Dodaj do ulubionych

jest tutaj ktoś?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 01:09
moze jakaś mała dyskusja...
Obserwuj wątek
    • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 01:20
      O czym?
      • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 01:39
        o czym tylko dusza zapragnie
        • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 01:46
          Gość portalu: gosiak napisał(a):

> o czym tylko dusza zapragnie

O duszy? :))
          • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 01:48
            moze być, choć nie iwem czy coś mądrego wwymyślę na ten temat. pytanie na wsep:
            jesteś katolikiem, albo inaczej : jaką wiarę wyznajesz?
            • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 01:52

> moze być, choć nie iwem czy coś mądrego wwymyślę na ten temat. pytanie na
              wsep:
              >
              > jesteś katolikiem, albo inaczej : jaką wiarę wyznajesz?

Czy to podchwytliwe pytanie? Wierzę w Boga, ale pójdę do piekła... taka ma
              natura :))
              • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 01:56
                piekło też moze być fajnym miejscem. pomyśl: spotkać Hitlera np. szajbus niezły
                ale na pewno ciekawa postać. pogadać z takim człowiekiem- niezła rzecz. a potem
                napisać "nieboską komedię- piekło ciąg dalszy". unowocześniona wersja
                • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:00

> piekło też moze być fajnym miejscem. pomyśl: spotkać Hitlera np. szajbus
                  niezły
                  >
                  > ale na pewno ciekawa postać. pogadać z takim człowiekiem- niezła rzecz. a
                  potem
                  >
                  > napisać "nieboską komedię- piekło ciąg dalszy". unowocześniona wersja

Czy Hitler był ciekawy? Czytałem jego biografię napisaną przez Kershaw'a i nie
                  widze w nim nic ciekawego. Parę kompleksów, niespełnionych miłości, zły
                  ojciec, dobra matka, kiepskie życie. Może to przepis na potwora? A może nie...
                  • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:03
                    no dobra a Rasputin? facet do końca życia wierzył ze to co robi jest z
                    natchnienia Boga. niby wszystko gra ale według kryteriów (tak to się odmienia?)
                    Kościoła katolickiego Grigorijowi przypiekają boczki. to dopiero ciekawa postać.
                    • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:07

> no dobra a Rasputin? facet do końca życia wierzył ze to co robi jest z
                      > natchnienia Boga. niby wszystko gra ale według kryteriów (tak to się
                      odmienia?)
                      >
                      > Kościoła katolickiego Grigorijowi przypiekają boczki. to dopiero ciekawa
                      postać
                      > .

Wątpię, żeby Rasputin w cokolwiek wierzył oprócz wódy i własnej powiedzmy
                      oględnie chuci... człowiek, który trafił na głupotę wielkich. W odpowiedni
                      czas i miejsce.
                      • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:11
                        sądzę że gdyby nie wierzył w coś to nie zaszedłby tak daleko. za
                        dużo "przekrętów" musiałby zrobić świadomie, zeby się nie potknąć. pomyśł, czy
                        człowiek trzeźwo myślący osiagnie tyle? nie. bo nikt tego tak nie może zrobić.
                        jedny nie wielka wiara mogła sprawić że się nie potknął. długo by to tłumaczyć.
                        ale co sądzisz o ogórkach w Amsterdamie? nie lubię rzucać słów na wiatr.
                        • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:16

> sądzę że gdyby nie wierzył w coś to nie zaszedłby tak daleko. za
                          > dużo "przekrętów" musiałby zrobić świadomie, zeby się nie potknąć. pomyśł,
                          czy
                          > człowiek trzeźwo myślący osiagnie tyle? nie. bo nikt tego tak nie może
                          zrobić.
                          > jedny nie wielka wiara mogła sprawić że się nie potknął. długo by to
                          tłumaczyć.

Tak. Miał wiarę. W wódę i chuć. Spojrzyj na yappies. Czy oni w coś wierzą?
                          Nie. A dochodza do fortun oszukując po drodze ludzi. No nie wszyscy...

> ale co sądzisz o ogórkach w Amsterdamie? nie lubię rzucać słów na wiatr.

