naise 21.05.07, 11:16 Jeśli po krwawieniu zaczęłam kolejne opakowanie piguł po 8 a nie po 7 dniach, czy istnieje jakieś prawdopodobieństwo że doszło do owulacji ?? Jakie mogą być powody opóźnienia krwawienia przy braniu tabletek antkoncepcyjnych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genovefa Re: Pytanie techniczne :) 21.05.07, 12:01 A dlaczego zaczela po 8 a nie po 7 dniach???????? Jeżeli błąd w przyjmowaniu pigułek nastąpił w 1 tygodniu przyjmowania – wtedy nie jesteś w pełni zabezpieczona przed ciążą. Przez siedem kolejnych dni stosuj dodatkowe zabezpieczenie antykoncepcyjne (prezerwatywa, spermicydy) albo unikaj współżycia. Odpowiedz Link
doral2 Re: Pytanie techniczne :) 21.05.07, 12:21 siedem dni orzerwy i wzięłaś tabletke ósmego dnia, czy osiem dni przerwy i wzięłąś dziewiątego?? Odpowiedz Link
naise Re: Pytanie techniczne :) 21.05.07, 12:36 Zawsze zaczynałam pigułki w piątek, w marcu brałam tabletki przez 5 tygodni aby przesunąć okres, po czym skńczyłam je w środę, aby następne opakowanie zaczynać od czwartku - w ten sposób okres rozpoczynał mi się w niedziele a nie w poniedziałek. Po przedostatnim opakowaniu skonczyłam pigułki w środę i prawdopodobnie pomylilam się i wzięłam zamiast w czwartek znów w piątek, czyli nie 7 dni przerwy tylko 8 dni przerwy i 9 dnia wzięłam pigułkę. Zdałam sobie sprawę z tego dopiero wczoraj kiedy nie pojawił się okres. Czyli wobec tego przez pierwszy tydzień nie byłam 'chroniona' - mimo wzięcia całego opakowania piguł do końca opakowania - więc mogę być w ciąży i kiedy powinnam zrobić test?. Okresu dziś nie dostałam ani wczoraj ani dziś, a zawsze był punktualnie, zawsze rano. Jednak mam typowe bóle jak na @, lekkie wczoraj, dziś mocniejsze w podbrzuszu i pachwinach mimo ketonalu który wzięłam, więc może się jeszcze pojawi. Wizytę u ginekologa mam dopiero w czerwcu Odpowiedz Link
doral2 Re: Pytanie techniczne :) 21.05.07, 13:19 no to poczekaj jeszcze ze dwa dni...i na drugi raz nie kombinuj z okresem... Odpowiedz Link