Gość: M.M. IP: *.chello.pl 24.08.10, 15:11 Na wizkach wyglądały lepiej.... Ale Bradowi gratuluję... Bryło, czy to aby wstep do cyklu o projektach dla powodzian? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WW Re: Architektura "na ratunek" IP: *.chello.pl 24.08.10, 15:26 Nooooo, doskonale to wygląda. Cieszę się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: Architektura "na ratunek" IP: *.chello.pl 24.08.10, 17:18 a u nas w bogatyni konserwator zabytkow zarzadzil odbudowę i renowację 6 drewnianych domów na słupach - koszt 100.000.000 (tvn24,polsat) - i na to ścierwo ma iść z budżetu państwa? tragedia tragedią, ale zdrowy rozsądek to zdrowy rozsądek. Z moich podatków ma iść na ten "szczytny" cel - a infrastruktury na euro nie ma - w tym pojebanym kraju nic sie nie zmieni nigdy...u nas nie ma brada, zresztą moze to i lepiej bo i tak by go ukrzyżowali. Witamy w polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hendra Re: Architektura "na ratunek" IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 11:55 bardzo piękny pomysł :), ciekawe tylko, kiedy podobna akcja powstanie dla Haiti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: Architektura "na ratunek" IP: *.gemini.net.pl 25.08.10, 12:08 Brad jest słodki! A jeśli chodzi o sposób pomocy terenom nawiedzonym przez kataklizmy, jednym z najlepszych sposobów jest promocja turystyczna takiego regionu, np. w Sandomierzu była bardzo duża (i pozytywna) akcja Trójki. __ www.go4trip.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Architektura "na ratunek" IP: 89.167.22.* 26.08.10, 13:32 Marne rezultaty jak na udział tak znanych architektów jak np. MVRDV. Poziom projektów katalogowych (amerykańskich) jest znacznie wyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:jerry Re: Architektura "na ratunek" IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.10, 22:47 Wszytko pięknie ładnie, ale autor zapomniał wspomnieć,że Pink Project powstał z inicjatywy biura GRAFT i Brada Pitta, z którym do dzisiaj współpracuje. Był to projekt charytatywny i tak powstały tez inne projekty. Są to tanie, a przy tym przemyślane domy dla ludzi, którzy stracili wszystko w katastrofie. Łatwo krytykować jeśli ogląda się obrazki, a nie zna rzutów czy historii poszczególnych projektów. Moje pierwsze wrażenie, gdy z nimi się spotkałem było podobne, ale szybko się zmieniło, gdy miałem dostęp do projektów. PS. pracuję dla biura Graft Berlin, może dlatego wiem trochę więcej o temacie niż autor niniejszego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:jerry Re: Architektura "na ratunek" IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.10, 22:47 Wszytko pięknie ładnie, ale autor zapomniał wspomnieć,że Pink Project powstał z inicjatywy biura GRAFT i Brada Pitta, z którym do dzisiaj współpracuje. Był to projekt charytatywny i tak powstały tez inne projekty. Są to tanie, a przy tym przemyślane domy dla ludzi, którzy stracili wszystko w katastrofie. Łatwo krytykować jeśli ogląda się obrazki, a nie zna rzutów czy historii poszczególnych projektów. Moje pierwsze wrażenie, gdy z nimi się spotkałem było podobne, ale szybko się zmieniło, gdy miałem dostęp do projektów. PS. pracuję dla biura Graft Berlin, może dlatego wiem trochę więcej o temacie niż autor niniejszego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś