Dodaj do ulubionych

Tarasy Verona 2 - Kraków

19.05.10, 15:14
Tarasy Verona 2 to kolejna inwestycja mieszkaniwa spółki Verona Building w Krakowie.
Apartamentowiec ma stanąć przy ulicy Armii Krajowej w bezpośrednim sąsiedztwie nowoczesnych biurowców Galileo, Newton, Edison i Pascal.

Tarasy Verona 2 to reprezentacyjny apartamentowiec tworzony według najwyższych standardów architektury mieszkaniowej. Jego atrakcyjność podnoszą duże przeszklenia oraz rozległe tarasy z niepowtarzalnym widokiem na Wawel i Kopiec Kościuszki. Z najwyższych kondygnacji będzie można podziwiać panoramę całego Krakowa. Tarasy, balkony i przeszklenia nadadzą budynkowi lekkości a zarazem pozwolą wykorzystac walory lokalizacji.

Galerię wizualizacji budynku można znaleźć tutaj.

Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.echostar.pl 26.05.10, 18:29
      Bryła budynku sprawia wrażenie lekkiej i ażurowej,uroku dodają zaokrąglone
      balkony oraz taras.
      • Gość: uuuu Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.chello.pl 15.06.10, 08:47
        świetne! dużo lepsze niż pierwsze tarasy, bardziej przemyślane. lubię takie białe budynki, są bardzo eleganckie. a i elewacja nie jest nudna, ładnie faluje.ogólnie na plus. myślę tylko, że za mało tam będzie zieleni..
      • Gość: kinga Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.11, 21:44
        Architektura nowoczesna. Jedyny mankament to stacja benzynowa na Armii Krajowej, która już dawno powinna być w tym miejscu zlikwidowana. Z tego co słyszę powstają listy mieszkańców za usunięciem stacji STATOIL na Armii Krajowej 10 w Krakowie. W tym miejscu powinna być zieleń albo jakiś obiekt potrzebny mieszkańcom.
        • Gość: klap Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.net 28.02.11, 17:26
          Ej Kinga, że niby stacja benzynowa nie jest potrzebna mieszkańcom? Nie przesadzaj... Przynajmniej jest gdzie piwo (zimne!) kupić przez całą dobę:)
        • Gość: Koralina Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.na.teamspeak.net.pl 18.03.11, 16:16
          Kinga, taki mankament to żaden mankament! W dużym mieście żyjemy - tu na każdym skrzyżowaniu albo duży sklep, albo glosna knajpa, albo dzwoniące tramwaje albo stacja benzynowa. Jak komuś to przeszkadza niech szuka domu na wsi - będzie miał ciszę i spokój. Według mnie stacja benzynowa w tym miejscu nie przeszkadza, tym bardziej jeśli weźmie się pod uwagę inne walory lokalizacyjne tej inwestycji, np. dobre połączenie z centrum czy bliskość Błoń
        • Gość: Dana Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.11, 10:43
          Tak faktycznie powstają listy mieszkańców za usunięciem stacji STATOIL ( w biurze inwestora) Już jest pierwsza opinia z Wydziału Środowiska o przekroczeniu norm hałasu na terenach wokół stacji. Wszystko więc jest na dobrej drodze do usunięcia stacji.
          • Gość: hala Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.gorn.agh.edu.pl 07.09.11, 13:59
            coś w tym temacie wiadomo czy inicjatywa się skończyła na niczym
          • Gość: hala Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.gorn.agh.edu.pl 07.09.11, 14:03
            Verona Building sp. z o.o. nic o tym nie wie dzwoniłem tam do nich i nic na ten temat nie wiedzą aby miały być jakieś listy
            • Gość: zenua Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.com 17.09.11, 12:01
              haha usunac stacje/.???? niby dlaczego?? stacja stoi tu dluzej i byla przed ta cala verona . ludzie kupuja mieszkania przy stacji a potem maja pretensje ze za glosno hahahah zenua
              • Gość: xxxxxx Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 14:15
                A czy słyszałeś o tzw. dobrym sąsiedztwie. Stacja jest do usunięcia właśnie ze względu na oddziaływanie na sąsiednie nieruchomości. To , kiedy ktoś buduje nie ma znaczenia. Hałas i zanieczyszczenie - przekroczone normy.
    • Gość: gosc Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.kei.pl 09.06.10, 10:54
      Tarasy 2 na wizualizacjach prezentuja sie obiecująco. Budynek wygląda na zagraniczny projekt. podoba mi się
    • Gość: myszak Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.kei.pl 15.06.10, 08:57
      takie ułożenie balkonów jest zapewnia maksymalna prywatność. ja osobiscie wiem jakie to ważne, bo cale zycie gapię się na sąsiadów, nie mogę się spokojnie poopalać, bo ktoś obok patrzy. za to duży plus. architektura mnie nie powala na kolana, ale budynek jest przyzwoity, elewacja rzeczywiscie nie jest nudna- mogli przecież iść na skróty i zrobić typową gładką płaską ścianę z dziurami na okna.
      • Gość: podruciedoklebka Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.skorpio.net.pl 19.06.10, 11:24
        Może to i fajne, i ładne, ale ciekawe kiedy to zbudują. Lepiej niech tym razem nie oszczędzają na podwykonawcach i zatrudnią prawdziwych fachowców, bo znowu będzie obsuwka w terminach, jak w Corte Verona. W sumie co się dziwić, skąd Włosi mogli wiedzieć, że w Polsce tani robotnik to robotnik leniwy i gnuśny :) i robotę spapra. Welcome in Poland -the wieś.
        • Gość: skyscraper Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.asystent.ds.polsl.pl 22.06.10, 11:03
          Piękne. Proszę nie mówcie, że się Wam nie podoba, bo zabijecie mój zmysł estetyczny. Czekam na realizację.
          • Gość: kózka Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.linuxpl.com 21.02.11, 12:49
            Podoba mi się!
    • onka10 Re: Tarasy Verona 2 - Kraków 03.07.10, 11:30
      Wow! Bryła jest niezła, szkoda że tak mało zieleni wokoło. Ciekawe czy będą podziemne parkingi...? Te tarasy po dłuższym zastanowieniu przypominają mi nieco piramidy z Ustronia- przez te balkony pod kątem. Przynajmniej to dajhe dużo prywatności.
      • zupka.z.kubka Re: Tarasy Verona 2 - Kraków 28.07.10, 13:49
        E tam e tam! parkingi będą to pewne. bez rewelacji, chociaż układ mieszkań jest ciekawy. budynek dość przyzwoity i pasujący do tej ulicy. tyle w temacie
      • Gość: natak Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.linuxpl.com 15.02.11, 18:11
        Faktycznie, bryła nie przypomina większości przeciętnych realizacji mieszkaniowych w naszym kraju. Tylko morze by się pod tymi tarasami przydało i już całkiem poczulibyśmy się jak we Włoszech:)
        A tak na poważnie to duży plus dla inwestora za oryginalny projekt budynku!
    • Gość: j Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.chello.pl 28.07.10, 23:55
      jak na nie patrze przejezdzajac, to panorama i owszem, ale osobiscie nic
      chcialabym mieszkac przy tak ruchliwej ulicy
      no i z dnia na dzien coraz wiecej klimatyzatorow na balkonach sie pojawia
      • zupka.z.kubka Re: Tarasy Verona 2 - Kraków 03.08.10, 15:03
        Gość portalu: j napisał(a):

> jak na nie patrze przejezdzajac, to panorama i owszem, ale osobiscie nic
        > chcialabym mieszkac przy tak ruchliwej ulicy
        > no i z dnia na dzien coraz wiecej klimatyzatorow na balkonach sie pojawia

ciężko w dzisiejszych czasach o mieszkanie na cichej ulicy w środku dużego miasta, to prawda. a że klimatyzatory sobie ludzie montują, to chyba świadczy o zamożności. wyobrażasz sobie taki blok w małej mieścinie na zwykłym osiedlu i z klimatyzatorami? w życiu. widać w Polsce deweloperzy muszą powoli przewidywać takie potrzeby, szczególnie jeśli budują w standardzie dla zamożniejszych
      • Gość: ff Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.linuxpl.com 13.08.10, 11:44
        mi się osobiście też nie podobają klimy.wystarczy popatrzeć np na Tokio- tam na każdym oknie jest wielka lodówka, co szpeci elewację. moim zdaniem powinno się to przewidywać i robić miejsce na takie instalacje wewnątrz budynku
        • Gość: Mezo Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.manage.myhosting.com 22.06.12, 14:11
          no niby prawda, ale z drugiej strony wyposażenie tej wielkości budynku w system klimatyzacji nie tylko podniósłby średnią cenę za metr... ale odbiłoby się jeszcze na czynszu. Może się "nie znam"i może można byłoby przewidywać klimę i zostawiać na nią miejsca w konstrukcji - ale skoro nawet w Azji nikt tego od wielu lat nie robi to widocznie mają ku temu dobry powód
        • Gość: Greg Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.ists.pl 30.08.12, 12:36
          z tego co się orientuję byłoby bardzo ciężko zaprojektować i wykonać klimę wewnątrz budynku - jednostki klimatyzacyjne potrzebują jednak dopływu świeżego powietrza. Można zrobić olbrzymią jednostkę obsługującą wszystkie mieszkania, ale raz, że to wielki koszt, dwa że strasznie hałasuje a po trzecie nie wiadomo ile osób (mieszkań) będzie chciało się włączyć do takiej klimy (dodatkowe koszty za prąd, konserwację, uzupełnianie czynnika chłodzącego).
    • Gość: Antkaja Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.org 31.03.11, 10:07
      Jak budynek będzie w rzeczywistości wyglądał tak samo jak na wizualizacjach to będzie ok!
      • Gość: Gość Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 15:48
        Na stronie deweloper umieścił ostatnio informację, że sprzedają Tarasy już od 7128 zł brutto. Nie dość, że ładny budynek to nawet cena robi się całkiem atrakcyjna.
        • Gość: tiktak Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: 173.0.56.* 23.03.12, 14:33
          Jak na te lokalizację i standard to rozsądna kwota. A, że ulica ruchliwa... czy ja wiem, to co mają powiedzieć ci ze ścisłego centrum, albo z aleji? Tu przynajmniej powietrze znacznie „rzadsze” i blisko do Błoń.
        • Gość: Glee Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 15:45
          Ktoś interesował się ofertą zakupu wykończonego mieszkania? Podobno można kupić w TV2 mieszkanie już wykończone pod klucz. Jak to wpływa na cenę za metr?
          • Gość: Taco Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: 199.19.105.* 20.08.12, 09:58
            faktycznie można kupić mieszkanie wykończone pod klucz przez samego dewelopera – bo verona oferuje taką usługę; ale nie ma jednej ustalonej ceny tylko proponują ci trzy standardy (normalne wykończenie, wykończenie z małymi fajerwerkami i takie całkiem na bogato); także najpierw musisz sobie wybrać półkę cenową wykończenia
            • Gość: Megi Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: null 28.08.12, 11:41
              Tu chciałam jeszcze dorzucić, że w przypadku wykańczania mieszkania nawet w wybranej „półce cenowej” klient wybiera spośród np. pięciu rodzajów płytek, pięciu modeli umywalek itd. a każde z nich trochę się różnią ceną, więc wybierasz standard wykończenia np. w cenie 1000-1500 zł za metr, ale dopiero po wybraniu ostatecznego elementów wykończenia dowiesz się ile zapłacisz. Właśnie przez te widełki cenowe.
      • Gość: Pako Re: Tarasy Verona 2 - Kraków IP: *.psychz.net 30.03.12, 13:29
        Nie trzeba patrzeć na wizki... bo reklama jednak reklamą i zawsze wizki są „przedobrzone”. Jednak w tym przypadku wystarczy spojrzeć na pierwsze Tarasy :), które są wystarczająco rzeczywistą wizualizacją :) ładnie się prezentują
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka