Dodaj do ulubionych

Druga linia metra

• szerszen0 Re: Druga linia metra 11.11.09, 13:57
      super - niebieski przezroczysty (bazarowy?)namiot, a w tle historyczny prawosławny kościół...
    • Gość: bad project Re: Druga linia metra IP: *.chello.pl 11.11.09, 14:43
      fajne, ale dla kolejki obsługującej jakiś park rozrywki...
    • omgsmeagol Re: Druga linia metra 11.11.09, 16:48
      no wizualizacje to takie bardzo proste jak z technikum ale niech robią niech pracują ;>
    • Gość: arcy-tektura Re: Druga linia metra IP: *.net-partner.pl 11.11.09, 18:44
      wiata w kształcie M jak metro, brawo! pomysł oryginalny i nowatorski do tego stopnia, że kojarzy mi się z wejściem do podziemnego szaletu. nie wiem tylko czemu nie napisaliście, że jest to koncepcja studenta pierwszego roku architektury...
    • Gość: george Re: Druga linia metra IP: *.pia.abpl.pl 12.11.09, 08:33
      jedne z gorszych jakie widziałem... wejścia na niższym poziomie niż koncepcje kandydatów na studia...
    • Gość: Blacharz Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 09:23
      Odkrywkowo?? No to nie zazdroszczę Warszawiakom, w Krakowie jedno konsorcjum tureckie miało budować rondo i efekt tego był taki, że przez rok chyba zwlekali, a potem trzeba było ogłosić kolejny przetarg... Ciekawe gdzie na Nowym Świecie alturl.com/b3yd dadzą tą stację. Ale trudno, metro być musi
    • Gość: x Re: Druga linia metra IP: *.wroclaw.mm.pl 12.11.09, 16:27
      jak znam siebie, i o ile wybudują te budy, to będę jedną z ich tysięcy ofiar. przecież jak można! poza tym czy te wejścia nie są przypadkiem zbyt wąskie? już to widzę,zatrzymujące się metro, a tu nagle wyskakujące ambitnie nieczytelne litery a zaraz po tym: miejsce na twoja reklame. żenada!
    • Gość: Jakub Re: Druga linia metra IP: *.aster.pl 12.11.09, 20:23
      Kpina. Tak przaśnego zamysłu jak na takie przedsięwzięcie dawno nie widziałem
    • Gość: snowie Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 23:12
      stacje często jak przystanki tramwajowe
    • giles Re: Druga linia metra 13.11.09, 14:25
      w londynie, paryzu, berlinie czy hamburgu na wielu przystankach wejscia nie sa zadaszone wogole. maja za to solidna balustrade oraz z daleka wyraznie widoczne duze logo (nie mylic z warszawskim szkaradnym malenstwem:-))). czy w wa-wie nie mogloby byc podobnie???

mam nadzieje, ze zaproponowany projekt zadaszen nie przejdzie. te spadziste daszki (skrzyzowanie gotyku, goralszczyzny i lat siedemdziesiatych) pasuja do wa-wy jak piesc do oka.
    • Gość: elesteta Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 14:25
      Szykuje się kolejna zmarnowana okazja, by powstało coś wyjątkowego. O ile podziemia wydają się mieć jeszcze jakąś koncepcję - czyli być zaprojektowane, to wejścia to niebywała porażka - nie dość że ohydne formą i kolorem, to jeszcze te ostre kanty, brrr - wystarczy ruszyć wyobraźnią.
    • Gość: hiperwentylator Re: Druga linia metra IP: *.171.114.178.static.crowley.pl 13.11.09, 15:27
      koszmarny odpustowy gniot!!! Te plastikowe daszki mogły by pasować jako wejścia do KDT,
      Tak jak pisze elesteta, kolejny raz marnuje się wspaniała okazja na stworzenie czegoś pięknego, serce się kraje i żal straszny, że nasza stolica zamiast podnosić się z nazistowsko-komunistycznego katharsis popada w bazarowy armagedon.
      Idę o zakład że z ekranów zrezygnują!!! ktoś przyjmuje?
    • Gość: gość Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 18:46
      halo a gdzie konstrukcja, czy to szkło wisi na słowo honoru?!
    • votek Re: Druga linia metra 14.11.09, 00:31
      a mi sie podoba, te daszki sa super, pasuja do warszawy, jeszcze do niedawna bylem przeciwnikiem tego typu rozwiazan dla warszawy/masy reklam na budynkach itp, ale ostatnio zmienilaem zdanie, warszawa nigdy nie powroci do stylu sprzed 2 wojny, powinna zmierzac w strone nowego jorku, chaos i kicz (w pozytwnym znaczeniu) sa znakami rozpoznawczymi wawy i trzeba je pielegnowac;-), generalnie wawie jest potrzebne jeszcze wieksze zakrecenie (na placu defilad powinno zostac odtworzonych kilka budynkow sprzed 2 wojny, do tego kilka nowoczesnych budynkow, bedzie wtedy super kontrast), na rondzie onz powinno sie postawic stare masywne latarnie (fajnie by to kontarstowalo ze szklanymi drapaczami chmur), itp....warszawa jest mlodym zakreconym miastem i tak powinna sie kojarzyc obcokrajowcom i tym bedzie sie wyrozniac sposrod innych europejskich metropolii
    • gsb Re: Druga linia metra 15.11.09, 00:59
      Na Wileńskiej jest przejście podziemne z daszkiem... Szczerze mówiąc dużo nowocześniejszym i bardziej odważnym - tak artystycznie jak i technologicznie. A wygląda jakby miało już ze 30 lat... Ta nowa forma nijak do tego nie nawiązuje a będzie z nim sąsiadować sądząc po wizualizacji.

Może by tak oddać nowe stacje młodszym artystom ?
    • Gość: suave Re: Druga linia metra IP: *.171.114.245.static.crowley.pl 20.11.09, 16:56
      wiaty brzydkie, niby w kształcie "M", ale ten symbol też jest ohydny i komunistyczny w wyrazie. żenada niestety
    • Gość: Oskar Re: Druga linia metra IP: 188.33.102.* 26.11.09, 16:00
      dla mnie mogly by powstac tylko 3 stacje wlasnie takie jakie tu zaprezentowali , reszta powinna byc budowana tak ciekawie jak marymont i plac wilsona... bo zeby wszystkie takie byly to hmm.... kolumna po srodku peronik i slaidy ? marne..
    • Gość: aneta Re: Druga linia metra IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 19:14
      kto jest autorem tych stacji drugiej linii metra?
      też Chołdzyński?
    • Gość: info Re: Druga linia metra IP: 94.230.21.* 15.04.10, 13:54
      UPRAWNIENIA ARCHITEKTONICZNE DLA INŻYNIERÓW BUDOWNICTWA:

www.konstruktorbudowlany.fora.pl/uprawnienia-certyfikaty,26/konstruktor-architekt-nie-dajmy-sie-zwariowac,1806.html

www.muratorplus.pl/biznes/wiesci-z-rynku/komu-jakie-uprawnienia_66729.html
    • Gość: taki jeden Re: Druga linia metra IP: *.chello.pl 12.05.10, 21:30
      Fangor, coś Ty zaprojektował? Od samego początku, kiedy projekty stacji zostały upublicznione, budzę się z krzykiem po nocach...
    • Gość: aneta Re: Druga linia metra IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 21:35
      a jednak Chołdzyński... ;/
    • Gość: abc Re: Druga linia metra IP: *.aster.pl 08.08.10, 17:14
      wejście do metra jeszcze jestem w stanie zrozumieć, wnętrze całkiem niezłe, ale:

TE NAPISY TO SZCZYT TANDETY!!!

pozdro.
    • soldak46 Druga linia metra 12.09.11, 19:28
      o nie, katastrofa! te stacje są straszne! zbyt krzykliwe i nachalne. W ogóle mi się nie podobają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka