Dodaj do ulubionych

chcę odstawic tabletki. Pilne!

01.07.06, 19:10
bardzo prosze o odpowiedź. W czercu wziełam 1 opakowanie diany, po 7 dniowej
przerwie zmieniłam na yasmine. Niestety dzis 6 tabletka, a ja czuje sie
gorzej jak źle-nudnosci, deprecha, bół łydki, ogólne osłabienie z uczuciem
jakbym miała zaraz zemdleć. Ledwno chodze po domu. Proszę odpowiedzcie-co
bedzie, jeśli teraz odstawie yasmin, po 6 tabletkach-jak zareaguje organizm?
bedzie krwawienie? To w takim razie kiedy okres?? Bardzo prosze o odpowiedź.

Obserwuj wątek
    • kasica_33 Re: chcę odstawic tabletki. Pilne! 01.07.06, 19:55
      Ja proponowałabym dokończyć opakowanie, tak dla świętego spokoju.Po co narażać
      organizm na jakieś dodatkowe skutki uboczne, wynikające z odstawienia pigułek w
      trakcie opakowania.Z tego co piszesz i tak twój organizm przechodzi jakąś
      rewolucję, najwidoczniej nie toleruje yasmine.Pozdr
      • goscinnie_ino Re: chcę odstawic tabletki. Pilne! 01.07.06, 20:28
        kochana, jak fundujesz sobie takie zmiany co chwilkę to się nie dziw, że
        organizm na nie reaguje. zdarza się, że do tabletek "przyzwyczajamy" się przez
        dwa-trzy cykle. też byłabym za dokończeniem opakowania i jak najszybszym
        skontaktowaniem się z lekarzem (niech sie wypowie przed kolejną zmianą - nie
        wymieniasz przecież landrynak na krówki!!!!!)
    • the_kami Re: chcę odstawic tabletki. Pilne! 02.07.06, 20:28
      Jeśli czujesz się faktycznie tak źle (ból łydki jest groźnym sygnałem!), to
      odstaw. Krwawienie będzie z odstawienia - pewnie 3-4 dni po ostatniej tabletce.
      A potem to nie wiadomo, bo cykl może wariować - ale nie musi. U mnie od razu
      wszystko było OK, Ty też nie musisz mieć problemów. A jeśli źle znosisz te
      tabletki - nie ma powodu, żebyś się katowała. Ból łydki mnie lekko zmroził, bo
      to może być jakiś objaw m.in. zakrzepicy. Wybierz się dla wszystkiego do lekarza.
      • evila23 Re: chcę odstawic tabletki. Pilne! 18.09.06, 08:53
        zaczelam brac yasmine.okolo 13 tabletki zaczely bolec mnie nogi.w nocy nie
        moglam przez to spac a chodzenie sprawialo mi trudnosc.zadzwonilam do gina
        kazal odstawic i przyjsc do niego i lykac aspiryne na rozrzedzenie krwi. niegdy
        wiecej yasmine!
    • nenulka21 Re: chcę odstawic tabletki. Pilne! 18.09.06, 21:25
      odstaw to swinstwo moj kuzyn ginekolog byl na szkoleniu we francji okazalo sie
      ze ten lek jest tragiczny ja bralam go kilka miesiecy przytylam wogole sad nie
      moge tego zbic waze 64 kg sad a wazylam 52 sad jestem strasznie smutna mam dlka
      teraz po rzuceniu ine mam ochoty na seks

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka