Gość: brylancik Re: Dom jak ze snu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 15:57 Zabawna chatka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dom jak ze snu IP: 195.116.98.* 19.01.10, 17:26 Wolałbym mieszkac w takim domu gdzieś na rynku niż w apartamentowcu w otoczeniu snobów ... www.tnij.org/jaja2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecce Re: Dom jak ze snu IP: *.aster.pl 19.01.10, 18:33 piękny! ale te kolorowe podświetlenia troszkę kiczowate, najładniej wygląda na drugiej fotce, podświetlonej naturalnym kolorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Dom jak ze snu IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.10, 18:47 ten sen to był chyba koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola.lat5 Re: Dom jak ze snu IP: *.chello.pl 19.01.10, 18:51 oł 'rajt to ja rozumiem i jakoś nikt nie burczy że nie kontekstualny. podoba się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Dom jak ze snu IP: *.centertel.pl 19.01.10, 19:14 i to to jest coś!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Dom jak ze snu IP: *.chello.pl 19.01.10, 19:16 nie chcialbym w tym mieszkac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: Dom jak ze snu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 19:23 elewacje i pomysł fajne, ale chcialabym zobaczyc uklad funkcjonalny. I ciekawa jestem jaka powierzchnia i jak sie ma do kubatury... bo zycie sporwadza sie do prozaiki, rachunkow za prad, utrzymania elewacji w jako takim stanie itd Odpowiedz Link Zgłoś
gsb Re: Dom jak ze snu 19.01.10, 19:35 smutny w środku jak na dom. Z zewnątrz - ciekawe jak w dzień, w nocy podświetlona witrynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quosoo Re: Dom jak ze snu IP: *.93-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.01.10, 20:01 ktoś wie gdzie dokładnie to jest w tym Bilzen? Aż podjechałbym obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swigull Re: Dom jak ze snu IP: 188.33.107.* 19.01.10, 20:14 bomba! mam nadzieję, że mi się taki dzisiaj przyśni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hijack Re: Dom jak ze snu IP: *.elektrosat.pl 19.01.10, 20:49 bum siakalaka madafucka :) Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry Re: Dom jak ze snu 19.01.10, 21:21 tak wyglada dom wariatow po belgijsku, te pogiete sciany i biel to zabawa z architektura nie porzestrzen mieszkalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyniuuuu Re: Dom jak ze snu IP: *.chello.pl 19.01.10, 22:06 w końcu architektura, nie budownictwo,,,,,,,,;] Odpowiedz Link Zgłoś
kanon1953 Re: Dom jak ze snu 19.01.10, 22:20 Architektura i pomysł na dom inny niż nasze domki ,w których widac albo tylko dach albo ganek a la dworek ,to smutne nie znaleźć nic ciekawego w rzeczywistości tylko na zdjęciach w internecie ,chociaż juz czasem zdarza się odważny inwestor i przełamuje polskie stereotypy. Może bedzie ich więcej choć niekoniecznie muszą być aż tak odważne jak podane w linku .pozdrawiam i gratuluję nowego patrzenia na budownictwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzielny traktor Re: Dom jak ze snu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 07:33 designersko - !!!REWELACJA!!! Chociaż rzeczywistość dla inwestora nie jest aż tak bajkowa... Wielkoformatowe szklenie przy tak cienkich przekrojach ram zjadło pewnie lwią część kosztów inwestycji. Takie rozwiązania technicznie są bardzo trudne do zrobienia, awaryjne (odkształcenia,przecieki) i dają gigantyczne straty ciepła...dlatego polscy -prywatni- inwestorzy się ich boją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Dom jak ze snu IP: *.gemini.net.pl 20.01.10, 09:47 Niesamowite. Takie projekty pokazują, że architektura, to nie tylko szpanowanie marmurami, A kolorowe oświetlenie - dla mnie nie jest kiczowate - chociaż wiadomo, trzeba by zobaczyć jak się zmienia, żeby coś powiedzieć:) Tak czy inaczej, kolory we wnętrzu, nawet dzikie, mogą być ciekawe: bit.ly/4SXm11 Ja bym w takim od razu zamieszkał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nefretete Re: Dom jak ze snu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 14:46 Świetny!szkoda że Polacy nie potrafią się na nic takiego zdecydować. u nas na osiedlu w Książenicach każdy mieszkaniec sam wybiera projekt domu a mimo to wszystkie są prawie takie same. A jak gmina ma wybudować szkołę to też tylko taką która nie odbiegnie od standardu www.architektura.info/index.php/architektura_w_polsce2/z_calej_polski/szkola_w_ksiazenicach były piękne nowoczesne projekty ale oczywiście nie wygrały przetargu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Dom jak ze snu IP: *.chello.pl 23.01.10, 12:20 w środku przypomina biuro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dom jak ze snu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 18:53 Okropieństwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
headless-horseman Re: Dom jak ze snu 24.01.10, 07:43 Dom jak ze snu - to fakt (sny zazwyczaj są surrealistyczne) W prawdziwym życiu chyba się taki budynek nie sprawdzi jako miejsce stałego zamieszkania. Zabawa artystyczno - architektoniczna w takiej formie budzi we mnie podziw i zachwyt ale jako budynek mieszklany już tak nie zachwyca. Bo jak to już ktoś wyżej napisał proza życia zweryfikuje ten projekt. Swoją drogą Polska nie jest aż tak uboga jeśli chodzi o abstrakcyjne fasady budynków polecam odwiedzenie kampusu Politechniki Wrocławskiej jest tam kilka ciekawych już zrealizowanycg projektów www.pleneri.com/2010/01/kropek-budynek-zintegorwanego-centrum-studenckiego-politechniki-wroclawskiej/plener_fotograficzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pandora Re: Dom jak ze snu IP: *.chello.pl 24.01.10, 10:52 Elewacja interesujaca, ale wnetrze zimne, sterylne, nieprzyjazne. Zbyt duzo ostrych, bialych krawedzi. Ciekawe jak wyglada tam cyrkulacja powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś