Gość: tynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 16:11 tynktynktynktynktynktynk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bolo Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 16:35 nie bardzo rozumiem co jest powalającego w tej rewitalizacji... odnoszę wrażenie że architekci poprzez wykonanie nadbudowy oszpecili ten piękny modernistyczny budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watcher Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 18:45 zgadzam sie z moim przemowca w obu kwestiach. Ps.pokazalibyscie jakis spektaklarne przerobki kosciolow na mieszkaniowke z uk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PT Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.09, 18:45 dom przynajmniej uratowali, ale cała jego rewitalizacja nie powala na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.09, 19:08 dom uratowany, ale za to jakim kosztem... myślę, że stracił swój dawny charakter i to chyba najbardziej uderza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.11.09, 20:42 troche popsuli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Postmodernizm Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.gemini.net.pl 10.11.09, 23:22 Postmodernizm to pomieszanie fascynacji przeszłością, z programowym brakiem szacunku dla niej. Taka swoista schizofrenia, której przykład tu widzimy...Przypomina mi to trochę lofty w Żyrardowie: bit.ly/loft_Zyrardow nad którymi też się rozpływano w zachwytach, w sumie słusznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.chello.pl 11.11.09, 12:30 okropny wystrój, nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan cytryna Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.217.146.194.generacja.pl 11.11.09, 12:54 wystrój jak z wysypiska, kolory nie dobrane, jedne rażące inne spokojne... gniot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjkii Re: Archiwizje: dom z historią IP: 86.47.59.* 11.11.09, 13:15 pan cytryna g wie o dizjanie tylko sie brandzluje nad bezami i brazami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 14:01 Bardzo mi się nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nie Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 14:21 brak mi słów...paskudztwo, gdzie do ...lery podziali sie profesjonaliści w tym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 14:50 w którym? po za tym: paskudztwo to ma na drugie Twoja stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.slupsk.vectranet.pl 11.11.09, 16:13 super! b. lubie modernizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13woj Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 16:36 Należy się szacunek za podjęcie próby uratowania tego budynku. Co do efektu to można oczywiście dyskutorać. Niestety Polska jest pełna fantastycznych budynków których nikt nie chce ratować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Archiwizje: dom z historią IP: 77.255.157.* 11.11.09, 16:37 trochę dom spuchł od ocieplenia styropianem... poza tym widać, że detale dobrze zachowane - okna, drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 17:30 Ja tam się nie znam za bardzo, ale mam wrażenie, że przez tę nadbudowę budynek stał się ociężały i monumentalny..? Wcześniej wyglądał zgrabniej. Odpowiedz Link Zgłoś
grazia13 Re: Archiwizje: dom z historią 11.11.09, 18:18 Zazdrość jest szczekaniem psa, które wabi złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.netcologne.de 11.11.09, 22:34 spuchl i stracil proporcje... szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mattik Re: Archiwizje: dom z historią IP: 188.33.14.* 12.11.09, 00:40 Fajnie że budynek odratowano no ale ja bym go az tak nie modernizował bo stracił swój charakter. Był fajny klimatyczny a teraz jest tylko OK nic czym możnaby się zachwycac. Gdybym zobaczył taką 'rudere' jak przed remontem pewnie bym się zachwycał i chciał się dostac do środka i wszystko pooglądać. A gdybym przechodził koło tego domu juz po modernizacji pewnie bym pomyslał 'jest OK ale niema tego "czegoś" aby przystanąć i dłużej popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 01:46 gdzie ten budynek był klimatyczny, piekny i z dobrymi proporcjami panowie?! bo chyba patrzymy na inne zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.11.09, 11:43 dzięki !!! doceniłam SWÓJ dom i wnętrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.chello.pl 13.11.09, 21:51 Nie mozna zbyt wiele wymagac od Czechow w kwestii wzornictwa i ogolnie estetyki. Dom piekny ale odbudowa juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enen Re: Archiwizje: dom z historią IP: *.chello.pl 14.11.09, 23:48 do tychco niby sie tak znaja na modrnizmie: poczytacje troche co sie w czasch mordernizmu robiło, nie sa to zdne gnioty ani wystroje jakz wysypiska jak tu niektorzy pisza. dom miał byc zachowany cały razem z wnetrzami w duchu modrenizmu wszystkie te meble sa ikona tamtych lat. to tyle Odpowiedz Link Zgłoś