Gość: Ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 15:26 Ciekawe... www.polityka.pl/chmowo/Lead30,936,297802,18/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unhollyseth Re: Coś o nas... 30.07.09, 15:29 "Oprócz zwykłych użytkowników, których jest większość, występują też tak zwani misjonarze, którzy mają potrzebę głoszenia swych, bardzo radykalnych czasem, poglądów (ulubione tematy: religia, polityka, seks), inne typy narcystyczne to tzw. naśladowcy Herostratesa (prowokują i atakują tematy tabu, aby zaistnieć), rozśmieszacze (świadomie przyjmują na siebie rolę błaznów). Kolejny typ to marketingowcy wynajmowani przez firmy w celu promocji produktów, usług. W tej kategorii mieszczą się również działacze partii politycznych – nie jest tajemnicą, że przed wyborami 2007 r. najważniejsze partie nakazały działaczom swych młodzieżówek aktywne uczestniczenie w dyskusjach na forach. Są wreszcie tzw. trolle pospolite – to wyjątkowo barwna i liczna grupa (patrz ramka)". To teraz zabawa...kto jest u nas kim? :P Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Coś o nas... 30.07.09, 15:32 mnie ktoś kiedyś przyporządkował do kategorii forumowego głupka Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Coś o nas... 30.07.09, 16:45 Mnie ktoś nazwał McGyver'em tempym w dodatku Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: Coś o nas... 30.07.09, 16:46 A ja uważam Aniu, że to nie o nas - nie o tym forum. Jedynie o nielicznych niedowartościowanych, zakompleksionych osobnikach, którzy mając klawiaturę w zasięgu ręki potrafią anonimowo ubliżać i jątrzyć, oczerniać i dokopywać. Mali biedni siedzący w "podziemiu" pieniacze.Współczuć im należy. Ja to forum czytam od lat dwóch. Co jakiś czas coś skrobnę. I dużo tu ciekawych, mądrych wypowiedzi jest.A chamstwo i ignorancję, wszelkie frustracje zostawiać należy po prostu bez komentarza. Niech cham z chamem, ignorant z ignorantem, czy tez frustrat z frustratem wymienia sobie "złote myśli". Znudzi im się to jeśli traktowani jak powietrze będą. A zresztą od czego mamy Dizzego? On najlepiej wie kiedy zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fixknor Re: Coś o nas... IP: *.net.telkonet.pl 30.07.09, 21:19 oj o was o was Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Coś o nas... 30.07.09, 21:30 Misiu kochany...ale skoro Ty też tu piszesz i czytasz to...również o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Coś o nas... 31.07.09, 10:02 nie tyle o Nas co o "całej społeczności internetowej " to takie odzwierciedlenie społeczności w świecie realnym . Z tą przewagą to większość czując się " bezpiecznie " za zasłoną " niby anonimowości może " być sobą " bo w życiu realnym to " bycie " nie zawsze daje satysfakcję . Długo by o tym pisać . Jest jak jest i będzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FURIA Re: Coś o nas... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 14:12 Zgadzam sie z Anią, jest jak jest to widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Coś o nas... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 13:49 I jeszcze kilka głosów w dyskusji: wyborcza.pl/1,75515,6910142,Chamstwo_hula_w_internecie.html Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Coś o nas... 10.08.09, 13:58 Ale co starasz się nam pokazać? Że istnieje chamstwo w sieci? To normalne i stare jak sama sieć. A wiesz kto w tym chamstwie przoduje? Kto przoduje w obelgach na forach, plotach i tym podobnych? Otóż przodują w nich ludzie, którzy podczas dyskusji nie chcą się zalogować. Co powiesz na takie dictum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Coś o nas... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 15:25 Polecam jeszcze tekst z okładki w dzisiejszym wydaniu "Newsweeka" i chwile refleksji - wszystkim forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Coś o nas... 10.08.09, 16:09 Nie chce mi się na ten temat dużo pisać...więc powiem tylko tyle, że jeśli miałbym się przejmować tym co ludzie na mnie pisze i co o mnie mówią to już dawno siedziałbym w piwnicy i śmiał się do worka ziemniaków. trzeba robić to co się lubi i to co się chcę i przede wszystkim nie przejmować się niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Coś o nas... 10.08.09, 16:14 Zresztą to cholery jak komuś przeszkadza to co się dzieje w internecie to mogę pożyczyć kombinerek do odcięcia kabla. Jeden z drugim, ale się przystosuj do tego, że różnych ludzi się spotyka , albo spadaj rozwiązywać krzyżówki. Ok jeśli kogoś znam lub wiem kim jest to podchodzę do tego trochę inaczej, ale jeśli czytam wypowiedzi wszelakich "radków", "specjalistów" "jedyna prawda" czy innego badziewia to tak jak napisał lachien...piwo, chipsy i tylko czytać jak wielka jest ludzka głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Coś o nas... IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 17:00 Ciekaw jestem czy jakbyś był osobą publiczną i o Tobie wypisywaliby brednie i bzdury, szkalując i opluwając Cie na każdym kroku też byś jeden z drugim był taki "tolerancyjny" i byś się do tego przystosował. Łatwo jest serwować takie tezy, że jak jest się anonimowym człowieczkiem i problem Cie nie dotyczy. Postaw się w czyjejś sytuacji. Z mediami możesz walczyć w sądzie z oczernianiem w internecie trudniej... I nie mówimy tutaj o wypisywaniu jakiś głupot tylko o naruszaniu godności osobistej konkretnych osób, bo tego chyba dotyczy ten temat, przynajmniej ten z Newsweeka. I nie rozśmieszajcie mnie, że to że ktoś ma stały nick coś zmienia. Dalej nikt nie wie kim jesteś. Prawda jest taka, że gdyby każdy z was musiał podpisać się prawdziwym nazwiskiem i jeszcze przedstawić swój wizerunek, to nie byłoby ani na tym forum ani na każdym innym, aż tyle jadu. A do Pana: "A ja Ci polecam pierogi" - nie masz do powiedzenia nic merytorycznego to lepiej nie pisz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Coś o nas... 10.08.09, 17:11 Widać, że koleś siedzi na forum od niedawna i sam nie wie co to wizytówka. A ja Ci powiem, że spokojnie możesz sprawdzić moje imię i nazwisko, bo go nie ukrywam I co teraz SENSOWNEGO powiesz, Panie mądraliński? Coś merytorycznego? Bo jak nie masz nic ciekawszego od dalszego kopiowania MERYTORYCZNEGO linków z newsweeka i innych GAZET, to sorry, takie argumenta są wesolutkie jak ćwierkanie słowika nad Ostrowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Coś o nas... 10.08.09, 17:13 Hehe wstawienie 3 linków i już teksty: merytoryczna dyskusja. Był tutaj kiedyś jeden merytoryczny ze swoim tekstem: wiedza naukowa. Idź spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Coś o nas... IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 21:16 Dla ścisłości: a) nie wklejałem żadnych linków, b) nawet jakbym wkleił odnośnik do czyjegoś tekstu nie widzę w tym nic niewłaściwego, jest to dobre wyjście do dalszej dyskusji, c) Twoje nazwisko, jakoś niewiele mówi, podejrzewam, że nie tylko mnie... Równie dobrze możesz sobie wpisać tam Jan Kowalski i będzie to równie dobrze identyfikowało Twoją osobę, d) jeśli to zdjęcie jest prawdziwe to współczuje, e) merytoryczny - dotyczący istoty sprawy, chyba nie rozumiesz co znaczy to słowo i co do tego ma wklejanie linków, albo wiedza naukowa? f) jeśli chcesz porozmawiać o pierogach załóż sobie nowy wątek, może znajdziesz więcej partnerów do dyskusji, tylko napisz coś więcej o nich niż tylko to, że je polecasz, e) jakbyś nie znalazł jednak chętnych do rozmowy, możesz zawsze pogadać sam ze sobą, bo widzę że lubisz odpisywać sam sobie, a może to schizofrenia? Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Coś o nas... 10.08.09, 17:25 Wczoraj ją oczerniali, jutro będą pisać jakie to ma fajne cycki na rozkładówce Playboya... nie czarujmy się. Misiu Pysiu do wszytskiego trzeba mieć dystans, a szczególnie do samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś