ogromna masa 50letniej
            cegły i betonu będzie świetnym materiałem budowlanym. Ciągle nie
            wierzę w to, że na wolnym rynku nie znalazłaby się osoba, która
            zaoferowałaby 2mln za budynki w takiej lokalizacji, na powiedzmy
            hotelik dla sportowców z zapleczem plus oczywiście basen.

Z ostatniego czatu z prezydentem:

Pytanie: Decyzje o lokalizacji nowej hali podjął arbitralnie Pański
            poprzednik -Dlaczego Pan Panie Prezydencie nie anulował tej decyzji i
            zdał się na konsulatcje ze specjalistami i społeczeństwem?

Prezydent: Ponieważ to kosztowałoby ok. 2 mln zł, gdyż była już
            podpisana umowa na wykonanie projektu, który był "przywiązany" do
            miejsca
            • banan9991 Re: Forum Ostrowiec 05.07.09, 11:10
              Jest w tym sporo racji bo za tereny komercyjne moze prywatna firma
              wybudowac czy obiekty albo droge czy szpital co chcecie
              PS substancja budynow przterwa ale w innej lokalizacji moze trzeba
              zebrac pare wiaderek i zrobic pomnik :P
              • banan9991 Re: Forum Ostrowiec 05.07.09, 11:14
                czyli np za tereny na supermarket firma buduje np hale i hotel i go
                utrzymac musi wedle umowy iles tam lat
                • banan9991 Re: Forum Ostrowiec 05.07.09, 11:18
                  Mozna i tak za tereny MPK firma kupi autobusy i utrzyma linie iles
                  tam lat pewnie zrobi to dobrze bo musi sie jej to opłacic i utrzyma
                  kursy nierentowne bo musi wedle umowy
                  • temponick Re: Forum Ostrowiec 05.07.09, 12:44
                    Magistrat ma wiele atutów w ręku w postaci atrakcyjnych terenów pod
                    każdy typ działalności -Tereny przy Zagłoby idealne pod komercyjny
                    wielkopowierzchniowy handel, z doskonałym dojazdem od strony
                    obwodnicy i nie tylko -Rawszczyzna w kierunku Romanowa mogłaby wtedy
                    zostać uratowana dla sportu, rekreacji, hotelarstwa (RED, pałacyk
                    Tarnowskich) i pozostać zielonymi płucami miasta
    • unhollyseth Re: Forum Ostrowiec 05.07.09, 18:39
      Wróciłem z Katowic ( egzamin do Policji zdany:) ) i zgłaszam pełną gotowość do
      uczestnictwa w "akcji" :D
      • dizzy81 Re: Forum Ostrowiec 05.07.09, 18:40
        To weź mi tam anuluj ze dwa punkty jak możesz
        • unhollyseth Re: Forum Ostrowiec 05.07.09, 18:43
          Spokojnie...jeszcze badania psychologiczne:P
          • dizzy81 Re: Forum Ostrowiec 05.07.09, 18:44
            uuuu :) Nie zapominaj, że w skład tych badań wejdą Twoje posty z tego forum ,sam
            dałem znać szacownej komisji:P
            • unhollyseth Re: Forum Ostrowiec 05.07.09, 19:22
              Dzięki:) teraz wiem, że zdam:D
              • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 06.07.09, 08:26
                Unholly! Gratulacje i szacun za osiagi katowickie. Dzieki za akces. Grupa sie
                powieksza - to cieszy. Mysle, ze w tym tygodniu trzeba by bylo ustalic miejsce i
                date spotkania grupy inicjatywnej.
    • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 07.07.09, 09:58
      Drodzy moi forumowicze, czy moglibyscie cos zasugerowac w kwestii terminu
      spotkania. Nie chce niczego narzucac bez konsultacji z Kolezenstwem.
      Pozdrawiam cieplo...
      • unhollyseth Re: Forum Ostrowiec 07.07.09, 10:01
        Ja byłbym za poniedziałkiem. Bo w weekend to ludzie do domów i na spacery będą
        się spieszyli. Natomiast poniedziałek myślę jest w sam raz. Tylko jakiś spokojny
        lokal, żeby mi się telewizor albo radio znad głowy nie darło:)
        • pepla_z_czata Re: Forum Ostrowiec 07.07.09, 10:48
          A dla czego akurat w lokalu?? Spotkajmy się jak prawdziwi aktywiści na ławce w
          parku z butelką winka ;P
          • unhollyseth Re: Forum Ostrowiec 07.07.09, 10:53
            Jestem za:P...ale ja wina nie piję:P
            • pepla_z_czata Re: Forum Ostrowiec 07.07.09, 11:17
              Dopuszcza się modyfikacje- wódka z Biedronki też będzie akceptowana. Dzięki jej
              nazwie "Krajowa" spotkanie będzie miało charakter także patriotyczny :P
    • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 07.07.09, 17:39
      Panie i Panowie, to moze przyszla sroda???
      • lachien Re: Forum Ostrowiec 07.07.09, 17:48
        Ja odpadam. Od 20 lipca urlop, spadam zagramanicę. Może dopiero w połowie
        sierpnia nawiedzę Ostrowiec.
        • banan9991 Re: Forum Ostrowiec 07.07.09, 18:21
          Jakie odpada a komunikacja tel. Skype ile tego jest mozna byc w
          łacznosci
          • lachien Re: Forum Ostrowiec 07.07.09, 18:44
            Można owszem ale co się robi na urlopie? Chcesz pogadać ze Sławciem, który leży
            nad basenem lub nad morzem, chleje piwo lub drinka, jest fajnie wyluzowany
            (czytaj: nawalony i nażarty) i w głowie mu tylko jedno: jak dotrzeć do wody, by
            zrzucić z siebie te 50 stopni w cieniu? Chcesz z takim ekspertem polemizować?
            Mija się z celem nie?
            • pepla_z_czata Re: Forum Ostrowiec 07.07.09, 19:05
              lachien nie czaje!! przyszła środa to chyba 15 lipca. do urlopu masz jeszcze 5
              dni.. przez tyle czasu to można żont obalić.
              • lachien Re: Forum Ostrowiec 08.07.09, 06:41
                Krótko mówiąc do urlopu mam napięty grafik:)
      • unhollyseth Re: Forum Ostrowiec 07.07.09, 22:43
        Mnie pasuje.
        • Gość: ornot Re: Forum Ostrowiec IP: 89.127.179.* 08.07.09, 08:37
          Naliczylem 4 osoby gotowe na spotkanie. Kto jeszcze. Roboczo wiec przyszla sroda...
    • unhollyseth Re: Forum Ostrowiec 13.07.09, 21:25
      I jak z tym naszym spotkaniem?
      • unhollyseth Re: Forum Ostrowiec 14.07.09, 14:32
        ?
        • dizzy81 Re: Forum Ostrowiec 14.07.09, 15:40
          mnie jak zwykle nie ma w Ostrowcu
          • Gość: wyborca no i co ustalono? IP: *.net.telkonet.pl 16.07.09, 13:40
            spotkanie było?
            czy to tylko taka gadka-szmatka?
            takie ble ble?
            • pepla_z_czata Re: no i co ustalono? 20.07.09, 18:17
              unholly!! daj jakiś namiar na siebie- mail albo gg.
              • unhollyseth Re: no i co ustalono? 20.07.09, 18:20
                6857736
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka