czerwone_francuskie 06.07.07, 11:23 oprocz prezerwatywy? wiecie cos o hormonach/odwracalnej wazektomii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zosiaczek25 Re: antykoncepcja dla panow 06.07.07, 14:12 cos kiedys czytalam o jakichs badaniach nad antykoncepcja hormolnalna dla mezczyzn. Ale z tego, co sie orientuje, nie przynosi to wielkich efektow. Bo, zeby przynioslo, trzeba by bylo sprawic, aby z nasienia zniknely wszystkie plemniki, ale tylko czasowo (tj. nie powodujac trwalej bezplodnosci). A to nie takie proste. O sprzedazy takich lekow nie slyszalam. Odpowiedz Link
doral2 Re: antykoncepcja dla panow 06.07.07, 14:56 zreszta mało który "samiec" pozwoli się ubezpłodnić..to narusza ich męskie ego... Odpowiedz Link
zosiaczek25 Re: antykoncepcja dla panow 06.07.07, 15:16 "Samiec"? Przypominam, ze dla takiego samca Ty zazywasz antykoncepcji. Ja mam inne doswiadczenia. I nigdy bym o moim mezu "samiec" na powaznie nie powiedziala. A co do decyzji o meskiej antykoncepcji, to my z mezem juz o tym dyskutowalismy. I on twierdzi, ze jezeli bylaby ona ogolnodostepna i bezpieczna, to nie mialby z tym problemow. Szczegolnie, ze ja hormonow nie toleruje. A ktores z nas zabezpieczac sie musi... Odpowiedz Link
doral2 Re: antykoncepcja dla panow 06.07.07, 16:15 nie mówiłam konkretnie o Twoim mężu, mówiłam ogólnie i do tego niepoważnie, celowo wziąwszy w cudzysłów słowo "samiec"..nie dojrzałaś tego?? doprawdy, nie wiem czym się tak denerwujesz... Odpowiedz Link
zosiaczek25 Re: antykoncepcja dla panow 06.07.07, 18:07 > nie mówiłam konkretnie o Twoim mężu, m Przeczytaj sobie jeszcze raz moja poprzednia wypowiedz. Zaskoczylo mnie jedynie to, ze napisalas takie okreslenie o mezczyznach, bo nie byliby w stanie przyjmowac antykoncepcji. Tymczasem Ty tez dla kogos antykoncepcje przyjmujesz. Ergo, Twoj facet nie przejmuje sie zabezpieczeniem. Ergo, tez jest "samcem". Dlatego ja na Twoim miejscu bylabym ostrozna z takimi wypowiedziami, jak Twoja przedostatnia. Oto mi chodzilo. A nie o mojego meza. Odpowiedz Link
doral2 Re: antykoncepcja dla panow 06.07.07, 19:22 użyłam celowo określenia "samiec" (wszak nimi przecież są), aby pokazać jak niewiele panowie troszczą się o antykoncepcję oraz jak dalece boją się ubezpłodnienia...wszakw genach mają zapisane rozsiewanie swoich genów na lewo i na prawo.. i nie wyssałam sobie tego z palca, ani też nie są to moje osobiste poglądy..poczytaj sobie zalinkowane teksty.. www.emilosc.com/Article290.html www.sp.viamedica.pl/darmowy_pdf.phtml?indeks=9&indeks_art=63&VSID=82f4efc4f2882b623f388f50ff181dc9 www.student.lublin.pl/index2.html?akcja=news&kid=24&id=2982 facet.interia.pl/seks/bez-ryzyka/news/inicjacja-z-gumka,540516 www.babyboom.pl/ciaza/rola_taty/antykoncepcja_po_mesku.html forum.kapturek.pl/viewtopic.php?t=57 www.sztukamilosci.isx.pl/antykoncepcja_meska.php Odpowiedz Link