Dodaj do ulubionych

Archiwizje: dom z historią

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 16:11
tynktynktynktynktynktynk
Obserwuj wątek
    • Gość: bolo Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 16:35
      nie bardzo rozumiem co jest powalającego w tej rewitalizacji...
      odnoszę wrażenie że architekci poprzez wykonanie nadbudowy oszpecili ten piękny modernistyczny budynek.
    • Gość: watcher Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 18:45
      zgadzam sie z moim przemowca w obu kwestiach. Ps.pokazalibyscie jakis spektaklarne przerobki kosciolow na mieszkaniowke z uk...
    • Gość: PT Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.09, 18:45
      dom przynajmniej uratowali, ale cała jego rewitalizacja
      nie powala na kolana.

• Gość: xy Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.09, 19:08
      dom uratowany, ale za to jakim kosztem... myślę, że stracił swój dawny charakter i to chyba najbardziej uderza.
    • Gość: pm Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.11.09, 20:42
      troche popsuli...
    • Gość: p Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.chello.pl 10.11.09, 22:58
      pieknie
    • Gość: Postmodernizm Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.gemini.net.pl 10.11.09, 23:22
      Postmodernizm to pomieszanie fascynacji przeszłością, z programowym brakiem szacunku dla niej. Taka swoista schizofrenia, której przykład tu widzimy...Przypomina mi to trochę lofty w Żyrardowie: bit.ly/loft_Zyrardow nad którymi też się rozpływano w zachwytach, w sumie słusznie ;)
    • Gość: jasiek Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.chello.pl 11.11.09, 12:30
      okropny wystrój, nie podoba mi się
    • Gość: pan cytryna Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.217.146.194.generacja.pl 11.11.09, 12:54
      wystrój jak z wysypiska,
      kolory nie dobrane, jedne rażące inne spokojne...
      gniot...
    • Gość: kjkii Re: Archiwizje: dom z historią IP: 86.47.59.* 11.11.09, 13:15
      pan cytryna g wie o dizjanie tylko sie brandzluje nad bezami i brazami
    • Gość: D Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 14:01
      Bardzo mi się nie podoba...
    • Gość: no nie Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 14:21
      brak mi słów...paskudztwo, gdzie do ...lery podziali sie profesjonaliści w tym kraju?
    • Gość: no tak Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 14:50
      w którym?

po za tym: paskudztwo to ma na drugie Twoja stara.
    • Gość: jako Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.slupsk.vectranet.pl 11.11.09, 16:13
      super! b. lubie modernizm!
    • Gość: 13woj Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 16:36
      Należy się szacunek za podjęcie próby uratowania tego budynku. Co do efektu to można oczywiście dyskutorać.
      Niestety Polska jest pełna fantastycznych budynków których nikt nie chce ratować.
    • Gość: ddd Re: Archiwizje: dom z historią IP: 77.255.157.* 11.11.09, 16:37
      trochę dom spuchł od ocieplenia styropianem... poza tym widać, że detale dobrze zachowane - okna, drzwi.
    • Gość: pb Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 17:30
      Ja tam się nie znam za bardzo, ale mam wrażenie, że przez tę nadbudowę budynek stał się ociężały i monumentalny..? Wcześniej wyglądał zgrabniej.
    • grazia13 Re: Archiwizje: dom z historią 11.11.09, 18:18
      Zazdrość jest szczekaniem psa, które wabi złodziei.
    • Gość: ... Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.netcologne.de 11.11.09, 22:34
      spuchl i stracil proporcje... szkoda...
    • Gość: Mattik Re: Archiwizje: dom z historią IP: 188.33.14.* 12.11.09, 00:40
      Fajnie że budynek odratowano no ale ja bym go az tak nie modernizował bo stracił swój charakter. Był fajny klimatyczny a teraz jest tylko OK nic czym możnaby się zachwycac. Gdybym zobaczył taką 'rudere' jak przed remontem pewnie bym się zachwycał i chciał się dostac do środka i wszystko pooglądać. A gdybym przechodził koło tego domu juz po modernizacji pewnie bym pomyslał 'jest OK ale niema tego "czegoś" aby przystanąć i dłużej popatrzeć.
    • Gość: Bartosz Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 01:46
      gdzie ten budynek był klimatyczny, piekny i z dobrymi proporcjami panowie?!
      bo chyba patrzymy na inne zdjęcia.

• Gość: aw Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.11.09, 11:43
      dzięki !!! doceniłam SWÓJ dom i wnętrza
    • Gość: Mat Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.chello.pl 13.11.09, 21:51
      Nie mozna zbyt wiele wymagac od Czechow w kwestii wzornictwa i ogolnie estetyki. Dom piekny ale odbudowa juz nie.
    • Gość: enen Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.chello.pl 14.11.09, 23:48
      do tychco niby sie tak znaja na modrnizmie: poczytacje troche co sie w czasch mordernizmu robiło, nie sa to zdne gnioty ani wystroje jakz wysypiska jak tu niektorzy pisza. dom miał byc zachowany cały razem z wnetrzami w duchu modrenizmu wszystkie te meble sa ikona tamtych lat. to tyle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka