ihopeyouwilllikeme Re: Które sceny kręcono w Polsce? n/t 12.01.06, 11:44 Scenę ucieczki po zamarzniętym jeziorze. Odpowiedz Link Zgłoś
dinian A gdzie dokładnie? 12.01.06, 19:23 Dystrybutor podaje, że kręcili na jeziorze Siemianówka.... natomiast w innych źródłach czytałem, że w Bieszczadach na Solinie... ktoś wie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
direta Re: A gdzie dokładnie? 13.01.06, 21:50 dinian napisał: > Dystrybutor podaje, że kręcili na jeziorze Siemianówka.... natomiast w innych > źródłach czytałem, że w Bieszczadach na Solinie... ktoś wie coś na ten temat? Ja czytałam, że na jeziorze Siemianówka w Białowieży i w ogle "leśne" sceny są stamtąd (a "skaliste" z Adrspachu) Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek25 Re: A gdzie dokładnie? 21.01.06, 15:42 Jezioro/zalew Siemianówka leży w okolicach Białegostoku- tam kręcono scenę ucieczki dzieci i bobrów przed Białą Czarownicą. Niektóre sceny leśne kręcono w Puszczy Białowieskiej. Byłam na filmie, podobał mi się, choć nie jestem zachwycona, to myslę, że warto obejrzeć :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Które sceny kręcono w Polsce? n/t 16.01.06, 23:38 i w górach stołowych Odpowiedz Link Zgłoś
gieroppka Re: Które sceny kręcono w Polsce? n/t 24.01.06, 22:36 Hej! :) Tez zauwazyłam, ze sceny z Narnii były kręcone w górach Stołowych. Powiem wiecej, ze miedzy innymi miało to miejsce po stronie czeskiej, w górach Aderszpaskich.. Utwierdziła mnie w przekonaniu o tym jedna scena, kiedy rodzeństwo ucieka pod łukiem zawieszonym między scianami skalnymi, wygladającym na gotycki.. Mam pod nim zdjecie! A okolica jest niesamowicie malownicza.. Odpowiedz Link Zgłoś
szczura Re: Które sceny kręcono w Polsce? n/t 09.03.06, 22:49 ja jeszcze o Siemianówce, bo to mój teren. Pracuję w Parku Narodowym w Białowieży, o który zahaczają wszystkie VIP-y w tym ekipa A.A, a owa Siemianówka jest blisko - 25 km. Zam okolicę bardzo dobrze, bo to moja rodzinna. Ostanio oglądam w kółko ze Smykiem Narnię i taką mam refleksję, że ten zalew (bo to żadne jezioro, tylko największy sztuczny zbiornik wodny w tej części Europy), to im się udał - prawdziwa biała równina. Ale otoczenie nie nasze, a i wszystkie sceny laśne nie były niestety filmowane u nas w Puszczy Białowieskiej - bo jak się wyraził reżyser juz to skręcili, ale był pod wrażeniem naszego Parku Pałacowego w Białowieży - to prawdziwe Latarniane Pustkowie (hihi - trochę zdjęć było na stronie BPN). Byli u nas tylko 2 reżyser i producentka, dzieci nie - wszystkie sceny montowano potem w studio. kiwam Odpowiedz Link Zgłoś
direta Re: Które sceny kręcono w Polsce? n/t 11.03.06, 00:02 A wodospad gdzie? Też w Polsce? To jak oni zrobili ten bieg przez jezioro bez dzieci? sfilmowali samo jezioro a dzieci szły w studio? Ktoś w ogóle wchodził na lód? napisz coś więcej, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczura Re: Które sceny kręcono w Polsce? n/t 14.03.06, 13:05 było to tak: Pierwszy raz A. Adamson był u nas w lutym 2003, kiedy oglądał plenery do Shreka. Miejsce polecone mu zostało przez Marka Doleckiego - białostockiego fotografa. czy rzeczywiście wrócił tu osobiście dwa lata później (luty 2005) nie odpowiem na 100 %. Fakty jakie znam są takie, że była tu jego ekipa - ponad 50 osóbw, był w niej II reżyser, na pewno nie było dzieci. AA mógł być dobrze chroniony i mimo, że wszyscy spali w Białowieży, to nikt go "nie wyhaczył". Zreszta tu tyle sławnych osób przyjeżdża, że nic dziwnego. Gdy tylko filmowcy dostali informację, że zbiornik jest "dobty", tj. skuty lodem przerwali zdjęcia w czeskich górach i wynajętym śmigłowcem przylecieli tutaj. Dodatkowo z Warszawy i Białegostoku ściągneli skutery śnieżne, hielikopter i poduszkowiec. Przez 3 dni w lutym na przemian: filmowali, robili zdjecia i szkice: na zbiorniku, wokół niego i nad nim. Chodziło o wyłącznie dużą, równinną przestrzeń, jaką może dać zamarźniety zbiornik wodny. (suwalszczyzna, gdzie też był AA odpadłą, bo brzegi jezior są zabardzo zarośnięte lasami). Później, jak pisałam, w studio montowali okolicę: góry, las, no i dograli dzieci biegnące.... Tia, właściwie, to nie wiem po czym biegło rodzeństwo hihihi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_anna2 Książę Kaspian 22.11.07, 23:24 też podobno był w Polsce kręcony. Niedługo zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
direta Re: Książę Kaspian 14.11.08, 09:03 up. Ciekawe czy w wigilię pokażą KK, tak jak ostatnio pokazali LCiSS Odpowiedz Link Zgłoś