Dziękuję nie palę... jak to powiedział mój kolega do kobiety w tańcu, kiedy
                          pytała go czy ma zegarek... :))
                          • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:21
                            coś wyrwanego z kontekstu: wkurza mnie gdy ciągle ktos mi mówi że nie myśłę
                            sercem tylko głową. bez sensu. serce nie myśli...
                            • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:24

> coś wyrwanego z kontekstu: wkurza mnie gdy ciągle ktos mi mówi że nie myśłę
                              > sercem tylko głową. bez sensu. serce nie myśli...

Kobiety myślą tylko głową. Wszystkie, więc nie masz się czym przejmować.
                              Pokażę Ci to na przykładzie miłości. Mężczyzna kocha z jednego powodu -
                              miłości. Kobieta kocha z tysiąca racjonalnych powodów. Ale ze mnie męska
                              szowinistyczna świnia... :))
                              • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:28
                                nie przeżyłąm czegoś takiego jak "miłość" więc chwilowo nie będę sie
                                wypowiadała. moze tylko tyle powiem ze kobiety ogólnie są mało inteligentne,
                                więc czemu tu się dziwić. chociaż akurat Twój przykład świadczy na ich korzyść.
                                mało szowinistyczne to było.
                                • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:33

> nie przeżyłąm czegoś takiego jak "miłość" więc chwilowo nie będę sie
                                  > wypowiadała. moze tylko tyle powiem ze kobiety ogólnie są mało inteligentne,
                                  > więc czemu tu się dziwić. chociaż akurat Twój przykład świadczy na ich
                                  korzyść.
                                  >
                                  > mało szowinistyczne to było.

Bardzo destrukcyjne uczucie... i tak je przeżyjesz. Młoda jesteś Gosiu?
                                  Prawda? Tylko mi nie mów, że kobiet nie pyta się o wiek. Ja pytam kobiety o
                                  wszystko :))
                                  Nie dzielę ludzi na kobiety i mężczyzn.
                                  • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:36
                                    powiem tylko tyle: pełnoletnia już jestem ;) od kiedy, to juz zataję.
                                    ta destruktywność właśnie mnie przerażą i dlatego ciągle to odpycham. powoli
                                    zresztą w ogóle przestaję wierzyć...
                                    i nie waż się czuć jakiejś wyższości nad moją skromną osobą, bo wierz mi ze nie
                                    warto nawet próbować ;)
                                    • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:41

> powiem tylko tyle: pełnoletnia już jestem ;) od kiedy, to juz zataję.
                                      > ta destruktywność właśnie mnie przerażą i dlatego ciągle to odpycham. powoli
                                      > zresztą w ogóle przestaję wierzyć...
                                      > i nie waż się czuć jakiejś wyższości nad moją skromną osobą, bo wierz mi ze
                                      nie
                                      >
                                      > warto nawet próbować ;)

Niech Cię nie przeraża. Ból kształtuje świadomość. Czyni człowieka mocnym. Nie
                                      bój się zranienia. To nic strasznego. Nie bój się zawieść.
                                      Zaś miłość czyni Cię w pełni człowiekiem. Warto zaryzykować. Zatracić się. Po
                                      co żyć w pustce? W bezsensie. Kiedy dusza jest popiołem? Kochać kogoś jak
                                      własny oddech...
                                      • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:45
                                        ładnie to brzmi, ale jest ode mnie bardzo daleko. może kiedyś, a moze nie.
                                        • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:48

> ładnie to brzmi, ale jest ode mnie bardzo daleko. może kiedyś, a moze nie.

Też tak mówiłem. Wierz mi. Wszyscy wiecznie mówili "najważniejsza jest
                                          miłość". Ja mówiłem "o czym wy pieprzycie, nic takiego nawet nie ma na tym
                                          świecie". To będzie silniejsze od Ciebie. Nie masz na to wpływu. Mogę sobie
                                          mówić "kobiety kochają z tyciąca racjonalnych powodów". Fajnie to brzmi.
                                          Prawda jest jednak taka, że kochają z miłości.
                                          • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:53
                                            nie jesteś chyba jednak wiele starszy ode mnie. tylko ze nikt mi nie wmówi, ze
                                            każdy przeżywa swoją miłość. a może to tylko wymysł pisarzy, a ludzie
                                            bezmyślnie wierzą w to. nie wiem. ja w to nie wierzę i nie chcę uwierzyć. choć
                                            nie mówię że to się nie zmieni. jeżeli już to tylko przeciwko mojej woli.
                                            nie bądź hipokryta: szowinistą pozostań do końca
                                            • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:55

> nie jesteś chyba jednak wiele starszy ode mnie. tylko ze nikt mi nie wmówi,
                                              ze
                                              > każdy przeżywa swoją miłość. a może to tylko wymysł pisarzy, a ludzie
                                              > bezmyślnie wierzą w to. nie wiem. ja w to nie wierzę i nie chcę uwierzyć.
                                              choć
                                              > nie mówię że to się nie zmieni. jeżeli już to tylko przeciwko mojej woli.
                                              > nie bądź hipokryta: szowinistą pozostań do końca

Sama się sparzysz... co ja Ci będę mówił.
                                              Nigdy nie byłem hipokrytą tylko klaunem.
                                              • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:58
                                                z Twoich słów raczej też nie wynika jakis dobry obraz miłości, więc jak na
                                                razie to nic nie tracę. ale zobaczymy. akurat ja jestem najmniej odpowiednią
                                                osobą żeby sądzić o czymkolwiek. moze posłucham starszego...kiedys.
                                                • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 03:02

> z Twoich słów raczej też nie wynika jakis dobry obraz miłości, więc jak na
                                                  > razie to nic nie tracę. ale zobaczymy. akurat ja jestem najmniej
                                                  odpowiednią
                                                  > osobą żeby sądzić o czymkolwiek. moze posłucham starszego...kiedys.

Miłość jest dobra dla demiurga. Nieważne jaka. Dla człowieka jest dobra tylko
                                                  miłość szczęśliwa.

Dobranoc Gosiu idę wygrzać swoje stare powiedzmy członki w łóżku. Jutro rano
                                                  gram mecz i muszę być w formie. Dobranoc. Jako młoda osóbka świeżo po maturze
                                                  też powinnaś się wyspać... :))
                                                  • Gość: gosiak papa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 03:05
                                                    dobra noc i być może do zobaczenia. miło się rozmawiało :)
                                                  • Gość: Crotalus Re: papa IP: *.acn.pl 14.06.03, 03:07

> dobra noc i być może do zobaczenia. miło się rozmawiało :)

Jasno już na dworze. Jestem zwierzęciem nocnym, więc idę spać. Do zobaczenia,
                                                    czy coś tam :))
            • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 01:53
              tlyko nie idź sobie... mogę nie zadawać takich pytań jeśli nie chcesz
              • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 01:56

> tlyko nie idź sobie... mogę nie zadawać takich pytań jeśli nie chcesz

Nigdzie nie idę. Ależ zadawaj mi pytania. Ja z ludźmi rozmawiam tylko
                osobiście. Nie lubie beznadziejnej gadaniny o niczym. Kiedy ludzie mówią mi
                banały staję się nerwowy. Przestaję słuchać :))
                • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:01
                  ostrzegam ze mogę mieć nietaktowne, nie na miejscu i dziwne pytania. np.
                  dlaczego rozmawiasz z jakąś osobą przez forum? czy nie uważasz ze to straszna
                  głupota? albo tak: co sądzisz o uprawie ogórków w amsterdamie. czasem nie
                  pytanie sie liczy. z każdego beznadziejnego pytania można "wyprodukować"
                  ciekawą wypowiedź. zależy czy chce Ci się wysilić. i czy masz na tyle rozumu
                  czy moze inwencji w głowie żeby coś takiego zrobić :)
                  • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:04

> ostrzegam ze mogę mieć nietaktowne, nie na miejscu i dziwne pytania. np.
                    > dlaczego rozmawiasz z jakąś osobą przez forum? czy nie uważasz ze to
                    straszna
                    > głupota? albo tak: co sądzisz o uprawie ogórków w amsterdamie. czasem nie
                    > pytanie sie liczy. z każdego beznadziejnego pytania można "wyprodukować"
                    > ciekawą wypowiedź. zależy czy chce Ci się wysilić. i czy masz na tyle rozumu
                    > czy moze inwencji w głowie żeby coś takiego zrobić :)

Dziwne pytania to oznaka inteligencji. Rozmawiam z Tobą i pracuję. Piszę.
                    Wreszcie mam spokój i mogę popisać. Piszę już od czterech godzin i zrobiłem
                    sobie krótką przerwę na porozmawianie specjalnie z Tobą. :))
                    • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:06
                      jeszcze trochę i zacznę czuć się zaszczycona...
                      a co będzie z Twoją pracą za 20 lat?
                      • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:09

> jeszcze trochę i zacznę czuć się zaszczycona...
                        > a co będzie z Twoją pracą za 20 lat?

Ależ to ja jestem zaszczycony Gosiu :))
                        Co będzie? Nie wiem. Może dostanę Nobla, a może zjadą mnie krytycy i skończę
                        jako kloszard upijający się w barach. Kto to wie? :))
                        • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:14
                          mozesz jeszcze pożałować tego "zaszczycania". nie wytrzymasz długo. zapewniam
                          • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:16

> mozesz jeszcze pożałować tego "zaszczycania". nie wytrzymasz długo. zapewniam

No to umrę... Śmierci się nie boję :))
                            • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:23
                              ale co będziesz po niej robił skoro św. Piotr Cię wyśmieje a Hitler Cie nie
                              interesuje? nudy...- tego trzeba się bać.
                              • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:25

> ale co będziesz po niej robił skoro św. Piotr Cię wyśmieje a Hitler Cie nie
                                > interesuje? nudy...- tego trzeba się bać.

Założę własny raj...
                                • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:31
                                  jako jakakolwiek inna opcja niż dwie oczywiste, Twój zamiar jest bardzo
                                  kuszący... zakładając że szowinista wpuści tam jakieś kobiety (niekoniecznie
                                  mnie) jest jak jest ale życie bez nas jest nudne
                                  • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:34

> jako jakakolwiek inna opcja niż dwie oczywiste, Twój zamiar jest bardzo
                                    > kuszący... zakładając że szowinista wpuści tam jakieś kobiety (niekoniecznie
                                    > mnie) jest jak jest ale życie bez nas jest nudne

Taki ze mnie szowinista, jak Hitler święty :))
                                    Bez kobiet nie mógłbym żyć... niestety.
                                    • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:39
                                      "niestety"... jakbyś tego żałował. nie chcę tutaj wchodzić w jakieś może
                                      drazłiwe tematy życia seksualnego itp. resztę sam sobie dopowiedz.
                                      • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:43

> "niestety"... jakbyś tego żałował. nie chcę tutaj wchodzić w jakieś może
                                        > drazłiwe tematy życia seksualnego itp. resztę sam sobie dopowiedz.

Raczej miłości. Seks to tylko przyjemny dodatek do głównego dania :))
                                        • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:47
                                          tutaj się z Tobą nie zgodzę, choć nie bardzo mam prawo się wypowiadać skoro nic
                                          nie wiem o głównym daniu. desery są lepsze :)
                                          • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:50

> tutaj się z Tobą nie zgodzę, choć nie bardzo mam prawo się wypowiadać skoro
                                            nic
                                            >
                                            > nie wiem o głównym daniu. desery są lepsze :)

Eeee młoda jesteś... nie bij starca :))
                                        • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:48
                                          moje pytanie będzie banalne, ale bardzo mnie to intryguje: co oznacza Twój
                                          nick. nie wierzę że się o to pytam, cóż...
                                          • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:49

> moje pytanie będzie banalne, ale bardzo mnie to intryguje: co oznacza Twój
                                            > nick. nie wierzę że się o to pytam, cóż...

Z łaciny znaczy to tyle co - grzechotnik.
                                            • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 02:55
                                              lubisz grzechotki czy może raczej piasek, a może serial "Kobra" tylko może nie
                                              iwedziałeś jak to przetłumaczyć?
                                              • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 02:57

> lubisz grzechotki czy może raczej piasek, a może serial "Kobra" tylko może
                                                nie
                                                > iwedziałeś jak to przetłumaczyć?

Nie lubię grzechotników, ja nim jestem po prostu :))
                                                • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 03:03
                                                  ok. czyli łuski, jajożyworodność,apetyt na myszki... z takim "człowiekiem"
                                                  jeszcze nie rozmawiałam.
                                                  • Gość: Crotalus Re: jest tutaj ktoś? IP: *.acn.pl 14.06.03, 03:05

> ok. czyli łuski, jajożyworodność,apetyt na myszki... z takim "człowiekiem"
                                                    > jeszcze nie rozmawiałam.

Jakieś kosmate myśli Ci chodzą po głowie. Dobranoc :))
                                                  • Gość: gosiak Re: jest tutaj ktoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 03:07
                                                    a bientot!
      • Gość: gosiak jesteś jeszcze? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 01:40
        to co w temacie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka